12. LIPNJA 2020.

Moje Kraljevsko žezlo krjeposti

12. lipnja 2020

Anđeo je progovorio i čula sam kako govori: "Hrabro! Ustaj! Gospodin te zove!" Otišla sam po svoju bilježnicu ... i Gospodin je govorio:

O, dođi ljubljena od moje duše! Moja žeđ za tobom, da mi se pridružiš na ovaj način, neutaživa je! Dao sam ti svoju Riječ da te pazim i čuvam od zamki! Blagoslovljeni vi koji djetinjom vjerom služite u ovoj parnici pravednosti! Kao na harfi, moje će riječi odjeknuti poput glazbenih nota, čuvajući njihove melodične tonove. Moje će ljupke Riječi biti ritmički davane s anđeoskim melodijama kako bi postale milozvučne i čujne, dosežući ovaj naraštaj i naraštaje koji dolaze!

Moja Vassula, nastavi biti poput kapljice jutarnje rose koja pada odozgo na ispucanu zemlju! Budi moja zlatna mreža da vratim svoje sinove i kćeri koji su uhvaćeni u mutne vode. Sići ću dolje i blagosloviti ih, polažući svoje ruke na njih. I opet će jednom ta suha zemlja procvjetati. Ja sam Ljubitelj života, ja sam Ljubitelj čovječanstva! Tko želi vidjeti ovu sasušenu zemlju kakav je svijet postao, pretvorenu u Eden i procvalu!

Gospodine, stalno govoriš da će Crkva oživjeti.

I hoće! Jer moj je Duh u njoj i u svemu! Poznat sam da držim Riječ, kćeri, uskoro ćeš vidjeti Pravednost na djelu! Crkva će oživjeti! Slušaj i piši:

Dok se vihori još uvijek obrušavaju nad mojom Kućom, moj Duh koji dopire u dubine svega što postoji, udijelio ti je stvari koje dolaze samo od Boga kako bi omogućio da oživiš, uljepšaš i ujediniš moju Kuću! Ne gubi vrijeme nego služi meni i mojoj Kući! Ne dopusti neprijatelju da te namami da zaboraviš da sam te ja podignuo[1] u svojim Nebeskim dvorima, u mojoj Kući u raju!

U svojoj neizmjernoj ljubavi koju imam prema tebi, ja sam te usvojio da primiš neizrecivo mistično znanje i razumijevanje! Zato, ne boj se, nego imaj samopouzdanja! Ja sam te blagoslovio da kroz svjetlo Duha Svetoga raspoznaješ stvari koje se tiču ​​moje Crkve, da doneseš pravi sud kao što bih ja to činio. Ja sam ti povjerio svoju Pjesmu ljubavi i ja sam ti stavio svoje riječi u usta, i svoje Djelo u tvoje ruke. Moje su oči uprte u tvoje ruke kako bih zaštitio svoje Djelo od neprijatelja. Zato bi ti trebala držati svoje ruke u mojim rukama, a svoja usta na mojim ustima. U ovoj fazi, Vassula, sve to ispunjavam, dok stavljam završne detalje.

Ja sam te postavio nad narode da trčiš poput jelena, i ja sam opskrbio tvoju dušu dobrim stvarima da ti omogućim da ih prenosiš točno onako kako ti je dano, tako da svi cvjetaju i procvatu poput ljiljana. Vassula, ja sam te prekrio svojim najrjeđim esencijama i nježnim mirisima, zato širi moje mirise nadaleko i široko! Neka se zemlja podigne bliže k Nebu! Neka osjete nazočnost svojega Ljubljenoga! Neka osjete moju ljubav! Neka ih potakne da ustanu i susretnu mene, svojega Zaručnika! Neka znaju da sam pripravio u Bračnoj Odaji svojega Srca zlatnu nebnicu na našoj bračnoj postelji, namirisanu smirmom i tamjanom! Ah! Reci im da ću ih razmrsiti od trnja kako bih ih odveo u svoju Bračnu Odaju, a zatim u svoju banketnu dvoranu! Podsjeti ih da sam ja njihov Zaručnik![2] Govori im o mojim uzdasima ljubavi i kako sam bolestan od ljubavi za njima!

Pozvana od anđela, oblikovana od mene, napasana od mene, vodio sam te osjetljivom rukom u Istinu, moja nevjesto, koja si čula moju svadbenu pjesmu koja je mnoge moje ljubljene sinove i kćeri vodila u Zaručnikovu mističnu Bračnu odaju![3] Neka ne shvate pogrešno moj jezik, moje riječi nisu ništa drugo do li mistične i kontemplativne, razjašnjenje Duha Svetoga! Potomče mojega Presvetoga Srca, zajedno s plamenom mojega Srca, nastavimo vraćati moje sinove i kćeri koji su zalutali! Sve one koje sam s ljubavlju stvorio za svoju Slavu! Podsjeti ih da će ih samo moje Kraljevsko žezlo krjeposti dobrostivo voditi, svakoga koji će biti voljan hodati sa mnom ovom uskom stazom! Svakoga koji će biti voljan povikati: "Evo me Gospodine! Spreman sam pokoravati se Tvojoj volji!"

Podsjeti ih na sve aktivnosti koje Duh Sveti može učiniti u vama! Vidiš? Bez nazočnosti Duha Svetoga tvoje krjeposti neće biti dobre nizašto, nitko ne može živjeti i misliti da je živ, kad je on duhovno mrtav, ako nije zaista pridružen Pravom životu, Duhu Svetomu! On je Bog koji vas podiže da udahnete novi život u meni, vašem Bogu! Zar nisi razumjela da dajući svojem djelu ime "Pravi život u Bogu" to također znači: " Duh Sveti koji vas obnavlja i oživljava za život u meni?"

Kćeri, nisam li ja u početku rekao: "Bit će vas mnogo u punini?" Kad netko primi puninu milosti, više neće pripadati sebi, nego će pripadati Duhu Svetomu! Odatle će Duh Sveti, koji obuhvaća sve s mjerom, disati u vama i kretati se u vama! U vašoj jedinstvenoj transformaciji koju promatraju druge duše, Mudrost će privući mnoge druge dovodeći ih u puninu Istine. Bio je to Duh Sveti koji ti je tada otkrio da je Stvoritelj tvoj Otac Vječni, kad si ga ti puna radosti zazvala: "Tata!" Abba!

Ljudi pitaju: "Kako i mi možemo zadobiti milost Duha Svetoga tako da Krist može živjeti u nama?" Ako tvoje srce odluta daleko od nas,[4] i njime ovladaju druge strasti, pa bila to i najmanja strast, ne možeš biti prebivalište Sina, to jest mene, ni Oca, jer ako si još uvijek vezan za svjetovne sklonosti koje su pokvarene i bez ikakve vrijednosti, stvari koje se istroše, one će postati prepreka pravim blagoslovima.

Kao što je i s tobom, kćeri, koja sudjeluješ u mom spasonosnom planu i od koje sam napravio apostolskog atletu, da s radošću otkrijem svijetu znanje i upute o tajnama koje su vam dane, naučite da Duh Sveti uklanja vašu grješnost i zamjenjuje je krjepostima. "Ja sam Opskrbitelj života, života vječnog!“[5] "Ja sam nazočan u svemu, a opet ja sam izvan svega! Kadar sam ispuniti cijeli svemir!" Rekao sam: "Samo će moje Kraljevsko žezlo krjeposti voditi s dobrohotnošću svakoga koji će biti voljan hodati sa mnom ovom uskom stazom!"

Stoga, ako me tražite u jednostavnosti srca, slijedite moje Kraljevsko žezlo krjeposti, Duha Svetoga koji drži sve stvari zajedno i zna sve i svaku riječ koja je izrečena. On će vam se otkriti, i iskazati vam prijateljstvo, i postati vaš najintimniji i najbliži prijatelj! On će vas ukrasiti krjepostima, jer je on neiscrpno Blago za čovjeka! Besmrtnost se nalazi u srodstvu s mojim Duhom Svetim. On zaista nadmašuje sve konstelacije stavljene zajedno!

Moja Vassula, propovijedaj kao i sve ove godine, s duhovnom revnošću i nikad ne oklijevaj u naviještanju mojega Imena! Ja sam ti dao jezik učenika, da govoriš bez straha, da discipliniraš, da trgaš i iskorjenjuješ, gradiš i popravljaš u ovom mračnom i ispaćenom svijetu.

Učio sam te s Mudrošću da obasjaš srca ljudi. Moj jezik, kao što sam rekao, nije samo mističan, već i Božanski! Stoga ništa nečisto ne smije naći puta u moj Himan ljubavi! Blagoslovljeni oni koji su otkrili moj Himan ljubavi i ušli u moje Kraljevstvo. Kroz njihovu vjeru učinio sam sve stvari dostupnima, pri čemu je prethodila njihova ljubav prema meni, ljubav koja je s vremenom rasla kao stablo, jer je njegov korijen bio u meni, vašem Bogu, proizvodeći sočno lišće, mirisno cvijeće i plodove. Njihova ljubav dana im po Duhu Svetomu, koji obasjava njihovu dušu, nastavit će se usavršavati i rasti u njima sve dok njihova ljubav ostane ukorijenjena u mene.

Nikad ne zaboravljajući svoju bijedu, zahvaljujem Ti, moj Gospodine, što si odvratio moje oči od grijeha.

Ja sam te položio u svoje Srce, divno dijete! Bio sam milostiv prema tebi, ulazak mojega svjetla u tebe ozdravio te! Ja sam Svjetlo svijeta! Ja sam Život jer činim da svi živite dok sam ja spojen s vašom dušom! Poniznost, zajedno s istinskom metanojom privlači me, očarava me.

Gospodine, otkrij svoje Svjetlo u tami onih koji žive u mraku, pogledaj odozgo na jadni svijet, a ako smijem reći, na umirući svijet ...

Ah, Vassula! Ja sam suosjećajan i dajem svoje Svjetlo svima koji me usrdno mole! I kao što sam učinio u Gornjoj sobi, šaljući im svojega Duha Svetoga dok su oni sjedili i molili, tako ću poslati svojega Duha Svetoga onomu koji me traži raskajana srca!

Da bi stekao moje Božansko svjetlo, čovjek se mora suzdržavati od svake svjetovne privlačnosti, svake svjetovne ambicije, i on će biti nagrađen i ozdravljen!

Da, Gospodine, mi smo lišeni Svjetla bez Tvoje prisutnosti!

Zaista, jer je ljudska priroda pokvarena i lišena svjetla! Ja sam eliksir cijeloga svemira i neizmjernost mojega Svjetla nadilazi sve stvari, sve, probijajući bilo koju postojeću tamu duše. Svatko tko me dočeka s dobrodošlicom, rodit će se od mene i preobrazit će se u moje Svjetlo kako bi nalikovao meni. Mnogi će me tada vidjeti u toj duši, kao što su me mnogi vidjeli u tebi, kćeri mojega izbora.

Ja ću nastavit povećavati se u tebi, dok ćeš se ti smanjivati. Ja sam otkrivao sebe na tajanstven način u tebi, jer ja sam Bog i iznad svakog duha. Jesi li znala, Vassula, da je tvoje srce moje skrovito mjesto?

Ah, Ti si me iznenadio, Gospodine! Skrivati se od bilo čega, u ovom bijednom srcu, i od koga, Gospodine?

Krijem se od buke svijeta, moje su uši preosjetljive da bi slušale njihove žestoke argumente i svađe. Buka je preglasna za moje uši, ljubav u svojoj tišini nedostaje, mir jedva da postoji, čak i među mojim svećeničkim dušama. Želio sam s tobom podijeliti svoju bol kao što zaručnik dijeli sa svojom zaručnicom svoje osjećaje i tajne, svoje brige i žalosti. To je razlog što, našavši svoj slatki počinak u tebi, u tom malom skrivenom kutku tvoga srca, mogu pisati tvojom rukom, dok ti u uho šapćem svoju žarku ljubav koju imam prema ovom bijednom svijetu. Dok radim ovaj posao s tobom nalazim utjehu, trenutak odmora. Dopustio sam si da tebe izaberem za svoje boravište, i u toj tišini, ja, kao Pisar, mogu napisati svoj Hvalospjev ljubavi, želeći da buka ovoga svijeta prestane nakon što otkrijem svoj Hvalospjev ljubavi, želeći da se njihova buka pretvori u pohvale meni, njihovu Zaručniku, njihovu Božanskom Ljubljenomu! I da će se njihovi bijesni argumenti pretvoriti u tiho štovanje…

Moja nazočnost u tebi daje ti također viđenje mojega Veličanstva. Bio sam milostiv prema tebi, čak i prije nego si se rodila, i poslao sam ti svojega Duha Svetoga, Prijatelja čovjeka, da ti iskaže prijateljstvo i dovede te k pokajanju. Duha Svetoga da te čuva, koji je djelovao kao ulazna zapreka protiv svih zlih sklonosti koje su se pokušavale probiti pokraj njega. Odatle, sve što nije bilo duhovno, postalo je neprihvatljivo tvome ukusu, nakon što si okusila moj duhovni Hvalospjev.

Vassula, budi sigurna, ja nisam kao bilo kakav prolaznik kojega se više neće vidjeti godinama, ili koji se nikad više ne će vratiti k tebi! Po milosti sam te uskrisio i po milosti te posjećujem i posjećivat ću te! I po milosti ostat ću s tobom i u tebi, pridružen zauvijek. To sjedinjenje po milosti dar ti je od mojega Oca! Milost će biti uvijek s tobom sve dok budeš pazila i držala moje zapovijedi i moja načela živima u sebi. Ne boj se, jer ja sam tvoju dušu vezao sigurnom u sebi kao zametak s pupčanom vrpcom! Ja ću nastaviti bodriti te da oživim svoju Crkvu, da utješim svoju Crkvu i da širim svoje poruke s hrabrošću i revnošću.

Tvoja revnost za mojom Kućom mnogima je bila poticaj, ali budi sigurna, jer ja sam s tobom. Moja će ruka biti neprestance na tebi. Ljubav te ljubi, ic

1] Drugim riječima, formirao me, učio me i obrazovao.

[2] Iz 54, 5: Jer suprug ti je tvoj Stvoritelj, ime mu je Jahve nad Vojskama.

[3] Mislim da Isus misli u Njegovo Presveto Srce.

[4] Presvetoga Trojstva.

[5] Duh Sveti je izrekao ove riječi.