Oda Presvetomu Trojstvu I. dio

ODA PRESVETOMU TROJSTVU

3. veljače 2003.

Vassula, objavljuj sva moja čudesa svakom narodu! Nevini i čestiti primit će me raširenih ruku i okoristit će se mojim čudesima!

Moram ponovno poučavati svoj narod da nauči iskazivati štovanje Ocu, meni i Duhu Svetomu. Iskazivati štovanje našoj slavi i moći! Štovanje našemu milosrđu i dobroti! Štovanje našim čudesima i našim znakovima! Eto zato ih moram ponovno poučavati kako bi naučili tražiti moje Sveto Lice i prepoznati ga!

Kad se vaši temelji ruše, ne trebam li ja intervenirati? Niste li čitali da nikad nisam prestao djelovati?[1] A povjerovati da sam prestao obogaćivati svoje stvorenje obiljem darova kao u stara vremena, najpogubnija je hereza! Svako djelo koje učinim puno je slave i veličanstva! Moja su djela uzvišena i oni koji im se raduju imaju pravo usmjeriti svoje oči na njih!

Glasnice moja, pohitaj na zapovijed svojega Kralja zapisivati ovu Odu, dajući joj ime:

"ODA PRESVETOMU TROJSTVU!"

Zatim je obznani u svakome gradu, svakom kraju! I časti nas. Sad će ti se obratiti Otac.

To je bio Krist Gospodin, a dalje je nastavio naš Otac Nebeski:

Stvorenje, ne plači! Na tuguj! Nego raduj se i veseli! Neka se ne čuju tužaljke kad vam vaš Stvoritelj pjeva! Namjesto toga otvorite svoje srce tako da vas moja slava i moje svjetlo kraljevski odjenu! Ni uši ne zatvarajte svojemu Kralju koji vam donosi to bogatstvo s Neba! Bog, kojega smatrate nepristupačnim, nevidljivim ili skrivenim bićem, sada vam pomaže! Radujte su u ovim vremenima milosrđa i budite sretni!

O soju toliko ljubljeni! Zašto ste dopustili da vas pustošenje i propadanje toliko obuzmu i zaposjednu? Recite mi, kakvu sam korist primio iz vaših ruku?

Kad moj narod stenje i jauče pod težinom tjeskoba, ili plače pod tiranijom svojih neprijatelja, nitko ne misli zapitati: "Gdje je Bog koji je učinio da radosna Oda zazvuči?"

Nitko ne priznaje da je svoje ruke zaprljao bezboštvom!

Ti sam osuđuješ svoj život, stvorenje!

Moja vas Oda sada vodi k pokajanju i k priznavanju mene! Premda ste tijelo i kost, i zemaljska tvar, ja sam vas obdario svojim Duhom i stvorio vas prema svojoj slici!

Mnogi od vas danas s nevjericom pitaju: "Kako se to skriveno biće iznad svakog bića, potpuno nepojmljivo, koji je Bog, može očitovati na taj najmističniji način u ova naša sadašnja vremena i izraziti se tako izravnim izričajima kroz jednu od nas, koja je također prah i pepeo?"

Budući da vi ne možete prijeći k meni, ja sam, u svojoj uzvišenoj svjetlosti i znanju, voljan uputiti svoju Odu tom naraštaju koji je u očajničkoj potrebi za spasenjskom pomoći, objaviti vam se na ovaj način…

Prema tome, ja sam slobodan pjevati vam i podsjetiti vas na vaše prave temelje! Ja vam pjevam kako bih vas okrijepio i utješio, zacijelio slomljena srca i proizveo čudesa u vašemu srcu.

Moja je Oda slatka kao med svim ustima! I poput glazbe na vinskoj gozbi!

Budući da sam ja Stvoritelj svih i uzrok vašeg postojanja, ja sam svuda i nitko za mene ne može reći: "Bog se ne pokazuje na takav način!" Kako možete izreći takve riječi kad ste vi u mraku?

Namjesto toga, skačite od veselja i provirujte iz svoje tame! Jer, tko je kao ja?

Otac, Ja Sam;

Liturgijski himan vaše duše, Ja Sam;

Sjajni Bog, Ja Sam!

Sveto pismo kaže: "Blaženi čista srca, jer oni će Boga gledati!"

Danas, Vassula, svatko vidi toliko daleko koliko je kadar vidjeti! Ali ja vam svima kažem: I vi se možete uračunati među moje svece koji su dostojni gledati me, ako dopustite mojemu Duhu Svetomu da prođe kroz vas, da razbije svu vašu nečistoću! A kad se jednom čistoća zadobije, bit će vam dano viđenje mene!

Ah, naraštaju, od samog početka mi smo vas stvorili na sliku svoje naravi rekavši: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična!" Ali kao što znate, đavao vas je u svojoj zavisti i mržnji prema meni i vama doveo da se suočite sa smrću! Ali Zima je prošla i Proljeće je osobno došlo na zemlju i otkupilo vas da vas opet iznova odjene svojom slavnom i božanskom ljepotom! Pa čega se onda bojite?

Dođite sada svi vi koji me želite i zbijte se oko mene! Dođite i slušajte tu Odu koja dolazi iz nebeskih spremišta…

Blagoslovljen onaj koji me prigrli! Ja ću ga utvrditi u našem jedinstvu…

POSTANITE JEDNO SA MNOM

Danas istupam s najviših nebesa da vas pozovem i da postanete jedno sa mnom! Ja vam dajem samoga sebe da otkrijete moju veličinu i moju Božanstvenost! To je mistično jedinstvo između Stvoritelja i njegova stvorenja! Zaručnik, koji je i vaš Kralj, poziva vas da se vjenčate s njim. Baš kao što mladoženja izlazi iz svojega zlatnog paviljona, sjajeći poput Sunca s milostivostima koje blistaju u svojemu sjaju, ja istupam s Neba da vas pozovem u zlatnu odaju svojega Srca, to jest u moja njedra i u moju ljubav!

Ti, koji nikad nisi shvatio dubine moje Božanske ljubavi, niti da je moje Srce tvoja ženidbena postelja, dođi i nauči moj jezik… Pozivam tvoju nježnu dušu da uživa u mojoj slatkoći! Moja je želja, a dodao bih još, moja žeđa, da te spasim i podignem da uziđeš u Nebo, kamo pripadaš!

Dođi k meni, ti, moj vlastiti, u zlatnu ložnicu mojih njedara, a ja ću tvojoj duši udijeliti viđenje svojega Svetoga Lica! Ljubljeni, mene čuti znači biti ponovno rođen! Vidjeti mene znači postojati!

Ima li išta boljega od toga da ti netko ponudi vječnu sreću u životu provedenom sa mnom? I to za cijelu vječnost? U bezdanu mojega milosrđa ja te mogu oprati od svake mrlje i očistiti te od svih tvojih grijeha kako bi zadobio moju baštinu…

Da bi bio dolično ukrašen i namirisan, i vrijedan ulaska u ženidbenu odaju Božanstva i vjenčao se s njim, moram te preoblikovati da bi bio poput jutarnje zvijezde, poput punog Mjeseca, poput duge koja svjetluca na blistavim oblacima!

Kad te moj Duh Sveti zaogrne sjajnom haljinom, bit ćeš kao buket smirne, kao ruža u proljeće! Kad budeš odjeven u samoga Krista, svoje vjenčano ruho, bit ćeš odjeven u slavnu savršenost, spreman poći prema svetome oltaru[2] susresti svojega Zaručnika gdje će te Božanska milost voditi da budeš…

Ja ću ti tada, ljubljeni moj, udijeliti gledanje mojega Božanskog Lica! Premda ćeš još uvijek biti na zemlji, ti ćeš biti u meni! A primivši viđenje mene samoga, tvoje će se srce uzdići u Božanskoj svjetlosti u Nebo na krilima Božanske ljubavi i vjere, shvaćajući da Onaj koji stoji pred tobom, u svojoj neiskazanoj slavnoj ljepoti, nije nitko drugi nego sam tvoj Stvoritelj i Zaručnik!

A ti ćeš mi u čudu i u ushitu uskliknuti:

"Kakva Uzvišenost!

Kako je strašno to Veličanstvo koje moje srce proživljava?

Tajno svega stvorenja!

O Jahaču na oblacima!

Liku Čudesni, sav predivni!

I sam Mjesec gubi sjaj u Tvojoj Slavi, moj Gospodine!

I zvijezde izgledaju nečiste naspram Tvoje blistave veličine!

Nedostižni i neusporedivi, safirima prekriven, Tvoja je Slava bez premca!

Slatka je glazba Tvojega Glasa!

Pod Tvojim su Jezikom med i mlijeko!

Duboko u Tvojim Očima dvije blistave zrake svjetlosti!

Ali kako se mene moglo pustiti da uđem u Tvoju Kraljevsku Ložnicu, o Svemogući?

Kako se mene moglo smatrati toliko povlaštenim, toliko blagoslovljenim,

Da bih uskoro bio sjedinjen i jedno s Bogom Svemogućim?

Moja se duša sada nasitila slasti!

Evo Te, pod Tvojom zlatnom nebnicom koja natkriva Tvoje kraljevsko Prijestolje!

Pozivaš mene nevrijednoga, pozivaš me k sebi u svojemu gospodskom stilu!

A ja, drhteći i klonuo,

potpuno poražen i ranjen Tvojim Božanskim pogledom na sebi,

gubim sve svoje sjećanje na svijet

nasuprot čudesnom prizoru koji mi Ti u svojoj preobilnoj ljubavi daješ.

U svojoj milostivosti za mene postavljaš sjajnu stazu

koja vodi moje korake k Tebi.

S najgorljivijom željom sada, da bih se sjedinio sa svojim Ljubljenim,

strasno ću, poput goluba, poletjeti u Tvoj zagrljaj i rastopiti se,

nestati u Tvojoj ižarujućoj svjetlosti i sam postati svjetlost."

A onda će se tvoj Kralj, preplavljen ljubavlju, sagnuti prema svojoj zaučnici i nježno će prisloniti njezinu glavu na svoja njedra, kazujući melodičnim glasom ove riječi: "Sada te čvrsto držim!" Dok zraka ižarujuće svjetlosti bude izlazila iz mojih Usta i pokrivala te…

Ja dajem samoga sebe vama da me posjedujete i otkrijete me u svojemu srcu. Moji vlastiti! Otkrijte me u mojoj uzvišenoj svjetlosti pa ćete i vi isijavati iz svakoga svojeg uda, kao što je Mojsijevo lice sjalo nakon susreta licem u lice sa mnom. Dođite k meni i ja ću sjati iz svakoga vašeg dijela!

Ah, blagoslovljen onaj koji me prigrli, jer on će biti kao oganj i tamjan u kadionici! Kao pozlaćena posuda ukrašena svakovrsnim dragim kamenjem u briljantnosti mojega veličanstva!

To je onaj trenutak koji pripravljam za svakoga od vas od početka vašega stvaranja:

Bračnu ložnicu,

kamo vodim svaku dušu,

da sudjeluje u mojemu mističnom vjenčanju!

Ta slavna nebeska manifestacija otkrivena ti je da bih te posvetio i učinio sveticom nakon što vidiš veličajnost svojega Trojedinoga Boga! Neka se raduje tvoja duša u milosrđu Gospodinovu!

DOŠLO JE VRIJEME SVATOVSKIH OBREDA

A sada ti kažem, zaručnice moja: Ljubljena, ne boj se! Ti ne ćeš umrijeti premda su te zrake mojega pogleda ranile i osjećaš se klonulo. Jer ja, koji sam Život, sada te čvrsto držim i ne ću te pustiti da odeš!

Vidiš li? Zima je prošla, kiše su prestale i nestale! Cvijeće niče na zemlji! Došlo je vrijeme svatovskih obreda! Nisi li znala da si kraljevskog roda i da te tvoj Kralj čeka?

Zaljubljen u svoju zaručnicu, pogledao sam u dar svojih ruku! Pogledao sam u sebe samoga u tebi i ono što vidjeh veseli me! Pogledao sam još jednom na ono što je sada moje vlasništvo, moj vinograd, moj vrt! Pogledao sam na svoje sjeme, kost svoje Kosti, tijelo svojega Tijela! I premda sam pogledao na ranu koju ti je moja velika ljubav nanijela, koja te natjerala da se uzdigneš u najviša Nebesa, radovao sam se tomu cvijetu,[3] stalnom znaku svoje ljubavi koji sam ostavio na tebi…

Ta rana znak je obećane zemlje, otkriće bisera! To je znak moje preobilne ljubavi! Znak tvojega uskrsnuća, znak praznoga groba! Ono što tvoje oči sada gledaju pred sobom jest Krjepost na svojemu Prijestolju!

Ljubljeno i mirisno ulje mojega Srca, moje golemo prijateljstvo zasladit će i utješiti tvoju dušu! Napokon vjenčani!

Dođi sada u moj zagrljaj i razmišljaj o mojoj Svjetlosti, mojemu Srcu, mojemu Bogatstvu, mojemu Milosrđu koje obogaćuje i osvjetljava tvoju dušu, koja postaje veća od svih kraljeva i njihovih kraljevstava!

Odsad će tvoja jedina ambicija u mojoj nazočnosti biti vapaj za druge, prinošenje usrdnih molitava za njihove grijehe!

Sjedinjena sa mnom, bit ćeš ispunjena duhom razumijevanja i na ovaj ćeš naraštaj prosipati riječi mudrosti! Zatim, još uvijek počivajući u mojemu zagrljaju, u svitanje, ti ćeš svim svojim srcem pribjeći Onomu koji te je stvorio! Zahvaljivat ćeš Bogu koji te je namirisao smirnom!

Kraj mene i u mojemu zagrljaju rast ćeš čestito u nakani i u učenju! Promišljat ćeš o svim mojim skrivenim tajnama i o anđeoskoj krjeposti bestrasnosti.

A onda, tu i tamo, ja ću te slati u svijet da bi pokazala pouke koje si primila. Oblikovana sada u mojemu Srcu, zadobit ćeš novi duh. Moja će ti volja biti pokazana i ti ćeš znati što je dobro. Jer ja ću biti tvoj vođa! Ja i ti bit ćemo partneri!

Zato, uđi u partnerstvo sa mnom da idemo zajedno u krajeve podzemlja, k onima koji propadaju u bezdan, i izbavimo ih! Tako da me i oni u svoje vrijeme upoznaju, mene, svojega Boga!

Vidiš? Ja ću učiti svoju golubicu da se vine u oblake namirisavši narode! I tvoje će usne, s još uvijek kapajućim melemom i smirnom mojega zagrljaja, pjevati tvojim građanima ovu Božansku Odu, bez obzira na boju ili rasu.

Tvoje će usne, ovlažene milošću, pjevati u suglasju s cjelovitošću i religijom, i u skladu s Božanskim Zakonom Ljubavi i Otkupljenja. Dok pomazuješ građane melemom i smirnom, ti ih opskrbljuješ iz nebeskih pričuva.

Stvorenje, ja sam te stvorio da ispuniš svoje srce mojom slatkoćom i mojom Božanskom ljubavlju! Ja sam pomazao tvoje srce dahnuvši u tebe, i načinio ga takvim da bi moglo sadržavati i održavati uzvišenu ljubav i slatkoću mene samoga! Jer moja ljubav bolja je nego sam život!

Ja nikada nijednom srcu ne uskraćujem tu radost sebe samoga! Jer, imajući mene u svojemu srcu, bez ikakva tvojega ustezanja, duhovna utjeha postaje tako utkana u tebe da tvoje srce dobiva sve više od moje slatkoće, od moje ljubavi i od moje Božanstvenosti. Vodi te tako strunama ljubavi na sinovsku stazu da vladaš sa mnom, svojim Kraljem. Vladanje sa mnom odjenut će te ljepotom moje slave, dok će te anđeli i cijeli nebeski Dvor ogrnuti plaštem moje cjelovitosti, podižući te poput kadionice ispunjene tamjanom, da namirišeš zemlju!

No, ako nađem mlako srce, koliku god ljubav ili slatkoću sadržavalo pri svojemu rođenju, to srce nikad ne će biti kadro okoristiti se mojom nazočnošću! Bit će poput probušene cisterne iz koje stalno curi sadržaj, ne uspijevajući ga zadržati. I koliko god je čovjek punio, uvijek će presahnuti i bit će prazna…

Takvo je srce na kraju lišeno te radosti poznate mojim svecima! Zbog manjka vjere i dajući prvenstvo zemaljskim užicima i lagodnim sadržajima radije nego mojemu duhovnom bogatstvu, ta srca nakon što su bila ispunjena mojom nazočnošću, postupno me gube, baš kao što bi tekućina curila iz napukle cisterne. A Sotona, vidjevši da nema opiranja, obavija ih svojom tamom!

Zato, ti koji još nikad nisi okusio moju slatkoću, nego si vječno ležao u gorčini žuči, ustani sada i pristupi, jer postoji samo jedna slava, jedna radost, jedan neizrecivi trenutak radosti koji može postati vječan, jedan ushit duše, a to je: vidjeti mene i kušati mene, svojega Boga!

Da, Vassula, tvoja se duša zapanjila kad sam ti se neki dan milostivo ukazao dok si bila u kontemplaciji o meni. Činilo se kao da se tlo zaljuljalo pod tvojim nogama kad je moj pogled pao na tebe! Bila si hipnotizirana!

Moje ukazanje dalo ti je novi duh i novi život! Moj slatki razgovor s tobom sjedinio te sa mnom! Moj miomiris pomazao te da bi se pridružila procesiji mojih anđela i svetaca oko moje Nazočnosti i da bi s njima pjevala himan zahvalnosti, naviještajući sva moja čuda i čudesa, ljubeći moje nebeske Dvore, mjesto gdje je moja Slava načinila dom.

JA ĆU TE ULJEPŠATI U SVOJEMU ZAGRLJAJU

On, koji jednom reče: "Neka bude svjetlo u tebi, prijatelju moj," Onaj koji ispunjava sve stvari a da nije sadržan u njihovoj ograničenosti, poziva vas da se odreknete svega što je zlo!

Danas vam vaš Kralj, vaš Stvoritelj i vaš Zaručnik, nudi veliku gozbu. Ja sam, s bogatim darovima i raskošju, kraljevskom zapovijedi dao vlast svim svojim anđelima. Oni idu od Sjevera do Juga i od Istoka do Zapada i sve vas okupljaju, Oni objavljuju da Trojedini Bog na neizrecivi način kani preobraziti svoj svijet. Ti anđeli su čuvari praga mojega Kraljevstva.

To će biti dani u kojima se vaša duša mora pripraviti i ukrasiti za Zaručnika! Ja pokazujem svoje blago i sjaj svojega Kraljevstva i slavu svojega veličanstva koja pripada vama da u njima uživate! Ja silazim na Zemlju, kao što sam rekao, kao Zaručnik u ova vremena mraka i sumornosti, potištenosti i očaja, tjeskobe i velike uznemirenosti gdje su demoni pušteni da idu u svim smjerovima i zavode ne samo grješna i nečista srca nego i elitu!

O blažena obnovo! O blaženo preobraženje! Danas zarobljen, a sutra slobodan…

Zaista ti kažem, i ti ćeš biti pridružen procesiji oko oltara, zajedno s mojim anđelima i svecima, ako se otvoriš mojoj volji, dopuštajući na taj način da budeš vođen u kraljevsku odaju s anđelima i svecima u pratnji.

Ti čuvari praga mojega Kraljevstva onda će jednim glasom uzviknuti: "Vrata! Dižite nadvratnik! Otvorite ta slavna vrata da mlada uđe! Kralj Slave, Vladar naroda koji vječno vlada, njezin Ljubljeni, čeka svoju mladu!"

Zatim, prešavši Kraljev prag, naći ćeš se kako stojiš u nazočnosti Kralja Slave, pred Utvrdom svojega života, najljepšom. Odanost i Uzvišenost njegovi su simboli! Tvoj Zaručnik sjedi na svojemu kraljevskom prijestolju sa zlatnim žezlom koje blista u njegovoj ruci, odjeven u haljine slave, prekriven zlatom i safirima! Silan prizor! Podignut će svoje Lice i na šum tvojih koraka i, goreći, veličanstveno će reći:

"Dođi k meni i primi mene kao što ću ja primiti tebe! Ja ću te uljepšati u svojemu zagrljaju, s veličinom i sjajem, intimnim znanjem o meni samome. Slava tvojega Boga bit će uočljiva na tebi, ukrašavajući tvoju dušu i usavršavajući je!

Sada ćeš sudjelovati u našemu duhovnom vjenčanju! U Božanskom jedinstvu u kojemu ćeš zadobiti neizrecive blagoslove koji nadilaze sva blaženstva!"

Ako se otvoriš mojoj volji, to će se dogoditi!

Naraštaju, stavljam svoju ljubav pred vaše oči i, premda je moja ljubav iznad čovjekova shvaćanja, dođi, zastani na trenutak i razmisli i znaj da sam ja Bog, ali i Otac! Ja ne govorim tvrdim formulacijama! To nije način na koji stvaram svece i mučenike! Moj slatki razgovor s vama je krjepost i religija! Svoju Odu ne upućujem s mačem uz bok! Moja Božanska otajstva puna su ljubavi i otkrivaju vam se s uljem radosti!

Premda sam vidio vašu grješnost i upoznao bijedu vaše duše, nisam okrenuo svoje Lice od vas! Nego radije vas se sjećam s ljubavlju! Dobrota i ljubaznost staze su koje sam izabrao za vas. Jer moje su staze ljubav i istina!

Za ljubav svojega Svetog Imena ja sam oživio tvoju dušu, kćeri, i oprostio ti krivnju. Kraj tebe sam postavio krjepost i cjelovitost da budu tvoji radosni suputnici! Da uživaš u meni, ljubljena! I da hodaš u mojoj nazočnosti sa mnom u zemlji živih! Dao sam ti da zadobiješ mudrost i drage volje uresio tvoje tijelo svojom uzvišenom svjetlošću!

Pisano je:

"Blažen kog izabra i k sebi uze:

on boravi u dvorima tvojim!"[4]

Zaista, jer onaj koji je pozvan više nije sam! Oni koji su bili sami sada su u meni i blaženi su! Oni su se odrekli svijeta, svojih prijatelja i svoje rodbine, odjeljujući se za moju Slavu (To mi daje više slave i primam veću čast kad odijeljenost dolazi od ljudi koji žive u svijetu, s mnogim napastima koje ih okružuju. Ali svojom slobodnom voljom okrenuli su leđa svemu onomu što je zlo i dobrovoljno ponudili svoju volju meni). [5]

- Ja u svojoj Božanskoj svjetlosti utvrđujem sve oni koji su u meni!

- Dođite i poslušajte moju Odu, svi vi koji me se bojite! Jeste li ikad čuli da sam zaboravio pokazati svoje milosrđe ili da je moja srdžba nadvladala moju nježnost? Sve što činim učinjeno je u vjernosti i pravednosti!

Pred očima tvojih neprijatelja ja te uzimam u svoj zagrljaj, Vassula! Neka se srame tvoji napadači! Neka se srame oni koji ispunjavaju svoje srce grješnom srdžbom, zavide ti što su moje oči na tebi i što te moja svjetlost obasjava iznutra! Vođenje mojim stopama izluđuje ih! Šaptanje moje ljubavne Ode u tvoje uho za njih je razlog da nasrnu na tebe! Ali ja sam te učinio poput gazele koja je odskakutala u planine i slobodna je! Tvoje sam srce učinio poput ljiljana, slobodno od briga! Podijelio sam ti svoje blagoslove, podigao te iz prašine, dajući ti vječno mjesto u zlatnoj odaji svojega Srca.

Oni će jednog dana morati piti iz svoje vlastite gorke čaše, ispunjene pakošću.

Zato neka te sada moje riječi utješe! Neka ti budu poput melema! Prigni sad svoje uho i čuj moju pjesmu:

Prije nego što te oblikovah u majčinoj utrobi, ja te znadoh,[6] da bih pokazao tebi i po tebi svoju slavu i put u svoje Kraljevstvo! Čudesnu cestu! I od tada sam postao tvoja zvjezdana svjetlost u noći tvoje duše i Sunčev sjaj dana…

Mojoj svemoćnoj ruci nije nedostajalo sredstava u dijeljenju vam mojih darova! A ipak tvoj narod[7] prkosio je mojim darovima i odmjeravao me.

Ja upravljam s velikom obzirnošću da bih prosvijetlio, poučio i s velikim obiljem izlio pomazujuće ulje na glave onih koje sam izabrao, da bi izrekli određena proročanstva, tajne skrivene od učenih i mudrih, koji žele uništiti i mučiti duše koje ja ljubim i koje su mi omiljele i koje ispunjavam tajanstvenim kazivanjima, uzvišenim pjesmama i kraljevskim odama.

Kažem vama koji snujete zlo: vaša vlastita grješnost će vas kazniti!

A ja ću ponovno pozvati te tlačitelje, njihove sramotne grijehe, na Sudnji dan! Ja sam Vladar vašega duha i nitko vas ne će moći zastrašivati vječno!

ODMORIT ĆU SE U ZLATNOJ ODAJI TVOJEGA SRCA

Naš slatki razgovor s tobom uzbibat će velika vrela u tvojemu srcu. I zajedno ćemo, ljubljena moja, širiti nježni miomiris po svijetu. Namirisat ćemo narod za narodom! Onda će čovjek moći reći: "Zima je prošla, kiše su prestale i nestale, cvijeće niče na zemlji!"

Vidiš? To je razlog zbog kojeg te držim zatvorenom u svojemu Srcu gdje možeš primiti moje utješno milovanje! Ali čekaj i vidjet ćeš koliko ćeš više biti utješena na Nebu u mojemu Kraljevstvu za svaki napad koji si pretrpjela! Sve je izmjereno…

U kraljevskoj odaji mojega Srca moj će narod nastavit širiti svoj miomiris u tvojemu srcu i gorki zrak tvojih tužitelja koji si udisala brzo će ispariti, dajući ti spokoj i mir duha.

Tako utješena aromatičnim mirisima više nikad ne ćeš napustiti moje kraljevsko Srce… Više nego ikad ti ćeš se privezati za mene, istinskog Boga.

Reci mi sada gdje ćeš se odmoriti u podne.

Odmorit ću se u zlatnoj odaji Tvojega Srca.

Reci mi, kaži mi, ljubljena moja, gdje ćeš se odmoriti uvečer.

Odmorit ću se u zlatnoj odaji Tvojega Kraljevskoga Srca…

I gdje ćeš se odmoriti za cijeli svoj život?

Odmorit ću se u zlatnoj odaji Tvojega Kraljevskog Srca!

Ja ću, Gospodine, Oče, Zaručniče i Ljubitelju ljudskog roda

Pustiti svoj korijen u Tvojemu Srcu!

Ići ću tragom Tvojega Kraljevskog Srca,

Gdje čovjek zaboravlja na sebe u kontemplaciji o Tebi…

Gospodine, Tvoja je ljubav Liturgija ljudskom rodu!

Vrhovni Vladaru, u svojemu milosrđu

Ti si naumio zaodjenuti me svojom isijavajućom svjetlošću

Iskorjenjujući ne samo tamu nego i svu opačinu!

Bože Svemogući,

Ti koji držiš cijeli svemir na dlanu svoje ruke,

Ne samo da sam zadivljena, nego potpuno poražena

Jer si se, bez ikakve neskladnosti,

prilagodio meni i mojemu životu!

Namjesto da me prognaš, Ti si u svojoj ljubaznosti punoj ljubavi,

Prekrio moju dušu zaručničkim darovima

Izvučenima iz nebeskih pričuva!

A onda, u svojoj preobilnoj ljubavi,

Združio si se sa mnom u duhovnom vjenčanju!

Iskusivši okus Tvojih poljubaca,

koji nadmašuje miomiris smirne i svakog opojnog mirisa,

moja duša u Tvojemu zagrljaju svakomu kazuje:

"I ti možeš zadobiti iste milosti i nezaslužene darove

ako odlučiš provesti život u Bogu!

Sjediti u njegovu krilu, ucijepiti se u njegovo Kraljevsko Srce!

Uhvatiti se za njegove namirisane haljine,

radovati se u njegovu zagrljaju u dubokoj meditaciji i

izgubiti u kontemplaciji njegove neizrecive ljepote…

Tvoja će duša biti nadojena u njegovu blaženstvu

Koje nadilazi svaku radost, svaku slast, svaku slavu…"

U njegovoj ljubavi, bilo mi je dopušteno marljivo učiti Božansku abecedu…

Zato je moja slatka nauka, moj dijalog: Nauka i dijalog koji će poučavati cijeli ljudski rod! Ja vas sve želim podsjetiti na svoj jezik i ponovno vas odgajati, kao što je ova Oda koju bi ljudsko srce moralo naučiti. Jer Mudrost i sveto značenje Istine leži unutar mojega Kraljevskoga Srca.

(Zapisivanje ove dugačke poruke trajalo je nekoliko dana.)

[1] Iv 5, 8

[2] Može se također smatrati i bračnom odajom.

[3] Ovdje cvijet znači ranu

[4] Ps 65, 4

[5] Taj dio u zagradama dan mi je kao kad netko hoće nešto povjeriti svojemu prijatelju, kao kad netko kaže: Usput…

[6] Jer 1, 5

[7] Neki iz Pravoslavne hijerahije.