Svjedočenje rev. J. I. iannuzzia

SVJEDOČENJE REV. J. L. IANNUZZIA

Rev. Joseph Iannuzzi istaknuti teolog i pisac (detaljnije na: http://www.ltdw.org/about-fr-joe.html ) primivši poruku Pravog života u Bogu koju je Vassula primila prošlog mjeseca, poslao je pismo određenom broju svojih znanaca:.

****

Nedavno sam primio e-maile od raznih ljudi iz raznih zemalja koji su me pitali da li je privatna objava koju je Vassula Ryden primila 13. veljače 2016. zaista autentična.

Kao teolog dogmatske i mistične teologije, dobro upoznat s kriterijima po kojima je vjerodostojnost ili manjak iste navodnih vidjelaca određena, ja se uzdržavam od podupiranja svakoga tko tvrdi da prima poruke koje su suprotne božanskom ili crkvenom učenju. Dok naprotiv pružam svoju potporu onim porukama čiji je sadržaj dosljedan objavljenim božanskim istinama sadržanim u pokladu vjere.

Što se tiče objavljenih privatnih objava Vassule Ryden, čije stranice ustrajno proučavam već 25 godina, s radošću mogu potvrditi da one ne sadrže ništa što je suprotno vjeri i moralu Crkve – one se ne protive Svetom pismu, svetoj tradiciji ni mjerodavnom učenju. Zaista, hijerarhija Crkve daje pečat odobrenja koji nose na pr. imprimatur i nihil obstat, zasnovan je na njihovoj vlastitoj zasluzi. Što više njihov sadržaj otkriva apel, pun ljubavi i hitnosti, za Crkvu i čovječanstvo u ovo važno vrijeme u povijesti koje svjedoči ispunjenju biblijskih proroštava.

Podsjetimo se kad je naša Gospa prorekla u Fatimi da će mnogi narodi ove zemlje biti uništeni ako se ljudski rod ne obrati, ona je tako učinila nakon što je uputila hitan apel Crkvi i ljudskom rodu u ključno vrijeme povijesti. Ja vidim paralelan apel Crkvi i ljudskom rodu danas u crkvenom odobrenju privatnih objava Vassule Ryden. Još je važnije ako posljedice tog apela ostanu neopažene, to će biti globalno.

U pogledu crkvene hijerarhije, Joseph kardinal Ratzinger imenovao je 2005. vatikanskog teologa i biskupa Prospera Grech-a, da u ime Kongregacije za nauk vjere, postavi određena pitanja Vassuli vezana za njezina pisanja. Isti biskup, P. Grech, unaprijeđen je za kardinala 2012. i određen za otvaranje meditacije 2013. na konklavi na kojoj je izabran Papa Franjo. Nedavno je Prospero kardinal Grech napisao prikladan članak za Vassulinu nedavnu knjigu „Raj postoji, ali i pakao“, koji je objavljen u „Inside the Vatican“ (Siječanj 2014). Značajno je naglasiti da se od prihoda Vassulinih pisanja daje za siročad, za siromašne i gladne, za koje je bila nadahnuta 1998. da ih pomaže osnivanjem međunarodnih kuća Beth Myriam.

S obzirom na one koji s negodovanjem gledaju na Vassulina pisanja odobrena Vatikanskom Notifikacijom prije 20 godine ili na pismo iz 2007. Prefekta za Kongregaciju vjere, ovdje podsjećam na pisanja Antonia Rosminia, Faustine Kowalske i Luise Piccarreta, koja su bila jednom stavljena na Indeks zabranjenih knjiga, da bi poslije pažljivim proučavanjem od strane kvalificiranih teologa bila rehabilitirana u svoj svojoj potpunosti. Za razliku od pisanja A. Rosmini, F. Kowalske i L. Piccarreta, pisanja Vassule Ryden nikad nisu osuđena, što više, nedavno je skupina kardinala, biskupa i svećenika pismeno i pljeskom nagradilo Vassulu za njezina pisanja i za osnivanje Beth Myriams - Marijinih kuća.

„Svako se stablo prepoznaje po svome rodu.“ (Lk 6, 44).

In Domino,

Rev. J.L. Iannuzzi, STD

13. veljače 2016.