Kolovoz

UZDIŽEM SE U RADOSTI GOSPODINU

12. kolovoza 1998.

Nakon što sam izmolila tri uobičajene molitve.

Ah, dijete! [1]

Dijete Oca, Sina i Duha Svetoga! Ja, Isus, stojim pred tobom!

Istodobono sam čula : Ja sam.

Radosti moja i vrtu moj, u kojem sam izgradio svoje Nebo!

Istodobno sam čula riječ: Kraljevstvo!

Jer, približio se dan u kojem će svi oni koji su se pobunili protiv moje Božanstvenosti biti uništeni.

Također sam shvatila da će to biti 'ideja' koja će zapravo biti uništena prije nego sami pobunjenici.

I bit će ogoljeni do posljednjega svojega pomoćnika! Šaljem te u zemlju (Italiju) gdje ćeš odapinjati strelice iznad mora! Šaljem te u narod (u Rim, 'Vječni grad'), koji odbija sve moje božanske pozive vaših vremena i u svojoj noći, u trenutku ludosti, kažu: "Moramo nešto učiniti kako bismo zatvorili usta toj ženi!"

Ja ću te poslati, ljubljena moja, tamo gdje moje Srce nastavlja jecati poput flaute... K njima ću te poslati, tako da maslinovo stablo opet rodi maslinama, a loza svojim plodom.

Tu je Isus zastao, kao da razmišlja, a onda se njegov glas podignuo, kao glas Suca.

… O stražaru na Kuli!Isus je govorio jednoj osobiKoliko ćeš još proždirati svoj plijen? Ali sve su ti tvoje odvratne prijetnje uzaludne...

A onda pak drugoj osobi.

A ti, koji Zvijeri u čast pališ tamjan, kako možeš doći k meni, ući u moje Svetište i predstavljajući se pred mojim prijestoljem reći: "Ja sam siguran i moćan sam da srušim svako kraljevstvo! Ja sam siguran i mogu nastaviti sa svim tim grozotama! Nitko me ne vidi!"

Ja, ja te vidim i ja ću te izložiti narodima... Gledaj kako lažljivim perom svojega plemena krivotvoriš moj Zakon i moju instituciju Euharistije! Možeš li još uvijek reći: "Krist ne može vidjeti?"

"Kako to da ti koji kažeš "Ja vidimI", ne vidiš ili ne priznaješ svojega Spasitelja i svoju baštinu? Čak i krtica bolje vidi od tebe i prepoznaje svoju rupu!

Dođi i pokaj se! Ili si nesposoban pokajati se? Neka tvoje oči rone suze pokajanja! Dođi i pokaj se iz dubine svojega srca i ja ću te blago ispraviti i oprostiti ti sve što si učinio! Prestani žalostiti mojega Svetoga Duha! Mrzim oholost i bahatost!

No, ako se pokaješ, ne boj se! Vidiš! Tvoj ti Otkupitelj pruža ruku! Sveti Jedini koji ti je dao tvoje svećeništvo i odjenuo te u kraljevske haljine, podjeljujući ti obilježja vlasti da paseš njegovo stado, sada govori tebi, kao što otac govori svojemu sinu: "Sine moj, od Zvijerina područja ništa ne ćeš baštiniti, ali od mene, svojega Gospodina, baštinit ćeš vječni život. Ja sam tvoj udio i tvoja baština!"

Hoću li čuti od tebe ove blagoslovljene riječi: "Uzdižem se u radosti Gospodinu, moja se duša raduje u mojemu Bogu, triput svetomu, jer on me odjenuo haljinom spasenja, u svoje me Božanstvo odjenuo!

I kao što mladoženja ukrašava svoju mladu, on je mene okrunio vijencem koji nikad ne vene! Kao što je mlada okićena draguljima, ja sam obdaren njegovim draguljima! Neka se sada moj Bog, u svojoj Trojedinoj Slavi, raduje u meni. Neka Proljeće[2] procvjeta u mojemu srcu i u mojim kostima! Ah, kako se moja duša raduje u njegovoj Božanstvenosti koja će biti amblem mojega štovanja!

Ti koji svake godine kitiš zemlju i oživljavaš njezinu sušu, pretvarajući je u cvjetne lijehe svih boja, dođi i okiti moje srce i pretvori ga u izvor, tako da se svi anđeli raduju i kažu: 'Vidi! On ima Jahvin izvor u sebi! Zaručnik svega stvorenja sad može stupiti u svoj vrt, u svoj raj! Bog bogova sad se može radovati u njemu i, diveći se, gledati svoj vlastiti odraz! Ljepota i slava pripadaju Svevišnjemu! Haljino slave (anđeli su uskliknuli Bogu "Haljino slave!" zato što se za nekoga tko je u stanju svetosti može reći da je odjeven u Krista), ne odgađaj odjenuti svoje dijete u svoj kraljevski grimiz!'

Milostivo se udostoji čuti me i izbaviti iz mojega tako jadnoga tijela, koje je bilo moje carstvo, koje me držalo zatočenim na ovoj zemlji i s njezinim stvarima. Evo me, idem naprijed, pred Tvoje prijestolje, da Ti ponudim svoje srce (također i slobodnu volju), jedino što posjedujem, kao dokaz svoje ljubavi.

O, predostojni Zaručniče, preobrazi moje srce u čisto srce i pobožanstveni me božanskom moći svojega Duha Svetoga, Parakleta, Božanskoga! Dopusti mu da sad u meni zasja poput Paruzije! I moja će duša živjeti, a proslavit će i Tvoju Trojedinu Božanstvenost!"

A onda ću ti ja, Isus Krist, odgovoriti i reći: "Nagradit ću tvoju poniznost dopuštajući da osuda sama sebe pojede! Ona više ne će biti tvoj mračni sudrug, jer si zlo sad zamijenio ljubavlju! Tamu zamijenio svjetlošću! I premda ćeš nastaviti živjeti u tijelu, tvoj će duh hodati u nebu, a tvoje će srce, koje si mi dao, imati svoje vjenčanje! Da, dijete moje, kao što se zaručnik raduje svojoj zaručnici, tako će se i tvoj Bog i Svi radovati u tebi. Neizmjerna Dobrota bit će tvoj rod od sada pa dalje!"

... A tebi, moja Vassula, kažem: U pogodno vrijeme poslat ću te k njima i ti ćeš im se pokazati! Sada te otpuštam, radosti moja, da izvršiš i svoje ostale dužnosti (dakako, kućanske poslove).

Voljela bih kad bih mogla biti kao Marija, a ne kao Marta. Sretna sam kad sjedim s Tobom, predostojni Bože, uživajući i slaveći što sam u Tvojoj nazočnosti.

Ne žali se, Vassula! Uživaj u meni! Čuj, bi li te utješilo ako bih ti rekao kako sam te u toj nezrecivoj ljubavi, koju imam prema tebi, ugradio poput smaragda u svoju kraljevsku krunu? Bi li te utješilo, moja vlastita, da ti kažem da si ti moj vijenac mirisna cvijeća koje nikad ne vene, jer ukrašava moju glavu i da si ti mojim ušima poput koncerta predivne glazbe? Bi li te utješilo kad bih ti rekao da si postala moje duhovno prijestolje i kako su mi pohodi tebi poput mirisa najfinijeg parfema? Velikodušno srce je ono što Gospodinu treba! Ah, Vassula, bilo je mnogo trenutaka kad su se moje oči okretale samo k tebi i samo za tobom!

Ah, moj Gospodine! Svevišnji! Moje su oči prikovane za Tebe. I čitav moj um i srce... Ti si zaista zarobio moje srce u svoju božansku ljubav i u svoju kraljevsku velikodušnost.

I ti moje.

Ti si moja jedina radost!

A ti, moja Vassula, ti si moja jedina radost kad me tvoje oči traže željno, s gorljivošću i s ljubavlju... Imati me u svojemu srcu, znači Život.

Život si Ti...

Djelo moje (mi smo svi djelo njegova stvaranja, ali ovdje to znači i preobrazba koju je Gospodin izvršio u meni, tj. moje obraćenje), sakrij se u meni i raduj se u meni. Tako uđi u radost svojega Spasitelja. Ja, Gospodin, otkrit ću ti još više od svojega Srca. Dođi! Ja te blagoslivljam.

MOJA RIJEČ JE ŽIVOT

29. kolovoza 1998.

Gospodine, Bože milostivi, dođi k meni!

Veze smrti bile su svuda oko mene

A Ti si stupio iz Neba na svoj veličanstveni način

U sjaju i kraljevskoj velikodušnosti

I oslobodio me.

Imala sam ruke, ali one nisu osjećale

Imala sam noge, ali one nisu hodale

Imala sam srce, ali ono nije kucalo

I nikakva glasa moje grlo nije ispuštalo da Tebe slavim.

A ipak, u svojoj vjernoj ljubavi, Ljubitelju ljudskog roda,

Zaručniče svojega stvorenja,

Sagnuo si se čitavim ovim putem s visina do mene nevrjednice

Da bi me oživio i preobrazio u pjesmu za sebe i za svoj Dom.

Vidi što si učinio od grješnice

Bez dvoumljenja zbog opasnosti da umanjiš svoja djela!

Ti si sebe odjenuo u mene, tako da me možeš uvesti u Dvore svoje.

I s velikim veseljem učio si me svojim pravilima.

Ti si me učio da se čestitošću koristim kao bičem boreći se na Tvojoj strani.

U svojoj Dobroti natjerao si me da prodrem u Tvoje naume

kako bih mogla shvatiti Tvoje metode.

Urezao si me u svoje Srce zaručničkom gestom

tako da Ti i ja uživamo u Tvojoj Božanskoj Ljubavi.

Ti si me učio da uđem u Tvoju radost i da Te ljubim

Tako da kad govorim o Tebi, govorim o Tvojoj strahopoštovanoj moći,

Iznosim Tvoju veličajnost i Tvoju velikodušnost.

Ah, Vassula, pjevaj mi, a budi i moja harfa! U svojoj ljubavi, dao sam ti život, stražareći brižno nad svakim dahom koji si udahnula. Moja Riječ je Život! Nitko ne može reći: "Bog nije djelovao!"

U svjetlu milosti ja sam ti otkrio da budeš moja i u stalnoj kontemplaciji o mojemu Srcu. Nije to kao s drugima koji prime moju Riječ kao dar i koje posjetim kad ja hoću. Tebi sam dao jedinstveni dar, a to je da me ti pozoveš kad god ti poželiš! Vidiš! Ja sam ti dao tu posebnu povlasticu u skladu sa zadaćom koju sam ti povjerio. I u skladu s mojim teretom na tebi.

Vidiš kako sam sve odmjerio kad sam ovo planirao? Nisi ti sama po sebi kvalificirana za ovu najplemenitiju zadaću oživljavanja i sjedinjenja moje Kuće! Sve tvoje kvalifikacije dolaze iz mojega obilja, one dolaze od mene! Ja sam te učinio posudom koja nosi to neizmjerno blago. Slaba, ali, naravno, takva nadmoćna snaga ne dolazi od tebe, nego od mene, tvojega Boga. Ja boravim u tebi, zato tu nema nikakve slabosti s tvoje strane. Nemam li ja pravo upotrijebiti te da poslužiš ostalima kao podsjetitelj mojega milosrđa?

Ti si me pozvao na svoj banket...

Ja sam pozvao tebe na svoj banket, a preko tebe i mnoge druge...

Ja sam vezana zavjetima koje sam Ti položila i želim Ti iskazati dug zahvalnosti i vjerno raditi za Tvoju Kuću. Jer, ne samo da si mi spasio život, nego si mi u svojoj ludoj ljubavi dopustio da slobodno hodam u Tvojoj nazočnosti, u svako doba dana i noći, dok me obasjavaš svojom svjetlošću.

Ti si me, prigrlivši me na svoje Presveto Srce, vezao vezama ljubavi i prijateljstva, tako da nikakav smrtnik više ne može raskinuti to božansko jedinstvo.

U svojoj neizmjernoj ljubavi učinio si me jakom poput tvrđave protiv onih koji bjesne nada mnom. Strah ih spopadne usred dana na zvuk Tvojega Duha Svetoga, Prijatelju moj i Radosti moja...

Stupu moj, podupri moj Križ Jedinstva, sjaji svjetlošću znanja o mojoj Slavi! Sjaji u toj tami svjetlošću moje velikodušnosti i ne boj se! U tvoja sam usta izlio pomazujuće ulje, tako da govoriš za mene. Budi pjevačica, uvijek dobro raspoložena! Pjevaj tom naraštaju putujući po čitavu svijetu, oslanjajući se na moju milost.

Neka svi oni koji su milošću pozvani da čitaju taj Himan ljubavi i koji su vođeni da kušaju tu skrivenu mànu, napreduju dok su još u prognanstvu. Svima onima koji su pozvani čitati moj Himan ljubavi skrušena srca, ja podjeljujem posvećujuće milosti.

Neka im srca razmatraju slavu moje veličanstvenosti i moje očinske ljubavi ! I da u meni ne vide samo Boga Svemogućega nego također Boga Dobrote, punog ljubavi i intimnoga Prijatelja. Neka njihove uši čuju uzdahe i jecaje mojega Srca i neka budu sigurni u moju milostivost.

Ja sam kraj tebe postavio stražara (razumjela sam da je to posebni anđeo), čuvara na vratima tvojega srca da pazi da te nikakav uljez ne odvrati od tvojega poslanja.

Kad govoriš, ljubavi moja, drži se uvijek teme. Da, ponovi sva moja kazivanja, ali u nekoliko riječi. Stavi te dragulje koje sam ti dao u svako srce. Neka svatko zna da su moji razgovori sami po sebi slast. Ja sam s tobom. ic

[1] Isus je izgledao veoma radostan.

[2] Ovdje to znači Bog.