Oda Presvetomu Trojstvu III. dio

TRAŽI ME VEOMA SVJESNO

A ti koji čitaš ovu Odu, budi gorljiv u traženju mene i otkrivanju mojega Svetoga Lica, kao i Ložnice! Skini veo s mojega Svetog Lica i nauči promišljati o mojoj ljepoti i o mojoj privlačnosti. A onda, poput čarolije, i ti ćeš me prigrliti! I dok budeš nestajao u mojoj svjetlosti, ja ću sjati iz svih tvojih dijelova i nitko tko te vidi ne će biti kadar razlikovati jedno svjetlo od drugoga…

Traži me veoma svjesno, žeđaj za Ljubavlju, prati me, poseži za mnom…

Zbog tebe sam usporio svoj korak kako bih ti dopustio naći me! Ne želiš li Život? Moja nazočnost u tebi je Život! Zato stupi u Život!

Ja sam Vrata koja vode u Život vječni! Ja sam tvoja mistična čaša iz koje ćeš jednom piti, životvorno vrelo koje će iz tebe provreti!

Život proveden sa mnom zaista je život proveden u kontemplaciji o Božanstvu, primanje neopisivih blagoslova koji nadmašuju pamet i shvaćanje! Tada će radosti ove Zemlje jednostavno izgubiti svoju vrijednost, jer će te Zaručnik potpuno zadovoljiti vodom Života podižući te u treće nebo!

Raj znači biti isprepleten sa mnom, vašim Bogom, u našemu duhovnom braku. Postati jedno s Bogom! Uronjen u mene, imat ćeš samo jednu želju, a to je neprestana predaja sebe samoga mojoj volji, dok ću ja stalno davati sebe svojoj ljubljenoj duši.

To je moja slatka Oda koju sad pjevam svima vama, moja slatka doktrina, moj dijalog, koji bi svaka duša morala čuti.

OPISATI BOGA NEMOGUĆE JE, ČOVJEKU NEDOSTAJU RIJEČI

Mir s tobom![1]

Vidi, Zaručnik se sagnuo nad vama da bi vam pjevao svoju Odu, kao i da vam prenese riječi Života! Ja sam Duh Istine koji izlazi od Oca, a poslan po Sinu, Isusu Kristu!

Mi smo jedna bit i jedna sila i jedno znanje, i jer smo samo jedan Bog mi razgovaramo i dajemo znanje na isti način i u istim izričajima! To veliko znanje, ispunjeno ljubavlju, preneseno je vama!

Što je život vječni?

Život vječni znači poznavati nas u našoj trojedinoj slavi! Zato, ako se ti kolebaš, ne znajući što mislim, ja ti pružam svoju ruku. A kad je prihvatiš, ja ću ti po milosti dati život u nama!

Primi moju dragocjenu pomoć, jer ona će te pripraviti za vjenčanje sa mnom i zauvijek ćeš ostati u mojoj božanskoj nazočnosti!

Onda ću ja biti neopisiva paruzija u tvojemu srcu, jer ja sam nutarnja snaga u tebi! Rekao sam da ću vam dati život po milosti! Što je milost? To je poput sjajne svjetlosti koja vam pokazuje kako da sudjelujete u božanskom životu!

Naša trojedina svetost i milosrđe mirišu cijelim svemirom! Moja najslađa Oda pjevat će vam se da bi podigla vaš duh kako bi ga iskitila svadbenim ruhom! To je naš milostivi cilj: da nama date sebe i svoju volju, a da mi damo sebe vama, kako bismo vas učinili kadrima da nas spoznate i da nas ljubite kao što mi sami sebe ljubimo. Tada, i samo tada, vaš će se duh okretati oko nebeskih stvarnosti i anđeoskih krjeposti…

Ja silazim na ovaj veličanstveni način, Vassula! Na način koji si ti vidjela, s uzvišenošću i pun milosti,[2] s kraljevskim sjajem i u neizrecivoj ljepoti da se pridružim tebi.

Vidjela sam Sina čovječjega, lik pun strahopoštovanja, tako savršen u milosti. Samo Bog može posjedovati takvu milost.

Njegove savršene, prekrasne, kretnje pri silaženju nekoliko stuba palače, ostavljaju me u strahopoštovanju! Znam da to može biti samo palača, zbog njezine ljepote i treperava sjaja.

To sjajno božansko Biće bilo je odjeveno u haljinu koja je dosezala do gležnjeva. Jednom sam, već prije, vidjela Oca, a haljina ovoga božanskog Bića, za koje sam znala da je Duh Sveti, bila je gotovo jednaka kao Očeva, sjajila se kao da je bila posuta dragim kamenjem. Očeva je haljina bila neodređene boje, ali ova je bila poput dijamanta kroz koje se prelamala svjetlost.

Dio njegove dugačke haljina pao je preko donje stube, djelomice na lijevu stranu, jer mu je lijeva noga već bila na donjoj stubi.

Opisati Boga nemoguće je, čovjeku nedostaju riječi…

Istraživati Boga ludost je sama po sebi! Opisati Izvor svega bio bi delirij!

Kako bi čovjek mogao razraditi pojam onoga što je dano u viđenju tako neizreciva sjaja?

Bez milosti i pune objave dane od samoga Boga, nešto što oko nije vidjelo ostat će uvijek neviđeno i dobro skriveno.

Ali danas, u naše vrijeme, Boga veseli davati nam sva ta uvjeravanja kao što je davao svojim učenicima i apostolima moćnu nazočnost Duha Svetoga! Svetog Duha Milosti koji nam pokazuje stazu krjeposti koja vodi duše u mistično jedinstvo sa Zaručnikom!

VRATA MUDROSTI OTVORIT ĆE SE SKRUŠENOMU SRCU

Ja sam, ljubljena moja, Duh svetosti koji svakomu od vas daje različite darove! To su nebeski dragulji, blago koje se slobodno dijeli da posveti moje hramove! Sve što je podijeljeno, podijeljeno je po milosti po meni! Ja nisam sišao[3] da dosudim kaznu ikomu od vas! Namjesto toga, došao sam po ovoj uzvišenoj Odi da vas vjenčam! I kao mladoženja koji obasipa svoju mladu draguljima, ja vam nudim da vas ukrasim svojim božanskim darovima za našu svadbenu ceremoniju!

Mene ne dira rječitost govora niti sam ganut njihovim izgovaranjem! Ali se radujem skrušenomu srcu!

Zato, vi koji me tražite dođite i naučite: Ako me ne iskušavate,[4] nego dođete s jednostavnošću srca, ja ću onda poput rijeke uploviti u vas! Učit ću vas kako njegovati prisnost sa mnom! Sa slašću i nježnošću ja ću vas poučavati da hodate s nama i da budete blagi prema mojoj svjetlosti i pokretima.

I kao što si me ti, Vassula, vidjela u viđenju, moja je Suverenost neizreciva i moj Sjaj nadilazi ljudsko shvaćanje!

Ah, Vassula, nemoj da opet čujem od tebe: "Za koju svrhu ja služim…"[5] Ja sam svojim Dahom pomazao tvoje beživotne udove! Nastavi činiti dobra djela na svaki način i ne boj se! Mi smo tražili da posvetiš svoj život drugima i ti si tako učinila! S radošću smo te uvježbavali i učili da nas uzmeš za načelo svojega života. I od tada smo ti pokazali kako više ne pripadaš sebi, nego Bogu koji te je odjenuo u svoju Svjetlost, uveo te u sebe, udahnuo te u sebe, gdje si mi zavapila: "Klizim!"

Zar te nisam podupro? Zar te nisam tješio? Rekao sam da ćeš kad budeš zasađena u Kući Jahvinoj, cvasti u njegovim Dvorima i imat ćeš slobodan pristup ulaziti i izlaziti iz naših Dvora!

Dok se tvoje tijelo bude kretalo među ljudima, tvoje srce i duh bit će zaneseni sjajnim svjetlom Neba!

Ako te itko,[6] Vassula, podignuvši obrvu i suzivši oko, upita: "Što misliš kad kažeš 'mi također možemo posjedovati Boga? To ne može biti, niti je rečeno!'" Kažem ti, dok čovjek ne iskusi Božansku nazočnost u svojemu srcu, ižarujuću i sjajnu svjetlost moje nazočnosti u sebi, on nikad ne će ni znati ni shvatiti što znači biti opečaćen i skriven! Jer samo se po meni otkrivaju te tajne! Vrata Mudrosti otvorit će se skrušenomu srcu i onomu koji unatoč svojoj osiromašenoj duši bude izvršavao Zapovijedi. U tim se dušama ja objavljujem!

Gospodine moj,

uvijek tako milosrdan,

jedinstven u svojoj ljepoti, mnogostruk i uzvišen,

uvijek tako djelotvoran u onima koji Te posjeduju ili koji Te zazivaju!

Pronicav i neoskvrnjen,

sjajniji od Sunca i svega zviježđa zajedno,

neusporediv sa svakom svjetlošću,

Ti širiš svoj miomiris po cijelome svemiru!

U svojoj gorljivosti i ljubavi, Ti činiš čudesa i znakove,

dio svojih mnogih dragocjenih darova,

danih da utvrde Tvoje tvrđave, ukrase Tvoje nevjeste,

tako da taj naraštaj, draži Ti od svega što postoji,

može primiti Kraljevstvo u sebe, a to je sam Krist Gospodin!

U kontemplaciji o Tebi, o sveti Zaručniče,

Svatko je potpuno očaran i obuzet Tvojom neusporedivom ljepotom i milošću.

Poznavati Tebe, i intimno susresti Tvorca Ljepote, Tvorca svega,

jest već biti u njemu.

U svojoj velikoj ljubavi koju imaš prema nama,

molim Te približi se svima koji Te još nisu iskusili

kako bi i oni mogli biti dio Tvojega Božanstva!

Udostoj se uobličiti u svakom pojedinom od nas

Te tako boraveći u Tvojemu Svjetlu,

Svi budemo uronjeni u Tebe i postanemo jedno u Tvojemu Svjetlu…

Moja nakana s ovom plemenitom Odom jest privući svakoga u moju isijavajuću svjetlost da bi primio puninu Krista! Naučili ste da se sloboda nalazi u meni: Sloboda tijela kako biste bili pobožanstvenjeni i nazivani sinovima i kćerima Svevišnjega! Sloboda u meni, koji će vas podići u radost i veselje Neba, da biste primili blaženstva koja su tamo od početka vašega stvaranja i za sva vremena!

Ova moja Oda, naraštaju, bit će vam pjevana da biste je mogli piti i njome opiti svoju dušu, jer su moje riječi slađe od vina! A vi ćete u svoje vrijeme, opijeni, više nego od vina, hvaliti moju ljubav, objavljujući mojim anđelima:

"Kako je ispravno ljubiti ga! Njegov je izgled neusporediv! Njegov razgovor sam je po sebi slast! Njegova usta vlaže milost! U veličanstvu i sjaju On kazuje svoju riječ, uskomeša moje srce svojom plemenitom temom! Od svih božanskih bića[7] On je najpoželjniji, najljepši!

SVAKOMU DOPUŠTAM DA MI SE PRIBLIŽI

A sada poput rijeke koja hita da natopi zemlju, nakon što je bila zadržavana zidom,[8] ja želim da On uplovi u mene i natopi moju žeđu! Još se uvijek smatram duhovno mrtvim, a ta je smrt sa mnom u grob povukla svaku krjepost koja je bila beskorisna otkad nije bilo Tvojega svjetla unutar mene.

O Svjetiljko duše! Vrati me u Život, a ja ću Te hvaliti danju i noću!"

A ja ću odgovoriti na tvoj vapaj i podsjetiti te da tijelo i krv ne mogu baštiniti naše Kraljevstvo, jer ono što je propadljivo ne može baštiniti ono što traje vječno! Ne brini se! Ja ću izliječiti tvoju krivicu, jer ti to želiš! I ja ću uploviti u tebe poput rijeke, osvježiti tvoju suhoću i jalovost! Tvoje predanje meni je jedini put, zajedno s tvojim kajanjem!

Ja mogu preoblikovati vaš duh tako da imate duh Kristov i otkrijete našu volju! Prodrijeti u Božje pobude i shvatiti njegove metode bez mene u sebi, nemoguće vam je! Ali ja mogu otvoriti vrata znanja po svojemu uzvišenom svjetlu u vama! Jer, ja, amorfni Bog, mogu uzeti oblik u vašemu duhu!

Poput rasplamsanog Sunca ja mogu prosuti svoju svjetlost u vas i oživjeti ono što je mrtvo, ispunjavajući vas krjepostima! Ja sam cijeli odraz vječne svjetlosti i moja je veličanstvenost uvećana u svemu stvorenju. I budući da ga ja nadmašujem, mogu ispuniti sve stvari svojim sjajem a da ne budem sadržan u njihovoj ograničenosti.

Ja imam moć dati vam istinsko uskrsnuće i pridružiti vas nama da živite pravim životom u našoj Trojedinoj Svetosti. Zato sam ja oduševljen i radujem se što vam pjevam tu Odu Istine! Tu Odu kao svoju svadbenu pjesmu…

U meni su rođeni sveci i mučenici, i sve duše, s kojima se združim, također postaju nevjeste. Jer, u svojemu intimnom odnosu koji imam s njima, ja postajem njihov Zaručnik za sve dane njihova života. A tako će biti i s vama, ako budete zaljubljeni u nas! Vi ćete se dobrovoljno baciti u mene i okusiti puninu moje božanske ljubavi!

Od tvojega rođenja bio sam željan posjedovati te. I dok sam gledao kako rasteš, ja sam, u tajnosti, već slavio naše vjenčanje! Ja bih poletio k tebi na prvi znak pokajanja i prije no što bi završio svoje pokajanje, uzviknuo bih, ispruživši svoje kraljevsko žezlo:

"opravdan!"

I znamenovao bih ti čelo svojim vatrenim krsnim poljupcem namirisavši cijeli svemir! To bi bio predznak našega svadbenog slavlja!

I kao dar svoje ljubavi ponudio bih ti krunu načinjenu od najmirisnijega cvijeća! Svaka bi njegova latica predstavljala po jednu krjepost! Tek tada bi bio kadar reći: "Ja vidim…". I tako bi zaista mislio!

Nisi li čitao kako sve što je savršeno, sve što je dobro dijeliti, dolazi od Oca Svjetlosti! A ja sam djelilac svih tih nebeskih darova! Danas silazim zajedno s Ocem i Sinom, kao tri svjedoka!

Bog Otac je Duh[9] i zato On šalje mene, Duha Istine, da budem s tobom zauvijek i vodim te u potpunu Istinu.

Riječ Božja, Svjetlost i Spasitelj, i koji je postojao od početka, koji je najbliži Očevu Srcu, svjedočio je i učinio vam Oca poznatim! Zaista, vi ste otkupljeni i plaćeni njegovom vlastitom Krvlju! Riječ Božja je živa i djelatna i svjedoči na Zemlji kao što ja i Otac svjedočimo!

Sveti Jedini, koji je otkupio svoju Crkvu svojom vlastitom Krvlju, svjedoči svojom Krvlju, a ja, Sveti Duh Istine, svjedočim Vodom![10] Stoga, mi smo tri svjedoka i sva trojica nas slažemo se, jer mi smo samo jedan Bog, s jednom voljom, jednom silom i jednim gospodstvom.

I sada, ako pitaš, koji je cilj naše Ode i naš razlog, moj odgovor je ovaj:

Mi silazimo s Neba cijelim tim putem do tvoje sobe da vam damo dar svoje ljubavi! Poput kapljica čiste smirne mi ostavljamo naše riječi da padnu na vas i pomažu vas i blagoslove vas. To je zbog naše samilosti što vas želimo ponovno poučavati i spasiti vas. I obnoviti vas u meni! Mi vas želimo ponovno poučavati da biste po milosti bili opravdani i postali bogovi po sudioništvu da biste baštinili vječni život.

Ja vam milostivo dajem samoga sebe i, što vi prije sebe predate meni, to ćete više primiti od mene! Ja ću vas tada postaviti u sebe kao kraljevski dragulj otkrivajući vam mnoge svoje tajne, jer ću ja biti vaš Zaručnik.

U svojoj želji da me posjedujete, vi ćete se zalijepiti za Zaručnikova prsa, pa ćete i vi sjajiti u njegovoj svjetlosti! I po meni vi ćete biti kadri reći: "Ja poznajem Boga i razumijem ga…"

Ja dopuštam svakomu da mi se približi i da me dohvati, jer sam za svakoga od vas pripravio mirisnu stazu, stazu koja vas vodi u tu Ložnicu!

Ne budi iznenađen mojim slavnim pokazivanjem, nego namjesto toga raduj se i dopusti mi da na tebe položim pomazanje svoje ljubavi i posvetim te, stvarajući od tebe sveca.

Ja sam ovdje da uzburkam vašu ljubav prema Ocu, Sinu i meni. I kao što su Otac i Sin rekli, i ja kažem isto: Bujica moje Riječi slađa je od nektara, a kad ja govorim, ne upotrebljavam nikakve krute formulacije. To nije način na koji ja podižem svece i mučenike ili svjedoke.

Da bi bili postojani i jaki ja im dajem svojega Duha jakosti i pobožnosti, baš kao i arkanđele Mihaela i Rafaela, koji su nadmoćni u jakosti i hrabri ratnici Pravednosti, koji kroz moju svjetlost promatraju svaki aspekt ljudskog ponašanja…

Da bih učinio da cvijeće niče na zemlji i da se oslobode zatvorenici, moj je razgovor slađi od mednog saća, slađi od vina! Krjepost i religija uvijek su u mojemu dijalogu s vama!

Ja sam Onaj jedini koji vam može dati skriveno blago, tajne zalihe. Zato, baštiniti mene slađe je od mednog saća! S uljem radosti ja vam se približavam da vam pjevam melodičnu Odu čineći da cijeli svemir odjekuje mojim glasom.

Ne dolazim k vama s mačem uza se, nego s vječnom ljubavi. Jer vi ste veoma dragocjeni mojim očima! Evo me da sjedinim vašu dušu u našoj ljubavi! Zar da tvoju dušu ostavim pustinjom zauvijek? Ili sam ja ovdje da budem tvoja svjetiljka i da te pomazujem?

BILJEŽNICA 110.

POZNAVANJE BOGA ZAPALI DUŠU

Ja sam protiv svake uznositosti i bahatosti, protiv oholosti i beščašća, protiv svih nadutih govornika, protiv raskolnika.

Ako si ti jedan od ovih, kako će tvoj duh učiti o Božjim tajnama? Vidiš li sad kako ti udjeljujem Duh milosti da bih u tebe posijao svoje nebesko sjeme da u tebi proklija Eden? Sijem u tebe razno sjemenje[11] iz kojeg će niknuti raznovrsno mirisno drveće i raznovrsno bilje!

Ja ću biti poput potoka koji teče u vrt, jer kanim natopiti svoje nebesko sjeme posijano u tebe i uljepšati svoje cvjetne gredice i gredice s mirodijama. A onda ću s radošću reći:

"Smokva oblikuje svoje prve plodove, vinogradi u cvatu mirišu!

Mirisno drveće kadi svojim miomirisom smirne i aloje!

Zato dođi, ljubavi moja, predivna moja!

Dođi pokaži mi svoje lice!

Daj da čujem tvoj glas kako mi pjeva!

Daj da vidim tvoju krunu sada već rascvalih cvjetova!"

A ja ću ti u svoje vrijeme dopustiti da skineš veo s mojega Svetog Lica na našoj bračnoj postelji! Onaj kojega si strasno tražila, poprimio je sada oblik u tebi!

Blagoslovljeni oni koji me gorljivo traže i nalaze me padajući mi u naručje!

Oni će biti preoblikovani i ja ću ih ispuniti neizrecivom radošću!

Blagoslovljeni oni koji me mogu posjedovati!

Ja ću ih potpuno preplaviti svojom blistavom svjetlošću,

ukrašavajući ih božanskim blagom!

A onda ćeš i ti željeti bračno jedinstvo s našim Božanstvom, s nama.

Poznavanje Boga zapali dušu.

Ona više ništa ne želim osim da bude s Bogom i da mu pjeva!

Ona postaje predmet pohvala, kitica psalma, dijadema,

oltar Oltaru, kula bjelokosna, polje ljiljana!

Začuđuje čak i same anđele!

A onda, ljubljena moja, tvoji će pupoljci načiniti voćnjak i cvast će! Bit ćeš poput vrta zatvorenog mojim rukama! U mojemu zagrljaju vrelo zapečaćeno, i tada mogu reći:

Imam prilaz u svoj vrt!

Široki prolaz milosti, koji ja posjedujem u cijelosti!

I prije no što se podigne jutarnji lahor, prije nego se itko pomakne, prije no što sjene nestanu, ići ću k brdu smirne, k bregovima mirisnoga drveća i k svojim gredicama mirodija i radovati se na neusporedivi način! Na taj dan vjenčanja ja ću svoju ljubljenu zamotati u sjaj Neba, s anđeoskim krjepostima, ali i svojom slavom također!

A moja će me ljubljena duša hvaliti, pjevajući mi:

"Nekad sam bila mrtva, ali sada si mi dao život i vraćena sam u postojanje!

Ne samo da si spojio suhe kosti, povezao iskidano,

nego si u to beživotno tijelo udahnuo svoj uskrisujući dah oživljavajući me!

I u moje beživotne udove položio si Sunce pravednosti,

dijeleći mi svoje neizrecivo svjetlo,

da sama postanem svjetlo!

Kad sam na samom početku[12] otvorila vrata svojega srca svojemu Ljubljenomu,

On se okrenuo i otišao!

Moja je duša klonula na njegov odlazak![13]

Nisam razumjela sve dok mu nisam zavapila da se vrati,

opere me i očisti od svih mojih nečistoća i dahne u mene svoj miomiris.

Molila sam svojega Ljubljenoga da dođe u svoj posjed i u svoj vrt,

i oživi sve što je svenulo, i da ga pretvori u Raj!

Tako se moj Ljubljeni vratio nakon svojega bijega

i obnovio sve ono što je bilo mrtvo.

On je dahnuo nad mojim vrtom, i svuda raširio svoj slatki miris!

I sada se usudim reći mu:

"Neka moj Ljubljeni dođe u svoj vrt!

Neka kuša njegove najrjeđe plodove![14]

Jer oni su zaista anđeoski!

Neka dođe sada i skupi svoju smirnu i svoj melem,

Sve je to njegovo!

Ja sam sada njegov vrt zatvoreni,

Samo za njegovo Veličanstvo…"

A ja ću, što se mene tiče, u tebi izgraditi nutarnju pobožnost, ljubljena moja! Ja ću zatvoriti svoj vrt i ograditi ga svojim rukama! Na taj ću ga način zagrliti!

Onda će te moja Sveta mudrost poučavati božanskomu znanju, nevjesto moja, kako bi jednog dana bila kadra služiti meni, a i drugima!

NASITI SVOJU DUŠU BOŽANSKOM NJEŽNOŠĆU

A sada, nevjesto moja, ja ću se potpuno predati tebi, pa nasiti svoju dušu božanskom nježnošću! Premda ćeš katkad osjećati moju sjajnu svjetlost nepodnošljivom, kao da si u plamenu, tvoj duh i cijelo tvoje biće bit će zapaljeno i jedno s mojim plamenom.

Od tada nadalje ti ćeš biti moje vlasništvo, a ja ću biti tvoje vlasništvo! Ja ću te držati čvrsto, ne ću te pustiti da odeš! A ti ćeš, u svoje vrijeme, držati mene čvrsto, ne ćeš me pustiti da odem!

Srce za Srce, ljubav za Ljubav!

Trijumf za mene nakon dugih nasrtaja moje ljubavi!

Mrtva za svoje strasti, ali živa za mene! Usavršena u meni i sada ti je dopušteno sa mnom vladati!

Zatim ću sjesti s tobom i planirati poslove tvojega apostolata koji ćeš obavljati za mene. Napokon, to i jest svrha našega duhovnoga braka! Ja i ti postajemo suradnici u usmjeravanju Crkve[15] k savršenoj ljubavi!

Živi i raduj se u meni! Neprestano mi pjevaj svoje ljubavne teme, a ja ću neprestano pjevati svoju Odu ljubavi vama…

O, Duše Sveti,

Blago svetaca, apostola i mučenika,

Taj trenutak Tvojega stvaranja

Uzdignut je božanskom ljubavlju

Oni bi Ti zavapili: "Kyrie eleisson, Kyrie eleisson!"

A Ti im kazuješ: "Zato što ste me prigrlili,

sada moje zrake svjetlosti obasjavaju dubine vašega srca!"

Sada jasno mogu reći:

"Ne trebam se više bojati grobara!

Ne moram grob u kojem sam ležala zvati 'moj zaručniče'

ni crva: 'brate moj i sestro'!

Danas hvalim svojega Gospodina, a

Život zovem: 'Zaručniče moj, moj Brate i Sestro moja!"

I sada kad sam našla onoga kojeg moje srce ljubi

Čvrsto ću ga držati i neću mu dopustiti da ode!

Sada kad sam uhvatila svoju Ljubav,

Sada kad ga posjedujem,

Skinut ću veo s njegova Svetog Lica!

O strašna tajno!

Tvoje me Veličanstvo pomazalo uljem radosti

Ušutkavši moje suparnike!

O kako si krasan,

Od svih anđela ti si najljepši!

Ti si Sve…

Želja za Tobom razdire,

ljubav i žeđa za Tobom ranjavaju, i nikad se ne utažuju![16]

Ranio si me u Ložnici, u času kad si zatražio da Ti skinem veo…

Ali, na kraju, što mari, Gospodine, kad ja posjedujem Tebe,

Boga Svemogućega

I kad si Ti čvrsto ukorijenjen u dubine mojega Srca…

Ah, moja Vassula,[17] i sam bi Mjesec izgubio svoj sjaj, i zvijezde bi izgubile svoju blistavost, da si odbila moj poziv!

Nevjesto moja, moja smirno i alojo! Osloni se na moje Srce! Položi sad glavu na mene![18]

Ja sam bio taj koji je jednom tražio da mi daš svoju desnu ruku! I ti si mi je dala! Poslužio sam se, i još ću se uvijek služiti na neizrecivi način, da bih pisao našu Temu ljubavi!

Otvori ruku![19] Ja te nikad ne ću napustiti…

Budi blagoslovljena! Crkva će oživjeti!

Zapisivanje ove Ode završila sam 30. travnja 2003.

[1] Govori Duh Sveti.

[2] Iznenada mi je po milosti dano malo viđenje.

[3] Kao što sam vidjela u svojemu viđenju

[4] Mudr 1, 2

[5] Ponekad, možda prečesto, pomislim da ovaj rad koji obavljam za našega Gospodina ne zadovoljava Gospodinove zahtjeve.

[6] Jedan svećenik, čuvši da nam Bog kazuje kako ne samo da On može posjedovati nas nego želi da i mi njega posjedujemo, bio je šokiran!

[7] Anđeoskih snaga

[8] Brana, ustava,

[9] Iv 4, 24 + 1 Ko 15, 45 -taj opis “Duha” u biblijskom smislu ne definira Božju narav.

[10] Pri krštenju.

[11] Raznovrsne krjeposti

[12] Prije istinske metanoje

[13] Duh Sveti ne dolazi nad onoga koji je još u grijehu - Mudr 1, 4

[14] Anđeoske krjeposti

[15] Tu sam istodobno razumjela da je Božji narod taj kojega treba usmjeriti i u ljubav Kristovu..

[16] Usp Si 24, 21

[17] Opet govori Isus

[18] Gospodin me pozvao u gospodskom stilu

[19] Kao već jednom prije, Isus je spustio svoju prekrasnu glavu i poljubio unutrašnji dio dlana moje desne ruke, a onda, s uzdahom pritisnuvši je na svoj obraz, nježno je povukao dolje