PORUKE "PRAVI ŽIVOT U BOGU" koje Vassula Ryden, grčka pravoslavka, prima od Boga još od 1985., poznate su diljem svijeta. Prevedene su već na 50-tak jezika, a Vassula ih pronosi svijetom svim ljudima koji ih žele čuti.

Ona govori o porukama i kršćanima i nekršćanima, i kao što kaže: Ja nemam predrasuda - ako me zovu katolici, ja idem katolicima, ako me zovu luterani, ja idem luteranima, ako me zovu pravoslavci, ja idem pravoslavcima. I uvijek se osjećam kao jedna od njih!

Srpanj 2017.

26. srpnja 2017.

Gospodin je moja snaga,
moja radost, moj dah, moj osmijeh,
moj pobjednik, moje spasenje!
Ti si Onaj Koji Jesi i ja Ti se klanjam.
Tebi, koji si Kralj svemira!

moja Vassula, ostavi se mnoštva i dođi k meni! ne udaljavaj se od mene; moja nazočnost ti govori, maleni cvijete; dobro sjeme koje sam ja posijao u tebe proslavit će mene i mojega Oca, koji se raduje u tvojemu siromaštvu i nesigurnosti; mi smo te imenovali da preneseš našu Riječ kao Podsjetnik, ali također i kao posljednju opomenu; a zašto? zbog uzvišene ljubavi koju mi imamo prema svima vama!

neka ovaj naraštaj zna da je ovo naše djelo, vidiš li, Vassula! Ja, Bog, ne ću nikoga ostaviti; čak ako je većina svijeta postala slijepa i protiv mene je, kažem ti, to će biti samo za kratko vrijeme, to ne će trajati zauvijek, ne, moja goruća molba je da svi budu obraćeni i spašeni!

Ja ću svojim jednim pogledom prognati bezbožnost; kako su padali heroji u prošlosti? heroji koji su bili jači od lavova! tisuće će ih pasti i biti pod mojom vladavinom, i nitko ne će biti ostavljen da se prepire oko mojih naredbi niti oko moje Riječi; moja Riječ ima moć i sjaji poput zublje; ona može donijeti kišu na zemlju, kao što može donijeti i vatru; sila moje Riječi može planine pomaknuti i srušiti kraljevstva; ona može pustinje pretvoriti u sočne vrtove; ona može proizvesti čuda; ona može uništiti gradove koji su otpali živeći u stalnom grijehu; moja Riječ proizvodi čudesa; obnavlja srca, podiže mrtve iz smrti; rastapa planine poput voska, donosi svjetlo tamo gdje je tama prevladavala; moja Riječ je djelotvorna i živa, i da, ona siječe poput dvosjeklog mača, i još djelotvornije, i kao što vam Sveto pismo kaže: „prodire do rastavljanja duše i duha, zglobova i moždine; moja Riječ može suditi nakane i misli srca, i nema stvorenja sakrivena pred njim; sve je golo i otkriveno očima onoga komu moramo dati račun“;[1]

to je sve za danas, Vassula; posveti se mojim poslovima, dajući meni nepodijeljenu pozornost, svojemu Ljubljenome! ostaj u mojoj ljubavi; sve što tražim od tebe na kraju je da mi uzvratiš tu ljubav koju ja imam za tebe i dopustiš mi odmora u tebi, kao što ja dopuštam tebi odmora u meni … djeluj u moje Ime bez straha! Ljubav te ljubi; ic

Vassula, ja Krist, stalno sam s tobom

[1] Heb 4, 12-13