Moj anđeo Danijel 1987. poruke od 1. do 19. siječnja (i. dio) 1987.

1. siječnja 1987.

Mir s tobom! Ja, Bog, ovdje sam! Prikaži mi sada svoju ljubav i daj da se radujem. Ja, Jahve, radujem se u tebi!

Gospodine, jesi li Ti uvijek uzimao nekoga da bude Tvoj glasnik? Kao što si nam u Starom zavjetu govorio, hoćeš li nam uvijek tako govoriti?

Evo mojega odgovora:

Ja, Jahve Sabaot, uvijek ću vas naći! Zbog svoje ljubavi, i samo zbog svoje ljubavi, ja sam djelovao i djelovat ću! Zar ću tugovati zauvijek? Ovakav način nalaženja vas samo je jedan od mojih načina.

Evo nas u 1987.! Neki ljudi ovo ne će prihvatiti. Imamo Bibliju za učenje, reći će oni.

Ove nebeske poruke podsjetnik su. Jer u mojemu je Srcu dan milosrđa, čas moje spasenjske pomoći je ovdje!

Uostalom, nisam li ja Otac? Zar da ne spašavam svoje sjeme? Ja sam usmjerio svoj pogled na svakoga od vas. Moj pogled nikad ne dopušta da išta prođe nezapaženo.

Želim vas podsjetiti da je moja Riječ određena da se čita! Moja je Riječ blagoslovljena! Ja sam Bog Svemogući i slobodan sam istupiti van kad god mi se svidi!

Zašto, zar si ti, kćeri, pomislila da ću praviti neku razliku zato što ste vi u 1987.? Vaša era meni ne znači nikakvu razliku.

Slušaj, za mene je tisuću godina jučer! Moja vrata uvijek ostaju otvorena...

Imaj na pameti, kćeri mojega izbora, da ću te pozvati opet. Zašto si pomislila da ste vi drukčiji? Ili da ja zapravo nikad prije nisam govorio kao što govorim sada?

Ja, Jahve, sve vas blagoslivljam! Svoje sam oči upro u vaše siromaštvo.

Isus nam je jednom rekao da prorok nikad nije prihvaćen u svojemu kraju. Mnogi me ne će prihvatiti kao Tvoju glasnicu. Većina Tvojih glasnika smatrana je za budale, ili da su bili opsjednuti, bili su ubijani.

Budi u miru, kćeri! Osloni se na mene. Ja, Bog, bit ću tvoja snaga! Sa mnom se ne moraš bojati! Ja ću ti pomoći. Ljubi me uvijek kao što me ljubiš. Moj će vas Duh opet okupiti!

Ljubim te, kćeri! Imaš moje blagoslove!

2. siječnja 1987.

Ja sam ovdje! Blagoslovljeni maleni jer njihovo je kraljevstvo nebesko! Ljubim te, kćeri! Čekaj i vidjet ćeš! Jednog ćeš dana prebivati u mojoj vječnoj svjetlosti!

BLAGOSLOVI MOJU DJECU

5. siječnja 1987.

Mir s tobom! Kćeri, ti si moja! Slavi me i budi ukras za moje Ime! Učini me poznatim kod svih onih koji me još ne poznaju...

Osjećaj se sretnom, jer ja te ljubim! Budući da sada radiš za mene, Vassula, blagoslovi moju djecu! Hoćeš li blagosloviti moju djecu? Učini tako, ja to tražim, kćeri.

Kako da ja to učinim, Gospodine?

Blagoslovi ih!

Je li to učinjeno kroz moje molitve?

Da, ti to možeš tražiti u svojim molitvama... Učini to! Učini to![1]

(Molila sam Boga da blagoslovi sve one koje sam znala, po imenu.)

Dobro! To je taj način! Ja, Bog, blagoslivljam sve one koje si spomenula. Ja Jahve ljubim te.

JA SAM SKINUO VEO S TVOJEGA SRCA

6. siječnja 1987.

Kao što se oblak razbije i nestane, tako se i tvrda ljuska koja je pokrivala moje srce razbila.

Što mi se događa, Gospodine? Zašto si izabrao mene za svoju metu, sada, kad je moje srce izloženo i kad je postalo tako osjetljivo? Sada vidim! Bila sam nekoć slijepa, ali sada vidim sav jad, vidim svu bijedu oko sebe! O, Bože!

Mir s tobom! Kćeri, radujem se osjećajući da tvoje srce osjeća! Ja ću ti pomoći u radu, da ispuniš svaku dužnost. Ja sam skinuo veo s tvojega srca i očistio ga! Idi u miru! Ja, Jahve Sabaot, kraj tebe sam i ljubim te.

PROBUDI MOJU DJECU

7. siječnja 1987.

Mir s tobom! Ja, Isus, ovdje sam!

Vassula, učinit ću da shvatiš koliko trpim gledajući tolike duše izgubljenima. Trpim i plačem...

Isuse, željela bih da zlo prestane postojati! Željela bih da se Ti osjećaš sretnijim.

Želiš li i ti da zlo prestane?

Da!

Ljubljena, idi i probudi moju djecu! Daj da shvate da im zlo postavlja zamku.

(Shvatila sam da me Spasitelj tražio da idem i svjedočim.)

Pomozi mi! Jer ja tako malo znam!

Hoću, kćeri! Mnogi ćete biti puni![2]

TVOJ GOVOR BIT ĆE MOJ GOVOR

10. siječnja 1987.

Mir s tobom! Jesi li spremna slušati me?

Ja sam Jahve! Ne brini se! Ja ću te voditi! Ti me ne ćeš iznevjeriti, jer ja ću ti pokazati put. Ja ću staviti svoje riječi u tvoja usta! Zar nisi primijetila?

Da! Našla sam se kako katkad upotrebljavam istu konstrukciju izričaja koju si mi Ti dao u razgovoru s prijateljima o onome što si mi Ti rekao.

Rekao sam ti da ću obogatiti tvoj govor. Tvoj govor bit će moj govor!

Također sam naučila i neke nove riječi.

Da, ti učiš... Ti ćeš govoriti riječima koje dolaze iz mojih usta! Kćeri, čini se da još ne shvaćaš u potpunosti djelo koje sam ti dao...

Ne, ne, ne shvaćam. Bojim se to shvatiti!

Drago mi je što si iskrena prema meni! Čini se kao da ti zaboravljaš da je Bog, koji je s tobom, da je to Bog Svemogući! Ja sam Svemogući i ja držim ključeve Mudrosti. Ja na dlanu svoje ruke imam cijeli svemir! Shvati da ja mogu promijeniti Nebo i Zemlju![3]

Moj je problem u tome što nemam vjeru u potpunosti. Ja sam slaba, bespomoćna i kao što kažeš, ništica. Ne mogu vidjeti ništa osim toga što ja nisam.

Osloni se na mene. Kćeri, jesi li zaboravila moja djela? Nitko mi se ne može protiviti! Dođi i ponovno prebroj moja čudesa! Dođi i meditiraj u svojemu srcu o mojim čudesima...

Nije na meni, moj Gospodine, da Te ispitujem, ali s obzirom na to da Ti pomno ispituješ naša srca, te ni jednu tajnu ne možemo sakriti od Tebe, ja se stalno pitam: Zašto ja, jedna ništica, neznalica o vjeri, neznalica o Tvojim djelima, potpuno bespomoćna i nitko, zašto, zašto si Ti izabrao mene?

Vassula, tebe sam izabrao da čuješ moj glas kako bih pokazao svoju milostivost svima vama! Ja sam tebe želio podići iz ništavnosti da bih tijelu[4] pokazao svoje djelo. Premda će se mnogi okrenuti protiv tebe i biti tvoji protivnici, tebi ne će nauditi. Protiv tebe će ustati krivi svjedoci i, dok njihova srca budu skupljala pakost, ja ću te obasipati svojim blagoslovima.

Ne ću biti gluh na tvoje vapaje, dijete moje! Ja sam propovijedao tebi da bi ti proslavljala moju Kuću! Ja sam te pitao bi li ti htjela raditi za mene, zar ne?

Da, jesi. I ja sam rekla: DA!

Ja sam te nazvao „Moja nositeljica“! Želim da svi narodi čuju moje Riječi! Ja ću te poučiti i pokazati ti put kojim ćeš ići! Ti ćeš ići i govoriti im da moja Riječ vapije za mirom i ljubavlju! Moja je Riječ božanska! Čeznam sve vas pobožanstveniti!

MOJA ĆE RIJEČ RASTI VISOKO POPUT CEDRA

Bojim se da će mnogi odbiti i prezreti to što mi Ti daješ.

Vjeruj meni, jer ja sam Bog! Ja ću te paziti i ja ću biti tvoj savjetnik za svoje naume!

Vassula, moja će Riječ[5] rasti visoko poput cedra čije se grane pružaju poput otvorenih ruku dopirući u mnoge narode. Hranit će siromašne, iscjeljivati vam vaše rane i vaše bolesti, čistiti vaše mrlje i ozdravljati vašu grješnost, vidati vas, podizati vas k mojim prsima, ljubiti vas i opet vas poučavati kako da ljubite jedni druge te kako da mene ljubite. Moje ruke izbavit će vas od zla, jer svi ste vi moji, ljubljeni.

Gledaj! Gledaj iznad sebe, gledaj moje stvorenje, cijelo moje stvorenje pokorava se mojoj volji![6]

Malena moja, kako ja gledam kroz tebe! [7] Ne boj se, prioni uza me! Gledaj taj sjajni ures koji osvjetljava moje stvorenje! To je samo jedno od mnogih mojih tajanstava, mnoga od njih ostaju skrivena.

Kćeri mojega izbora, ja ću ti otkriti blago svojega Srca i ti ćeš napredovati od Mudrosti.

Malena moja, zadovoljan sam tobom. Dođi, hajdemo učiti![8] Ti ćeš, unatoč sotonskim napadima, pisati sve što ja hoću. Jer to je moja volja!

Uči hvaliti me, imajući na umu tko sam ja! Mudrost sam ja dao! Nauči da Mudrost uvećava tvoju vjeru. Želim da rasteš savršena u mojemu Duhu. Rasti visoko poput cedra i čempresa, jer u tebe ću udahnuti mnogo objava!

Slušaj, svaka tvoja grana cvast će i donosti plodove mira i ljubavi! Kanim te ispuniti dobrima svojih djela!

Čuo sam tvoje vapaje i zato sam voljan svima vam dati radost. Sada te šaljem k njima, da budeš među njima kao moj dar. Ja ću te dati cijelom čovječanstvu. Dolje na vas izlit ću poučavanje i razboritost. Ja ću te sa svojim porukama poslati u svaki narod:

„Primite je, jer ona dolazi od mene! Neka se svi narodi okoriste od nje, jer ona nosi mojem narodu kruh s Neba, i nahranit će ih. Ona će ih hraniti mojim znanjem!“

Moj će se narod osloniti na mene da bi našao utjehu i oni će me blagoslivljati!

„O, svi vi, koji budete kadri prepoznati me kroz moja poučavanja, zadobit ćete sreću u srcu.“

Mnogi će je progoniti poput lovca za svojim plijenom, ali ja dolazim da je izbavim. Drugi će slušati i provoditi svoje vrijeme u mojim svetištima. Blagoslovljeni oni koji se sjedinjuju s njom!

Ja, Bog, bit ću među vama i vi ćete vidjeti taj znak na njoj! Jer ona će rasti u mojoj Kući! Gledajte, Jutarnja Zvijezda[9] će se uskoro vidjeti! S Neba vas poziva da vas podsjetim da je Baština vaša ako vi priznate mene!

Danas vam šaljem jednu od svojih vlastitih! Sjedinjeni s njom malo ćete se pomučiti, ali uskoro ćete blagovati od mojega uroda! Napuštajući je vi ćete je izgubiti! Ako je stalno napadate, ja ću joj dati snagu da vas porazi! Kako će ona biti oštra s nediscipliniranim! Ja joj dajem snagu da me pozove u bilo koje vrijeme kad poželi! Jednom, kad je zadržite, vi ćete učiti od mene.

Danas ja izlijevam na sve vas svoju Mudrost da prosvijetlim današnji mračni svijet! Ja, Bog, dolazim obasjati vas sve otkrivajući svoje Lice kao nikad dosad! Tako ću vas osposobiti da me bolje razumijete! Ah, kako čeznem za svakom dušom da me primi, jer, primajući mene, oni će zadobiti mir.

Ali sada ih zlo drži i uči ih da budu zli i da idu zlim putovima. Zlo ih je zaslijepilo i ispunilo ih svim vrstama oružja, pobuđujući ih da postanu zli kao što je i ono. Bojim se za njih, jer oni su u opasnosti, a ja ih ljubim. Ja im dajem znakove svoje božanske ljubavi, ja sam s njima kad su u nevolji, uvijek pokrivam njihovu golotinju svojom milostivošću. Moja je ruka ispružena prema njima da ih dohvati, ali, čini se, oni me nikako ne vide. Pozivam ih da me priznaju za Oca, ali, čini se, oni nikako da me vide. Niti se čini da me čuju! Milosrđe se nadvija nad njih, daje im znakove, ali oni ih ne priznaju.

Sada te šaljem njima kao svoj dar. Okupljaj ih da bi se uništio neprijatelj koji ih drži razdvojenima. Dajem ti govor kako bi bila kadra govoriti mojem narodu i voditi ga natrag k meni.

Neka njihovo nepce otkrije okus moje màne! Ljubljeni, vi potječete od mene i ja ću izliti na vas svoju Mudrost, tako da me možete slaviti!

Bože Svemogući, Oče svih, hoću li Te ja na kraju proslaviti?

Ja ću biti proslavljen, kćeri! Ja, Bog, uvijek ostvarim svoje ciljeve. Uvijek se sjećaj toga. Tvoj će korak slijediti moj korak zauvijek.

DOĐITE SVI KOJI STE IZGLADNJELI

I KOJI STE ŽEDNI

19. siječnja 1987.

Ja sam ovdje! Ja sam Gospodin, Isus Krist! Dopusti mi da te hranim svojim poukama, malena moja! Dopusti mi hraniti te Mudrošću!

Malena moja, ti moraš rasti da bi urodila dobrim plodovima! Ti moraš postati plodonosna kako bi mogla hraniti mnoge! Ja ću te poučavati da budeš postojana i oprezna nad djelom koje ti dajem. Ja ću usmjeriti tvoje oči na mene sve dok ti ne završiš moje djelo. Ja sam ti dopustio da uđeš u moje Dvore i da budeš u službi svojega Kralja. On će te poučavati svemu i tvoje će se grane širiti u svaki narod da bi im govorila o skrivenu smislu mojih izreka. A ispod njih[10] moja će se djeca utaboriti i zakloniti se.

Ustaj i slavi me! Ja ću te učiniti jakom! Ja, Isus, poučavat ću te svojim poukama koje su šire nego što su sva mora. I ja ću izliti na tebe poučavanja poput proroštva! Uči i hrani se od Mudrosti!

O, dođite svi vi koji ste izgladnjeli i koji ste žedni! Dođite, jer moj je kruh badava! Dođite i blagujte koliko vam srce želi! Dođite i napunite svoje čaše! Zadovoljite svoja nepca mojim kruhom s Neba! S kruhom poučavanja i razumijevanja!

O, kćeri, kako čeznem za tim danom, za danom kad ćeš odrasti i kad tvoje grane budu donosile plod mira i ljubavi! Da, za danom svoje slave. Ja, Gospodin, vječno ljubim svoju djecu. Reci im, reci im što osjećam prema njima! Daj neka znaju o mojoj ljuavi![11]

Reći ću im, Gospodine, hoću...

Ostani uza me, Vassula, jer ja znam koliko me ti ljubiš![12]

Pouči ih kako da me ljube! Zapamti, ti si u mojoj milosti.

Gospodine, što želiš da učinim?

Predat ćeš moje pisane poruke, a ja ću ti pomoći. Pozovi me kad god poželiš, ja sam uvijek uza te. Sada idi u miru, ja Bog ljubim te.

I ja Tebe ljubim!

[1] Oklijevala sam. Nikad prije to nisam činila, pa sam sada pokušala.

[2] Premda je ovaj izričaj zvučio prilično zagonetno, Gospodin me prosvijetlio kako bih razumjela njegovo značenje. To znači: „Kad ja ispunim vaše duše svojim Duhom i svojom Mudrošću, vi ćete ići i svjedočiti. Po tom svjedočenju mnogi će se obratiti, a ova obraćenja obratit će druge“.

[3] Bog je govorio o Novom nebu i Novoj zemlji (Otk 21, 1). (Ova je bilješka dodana poslije.)

[4] Čovječanstvu

[5] Bog misli na ove poruke

[6] Iznenada je Bog opet pogledao na mene i stao. Ja sam se osjećala poput zraka. Tako je bio moćan njegov pogled, osjećala sam se kao da njegov pogled prolazi ravno kroz mene.

[7] Bog se činio kao da se zabavlja i bio je radostan.

[8] Zaista sam se osjećala njegovom učenicom, jer i po načinu i zvuku njegova glasa bio je veoma sličan učitelju.

[9] Isusov povratak

[10] Ispod grana

[11] Ne mogu riječima objasniti ljubav koju Bog ima prema nama. Dok je Bog govorio te riječi, on se istodobno osjećao i tužnim, veoma tužnim. Ja sam bila tužna zato što smo prezreli toliku ljubav.

[12] Osjetila sam koliko mu je potrebna utjeha.