11. veljače 2021.

Ljubite Istinu i tražite je u jednostavnosti srca

11. veljače 2021

Ti si Istina i moj život počiva u Tebi!

U jedinstvu s Istinom moje srce kliče i raduje se,

jer ta Istina otkrila je meni stazu Života,

a i mnogim drugim!

Ta Istina izoštrava vid mojih očiju,

razotkriva tajne, rasvjetljuje mudre izreke.

Ta Istina podiže mi dušu poput ptice koja slobodno zrakom leti,

oslobođena Tvojim Svjetlom, s Milosrđem i Ljubavlju uza me.

Tko god slijedi Istinu, neće hoditi u mraku,

tko god se uzda u Istinu bit će utješen,

jer bit će spašen!

Naučio si me biti ukorijenjenom u Istini

čija je nazočnost neodoljiva,

čiji miris opija i čiji sjaj

ponovno oživljava dušu moju.

Rado okrenuh leđa ovom prolaznom svijetu,

ovoj zemlji duhova,

izabravši biti intimni pratilac Istine

koji će me sigurno odvesti u moj Dom, Dom Jahvin.

Zaklonjena Istinom, ne bojim se zla od bijesnih oluja oko sebe,

gromovi mogu padati na mene, ali ja se neću bojati,

jer se čvrsto držim Istine, svakog dana svojega života.

Milost i Istina čekat će me u posljednji dan...

Da, Vassula moja, ja sam pun Milosti i Istine, i moja je Riječ Istina koja će te voditi putem kojim moraš ići. Istina će krasiti tvoju dušu u blistavoj svjetlosti. Istina traži jednostavnost u srcima, jer u tim srcima mogu djelovati, mogu govoriti, mogu saditi sjeme ljubavi, bujne loze Mudrosti s pupoljcima.

Istina će preobraziti tvoju dušu u jedinstveno i savršeno biće, ljepše od mjeseca, sjajnije od sunca! Istina će vas pretvoriti u hrabre ratnike u obrani moje Riječi, nepokolebljivima pred vašim neprijateljima, čvrsto stojeći zauvijek, podržavajući Krov moje Kuće kao karijatida. Istina će vas pretvoriti u mirisne stupove tamjana, čak i kada će burne vode šiknuti na vas da vas pometu, nećete se bojati, izbjeći ćete, jer ćete biti duboko ukorijenjeni u Istini, to jest u meni. Zato ostani u meni, koji sam Istina!

Sa Istinom kao veselim suputnikom uza se, ništa ti neće nedostajati! Slijedit ćeš moje Žezlo, a ja, ja ću osigurati sve što ti nedostaje i čuvat ću tvoje srce čistim, a i tvoje ruke, a i sve što je ispravno. Poznat sam da vodim krotke i ponizne, kao što je zapisano u Svetom pismu: „Gospodin je blizu svima koji ga zazivaju, svima koji ga zazivaju u Istini!“ I oni će spoznati Istinu, jer će vas Istina osloboditi kao što si upravo rekla, ljubljena moja. „Istina podiže dušu tvoju poput ptice koja slobodno leti zrakom.“

Dok sam bila u kontemplaciji u Tvojoj kući,[1] razmišljala sam o tome kako Te mi malo poznajemo, ali u svojoj ludosti vjerujemo kako Te već dobro poznajemo. Razmišljala sam koliko više griješimo, ali još više poskakuješ od radosti kada Te molimo da nam oprostiš. Tvoji anđeli koji te okružuju kliču: ‘Čujte! Čujte! Gospodin naš u praštanju pretvorio je okatranjenu dušu u svjetlo, bez mane! Hvaljeno ime Njegovo...'

Kao što sam prije rekao, spreman sam oprostiti i zaboraviti kada se svesrdno pokajete, jer će samo u meni vaša duša naći svoj počinak. Ja sam Izvor vaše nade i vaše sigurnosti! Ja sam vaš Dom!

Vodi ovaj naraštaj u svojoj Istini i uči ih, jer ti si Bog našega spasenja!

Ne postoji ništa osim onoga što Ja sam želim! Oni koji se uzdaju u mene razumjet će Istinu! Ljubite Istinu i tražite je u jednostavnosti srca! Odlutati od Istine donijet će ti samo bijedu, a svjetlo pravde pomračit će se. Ti koji si zalutao u dolinu zaborava i tame „Što su mi bogatstvo i oholost donijeli na kraju?“ - zapitat ćete se jednog dana! Sve prolazi kao magla, ali moja Riječ i Istina nikad ne će proći! Oni su Stijena vašega spasenja. Svatko tko pripada Istini sluša moj glas i slijedi me! Ne budite poput Pilata koji je bio ravnodušan prema Istini, jer ako ste ravnodušni prema Istini, odbacit ćete Istinu kao i on.

Kćeri, Ljubav je uza te! Čovjeka se ne može podmititi da nauči mene ljubiti. Ljubav dolazi slobodnom voljom. Odricanjem sebe i svoje volje. Zato se moje Srce raduje s neizmjernom radošću kad mi ponudite svoju slobodnu volju.

Sada znaš kćeri, kako spašavam Svoje pomazanike, kako ih vodim k Istini. Što si tražila, a da ti nisam dao? Susrećeš se sa mnom, slabašno malo stvorenje, s blagoslovima, koje ti udjeljujem.

Došao sam u tvoju kuću, da boravim u tvojoj kući i obradujem te radošću svoje nazočnosti. Oslanjala si se na mene cijelim ovim putem, a ja sam ti zauzvrat povjeravao svoj Himan Ljubavi cijelim putem. Evo me sada s velikom radošću razgovaram s tobom, pomazujući te, dok nalazim svoj počinak u tebi, u tišini tvoga srca, srca koje žeđa za mnom, ovog srca koje je zbog moje ljubavi krvarilo od moćnih progonstva od strane mojih vlastitih. Budi primjer svima ostalima, kroz svoj napor ti mi ugađaš vršeći moju volju u umanjujući sebe, poništavajući se i oslanjajući se na mene, ti si stekla moje Milosrđe, kao i Mudrost. Mudrost koja vas je poučila, koja vas je odgojila, otkrivajući vam Riječ Božju, s razumijevanje poput otvorene knjige, poput kisika potrebnog vašem tijelu da ostanete živi, urezujući to u vaš um i dušu!

Zato, naraštaju, neka Kralj Slave uđe u vaša srca, dajte mu slobodu da vas blagoslovi, dajte da vam pjeva i učini svoj dom u vama. Dajte mu da vlada nad vama i vodi vas k Istini! I vaša će duša s radošću živjeti samo za mene i zauvijek! Budite Jedno! ic

[1] U crkvi