Moj anđeo Danijel 1987. poruke od 19. ( ii. dio) do 3l. siječnja 1987.

GOVORIM NA RAZNE NAČINE

Je li vas ikad posjetio Jahve? Imate li ikakav nagovještaj njegove nazočnosti? Jeste li ikad putovali rukom u ruci s Bogom? Recite mi ako jeste.

Bog je odjeven u zastrašujući sjaj i njegova nazočnost je iznad mojega shvaćanja. Vrhovna moć, pa moram ga se bojati! Kamo me Jahve vodi? Kakvi su Jahvini naumi sa mnom?

Ja sam Te, Gospodine, poznavala samo kroz krivovjerje, ali što sada reći? Dao si mi samo letimičan pogled u Tvoje nebeske Dvore, a to je prizor koji čovjek ne može ni iz daleka shvatiti. Pa kako da ga se ne bojim? I evo me sada ovdje gdje se molim njemu koji me je obnovio i pretvorio u ljubimicu da bih na široko i nadaleko objavljivala njegov himan ljubavi i pjevala o njemu pred brojnim narodima! Jahve mi otvara put za dalje!

O, Gospodine, kako ću ići i govoriti o stvarima koje ne razumijem i o znanju koje je iznad mene? Ako Ti zavapim da me ostaviš skrivenom, hoćeš li Ti to onda smatrati za uvrjedu?

Ja sam ovdje, ja sam te čuo... Zašto se bojiš biti otkrivena?

Znam ja da si Ti svemoćan, no nikako ne razumijem zašto mi se Jahve osobno objavljuje u godini 1987. i zašto meni, moj Gospodine, daješ sve to?

Želim vam pokazati kako ja djelujem. Nisi li čula da ja govorim kroz snove, viđenja i znakove? Najprije govorim na jedan način, a onda na drugi, sve dok me se ne čuje!

Ne boj se! Mudrost te je podigla i poučavat će te. Ja sam te oživio, pa zašto se onda bojiš? Razumiješ li kako ja djelujem?

Da, to sam ja, Jahve Sabaot!

Kaži mi, malena moja, tko te je učio da me toliko ljubiš?

Ti, moj Bože, po ovim porukama.

Da! Ja sam onaj koji te je poučio!

(Najednom, veo koji me je odvajao od Boga, strgnut je! Sve sam vrijeme znala da iza tog vela Njegovo Slavno Veličanstvo sjedi na svojemu Prijestolju, ali sad me ovaj trenutak uplašio. Ja stojim pred svojim Tvorcem, na tlu koje je zabranjeno za čovjeka. Drhtim pred tolikim sjajem i svetošću.)

Ti se bojiš zato što počinješ shvaćati da sam to ja, Jahve! Da, kćeri, to sam Ja, Ja koji jesam, koji sam bio i koji dolazi!

Ja Te se bojim! Drhtim pred Tvojom silnom moći.

Ne boj se! Dođi, približi mi se. Ja te ljubim...

Brinem se i bojim se što će se dogoditi...

Ne brini se! Ja, Bog, tvoj sam Otac! Nebesa i sve stvorenje stvoreno je mojom rukom. Sve je to na dlanu moje ruke!

Zapamti da sam ja pred tobom! Moja se radost nalazi u tvojoj djetinjastosti! Shvati da u svojoj velikoj ljubavi silazim ponuditi vam sve, svoju spasenjsku pomoć. Dijete, budi moja nositeljica! Ne boj se! Ja ću te voditi tim putom! Ti me veseliš...

Radi sa mnom, zapisuj moje poruke, ostani uza me i ne boj me se! Ja ću te svezati uza se svojim slatkim razgovorom, tako da osiguram svoju Kuću. Otrov se širi u mojoj Kući, ali učinit ću da moji neprijatelji padnu! Ja ću te sada učiti svojim putovima i ti ćeš naučiti, kćeri, hodati sa mnom.

Budi blagoslovljena i ne zaboravi koliko te ja ljubim.

NOSI MOJ KRIŽ S LJUBAVLJU

25. siječnja 1987.

Hrabro, kćeri! Ja, Isus Krist, poučio sam te da je križ koji ćeš ti nositi, moj Križ mira i ljubavi! Ali da bi nosila moj dragocjeni Križ, kćeri, ti ćeš morati učiniti mnogu samopožrtvovnost!

Budi jaka i nosi moj Križ s ljubavlju! Ti ćeš ga dijeliti sa mnom, a i moja ćeš trpljenja dijeliti.

Bio sam zadovoljan kad sam čuo tvoju molitvu predanja! Predajući se meni, ja ću te podići u visine i pokazati ti kako ja djelujem. Ja ću te, ako mi dopustiš, uobličiti u bolju osobu. Ti si mi dala svoju suglasnost da postaneš moja zaručnica, pa, onda, što je prirodnije za zaručnicu nego da slijedi svojega zaručnika?

Drago mi je što si shvatila svoju nevrijednost! Ne boj se! Ja te ionako ljubim.

Slušaj me: Ne budi obeshrabrena kad upozoravam na tvoje slabosti, jer ja sam tu s tobom da ti pomognem. Uvijek se uzdaj u mene i ovisi o meni! Razumij me kroz čitanje moje Riječi! Ne upadaj u zamke! Budi svjesna zla! Čvrsto se drži mene i bit ćeš sigurna. Ja ću te uvijek podsjetiti da ostaneš budna.

O kćeri, kako čeznem za tim danom!

Kojim danom?

Za danom kad te budem slao cijelom čovječanstvu kao svoj dar! I oni će učiti kako me ljubiti i više će me shvaćati. Mudrost će podijeliti svoje izvore s cijelim čovječanstvom.

Sada idi u miru i ispunjavaj svoje dužnosti. Pođimo zajedno!

Nekoliko dana poslije: Gospodine, Bože moj, moja se duša topi u Tvojoj nazočnosti. Radost i mir me obavijaju, jer su Tvoji blagoslovi na meni.

Vassula, ti si osjetlla moju toplinu i mir mojega Srca. Idi i kazuj im! Daj neka svi znaju da je moje Srce ponor opraštanja, milosrđa i mira.

Ljubim te, dijete, zato što me čuješ![1]

Dođi! Pođimo! Raspoznaj me i pravi mi društvo.

ISTINA NE ĆE BITI SKRIVENA

26. siječnja 1987.

Ja, Isus, vječno te ljubim. Čuj me i uvijek se sjećaj ovoga:

Ja, Isus Krist, vaš Otkupitelj, ljubim te iz dubine svojega Srca. Približi mi se i slušaj me!

Želim da sve svoje pouzdanje staviš u mene! Imaj vjeru u mene! Želim te upozoriti na ono što će se dogoditi: Kad ne budu našli zloga duha koji te vodi, oni će izvesti drugu teoriju - teoriju o podsvijesti tvojega uma, koja te aktivira, ljubljena, a što je psihološki utjecaj mozga. Mnogi će se okupljati protiv tebe. Mnogi će prekršiti moj Zakon. Mnogi će te progoniti kao sumnjivu i njihova će te zloća tlačiti.

Ali ja ću odgovoriti za tebe! Čak kad budem kroz tvoja usta predlagao mir, oni će svi biti za rat!

Ja te upozoravam, kćeri, neka te tvoje doba ne promijeni! Prioni uz mene, svojega Spasitelja! Ja sam uvijek uza te! Nemoj im dopustiti da te muče. Ja ću biti uz tebe da ti pomognem. Čini se da katkad zaboraviš na moju nazočnost. Pravi mi društvo!

O, Vassula, kako čeznem za tim danom slave!

Zašto zadržavaš svoje pitanje?

Da, Isuse. Taj dan slave, što to znači?

Reći ću ti: to će biti dan kad će cijela ova objava doći na svjetlo! To će biti tada kad će sve što je napisano od mene i mojega Oca doći na svjetlo! Istina ne će biti skrivena! Dođi! Sada[2] ti učiš.

NISAM LI JA POLOŽIO SVOJ ŽIVOT ZA VAS?

28. siječnja 1987.

Ja sam ovdje, kćeri! Ja sam Mudrost! Budi pripravna izručiti moju poruku cijelom čovječanstvu. Ja, Isus Krist, uvećat ću svoje milosti.

(Tu sam oklijevala.)

Vassula, ti nisi drukčija u mojim očima.

Ali, Isuse, ja sam drukčija od drugih koji primaju poruke od Tebe. Većina ih je već bila religiozna. To su bile redovnice koje su bile posvećene, ali ja sam poput ostalih ljudi svijeta. Ja se ne uklapam u ovu sliku!

Ti razmišljaš na ljudski način, dijete. Osjećaj se voljenom od mene!

(A onda je Isus, žureći, rekao što slijedi. Bilo je kao da je želio reći mi te stvari prije no što ja otvorim usta da bih dodala još neku glupost.)

Kćeri, dođi! Hajde da budemo zajedno! Osjećaj se voljenom od mene! Dođi i moli se sa mnom!

(Mi smo se zajedno molili.)

Slava Bogu! Oslobodi se i dođi bliže k meni! Osloni se na mene! Obraduj me i osloni se na mene.

Ja želim, Vassula, da shvatiš da te ja ljubim. Čini se da izbjegavaš približiti mi se zato što se osjećaš neprikladnom za mene. Ideš dotle da me čak odbijaš[3]... i namjesto mene tražiš da moj sluga Danijel bude s tobom![4]

O, kćeri, ja te ljubim! Nisam li ja položio svoj život za vas![5]

Ja se jednostavno ne osjećam vrijednom Tebe ni Tvoje ljubavi!

Kako takvo što možeš misliti?[6] Ja sam položio svoj život za svakoga, vrijednog i nevrijednog! Ostavi se takvih misli i dođi k meni! Ja te zovem, pa zato približi mi se! Dopusti si odmora u meni i nikad me ne odbij! Ja te ljubim takvu kakva jesi, bijedna, bespomoćna i grješna! Već sam ti rekao da ću te ja oblikovati! Moraš se slobodno prepustiti mojim rukama i ja ću te oblikovati u ono što bih ja želio da budeš.

Dođi, ljubljena, ja sam s tobom i ja sam tvoj sveti drug koji te vodi! Ja, Isus Krist, uskoro ću te otkriti, ti moraš biti među ljudima, u ljudskom rodu!

Isuse, Ti znaš da ja ne razumijem sve što se događa, ali moja se duša veseli biti s Tobom na ovaj način i moje su oči uprte u Tebe. Sada znam da si Ti živi Spasitelj! Evo Te, u mojoj sobi, šapćeš mi poruku u uho, izabrao si me između tisuća da bih bila poslana u narode s Tvojim Himnom ljubavi! Što bih još mogla poželjeti?

Premda će mnogi biti smeteni Tvojim izborom, Tvoja čežnja osvojit će njihova srca.

Ti, koji si sišao sa svojega prijestolja, ostavio po strani svoju kraljevsku krunu, sišao si opet dolje, ovoga istog trenutka, da bi podigao moju dušu iz ovoga progonstva.

O, da, ja želim Tebe slijediti!

Drago mi je što sam te uzeo sa sobom! Slijedi me i zapamti, sve što budeš radila bit će učinjeno sa mnom! Ja ću biti tvoj vođa, tvoja svjetiljka i tvoj zaklon, sve do kraja. A onda, ja ću osobno sići dolje i izbaviti te.

Zovi me kad god poželiš. Zovi me i ja ću sići s Neba. Ne zaboravljaj moju nazočnost! Prepusti se potpuno meni i ja ću te svu obuzeti svojom ljubavlju. Tvoja bijeda mi vapije. Dođi i slavi me s ljubavlju koju imaš prema meni. Prihvati moja pučavanja, jer ona su namjenjena da hrane mnoge. Spasenje dolazi od mene!

Daj da ti kažem: Siromašni će primiti toliko koliko žele blagovati! Poznat sam po tome da nikad ne zaboravljam siromašne! Zato, dođi i daj da te bacim u dubine svojega Srca. Moja je ljubav neizmjerna! Ostani u mojemu Srcu i bit ćeš ozdravljena, kćeri!

IDI I OBJAVLJUJ MOJU RIJEČ

29. siječnja 1987.

Ja sam Jahve, tvoj Nebeski Otac, Stvoritelj Neba i zemlje!

Kćeri, malena moja, moja najdraža, ja te ljubim! Provedi moje poruke! Ne boj se, ja sam uvijek uza te!

Idi i objavljuj moju Riječ i izruči moje poruke cijelom čovječanstvu. Ne boj se! Ja ću ti otvoriti usta u molitvi, ja ću te ispuniti Duhom razumijevanja! Ti ćeš se mučiti dan i noć, ali ne će biti uzalud. Prihvati moje poruke, ljubljena, ti ćeš hodati sa mnom. Ja ću biti tvoj vođa. Ne brini se, jer ja ću te opskrbiti, svime što ti bude potrebno, u pravo vrijeme.

(Poslije, Isus govori)

To sam ja, Isus! Dođi Vassula! Sve ove poruke dali smo ti moj Otac i ja. Ispuni moje Riječi! Ne boj se! Ja ću ostati s tobom, ja ću te poučavati, ja ću biti tvoja baština! Dođi, hajdemo zajedno.

DAJ DA NA TEBE POLOŽIM SVOJ KRIŽ

29. siječnja 1987.

Slijedi me, ljubljena. Ja sam Isus Krist!

Vrijeđam li Te ja, Isuse, ne želeći to? Imam sklonost da činim loše.

Ti ćeš me, kćeri, žalostiti ako me napustiš. Ljubeći me, tako kao što sada činiš, raduješ me. Zar ne shvaćaš? Shvati, samo ako me ostaviš, tada ću biti povrijeđen.

Vassula, ja, Isus, učio sam te da me ljubiš.

Isuse, što bi bio dokaz da si Ti u svemu ovome?

Pogledaj sebe! Ti si dokaz! Ti si dokaz moje ljubavi!

Vassula, ja sam te podigao iz ničega da bi bila sa mnom. Zato, dođi k svojemu Tješitelju! Približi mi se i ne boj me se. Ja ću te oblikovati tako da mi izdaleka dovodiš natrag moje sinove i kćeri. Mnoge od onih koji nose moje Ime, a ipak su me ostavili, ja ću posvojiti, kao što sam sada tebe posvojio.

Zato, baci se u moje Srce! Vassula, svaki put kad osjetim tvoje srce nalazim meko mjesto na kojem uvijek mogu odmoriti svoju glavu. Osjećam da se mogu osloniti na tebe, da ćeš mi dati odmora. Ja, Isus, ljubim te.

Zapamti da su tvoja trpljenja i moja! Nasloni se sada na mene i prikaži mi svu svoju ljubav! Potrebna mi je utjeha!

(Bila sam zapanjena čuvši da Isus želi utjehu od mene.)

Kako te ja mogu utješiti, Gospodine?

Dopuštajući mi da se odmorim na tom mekom mjestu! Danas imam nekoga koga ljubim, koji će me opet povrijediti još više! Ispuni me svojom utjehom...

Što bih mogla učiniti da Te utješim, Gospodine?

Daj da opet na tebe položim svoj Križ! Rastereti me, daj mi odmora! Želim da ga nosiš za mene, jer ti ja vjerujem. O, kćeri, više me nikad ne odbijaj kao što si to neki dan učinila![7]

Oprosti mi. Osjećala sam se toliko nevrijednom da sam bila napastovana pozvati Tvojega slugu i Tebe odbiti. To više nikad ne ću učiniti.

O, kćeri! Ja to znam. Ali nisam li položio svoj život za sve vas? Evo sada ti povjeravam svoj Križ! Uskoro ćeš shvatiti kako je moj Križ težak. Poslije ću se vratiti da te oslobodim. To je način kako ćemo ti i ja zajedno djelovati. Mi ćemo pomagati jedno drugome na taj način.

SOTONINI NAPADI

30. siječnja 1987.

Želim Ti zahvaliti Oče što si me izbavio od zla. Moj Spasitelju, nikad Ti nisam dovoljno zahvalila što si došao cijelim tim putem s Neba do mene. Cijelo si vrijeme Ti bio moj Zaštitnik i Izbavitelj. Dok sam bila okružena zlom, duša mi je trpjela. Kad me Sotona napadao svojim lažima i krivotvorinama, Ti nisi čekao. Došao si me izbaviti. Demoni su bili svuda oko mene, da ubiju mene i moju dušu, i ja sam, sjetivši se Tvojih djela iz davnina, zavapila sam Ti. Ti si, pun sućuti, došao k meni i izbavio moju dušu iz njihova zahvata.

Budi blagoslovljen i neka je Tvoje Ime slavljeno!

Sva Mudrost dolazi od mene. Kad sam čuo tvoj plač u danima tvoje muke, podigao sam te k svojim prsima. Ja, Jahve, tvoj sam Izbavitelj. Želio sam, kćeri, da me trebaš! Želio sam te podsjetiti na svoje milosrđe! O, kćeri, tvoja je duša bila blizu smrti. Sve zlo te je okruživalo.[8]

Kad su čuli za moj plan, oni su te napali, prezreli te, postala si njihovom zabavom, tražili su da ti oduzmu život i da te proždru. U bijesnom pustošenju ja sam čuo tvoj vapaj sa zemlje!

Pa kako bih mogao odbiti? Više te nisam mogao gledati okruženu zlom,[9] došao sam hitajući da svojim rukama obavijem tvoju bespomoćnu dušu i u svojoj milostivosti podignem te k sebi. Ja sam te oživio kad je moje Svjetlo zasjalo na tebe.

Kćeri, učinit ću da ovo shvatiš u potpunosti: Ja sam tvoj Bog i zato što si dragocjena mojim očima ja ću zaštiti tvoju dušu. Ja sam tvoj prvi Otac! Nisam li ti sve rekao o tome i još davno ti to otkrio? Ne boj se, kćeri, ti koju sam ja izabrao.

Ja, Jahve, pokazat ću ljudskom rodu svoje milosrđe i mnoge ću ozdraviti. Ja, Jahve, imenovao sam te da budeš moja nositeljica mnogo prije nego si se rodila. Ti ćeš nositi moju poruku mira i ljubavi i mnogi će naučiti živjeti istinski svetim životom u meni. Ja ću ti pomoći da me slaviš i nastavit ću te poučavati.

Kćeri, ozdravit ću te od tvoje krivice i dat ću ti mir svojega Srca gdje želim da zauvijek boraviš. Ja, Jahve, vodit ću te do kraja. Ljubim te, nikad to ne zaboravljaj! Ja sam Mudrost i sva mudrost dolazi od mene.

MUDROST LJUBI ŽIVOT I DIJELI SVOJA DJELA

S JEDNOSTAVNIMA

31. siječnja 1987.

Isus?

Ja sam, ja sam ovdje! Ja, Isus Krist, tvoj sam učitelj, tvoj Zaručnik i tvoj Bog!

Vassula, slušaj me sada pažljivo: moj te je Otac izabrao da budeš njegova nositeljica. Ja sam došao u tvojoj ništavosti i otkrio ti svoje Srce, blagoslivljajući te. Moj te je Otac u svoj svojoj suverenosti predao svojemu sluzi Danijelu[10] da bi privukao tvoju pozornost. Za vrijeme tog perioda, kad te je držao u postu da bi te doveo k nama,[11] bila si napadnuta. Đavao, znajući za moj plan, pokušao te je obeshrabriti.

U početku ti nisi imala ljubavi prema meni, a ja sam ipak bio uz tebe sve to vrijeme, govorio ti da te ljubim. Ali ti si bila hladna i ravnodušna prema meni.

Ojađen tugom, srce mi je pucalo od žalosti! Kako je došlo do toga da naše vlastito dijete padne iskrivljujući našu sliku u tolikoj mjeri? Kamo je otišla ljepota našega djela?

Da bi opet mogla ispravno vidjeti, mi[12] smo ti morali dosuditi krajnju kaznu za tvoju pobunu![13] Ti si griješila, ali ipak ti si još uvijek bila naša! A onda, usred tvoje muke, čuo sam tvoj vapaj. Ti si počela shvaćati da ja, tvoj Bog, mogu biti i tvoje utočište.

Da bih te nagnao da mi se vratiš i predaš, morao sam ti narediti da se povučeš od pisanja. Da, ja sam zatvorio vrata Neba! Ja sam te zakovitlao svojim dahom pravednosti, zakovitlao sam te daleko, tako da se iskreno pokaješ. Želio sam da me trebaš. Želio sam da me ljubiš!

Nagnao sam te da osjetiš dodir smrti, ali sam te nagnao da mi se predaš. Kao što se sjećaš, onda sam te poslao natrag k svojemu anđelu Danijelu da ti izliječi rane koje su bile dio tvoje muke. Danijelova zadaća bila je vratiti te k nama.

Ja sam bio taj koji sam te pozvao! Ja sam te s ljubavlju i nježnošću njegovao do ozdravljenja. Očarao sam te svojom ljepotom. Ja sam te ozdravio tako da budeš plodonosno drvo. Izlio sam na tebe poučavanja i oštroumlje i diktirao ti svoje poruke.

Ja otkrivam svoje Lice svima vama! Mudrost raspodjeljuje svoje izvore ne samo pravednima nego i nepravednima! Ja vas sve ljubim!

Zato ti kažem: rasti u mojemu Duhu! Rasti poput cedra pružajući svoje grane široko! Ja sam te podignuo da budeš moja nositeljica, da mi vratiš sve one koji su vodili grješni i ludi život! Ja ću te nositi na svojim krilima i idi mojim svodom! Pokrij zemlju poput izmaglice, s visina u dubine! Ja ću te nosti preko mora i ja ću pokriti cijelu Zemlju ovom svojom porukom.

Vassula, potrudi se i shvati što je napisano! Ja sam tvoja snaga, zato ne boj se! Cijela ova objava koju ti dajem doći će na svjetlo. Ja sam tvoja potpora i ja te ljubim. Prihvati moja poučavanja, ja te poučavam da budeš moja sljedbenica.

Pouke dolaze od mene. Mudrost ljubi život i dijeli svoja djela s jednostavnima! Ja ću ti dati tu uvijek ploveću Rijeku u izobilju. A onda, poput kapi jutarnje rose koja pada na tlo, ja ću te poslati u cijelo čovječanstvo. Ja ću te dati njima kao svoj dar i tako ih osposobiti da me više razumiju, jer to je moja volja.

O, kćeri, kako čeznem za tim danom!

[1] Ja sam shvatila da je to što čujem njegov poziv.

[2] Shvatila sam da još nije došlo vrijeme mojega poslanja. Još uvijek sam učila.

[3] Isus je zaista bio povrijeđen.

[4] Osjećala sam se toliko nevrijednome Isusa da sam zvala svojega anđela Danijela da on bude sa mnom namjesto Isusa.

[5] To je došlo od njega kao dugo naricanje.

[6] Isus se činio zbunjenim.

[7] Ja sam zvala svojega anđela i odgurnula Isusa u stranu.

[8] To je bilo kad me Sotona napao, kad je shvatio da Bog ima plan sa mnom.. On me, zajedno sa svojim zlodusima, htio ubiti. Bog je dopustio da se to dogodi tako da mu ja zavapim, da ga trebam i da mu se potpuno predam.

[9] Demoni su me toliko pakosno napali, da kad sam zazvala svojega anđela čuvara, jedino što mi je on mogao reći bilo je: „Moli se!“ Moj anđeo čuvar također je bio u toj bitki, pomagao je da me zaštiti.

[10] Mojemu anđelu čuvaru.

[11] K Presvetomu Trojstvu.

[12] Presveto Trojstvo.

[13] Dopušteno je Sotoni da me napadne.