Poruka od 8. rujna 2002.

NEKA JE BLAGOSLOVLJEN ČIN OPRAŠTANJA, ČIN MILOSRĐA

8. rujna 2002.

Piši: Sveto pismo kaže:

"Ako čovjek gaji mržnju na drugoga,

kako može od Gospodina tražiti ozdravljenje?

Kad s čovjekom sličnim sebi nema milosrđa,

Kako može moliti se za svoje grijehe?"[1]

Sjećaj se mojega Zakona ljubavi i ostani mu posvećena… Ostavi iza sebe svaku ogorčenost i nasilne misli i okreni se k meni…

Vassula, toliki su od ovoga naraštaja u grijehu! Grijeh srdžbe i ogorčenosti, robovi svojih strasti i šampioni kad im dođe da čine zlo…[2]

Nema ni jednoga pravednoga! Ipak, ja, Isus Krist, otkrio sam svoju ljubaznost i svoju preobilnu ljubav ljudskom rodu. I nisam se brinuo niti tražio neku dobrotu ili pravednost koju biste vi sami mogli učiniti!

Moja samilost prema vama bila je toliko velika da je primorala moje milosrđe da bude velikodušno prema vama i spasi vas s pomoću očišćujuće vode ponovnog rođenja i uz vaše obnavljanje Duhom Svetim.

Ja sam postavio blago pred vas, naraštaju, ali vaša duša stalno ga propušta vidjeti! Vi uglavnom prolazite kraj njega ništa ne vidjevši! I ah, koliko sam put ispružio svoju ruku prema vama da vas uzmem k sebi da me otkrijete! Zar ja skrivam svoje blago od vas?

Ja sam sâm to blago! Zar vam nitko nije rekao da sam ja vaš nebeski Zaručnik? Ja sam svjetlucava očišćujuća voda s Izvora koji daje život čije vas vode čiste, obnavljaju i udahnjuju u vas život! Ja sam Uskrsnuće! Zato više ne vrludajte nego otvorite oči i pohitajte k meni! Prestanite biti daleki!

Je li vas itko poučavao da je najviši čin ljubavi prihvaćanje mojega Križa? Moj Križ instrument je vašeg otkupljenja, drugim riječima to je drvo koje daje život! Po svojemu instrumentu otkupljenja vaše noge prelaze iz doline smrti u blaženo gledanje!

Ja sam Uskrsnuće i kroz sebe ja sam vas sve učinio sinovima i kćerima uskrsnuća! Ako vi ostajete u grijehu, ne opraštate svojemu bližnjemu, nesavitljivi u svojemu srcu ispunjenom ogorčenošću, Bog će biti odbojan vašim očima. Duh Sveti ne će vam se pokazati ako ste u grijehu, jer vi ćete svjesno odbijati čin kajanja, čin ljubavi…

Ako ostanete u tom grijehu, to je isto kao da mi kažete: "Gospodaru, ja više volim ostati u svojemu grobu! Ja biram ostati mrtav i živjeti među mrtvima!"

Vaše tijelo već trune, vi se raspadate i još uvijek odbijate Život? Nijekati svoj grijeh isto je što odbacivati Život! Namjesto toga dođite k meni i k svecima i k onima na zemlji koji se približavaju savršenstvu, koji su vedri u svojemu promišljanju o meni, koje potpuno prožimam svojim neizrecivim blagom i nebeskim tajnama.

Presveto Istobitno Trojstvo,

Vrijeđanje i odbijanje Boga u naše vrijeme uništilo je dio Crkve Kristove.

Kako se onda može Tijelo Kristovo prepoznati u nama,

u našemu tako bijednome stanju?

Poput nežive tvari raspršeni smo, Gospodine,

Raskomadani vlastitim egoizmom i duhom oholosti!

Gdje je u nama taj posebni znak vjere koji je ljubav?

Sklonost protivljenju uvijek je tu, čak je i ogorčenost iz prošlosti,

još uvijek veoma živa,[3]

duh neopraštanja boravi u mnogima.

Ah, neka je blagoslovljen čin opraštanja, čin milosrđa! Blaženi oni koji su te pozdravili dobrodošlicom! Više ne ćete biti blaćeni, nego ćete primiti u čelo poljubac svojega Otkupitelja!

Blagoslovljen onaj koji se odriče grijeha! On će gledati mene, Blago, i stupit će na stazu svetosti!

Blagoslovljen onaj koji gorljivo i strasno prigrli moj Križ! On će ući u blaženo gledanje i njegova će duša upoznati neizrecivu radost!

Danas vas, naraštaju, zasipam čudesima i zvukom svojega glasa! Da bih vas izvukao iz vašega duga i močvare grijeha, ja sam vam zapjevao pjesmu Neba![4] Pokazao sam vam tajne ložnice svojega Srca! Da bih vas oslobodio od svega zla, ja sam neprestance u vašoj blizini! A ako vam oči ne vide svojega Zaručnika, to je zato što su začepljene krastama grijeha…

Kao što sam rekao, ostavite za sobom sve svoje nasilničke misli i ne dajte Sotoni uporišta, prianjajući uz svoju kivnost protiv bilo koga. Jer, Otac Nebeski oštro će se odnositi prema vama! Ne budite poput zloga sluge,[5] koji je svojega druga slugu, zbog duga koji mu je dugovao, žalosno bacio u zatvor. Ne ostajte beživotni, naraštaju, nego mislite o mojemu neopisivom milosrđu koje imam prema vama. Zato provodite u život sve ono što sam vam rekao i primite Svetog Duha milosti! Budite jedno! ©

[1] Si 28, 3-4

[2] Gospodin govori onima koji su u teškom grijehu…

[3] Tu mi je misao odlutala na neke incidente iz prošlosti zbog kojih neki pravoslavni svećenici još uvijek osjećaju ogorčenost, blago rečeno, prema katoličkoj braći nakon raskola,

[4] Naš Gospodin misli na ove Poruke

[5] Mt 18, 23-35