8. siječnja 1987.

mir s tobom, Vassula; to sam ja, Isus; Vassula, dođi k meni, dođi i živi usred mojega Srca;

Želiš li Ti mene, Isuse?

žarko te želim; želim te privući k sebi!

Ali ja nisam ničega vrijedna.

ali ja te ljubim takvu kakva jesi... budi moja zaručnica, Vassula;

Kako mogu!

ja te ljubim;

Ne znam kako mogu biti Tvoja zaručnica, Isuse.

ja ću te naučiti da budeš moja zaručnica, ljubljena;

Nosim li kakav simbol, Gospodine?

ja ću ti dopustiti da nosiš moj Križ; moj Križ vapije za mirom i ljubavi;

Želim Te učiniti sretnim, Isuse.

učini me sretnim tako da me nikada ne ostavljaš, učini me sretnim ljubeći me, učini me sretnim budeći moju djecu;

Potrebna mi je Tvoja snaga za sve to, posebice za ovo posljednje!

pogledaj me;

(Pogledala sam ga; iz njega je ižarivala snaga kao kakva aura.)

ja sam Snaga; ja ću ti pomoći, budi blagoslovljena;

Jesi li zadovoljan sa mnom? Nikad Te to prije nisam pitala.

zadovoljan sam s tobom, sve ovo vrijeme osjećam da me ljubiš;

Voljela bih kad bih Te mogla vidjeti u tjelesnom obličju!

traži i bit će ti dano; uvećaj svoju vjeru u mene;

Odlučila sam ovo pisanje pokazati ovdje jednom katoličkom svećeniku. On je to osudio, govoreći da je to od đavla i da trebam prestati s tim. Isus ga je upitao bi li on želio ponijeti Križ mira i ljubavi sa mnom. Ja sam to rekla tom svećeniku. On je rekao da je to sve od đavla. Dao mi je molitve sv. Mihaelu, Spomeni se sv. Bernarda i molitvu Božjem milosrđu; rekao mi je da ih molim slijedećih dana, a onda da vidimo što će se dogoditi.[1] Ja sam tako postupila. A onda sam dopustila svojoj ruci da piše i izašlo je: “ja, Jahve, vodim te.” Četiri dana uzasopce.

Gospodine Isuse, ja sam učinila ono što je svećenik želio, prestala sam pisati, osim ovih pet riječi što su izašle poslije molitve. Ja sam Te zaustavila u pisanju, da bih poslušala svećenika. Želim Te upitati, Gospodine, zašto, zašto si ga pitao kad si znao što će se dogoditi i koliku će mi patnju on prouzrokovati!

ja sam s tobom, kćeri, a pitao sam ga zato što sam ga želio poučiti, želim da počne shvaćati moje bogatstvo, ja sam beskrajno bogat!

“naučite da ja, Isus Krist, dajem ovo vođenje za svoju djecu; to sam ja koji vodim Vassulu; ne odbijajte moje blagoslove; moje poruke vapiju za mirom i ljubavlju; želim da moja djeca ispune moja svetišta; želim da se okrenu k meni, želim da žive sveto; dolazim da obasjam ovaj mračni svijet; želim ih ponovno oživjeti i kazati im da je moja Riječ živa! želim ih podsjetiti na svoju Riječ, koju su oni ostavili po strani; želim ih podsjetiti koliko ih ljubim; želim upaliti njihova srca, želim im reći da ljube jedni druge, kao što ih ja ljubim; ja te ljubim, sine, shvati da zaustavljajući Vassulu, ti nesvjesno štetiš mojoj Crkvi; ja sam Gospodin Isus Krist, koga ti ljubiš; znam da ovo činiš u dobroj namjeri, ali tako je mislio i Šaul prije nego sam došao da mu kažem kako ono što je on vjerovao da je pravo, nije bilo ništa drugo nego proganjanje mene; ti misliš da karizma koju sam ja, Isus, dao svojoj kćeri dolazi od đavla; vjeruj mi, sine, nemoj se strašiti, ja ti opet kažem moja je volja da Vassula uči od mene; ona se sada razvija, a poslije će njezini plodovi hraniti mnoge izgubljene duše; jednog ćeš dana razumjeti, sine;[2] ja, Isus Krist, ljubim te;”

(Nakon što je ovo pročitao, svećenik me je ukorio, govoreći mi da je to đavolsko, da je to vračanje.)

znam; reci mu: “vračanja su za budale, a nadahnuća su za blagoslovljenu djecu; vračanja ne donose plodove, a nadahnuća donose dobre plodove i hrane mnoge;”

ovladaj svojom hrabrošću, kćeri, Mudrost budi moju djecu, ja, Bog, ljubim te;

[1] Taj svećenik je zatražio da prestanem pisati i tako ga poslušam, ali kad sam uzela olovku, Bog je opet upotrijebio moju ruku.

[2] Pretkazanje koje se obistinilo.

[3] Čistilištu.

[4] Naše molitve upućene Bogu i našu ljubav prema Boga, Bog uvijek upotrijebi da bi izbavio duše iz čistilišta. Istodobno, naša ljubav prema Bogu čini da on izlijeva milosti na zalutale duše na zemlji kako bi ih spasio.

[5] Iz 9:5.

[6] Časne sestre.

[7] Čini se da Bog ne želi izgubiti ni minute.