Oda Presvetomu Trojstvu II. dio

TI SI VRATA OBJAVE KOJOM SI MI SE OBJAVIO

Isus Krist nastavlja…

Da, Vassula, tvoj nježni Gospodin i Spasitelj oslobodio te je!

Naša[1] se doktrina ne razlikuje, te u jedinstvu kažemo: Otkrij me, svojega Boga! Otkrij nas u čistoći srca! Imam velikih stvari reći svojemu stvorenju koje će ga uljepšati!

Ne, ne razumije ih mnogo Sveto nerazdjeljivo Trojstvo! A ipak, mi smo jedna bit, jedna moć i jedno znanje, jedan jedini Bog… I slobodni smo komunicirati sa svakom dušom u bilo koje vrijeme!

Otac i ja i Duh Sveti, sva trojica silazimo kao tri svjedoka da bismo ponovno izgovorili svoju Riječ i ponovno vas podučili da živite pravim životom u nama!♥

Kao što ti je Otac objasnio, vaše je srce stvoreno iz naše uzvišene ljubavi da bi nam tu ljubav vratilo! Vaše je srce od početka ispunjeno samo našom nazočnošću! Ono je stvoreno na taj neizrecivi način da bi bilo kadro održavati svu uzvišenu ljubav i slast naše nazočnosti.

Ali ako ga trnje i drača probodu, kao probijenu cisternu, ono će izgubiti svoj sadržaj! Trnje su brige svijeta i mamac bogatstva, koji mogu probosti srce i isušiti ga od životvornoga vrela!

Gospodine, ti si Vrata objave kojom si mi se objavio. Čineći tako, Ti si i mene dobro sakrio u sebe.

Zbog svoje velike ljubavi, Ti si se utjelovio i boravio među nama. Kaži mi, Gospodine, kako Te može čovjek sačuvati, da Te nikad ne izgubi. Kako netko može sadržavati Tebe zauvijek u svojemu srcu a da Te ne izgubi u ovom burnom svijetu ispunjenom otrovima i napastima.

Jer, čini se da za onog koji Te ne štuje od samog početka, kako bi morao, niti hvali Tvoje Sveto Ime kao što bi također morao, niti Te se boji, niti postiže jednakost ljubavi kojom Ti ljubiš nas, postoji velika opasnost. Mnogi od nas bit će gubitnici jednog dana…

Zar nije tako Gospodine? Je li to istina? Zato Te molim, Gospodine, reci koja je tajna za one koji nisu prodrli i ima li lijeka šteti koja je jednom učinjena?

"Ljudima je nemoguće, ali je Bogu sve moguće!"[2]

A onda, svakomu je dan dar slobodne volje! Čovjek koji me se boji bit će voljan prihvatiti ispravljanje i ne će me izgubiti! Oni koji me traže bit će hranjeni mnome i ostat će nasićeni. Ljubav je Duh Božji kroz koju zadobivate moju svjetlost koja obasjava vaše srce. Svatko tko se iskreno i vjerno bori da sudjeluje u mojoj milosti, može ostati nepristran prema ovome svijetu i ne će izgubiti uzvišenu srž u svojemu srcu.

No, ako čovjek stane i opći s napašću, sluša svjetovno blago, taj će čovjek ostati u svijetu i bit će zgažen prahom grijeha.

Rekao sam da ćemo moj Otac i ja i Duh Sveti doći i prebivati u duši koja me ljubi i drži moje zapovijedi! Moja je nazočnost potpuna u tim srcima i kroz svjetlost koju prosipamo u njih, te duše dolaze k božanskom znanju o meni. To veliko znanje ispunjeno ljubavlju vodi njihove korake u Ložnicu gdje ja, njihov Zaručnik, čekam na njih da uživaju nesmetani mir…

Svaka je duša pozvana u božansko jedinstvo sa mnom!

Zašto ja razgovaram s vama u vaše vrijeme? Zašto ja mirišem ovaj naraštaj svojom Božanskom Odom? Zašto vam se obraćam u pjesništvu i religiji? Zašto sam sišao dolje u mračna područja da bih bio s vama? Zašto prosipam sjaj svoje nepristupačne svjetlosti na sve vas? Zašto pohodim groblja i otvaram grobove u traženju mrtvih? Zašto vas pozivam na božansko jedinstvo i na duhovno vjenčanje?

Ja ću vam reći zašto: Premda ste "oštećeni", kao što si rekla, Vassula, postoji nada za popravak! O tome je riječ! Ja sam došao spasiti grješnika! I kao što sam prije rekao: "Ljudima je nemoguće, ali je Bogu sve moguće!"[3]

Drugim riječima, ja sam beskrajno bogat milostima i po milosti vi možete biti spašeni! Ne želim smrt grješnika! Ja sam Uskrsnuće i želim da svi vi živite u mojoj svjetlosti! Zbog tog sam razloga sišao na zemlju kroz ovu Odu, i kroz druga sredstva, također, da vas uskrisim!

Vi koji ste sebi dopustili pasti iz moje milosti u grob i sada zbog grijeha ležite s milijunima trunući…

U svojemu neizmjernom milosrđu, rekao sam u Nebeskim dvorima: "Ne želim beskonačno i zauvijek ražalošćen gledati smrt grješnika, nego radije da se oni vrate k meni i žive!"

Odozgo sam vidio golemo groblje, a zadah raspadajućih tijela širio se čitavim svemirom… Svijet, trunući, pokriven je tamom, progutan mrakom! Pa zar moram neprestance gledati svoje sinove i baštinike zarobljenima i kako umiru? Koliko dugo moram gledati svoje kućanstvo razdrto i iscjepkano na komadiće?

Zaista, vrijeme je da se odijeli kukolj od pšenice!

Učinio sam zavjet i rekao:

"Dat ću im, po sili svojega Duha Svetoga, milost za njihov skriveni ja, da bi rasli jaki! Svakom onom koji odgovori na moj milosrdni poziv. Tako da oni po vjeri mogu živjeti u meni, i da ja mogu živjeti u njima!

Onda, usađeni u ljubav i izgrađeni na ljubavi, bit će podignuti da bi zadobili krajnju puninu mene samoga!"

Tako odgovaram na tvoje riječi, Vassula.

U svojemu beskrajnom milosrđu rekao sam: "Izlit ću svjetlo na to nerazumno stvorenje, da im prosvijetlim pamet i obnovim ih duhovnom revolucijom! Ja ću ih osobno voditi u tu obnovu, njih same i njihov duh! Vodit ću svakoga u dobrotu i svetost istine."

Moja želja da svakog pojedinca spasim gori u mojemu srcu. Ne ću okrenuti svojega Lica, nego ću svakoga poučavati i ponovno ih odgajati.

Da, zaista, Gospodar Neba i Zemlje upalit će ovu Zemlju svojom ljubavlju! Ići ću i pohoditi svoje rasipne sinove i pozvati ih natrag k sebi, podsjećajući ih na ovaj ocean dobrote, podsjećajući ih da svoje pouzdanje stave u mene. S velikom nježnošću učit ću ih da čine dobro, a nikad zlo!

A onda ću ih s radošću ponovno podučavati, ponovno im reći svoju Riječ njihovim rječnikom,[4] kako bih ih što bolje dosegao.

BILJEŽNICA 109.

ODSAD ĆU, LJUBLJENI MOJ, JA PREBIVATI U TEBI

Drugim riječima, Božanska Mudrost prilagodit će se njihovim potrebama kako bih im ja osobno bio razumljiv u njihovoj tako osiromašenoj duši. Dati im znanje o spasenju oproštenjem njihovih grijeha. I poput izlazećeg Sunca obasjat ću njihova srca! Ja ću ih posijati u svojemu Srcu gdje će oni procvjetati i s radošću objaviti:

"Kako su veliki Tvoji znakovi Gospodaru,

kako su mnogostruka i moćna Tvoja čudesa!

Ti, Svemogući i čudesni Bože,

koji si zasjao svojim Licem na mene i uzljubio me,

ukrasivši cijelu moju dušu sobom samim,

Neka je Tvoje Ime hvaljeno i čašćeno!"

A ja ću, u svojoj radosti, odgovoriti:

Odsad ću, ljubljeni moj, ja prebivati u tebi,

A ti ćeš prebivati u meni, svojemu Bogu!"

Zatim će anđeli zapjevati jednim glasom:

"Božji Posjed[5] beskrajno je velik!

On je taj koji je naš Bog!

Nitko se ne može uspoređivati s njim!

On vodi svoje baštinike kao bogove u svoj Posjed!

Poput prinčeva kraljevskih koji se vraćaju u slavi,

On ih vodi s velikim slavljem u svoje Kraljevstvo!

Ti si slavni Bog, neusporedivi!

Neka ga cijela Zemlja štuje i boji ga se,

Jer, on je naš Bog i Kralj!"

Da, takve uzvišene ode pjevat će se ovom naraštaju i drugima koji dolaze! Moje Srce, dok im pjeva, uzburkano je osjećajima, jer ja sam bolestan od ljubavi za vama…

Smirno-mojega-Srca,[6] zapisuj moje riječi dok me gledaš…

Kažem vam, kao što je moj Otac rekao: Kad ja govorim, ne služim se nikakvim krutim formulacijama! To nije naš način govora niti mi stvaramo svece i mučenike na taj način, nego krjepost i religija naš je slatki razgovor s vama.

Svoju Odu upućujem bez mača uza se, nego s medom pod svojim jezikom! Moje čudesno pojavljivanje u vašemu mračnom naraštaju poput Sunca je koje nikad ne zalazi! Moja je svjetlost stalna kontemplacija mojega nebeskoga Dvora, sa strahopoštovanjem, ali i sa zanosom istodobno!

- Blaženi oni koji se čiste i dopuštaju sebi biti zagrljeni u mojemu zagrljaju, oni će i sami postati svjetlo.

- Blaženi oni koji kroz moje svjetlo zadobivaju mudrost, oni će primiti milost znanja.

- Blaženi oni koji postaju plamen Plamena i uđu u nepristupačni oganj postajući jedno s njim, a ipak nisu progutani. Kakvim će se gorućim željama upaliti te duše, željet će zapaliti cijelu Zemlju mojim poukama i mojim Zakonom ljubavi.

- Blaženi oni koji, unatoč svojoj toliko osiromašenoj duši, sad imaju uši da me čuju! Jer, i oni će zadobiti nebesku svjetlost u svojemu umu, da bi slijedili moje propise.

Da, blaženi oni koji čuju moju Riječ i djeluju po njoj! Neizreciva će ih svjetlost potpuno obgrliti, preobražavajući ih u bogove po sudioništvu.♥

Jer, kako biste drukčije ušli u Kraljevstvo nebesko? Vi morate biti propisno odjeveni i priznati od Oca! ♥

MNOGO IH JE POZVANO, ALI MALO ODABRANO

Kraljevstvo bi se nebesko moglo usporediti s kraljevskom gozbom koju neki kralj sprema za sinovo vjenčanje, kao što je u paraboli koju sam vam ja dao![7] Ja sam isti onaj koji sam tada govorio, i koji vam sada govori! Vjenčanje je bilo spremno, ali oni koji su bili srdačno pozvani, nisu bili zainteresirani doći! Zapravo, mnogi su od njih prezreli kraljev poziv!

To je uobičajena napast među onima koji vjeruju da rade za moje probitke i koji su pozvani, ali nemaju vremena odgovoriti na moj poziv. U stvarnosti njihov je duh daleko od mene! Oni su zaokupljeni svojim malim stvarima ili svojim osobnim poslovima! Nemarni da se pokrenu ili da izgube svoju udobnost, oni izmišljaju svakovrsne izgovore.

Barem mi ostaju oni grješni i siromašni u duhu i oni koji me nikad nisu poznavali ili čuli za mene! Od tih ću primiti pohvalu i čast, jer oni su ti izabranici koji nisu odbacili moj poziv, kao što su to učinili prvi gosti. Ili kao onaj čovjek koji je bezvoljno ušao ne mareći da bude propisno odjeven!

Kralj je dao naredbu svojim slugama da idu na raskrižja u gradu i pozovu svakoga, dobroga i zloga… To su ljudi koji nisu bili moji,[8] a za koje sad mogu reći: "Vi ste moj narod!" Namjesto da im je rečeno: "Vi niste moj narod, nego ste odbačeni od svakog društva", ja ću ih imenovati sinovima i kćerima Boga živoga, baštinicima mojega Kraljevstva…

Gledajte, vaš Kralj dolazi vam sada u vašim mračnim danima sa svitom svojih anđela da vas pozove na svoju svadbenu gozbu! Mnogo ih je pozvano, ali malo odabrano…

Nitko bez svadbenoga ruha, koji nikad nije mario da ga nosi, zbog manjka oduševljenja i poštovanja, ne će ući u Kraljevstvo nebesko![9]

Zaista vam kažem, dok ne odjenete mene kao svoju svadbenu haljinu, Otac me ne će prepoznati u vama…[10] 'Dovest ću kući mnoge iz stranih zemalja! Nikakav zid ne će biti sagrađen da prepriječi njihove staze, nego će moji anđeli, čuvari mojega Praga, otvoriti stazu za njih, prosipajući safire[11] po njoj, da ih vode k meni…'

A ti, ti koji mi vapiješ: "Grobari se okupljaju oko mene, Gospodine, spasi me! Želim se odreći grijeha i biti sada s Tobom na toj svadbenoj gozbi!" Ne očajavaj! I ti ćeš biti spašen jer si voljan biti spašen! A grobare će moji anđeli potjerati! Zatim će te moji anđeli dostojanstveno uzdići na blistavo bijelu plahtu i, držeći je na sva četiri ugla, vinuti se u oblake noseći te u visine da bi liječili tvoje rane[12] nebeskim melemom, uljem od smirne, mirisa i pomasti.[13]

Tako će biti učinjeno kako bi vas oprali i očistili prije no što vas puste k meni! To vrijeme čišćenja i brisanja uobičajeni je postupak za 'postati-mlada'! Svako 'postati-mlada' znači čišćenje, koje traje neko vrijeme, prije nego vas moji anđeli dovedu u Ložnicu k vašemu Zaručniku!

Moji će vas anđeli pratiti cijelim putem sve do Praga i, dok budete stajali ispred Ložnice, polako će vam se vratiti sjećanje na vašu prošlost! Na vrijeme kad ste me kaljali i prezirali, na vrijeme kad ste ostajali nepokrenuti na moje pozive, još zapaljeni strastima ovoga svijeta!

Ali sada, u trenutku ovog novog života koji vas očekuje, odjeveni u puni sjaj, sjajući u svojoj ljepoti, očišćeni i namirisani, vi ste spremni ući u Ložnicu i susresti se sa svojim Kraljem!

Ozaren radošću i drhteći, sav klonuo, u Ložnici prilaziš k postelji i tvoj pogled iznenada pada na moju Božanstvenost! Vidjevši moje Sveto Lice, premda još uvijek kroz veo, tvoja duša postaje laka!

"O najželjeniji Kralju,

kako sam ja blagoslovljen,

jer Tvoje me Veličanstvo uzljubilo i pozvalo na vjenčanje sa Suverenošću!"

Ti ćeš mi zapjevati himan:

"Blaženi su doista oni koje Ti pozoveš i vjenčaš

Oni nalaze Nebo u Tvojemu plamenom zagrljaju!

Blaženi oni koji cjelivaju Tvoje Sveto Lice

I raduju se kraj Tvojega Srca!"

S tim riječima, Kralj, Onaj koji nadilazi svu anđeosku ljepotu u svojemu besmrtnom sjaju, najednom vidi sebe samoga u tebi! Strašan prizor! Zažaren božanskom ljubavlju, on poseže za Svojom-postati-mlada. Poziva je u svoj zagrljaj i kaže:

"Ja ti nudim, ljubljena moja,

kao zalog našega duhovnoga jedinstva,

Pomazanje Duha Svetoga!"

Tada se saginje k tebi, privlačeći te bliže k svojemu Srcu, On polaže tu[14] kraljevsku božansku dijademu na tvoju glavu i ljubi te neizrecivim poljupcem svojih usta…

… i On me je uvio u sjaj besmrtnosti…

Sada ti postaješ dio mene i jedno sa mnom. Ukrašavam svaki tvoj dio božanstvom i svjetlošću, nepokvarljivošću i blaženstvom, da bi bio prikladan za mene, svojega Boga i Kralja!

Iznenada svijet prošlosti blago nestaje, s cijelim svojim sadržajem, zauvijek! I u hipu ravnodušnost! Anđeoska krjepost cvjeta u tvojemu srcu! Jednaka duhovna sjetilnost blizu blaženom gledanju trenutačno se sama po sebi događa!

Raznolike anđeoske krjeposti od tada su tvoja kruna! Jer to je ono što ću ti dati kao dar da bi zadobio savršenost! Apsolutni Bog sam će se ispreplesti s tobom u nježnom mirisu Ložnice i bit će jedno s tobom, potpuno te uranjajući u svoju svjetlost dok i ti sam ne postaneš svjetlost!

NEKA TVOJE RIJEČI PADNU NA MENE POPUT ROSE

Obavijen mojim Duhom Svetim, tvoja će usta biti moja usta, tvoji udovi moji udovi, tvoje oči, moje oči. Tvoj će govor biti moj govor! Tvoja djela i misli bit će potpuno božanski! Odsad ću ja pokretati cijelo tvoje sjajno biće i dušu! To će biti početak tvojega novog života u meni…

Ja ću posjedovati tebe, a ti ćeš u svoje vrijeme posjedovati mene! Čežnja za tvojim Zaručnikom nikad ne će biti zadovoljena! Premda ćeš biti nadojen božanskom ljubavlju, ipak će se tvoja žeđa stalno uvećavati…

Ja ću, ljubljeni moj, biti tvoja mistična čaša, tvoja božanska liturgija, plamen u tvojemu srcu, tvoj blistavi miraz, tvoje rasplamsano Sunce, tvoja Sveta Pričest, tvoja besmrtna hrana!

Ja ću biti kitica tvojega psalma, zlatno Sunce u tvojim očima, tvoja opipljiva vjenčana haljina, tvoje počivalište i odmor! Ja ću biti tvoj intimni slatki zagrljaj i mirisni dašak tvoje duše!

Sada kad te imam blizu sebe, možeš ponovno povući veo s mojega Lica da bi promišljala o mojemu Božanstvu! Što me više gledaš, sve to više raste tvoja ljubav! Tvoje srce, gotovo da pukne, čeznut će ljubiti me sve više! Tvoja ljubav prema meni postat će strast, strast koju sam ti nudio u tvojim školskim danima i na našim zarukama![15]

Krjeposti ulivene po Duhu Svetomu, koje su pobijedile tvoje srce da bi živjela samo za mene, stalno će uvećavati tvoju ljubav, sve dok u tebi ne proizvedu neizlječivu ranu… Simboliku našega savršenog i nerazrješivoga duhovnoga braka! Simboliku naše jedinstvenosti! Simboliku tvojega blaženstva! Simboliku našega savršenoga božanskog jedinstva! Simboliku da si ti kušala Život!

O strašna tajno!

Tajno Spasenja!

Užarena strijelo mojega srca!

Promišljati o Božanskome znači željeti Boga i žeđati za njim više nego ikad!

Kao rosa nebeska što prosipa sićušne sjajne kapljice poput raspršenih dijamanata, naša duša svjetluca u Tvojoj sjajnoj svjetlosti!

Sjajna Svjetlosti,

okom neviđena, neopipljiva i neshvatljiva,

a ipak veoma istinita u svojoj biti,

koja sjedinjuje svoja stvorenja sa sobom

da s njima podijeli svoje Božanstvo i učini ih bogovima po sudioništvu,

Hvalim Te i Slavim!

Otkad si Tijelom postao,

Vrata pobožanstvenjenja širom su otvorena za nas!

Živim u radosti unatoč svojoj rani!

Da, nakon što si otkrio svoje Sveto Lice i pogledao me,

Tvoja ljepota postala je moja rana i moja dilema!

Sila Tvojega Otajstva neusporediva je i riječi postaju beživotne da ga opišu!

Riječi postaju pepeo najmanjim daškom lahora otpuhnut…

Što znači kušati Život?

Život u Bogu i život proveden s Bogom,

To je kušati Život!

Kakve božanske dragulje, moj Gospodine, Ti prosipaš na svoju mladu!

I koliko se raduješ dok ih daješ!

I koliko si željan svakomu obznaniti svoju novu pobjedu!

Jednom si rekao, moj Bože: "Ne boj se onoga koji može ubiti tijelo, ali ne može ubiti dušu; ali se boj onoga koji može uništiti i tijelo i dušu u paklu!"

Da, zašto bi se čovjek bojao kad jednom postane Tvoje vlasništvo i u Tvojemu je posjedu? Ako u tom božansko-duhovnom braku Ti posjeduješ dušu i duša posjeduje Tebe, moj Gospodine, tko bi se ikad usudio približiti da bi raskinuo to jedinstvo? Ni cijeli pakao!

Moja se radost sada nalazi u tome što sam blizu Boga i ne gledam nikoga drugoga u Nebu, nego samo Boga u kojemu živim i on boravi u meni…

Svatko tko je sjedinjen sa mnom bit će obogaćen raznovrsnim krjepostima! S njima ću ja ograditi svoj predivni vrt i opečatiti ga anđeoskom krjepošću: ravnodušnošću kako bi zadobio savršenost!

Sveti Jedini, koji nadmašuje Nebo i Zemlju, može ti pomoći da po Njegovoj milosti zadobiješ takvu slobodu! Slobodan od tjelesnih osjećaja i napasti, ubijajući ih, poništavajući te zle zadahe, zamjenjuješ ih mirisnim svjetlom!

Jednom sjedinjeni sa mnom, ja ću vam dati istinsku slobodu tijela i kristalizirat ću vaš duh na toliko neizreciv način da ćete izgledati poput dijamanta! Ja, koji sam Apsolutni, ulit ću u vas želju da mi se klanjate, želju da budete stalno unutar Života, želju da budete odjeveni u mirisnu svjetlost! Želju da stalno dišem na vas svojim miomirisom kako bih u vama održavao svoj plamen živim.

Sada, ljubljena moja, kad te imam uza se, okruženu svojim sjajem, obavijam te svojom slavom, ja sam te ucijepio u sebe!

Gospodine, Ti koji si ljubav,

nikad me ne prestaješ iznenađivati svojim izborom

povjerivši takvu veličanstvenu i plemenitu Odu

nekomu koji često brka što je lijevo, a što desno!

Kako si mi samo mogao povjeriti takve teme?

I kako bih ja mogla poricati da me Ti po svojoj preobilnoj ljubavi poučavaš

i daješ mi znanje o svim tim temama, meni toliko nepoznatima?

Ti si me ucijepio u sebe da bi dao oblik jednom neprikladnom biću,[16]

siguran da ćeš usavršiti takvo stvorenje!

Mrtvo tijelo je zaživjelo, a onda i cijelo biće!

Ne pomaže ništa drugo nego prezreti sve bogatstvo svijeta,

da bi ona[17] otkrila Kraljevstvo neopisivo

i Onoga koji je u slavu odjeven!

Otkrila je Čudo čudesa,

zato neka Tvoje riječi padnu na mene poput rose.

Isprepletena s Tobom, cvjetam poput cvijeta

i sve što je bilo suho u meni, pretvoreno je u vrt!

ŽEĐAJ ZA LJUBAVLJU, PRATI ME, POSEŽI ZA MNOM

Miriši sada svojemu Zaručniku i ja ću obogatiti tvoju dušu milostima! Neka tvoja ljubav raste svakog dana! Neka svatko zna ovu temeljnu istinu:

"Gospodin Bog zna one koji su njegovi i zato im dopušta doći blizu Njega!"

To su oni obdareni da dosegnu pobožanstvenjenje dijeleći moju bračnu postelju u božanskom jedinstvu sa mnom! To su oni određeni da postanu svjetlo, jer su dali svoj život za mene i dopustili mi da ih potpuno asimiliram u sebe.

Taj Veliki Zaručnik, čija je ljubav uzrok tvoje rane i razlog što je tvoje srce primamljeno, traži da ljupko nosiš tu ranu ljubavi, jer to će još više povećati tvoju gorljivost za opominjanjem svojega srca, sada još više, od padanja u napasti!

Oltaru! Tvoje me riječi zanose! Tvoja silna odvažnost da me dohvatiš i čvrsto držiš, ne dajući mi otići, tako da dišem nad svojim vrtom i širim svoj slatki miris uokolo, tjera me da proširim tvoju ranu!

Je li to zato što si otkrila med i mlijeko pod mojim jezikom? Ili je to miris mojih haljina? Ili je to možda moj božanski posjed i sila koja sjedinjuje stvorenje sa Stvoriteljem? Ili je to možda moja ižarujuća čista svjetlost koja te privlači k meni, čežnja da me uhvatiš i posjeduješ me?

Sva silina moje čežnje Tvoja je,

nema prikladnijeg načina da bi se opisalo zašto!

Ti si Bog nevidljivi,

a ipak ja Te mogu uhvatiti i posjedovati a da ne izgorim,

jer Ti si Božanska vatra!

Sada kad sam Te uhvatila i čvrsto Te držim,

sigurno Te ne ću pustiti!

Ne ću Ti dopustiti da odeš od mene

niti ću dopustiti da me napustiš i ostaviš samu u ovome životu!

Oh, ne! Nikad…

Premda znam da se možeš povući i smanjiti svoju svjetlost,

ja ću i dalje razgovarati s Tobom.

Razgovarat ću s Tobom pri svjetlosti zvijezda i Mjeseca,

ali, budući da je noći još malo ostalo i zora uskoro sviće,

ja ću opet razgovarati u zrakama i u sjaju Sunca!

U Tebi skupljam svoju smirnu,

od Tebe se hranim medom i mlijekom!

Budi gorljiva, ljubljena moja, da me posjeduješ! Moja je nagrada veličanstvena za svakoga s kojim se vjenčam! Ja milostivo dopuštam svakomu koji iskreno želi ući u moje Srce i srdačno ga pozivam u Božansko sjedinjenje sa mnom!

Moja nazočnost nadilazi svako shvaćanje!

Čak i onda kad kažeš, moja Vassula, da sam nevidljiv, ja prebivam duboko unutar tebe! Nastavit ću zanositi tvoje srce, tako da mogu stalno primati najbolje mirise od svoje ljubljene. I kao što ti je Otac jednom rekao, i ja ti kažem: "Kao što netko visoko podiže ruku držeći kadionicu ispunjenu tamjanom, ja ću podići tvoje srce, držati ga visoko, dopuštajući da se sav taj najizvrsniji tamjan vije i namiriše mene i Zemlju! Tvoj slatki miomiris bit će svuda oko mene, radujući mena zajedno s cijelim Nebom. Moja će radost biti toliko velika da će to biti kao svadbeni ples…"

[1] Presvetoga Trojstva

[2] Isus je citirao Sveto pismo: Mt 19, 26

[3] Mt 19, 26

[4] Istodobno sam čula “terminima”.

[5] Moglo bi se shvatiti kao “Srce”

[6] Tu je Gospodin zastao, a onda me pozvao.

[7] Mt 22, 1-14

[8] Nisu prvotno pozvani gosti.

[9] Naš mi je Gospodin također dao razumjeti da onaj koji je nedolično odjeven, vrijeđa Domaćina i pokušava utjecati na druge da ga slijede u njegovu lošem primjeru…

[10] U tom je trenutku Isus govorio kao da govori sam, to smatram proroštvom

[11] Što znači krjeposti.

[12] Što znači krivnju I grijeh

[13] Figurativno - znači očišćenje.

[14] Pomazanje

[15] Poruka od 23. svibnja 1987., kad me Isus počeo poučavati

[16] Vassula govori za sebe.

[17] duša