10. siječnja 2022.

10. siječnja 2022

Ah, Gospodine, potpuno sam Ti na raspolaganju! Pokušavam oprezno hodati! Zato, dođi i sakrij me u sebi! Skrivajući se u Tebi, znam da ću biti skrivena u životu. Znaš li Ti da ja još uvijek ne razumijem u potpunosti kako je moguće da jedno ovakvo, beznačajno stvorenje, kao što sam ja, bude privučeno da bi bilo isprepleteno s Tobom, da mi se daješ u potpunosti i skrivaš me u svom toplom zagrljaju blizu svojega srca, da osjećam Tvoju bezuvjetnu ljubav, da se osjećam kod kuće, sigurna, mirna i bez ikakve brige o pripadnosti, utješena…

Moja Vassula, moje Srce je za svakoga! Ja sam Zaručnik svih onih koji me prihvaćaju. Oni su sjedinjeni sa mnom i postaju moje nevjeste! Ali ti, mali narcise, nisam li te uveo u Davidovu kuću? Blaženi vi koji me tražite i nađete me, blagoslovljeni oni koji me traže i žele, nikad više neće biti privučeni da prigrle bilo kakve zemaljske tvari, jer će u meni naći blaženstvo i pravo Bogatstvo! Ja ću ih, zauzvrat, posjedovati, odnosit ću se prema njima s bezgraničnim suosjećanjem i nježnošću! I da, ja ću postati njihov učitelj, njihov Zaručnik, njihov drug i prijatelj, njihova obitelj, njihovo sve, tako da nikada neće napustiti izvor mudrosti! Oni će naučiti znanje i razumijevanje sa mnom… Sjeti se, moja Vassula, [1] da, kad sam ti jednom rekao: 'Dat ću ti samo ‘strast’! Ti si tada, zbunjeno upitala: ‘Strast?’ Da, ‘strast’, rekao sam ti! Pa, možda si sada shvatila što sam mislio! I, oh, drago mi je kad sam ti otkrio svoje Lice[2], kad si bila uzdignuta da promatraš moju slavu, tvoja je duša radosno pojurila k meni, glasno vičući: "Ti si moj Bog, Ti si jedini moj Spasitelj!" I tvoja je duša s neutaživom žeđom za mnom, naučila željeti me s gorućom strašću i božanskom ljubavlju! Bila si u plamenu, obvijena mojim zagrljajem. Održao sam tvoju strast za mnom živom, sve dok tvoja duša nije bila ranjena ljubavlju, da, moj besmrtni sjaj ranio te!

Čuj me: Ja sam, u svojoj ljubomornoj ljubavi, ulio u tebe želju da me želiš sa strašću, ranjavajući te kada ti otkrivam svoju ljepotu! Iz ispucane zemlje, koja si nekada bila, pretvorio sam te u bogato tlo gdje je moje sjeme ljubavi niknulo da rasteš kao stablo masline opterećeno plodovima da ima nebesku hranu za svakoga.

Kad bi se samo ovaj osiromašeni naraštaj okrenuo oko sebe, namjesto što ide putom koji ih ne vodi nikamo osim u smrt... Kad bi se samo sjećali mojeg milosrđa! I kako sam bogat u opraštanju, u opraštanju svih njihovih uvreda, oni bi pali ničice na zemlju da me obožavaju u klanjanju i sa strahopoštovanjem!

Ja sam tvoj nježni Zaštitnik koji te podržava, koji te kruni s ljubavlju i nježnošću, i koji te je otkupio! Ja sam tvoj Kantor, pjevam slatke melodije neba, da očaram tvoje srce, umirim tvoju slabost i strah.

Znaš li ti kad promatram vanjski svijet s njegovim strašnim prizorima i zaglušujućom bukom koja dolazi od tog svijeta, moje Srce krvari! Ali, moja Vassula, nalazim svoj odmor u tišini onih srdaca koja me ljube! Čuj me, iznesi na vidjelo sve ono što si marljivo naučila od mene, i prenesi ovom naraštaju to znanje izobilno!

Uskoro će se Nebesa nagnuti, jer su se čuli uzdasi onih koji su sada zarobljeni! Jer, ja sam Bog ljubavi, ja sam Bog dobrote! Oduvijek sam poznat da sam na strani potlačenih!

Čekaj i vidjet ćeš... Ljubav te ljubi! ic

[1] Ja sam promucala: „Sviđa mi se kad kažeš „moja“ Vassula!“

[2] Svoju ljubav.