3. studeni 2020.

IZA MOJEGA VELA KRIJE SE MOJA BOŽANSTVENOST

3. studenog 2020

Gospodine, molim Te uvedi nas u mirnu i tihu kontemplaciju; uvedi nas u tišinu svojega Srca, gdje će se naš duh moći uzdignuti da osjetimo Tvoju Svetu nazočnost i čujemo Tvoj šapat pun ljubavi, koji nas uči moliti molitvu jedinstva.

Privuci nas bliže k sebi, u kontemplativnu molitvu koja ne sadrži riječi, već uzdiže našu dušu u visine Tvoje slave, iznad nepredvidivosti ovoga svijeta, dopuštajući da prodremo u same dubine Tebe, Bože moj.

Ah, kćeri, sve što želim jest da se istopiš u meni, poništavajući sve što nije ljubav. Ja ću poduprijeti tvoju želju, ljubavi moja, da održiš svoju želju živom, svoju želju da uđeš dublje u dubinu Mudrosti, u samo moje središte, mene, svojega Boga.

Tražio si od nas da podignemo oči samo prema Tebi, da odvojimo svoj duh od zemaljskih stvari i budemo željni tražiti samo nebeske stvari koje traju vječno i koje se nikad ne istroše. Rekao si tada Ocu za svoje učenike 'Da oni ne pripadaju svijetu kao što ni Ti ne pripadaš svijetu' (Iv 17,16). Uči nas da postanemo poput njih, odvajajući nas od svijeta tako da mi pripadamo samo Tebi, a ne svijetu.

Zar nisi znala da više ne pripadaš svijetu kad si me stavila na sebe poput blistave haljine razlikujući se od ostalog svijeta? Zar nisi znala da sam ja uvijek s tobom, s tobom koja me piješ i imaš me kao božanski obrok?

Učio si nas kako da Ti se približimo i kako da se ponovno rodimo od Tvojega Duha, ostavljajući za sobom buku i nemir ovoga svijeta koji toliko remeti našu dušu, kako bi u skladu s tim ponovnim rođenjem mogli razumjeti Tvoju volju. Današnji svijet u svojoj grješnosti nikad ne prestaje biti uzburkan, ispunjen besciljnim kaotičnim nemirom, bezobzirnošću i nasiljem.

Ti, koju sam izmamio daleko u pustinju da budem nasamo s tobom, ne boj me se, jer pokazat ću ti da je moja ljubav slađa od slatkog vina, namirisavši te nardom i najprofinjenijim mirisima. Tada ću, poput stupa tamjana, stajati pred tobom u Veličanstvu, dok će tvoje maleno srce zavapiti: 'Dahni na mene svoj tamjan, zapljusni me Izvore Žive vode, Izvore Života, preplavi me potocima blagoslova!'

Ah, Gospodine! Tolike blagoslove izlijevaš na moju nedostojnu dušu! Sve ove godine tražio si od nas da sklopimo miri s Tobom i da već jednom uspostavimo mir u svom srcu i ujedinimo svoje srce s Tvojim, nikad ne smijemo dopustiti da odeš. Što se krije iza Tvojega vela?

Iza mojega vela krije se moje Božanstvo! Dajem svoj mir svima koji dođu u poniznosti i ljubavi tražeći da se pomire sa mnom. U svoje vrijeme tražim od njih da mojem narodu prenesu poruku mira. Pomazani od mene uljem radosti, koje sam ja poslao, ovi će se mirotvorci vinuti nad narode s golubljim krilima prekrivenih srebrom, da pljusnu na sve narode dragulje moje spasonosne pomoći, da kušaju intimne užitke mojega Presvetoga Srca.

Samo jedan Tvoj pogled zasigurno će obasjati našu dušu dajući nam hrabrost, a mi u tim trenucima blaženstva zavedeni Tvojom Božanskom Ljubavlju, priljubit ćemo se uz Tebe iz straha da Te ponovno ne izgubimo. Tvoj duhovni svijet je naš život, Tvoje Kraljevstvo je naš dom i oni vrijede više od sveg blaga koje ovaj svijet sadrži. Ti si neiscrpno blago našeg života, neprocjenjivo bogatstvo, radost našeg srca, sjaj naše duše, neprocjenjivi biser, život sam po sebi!

Istina, učenice moja, ti si održala moju Riječ živom u sebi, jer ja sam jedini koji ti može pružiti sreću i istinsku bezuvjetnu Ljubav. Oni koji su me otkrili mogu me usporediti s neprocjenjivim biserom, neiscrpnim blagom, Drvetom života. Moje izžarivanje pokriva svakoga tko je sjedinjen sa mnom i postaje jedno sa mnom, rastopljen u mojoj Svjetlosti. Jer, ja sam Svjetlost svijeta! Ja sam poput iskričavog živog Vrela koje se izlijeva poput svjetlosti koja teče, nalik kaskadi dijamanata koja se slijeva s mojega Prijestolja na ovu zemlju. Tko god me pije, žeđat će više. Oni koji me piju, moji su zauvijek, jer ja u njima postajem život koji daje proljeće.

Ah! Moram toliko toga naučiti! Otkupitelju i Zaručniče: Tražio si od nas da budemo nasamo s Tobom, pa makar samo i na trenutak, i uživamo u Tvojoj nazočnosti u privatnosti. Vodi nas u tišinu pustinje, gdje ćeš nježno govoriti našim srcima. Ti i ja, ja i Ti, sami, uživajući u međusobnoj nazočnosti u privatnosti pod svjetlom zvijezda. Sviđa mi se ono što si rekao o Izraelu svome proroku Hošei: "Stoga ću je, evo, primamiti i odvesti je u pustinju i njenu govoriti srcu." (Hoš 2,16).

Tada ću prihvatiti Tvoj Očinski i intimni odnos u tim trenucima privatnosti, daleko od galame svijeta, daleko od kaosa ovoga svijeta, jer ćeš mi u toj pustinji uliti razumijevanje i znanje o sebi, što će premašiti svaku zemaljsku mudrost i sposobnosti koje sam mogla imati u sebi, kad sam pripadala svijetu. Moje neznanje u poznavanju Tebe i ne shvaćanje Tebe, bit će prošlost i bit će pokopano u zemlji zaborava, jer sada slijedim ovaj Put koji ćeš mi Ti postaviti ...

Dobit ćeš više od toga u pustinji! Ponovno ćeš se roditi od mene kroz milost koja nadilazi sve što se može zamisliti! Tvoja će duša prezirati sve što nisam Ja nakon što budem govorio tvome srcu! Da, namamit ću one koji besciljno lutaju ovom zemljom, kao tamne sjene, poput čađe koja unakazuje njihovu dušu, nalik na smrt, i namamit ću ih u pustinju. A kad budem govorio njihovu srcu, njihova duša, dirnuta mojim nježnom ljubavlju, rastopit će se u meni i oni će se posvetiti meni. Ja ću ih odjenuti u ono što im je nedostajalo! Počet ću ih odijevati s vjerom, neprijateljem mojega neprijatelja koji ne može podnijeti promatranje blistavog sjaja vjere. Od tada će se ta duša držati samo moje Riječi, a ja ću se povećavati u toj duši dok će se ona smanjivati. Naše duhovno sjedinjenje tada će biti savršeno! Moja prijateljska nazočnost očitovat će se toj duši, moje Riječi očaravajuće, jer ja ću govoriti jezikom čistog duha ulijevajući u nju znanje i razumijevanje sebe samoga. Moje metode podizanja duše su s nježnošću, ulijevajući u njezino srce zrake svoga Božanstva.

U Tvom pozivu meni, Gospodine, rekao si da će mi sama tvoja Svjetlost omogućiti da zadobijem mudrost i osvojim Božje prijateljstvo preporučeno od Njega darovima uputa, onim darovima koji će mi prosvijetliti misli i djela božanskim znanjem i razumijevanjem, darovima koje si nam Ti uvijek želio dati ...

Ja, Isus, Ja sam proljeće tvoga života! Duh Sveti u svojoj milostivosti Svjedok je koji te poznaje i podučava, prosvjetljujući tvoje misli. Danas podižem apostole ljubavi koji su ispunjeni ljubavlju da idu u svijet da svjedoče, da svi ljudi mogu znati. Danas, u vaše dane, draga moja kćeri, podigao sam te da uživaš u prisutnosti Duha Svetoga i da po Duhu Svetomu tvoje izgovorene riječi zapale one koji ih slušaju, jer će izlaziti sa snagom i razboritošću. Zato, neka svaka duša zavapi u pustinji, poput svetog Petra na Taboru: 'Učitelju, dobro je da ostanemo ovdje s Tobom.' (Mk 9: 5 i Lk 9: 33) ...

Moja je radost u Tebi, Tvoja vjernost traje s koljena na koljeno, drži me zatvorenom u svojemu Srcu. Ti si me osobno izabrao prije nego sam se rodila da budem tvoja nositeljica. Daj da me Tvoj Duh Sveti razborito vodi u svim mojim pothvatima i zaštiti pod svojim krilima, tada će sve što budem radila biti prihvatljivo Tvojim očima.

Kao Kralj, koji izdaje zapovjedi, ja, koji sam i tvoj Zaručnik, dat ću uspjeha svim tvojim postupcima sve dok budeš sjedinjena sa mnom. Putovali smo zajedno svih ovih godina, pokazujući ti svoje Kraljevstvo! Reci mojem narodu da ću im dati puni povrat za sav njihov trud koji čine za širenje mojih Poruka! Sve vas ljubim! ic (Isus Christ)

© Vassula Rydén