Poruke od 5. veljače do 9. ožujka 1999.

UĐI U RADOST SVOJEGA GOSPODINA

5. veljače 1999.

Što za uzvrat mogu učiniti za dobrotu Svevišnjega koju mi je iskazao? On mi je čuda učinio!

Svoje sam prijestolje izgradio u tebi da traje zauvijek… Ja sam tvoj Kralj koji te je pomazao, tako da uđeš u moje Kraljevstvo. Ja sam Kralj sigurnosti tvoje duše.

Srce mi se topi poput voska i postaje meko u Tvojoj Božanskoj nazočnosti. Veselim se u Tvojemu Sjaju i u Tvojem Veličanstvu. Ti si pokazao svoju moć dopustivši da Tvoja nazočnost teče poput rijeke kroz pustinju moje duše. Aleluja! I sve što je bilo onečišćeno u suši moje duše oprano je u Tvojoj ljubavi.

Da, ljubljena moja! Poznat sam po svojem milosrđu i nježnome Srcu. Nisi li čula kako pustinje mogu pretvoriti u rijeke, a suha tla u izvor-vode? Veličaj me na skupovima i učini da ovaj naraštaj shvati da je Kraljevsko dostojanstvo u meni!

Što mi oni mogu dati za uzvrat za moju Vrhovnu vlast? Moje Srce Kralja podiže siromašne u duhu! Ja uzdižem neznatne i grješne da im dam kraljevske odore, dopuštajući im da hodaju mojim dvorima. Ja ih blagoslivljam, utiskujem na njih svoje Sveto Ime! Otvaram im vrata krjeposti, tako da njihovo ponašanje bude ugodno mojemu Kraljevskom dostojanstvu. Ja ih poučavam tako da nauče kako živjeti krjeposnim životom.

Na svim ću skupovima objavljivati veličinu Tvojega Imena! Bez straha ću naviještati da je Milosrđe s nama. Istupilo je s Nebesa da nas dosegne!

A od onih koji me progone, nježno me obrani. Izbavi me od ljudskih progona, podupri me kao što si obećao i daj da se okaljani i lažljivi jezik obuzda.

Jesi li uočila ikakva ograničenja? Nastavi, reci to…

Griješim li ako spomenem "unutarnje zidove" Tvoje Kuće, gdje ne nalazim mnogo pomoći…

Nitko te ne će moći oboriti udarcem, čak ni "unutarnji zidovi" moje Kuće, kako si rekla, sve dotle dok sam ja s tobom i kraj tebe. Ti "unutarnji zidovi" zatvorit će se nad tobom, ali masoni, koji su se mučili da izgrade te "unutarnje zidove", mučili su se uzalud! Tvoja puka gorljivost za mojom Kućom, koja te izjeda, strmoglavit će ih…

Ja te nisam pitao imaš li ti potporu zbog "unutarnjih zidova" u mojoj Kući ili nemaš! Ja sam te pitao jesi li uočila ikakva ograničenja…

Ne, ne u cjelini. Tvoja se Poruka širi i vidim Tvoju slavu i Tvoju moć. Velike su Tvoje provedbe, moj Bože! Dao si svojoj djeci vidjeti Tvoju slavu! Ti vladaš svime… I Ti širiš svoju svetu poruku Pravog života u Bogu…

Zato, ne boj se! Tko god te sruši, ja ću te opet podići! Ja sam te podignuo da budeš moja učenica! To sam ja, tvoj Zaručnik! Zato dođi, uđi u radost svojega Gospodina!

Slušaj pažljivo i piši:

Do dana današnjega mojim milosrdnim pozivima nije iskazana dostatna pozornost![1] Niti se obziralo na moja upozorenja!

Moj je povratak neminovan! Ja sam te slao po svijetu da obznanjuješ moje riječi i da govoriš u moje Sveto Ime. Ali mnogi još ne žele slušati. Sotonin se čas približava kraju, jer je moj trijumf blizu. Zato on tolike drži zarobljenima, vezane raskolom, vezane lažju.

Naraštaju! Naraštaju, vaših je raskola bilo mnogo, ali većih od ovog nisam vidio! I danas taj zli naraštaj odbija čuti moje milosrdne pozive i nastavlja slijediti diktat svojih tvrdih srdaca. Sležući ramenima, kažu: "Više volimo činiti onako kako se nama sviđa…" I odlučuju se za zlo…

Budući da su napustili Izvor žive vode umrijet će u svojem raskolu. Moj je Otac više nego povrijeđen! Koliko će još ta Zemlja biti podijeljena i rascijepljena? Dokle će moja Crkva biti podijeljena i u pobuni?[2] Duh je Očev neprestance huljen i izrugivan od mnogih mojih slugu. Nije li taj naraštaj već čuo viku s Nebesa? Niste li već čuli tužaljke Svetaca iz najviših nebeskih visina?

Ah, Vassula, vidjeti te duše[3] kako se raduju u svojoj napuštenosti, kako Nebo ne bi tražilo osvetu? A ja bih, sa suzama u očima dodao, kako mnogi od mojih crkvenih velikodostojnika više vjeruju onome što je visoko cijenjeno od ljudi, zaboravljajući da su te stvari odvratne mojim očima.

Pitam te svečano: Ne ispunjavam li ja Nebo i Zemlju? Pa zar ne ću onda izliti svojega Duha Svetoga na ljudski rod i održati svoje Obećanje? I zato kažem svima onima koji slijede diktat svojih tvrdih srdaca: "Kako ne vidite da je Zemlja ispunjena sjajem slave mojega Duha Svetoga? I nastavljate zvati zlim ono što je dobro i sveto. Svojom ćete nepovjerljivošću na svoje glave navući svoje grijehe!"

Blagoslov onima koji vjeruju! Neka uđu u moju radost! Ne bih želio da itko padne na stazi zabluda i povjeruje da se srdžba mojega Oca umanjila. Njegovo je milosrđe veliko, ali je i njegova strogost velika! I, naraštaju, kako možete izbjeći osudu? Ono što ste sijali sve ove godine, to ćete žeti…

Zato, Vassula, tvoja utrka još nije završena! Hvali moje Ime na skupovima![4] Dao sam ti duhovni dar da možeš okrenuti srca otaca k njihovoj djeci i srca djece k njihovim očevima. Mnogi će imati koristi od tvojega dara i tvojega rada. Oni koji slušaju u svojim će srcima primiti posvećujuće milosti i po tim milostima mnoga će hrđa njihovih grijeha biti ozdravljena. Jer to će biti oni koji su toplo dočekali mojega Svetog Duha milosti. To su ona vremena o kojima Sveto pismo[5] govori o mojemu Danu i o proždirućoj vatri, kad će se Nebo pretvoriti u plamen. I jao nepokajanom srcu!

Koliko vas još moram opominjati, naraštaju? Moj je Božanski pohod neminovan i oganj očišćenja se približava! U njemu će se vaše duše, zbog njegove vreline, istopiti poput voska. Ja sam vam, naraštaju, ponudio i još vam nudim milostivost svojega intimnog i Božanskog prijateljstva. Ali vi ga niste prihvatili, a mnogi od vas nisu razumjeli što vam Zaručnik nudi.

Kćeri, zapamti da sam te ja obasuo posebnom pažnjom! Nisi li čula svjedočenje onih[6] kojima sam dao milost da vide moje Lice na tebi, okrjepljujući ih svojim pojavljivanjem? Zato ne podcjenjuj moju Božansku moć! Nastavit ću pokazivati se na tebi , ukrašavajući te svojim Licem, jer to godi mojemu Ocu.

Drži svoj pogled prikovan na svojoj krhkosti, svojoj grješnosti, svojim nesavršenostima i svojim bojaznima. Zatim, uvijek mi velikodušno daj slobodu da od tebe zahtijevam tvoje vrijeme i tvoju voljkost da kristijaniziram to vaše dekristijanizirano društvo. Također srdačno zagovaraj za jedinstvo moje Crkve.

Neka tvoje zanimanje bude samo za moje probitke! Moli za obraćenje grješnika! Takve su molitve, meni prikazane, poput mirisnog tamjana!

Taj tvoj uzdah[7] namirisao je moje Srce i zadovoljstvo mi je primiti ga…

Ljubi me i daj zadovoljštinu za one koji me svakog dana ponovno razapinju… Uživaj u mojoj nazočnosti. Ja sam s tobom. Ja, Isus, blagoslivljam te. Ic

IMAJ MOJ MIR

Korizma, 3. ožujka 1999.

Gospodin?

Ja sam… naha lishbu firü nabish khaleh shbekh nirü malekh bissä, mbarakh abshan khedir lah coghar.[8]

Ja sam tvoj Spasitelj, tvoje Sve, tvoje Nebo. Blagoslovljen onaj koji me prima! Imaj moj mir! ©

Divno je vidjeti te potpuno ovisnu o mojoj moći! Bilo bi mi mrsko vidjeti kako ti to postaje samo navika, a ne da ovisiš o milosti. Vidiš? Kako je jasna moja Božanska nazočnost kad komuniciram s tobom!

Vassula, slušaj i piši:

"Vaše spasenje leži u obraćenju i spokojstvu!" To je bila jedna od mojih tema s kojom sam vam se obraćao ovih posljednjih godina. Ali kao uzvrat za ono što Zaručnik [9] nudi, on još prima neprijateljstvo i prezir. On glasno poziva i kaže: "Moj je povratak neminovan! Budite pripravni primite me u milosti dok vam je Milost još na vratima!"

Ali u svojoj letargiji, naraštaju, vaša tama nastavlja se povećavati u vama! Raste sve nadutije. Moje Svjetlo sjaji tako blistavo, a ipak, u svojoj tami, naraštaju, nitko to ne vidi. Evo me, dolazim obasjati vašu ogavnu noć, ali do dana današnjega moj Duh Sveti nije štovan. Vi, naraštaju, ispunjavate se svim onim što nije sveto i što je odvratno mojim očima.

Čujete za glasnike koje vam šaljem i pokazujete svoju zahvalnost uzdižući ruke, izvikujući mi pohvale, zato što ih šaljem kao izaslanike Svevišnjega da budu među vama. Ali namjesto da razmišljate o mojim riječima, vaša se izdržljivost usmjerava na vašu sklonost ka senzacionalizmu. To su ljudi poput onih o kojima Sveto pismo kaže: "Oni su kao pospan čovjek! Omamljen snom, pokušaš ga probuditi, objasniš mu neke stvari, a kad završiš, on upita: 'O čemu se radi?' Njegovo srce, poput razbijena vrča, ne drži ni jedno od danih mu mojih znanja. I onda kao budala skrene s pravog puta."

Eto, zato Sotona podiže mnoge krive proroke koji oponašaju[10] moja poučavanja i moja božanska djelovanja. Toliki od vas čitaju ono što ne dolazi od mene, nego je ljudskog porijekla i kriva tvorevina Zloga.

Ali ja ću na sudu prozvati sva skrivena djela, dobra i loša. Od samog sam početka izvikivao: "Dođite svi vi koji lutate tom pustinjom i otkrijte mene, svojega Trojedinog Boga!" Pogledajte, nema zatvorenih vrata s moje strane!

Ali na moje se pozive nije pazilo niti ih se častilo. Moji česti posjeti, zajedno s mojom odabranicom, donoseći vam cijelim tim putem pred noge svoj Spasenjski himan ljubavi da bih obnovio vas i svoju rasklimanu Kuću, ostavljeni su zapušteni.

Nekima sam rekao: "Ogolit ću vas sad od svojih posjeta, jer, čini se, vi ste ravnodušni na moj zahtjev za umnožavanjem plodova njezina rada stavljenih u vaše ruke evangelizacijom."

I tako sam učinio. Taj odlazak i uzdržljivost prijeko su potrebni za vaš rast. Sad je trenutak, ili nikad, uzeti srp i žeti marno. Žanjite žetvu koju vi niste pripravljali i imajte moje blagoslove.

Vassula, moje usvojeno dijete, nauči da smo mi[11] uvijek kraj tebe, preobražavamo te kroz vjerno jedinstvo. Ja sam te uronio u svoje bistre izvore[12] koji teku iz mojih usta da te pouče Mudrosti, privijajući te u nas radi dubljeg razumijevanja našega Trojedinog Božanstva. Pa tko bi ti dao takav spokoj, takvu slobodu duha! Tko bi te mogao prekriti safirima?[13] A sada, tko ti daje odmora u svojim rukama, odvajajući te od stvorenja?

Od početka sam te slao, s kraljevskom raskošju, koja još uvijek teče iz mojih bistrih izvora, da budeš među bijednima i jadnima. Ti si proklijala u mojim izvorima. I poput Mojsija, kojeg sam obavio oblakom, ja sam tebe obavio svojim rukama u svetu kontemplaciju u kojoj su tvoja duša i duh uzdignuti u Božansko.[14]

U svojoj dobrohotnosti i neizrecivoj milostivosti svoje Ljubavi tu i tamo sam ti davao blijeske blaženih viđenja. Da bih te usrećio ja sam ti se ukazivao, gdjekad poput prozirnoga vela. A drugi put sam te potpuno okružio, da ti pokažem da ti dolaziš iz mojih bistrih izvora. Da bih ohrabrio, davao sam znakove na tvojim skupovima i čudesa da prate tebe i poslanje koje sam ti dao. Taj je naraštaj svjedok sjajnih čudesa. Ah![15] Kad bi samo više cijenili blago koje smo izlili na njih…

Ja[16] sam oživljavajuća srž tvoje duše i onaj koji te je doveo u sinovsku ljubav s našim Božanstvom, da vodiš božanski život, i postaneš drugo dijete, po Očevu usvojenju! Ja sam Vrhovni Gospodar tvoje duše, ali i tvoj Prijatelj. Dajem ti pristup slobodnom govoru, dopuštam ti da izraziš svoje mišljenje, svoje misli i svoju slobodnu volju, koju sam ti ja obnovio. Zato, vidiš, moja Vassula, kako je biti kći po milosti, kao što je Riječ Sin po naravi!

Ti si pozvana na sudioništvo u tom Božanskom spasenjskom planu, ali i da uđeš u Trojedini život. Dođi i dahni u mene i ispuni svoju dušu našom božanskom ljubavlju. Tom božanskom ljubavlju koja te vuče u savršeno jedinstvo s nama. ©

Slušaj, moja izabranice![17] Znam koliko si marljiva kad su u pitanju moji naumi i moja slava. Znam i koliku žrtvu daješ svijetu za obraćenje i kako si posvećena i gorljiva da me utješiš kad me vidiš gdje molećivo pružam ruku, preklinjući svoju Kuću na sjedinjenje pomirenjem i sklapanjem mira. A znam i kako se osjećaš kad me vidiš u suzama zbog primljenoga odbijanja.

Još te jednom želim uvjeriti u milosti koje sam ti dao i u svoju ljubav koju imam prema tebi.

VEZAO SAM TE SVOJIM KRIŽEM

Da, znam i kako te moje odsustvo može zaboljeti, premda ne traje dugo, jer je privremeno.

Ah, Pomazaniku moj, moj duh još ne može prihvatiti Tvoju odsutnost a da ne budem tjeskobna.

O, ali ja sam prisegnuo, što nikad ne ću poreći, da ćemo zajedno završiti ovo tvoje poslanje. Da te nikad ne ću napustiti. Pobjeda je blizu! Jer moć moje ljubavi kudikamo je veća od moći Zloga i čitavoga pakla zajedno!

Zato, raduj se i dopusti mi da te držim u svojoj službi! Otvori uši glasu Svete Mudrosti! Moja je žarka želja da tebe poučim, pa onda mogu završiti svoje božansko djelo koje sam započeo. Zatvorena u meni, u mojemu Srcu, želim da budeš u stalnom stanju kontemplacije, gdje tvoja duša ostaje spokojna i opijena mojom slašću! Stalno teži od mojega Srca za mojim objavama i poukama, tako da ih preneseš tom naraštaju i svima drugima koji će doći.

Duh Sveti nastavit će ti pomagati svojom uzvišenom svjetlošću u tvojemu umu i kroz tu svjetlost ti ćeš uljepšati moju Crkvu. Ostani mala, zaista mala, dopuštajući mu moć djelovanja, da bude još djelotvorniji.

Ispovijedaj Vjerovanje s ljubavlju i nastavi u našoj svjetlosti. I nikad ne sumnjaj u naše bogatstvo, naše milosrđe i našu nježnost koja ti je pokazana. Moj je Otac otvorio tvoje srce samo svojim bljeskom, kao oštra zraka svjetlosti koja reže. Otvorio je tvoje srce i ispunio ga našim sjajem i božanskom svjetlošću, objavljujući našu sliku u tebi, pretvarajući tvoje srce u izvor, obnavljajući te bujicom krjeposti. Obnavljamo svoje svetište i svoj posjed tako da možeš biti prava glasnica koja će nam dopustiti da urežemo svoj Himan ljubavi obogaćen neizmjernim mističnim znanjem i razumijevanjem.

Dođi, moj Božanski plan bit će ispunjen po tebi s nježnošću, a ne sa žalošću. Primi moje blagoslove i ne boj se. Ja sam te obvezao ovim apostolatom sjedinjenja i, obvezavši te njime počastio, sam te vezavši te svojim Križem, tako da možeš upiti sve njegove faze. Prigrli ga s ljubavlju i sjećaj se njegove pobjede!

Ja, Isus, koji sam kraj tebe, blagoslivljam te.

Duh Božji govori kroz mene. Njegova je riječ na mojem jeziku. On me je ugradio u svoje Srce poput dragog kamena u kruni. On je istupio sa svojega Prijestolja da bi na moju stazu položio lijehu ruža.

Ti si donio svoje žezlo nepostojećem stvorenju, nikad ne brinući hoće li ta Tvoja milosrdna gesta umanjiti Tvoje žezlo.

Naučila sam učiti iz Tvojih kazivanja u Tvojemu naručju. Od kaljavog otirača Ti si me pretvorio u svoju glasnicu. Blagoslovljeno Tvoje Sveto Ime. Amen.

TI SI MI DAO SVOJ PRIJATELJSKI PLAMEN

9. ožujka 1999.

Duh Božji otkrio mi je kako čovjek postaje dijete Božje. Tako oslobođeni, mi tad možemo uživati istu slobodu i slavu kao i ostala djeca Božja. Duh Ljubavi pred očima nam otkriva slavu Trojedinog Boga sa svim njegovim sjajem i bogatstvom. I sada, spokojna u duši, mogu kazati:

Taj Duh zarobio je moju dušu i učinio je svojim vlasništvom, a istodobno dao mi je pravu slobodu. U svojoj milosti ponudio mi je kraljevsko slavlje! Samog sebe mi je ponudio! A onda poput rijeke uplovio je u mene, neprestano me obnavljajući, obnavljajući moje jedinstvo s Trojedinim Bogom.

Darovatelju svih darova, Ti si mi dao svoj prijateljski plamen komunicirajući sa mnom u Osobi, dovodeći me k Ocu i Sinu, sjedinjujući moju dušu s njima. Božanski plamenu mojega srca, Ti koji si preobrazio svoje boravište prema svojem ukusu, da ugodiš sebi i meni, sad uzvikujem s radošću! Sada mogu čuti Glas i više ne mogu reći: 'Ne prepoznajem!' Ja osjećam Dah kako klizne preko mojega lica i ne mogu poreći da Netko ne stoji preda mnom, smiješi se, sjaji. Kako mogu reći: 'Ja nisam u prisutnosti Božjoj?'

Otvorila sam usta, ali jezik je izrekao te riječi kroz Duha Svetoga! I ako bi moje srce izreklo riječi mudrosti, opet bi to bilo samo po Duhu milosti.

Moja Vassula,[18] ja želim jednakost ljubavi… Ljubi me i čezni za svim božanskim nadahnućima koja pripadaju sinovima i kćerima Svevišnjega.

Ja sam doveo u red naše boravišno mjesto![19] Ja sam sve postavio ispravno! Jer, ja sam Bog reda. Tebe pohađam, kao što sam to činio s apostolima, kako bih obnovio naše svetište za naše veliko zadovoljstvo. A onda sam postavio svoje prijestolje unutar tebe! Ja sam ti otkrio svoje darove i svoje blago, i ukrasio sam te svojom nazočnošću. Sviđa mi se posjedovati te! I ulijevati u tebe svoju mudrost, tako da tvoja duša ižaruje sjajem. Ja sam te uronio u naše bistre izvore, da bih te ponovno oživio!

BUDI BOGAT U SIROMAŠTVU

I sada mogu reći: "Našla sam odmora i uživam u Tvojemu blagu!" Čak i kad odem s ove zemlje, ja ću to blago ostaviti budućim naraštajima, koji će tek doći.

Za mene je sitnica prekriti te svojim bogatstvom! Nisi li čula da Bog nikad ne prestaje davati sebe svima vama?

Upravo kako se ja neprestano dajem svima, tako će biti i s vama kad vas pripravim za susret s vašim Zaručnikom! Vi ćete se davati Ljubitelju ljudskog roda, postajući jedan duh s Bogom. Kao istinski sin i kći Božja, vi ćete u tom uzdignutom stanju milosti postati savršena slika Trojedinog Boga. I svi vaši pothvati bit će učinjeni bez ikakve pogrješke, jer će oni biti božanski i u skladu s našim duhom i našom voljom.

Čak će se, moja Vassula, i vaši pokreti promijeniti u naše! Svaka gesta, svaki korak koji poduzmete u svojem životu, bit će učinjeni u našoj ljubavi i oni će se stalno povećavati po milosti.

Kao kći, istinska kći Svevišnjega, tvoj će duh biti uronjen u naše Božanstvo. Ja sam taj, mila kćeri, koji sam te doveo u tu sinovsku ljubav i u to božansko jedinstvo uvećavajući tvoje srce da ti primiš više od nas, a onda da bismo mi više primili od tebe. Dajemo sebe više tebi, tako da bi ti više davala sebe nama. U tom krugu ti ćeš davati nama sve što nam već zapravo pripada!

To je moj trijumf u tebi! Trijumf što sam te, nakon što si mi dala svoju slobodnu volju, doveo u savršeno jedinstvo Božanske ljubavi s nama! Vidiš kako je dobro predati se? Kako bih drukčije ispunio svoje djelovanje?

Ja sam sada Vrhovni Gospodar u tvojoj duši, ali kao što sam ti već prije rekao, ja nisam samo Vrhovni Gospodar nego i tvoj Prijatelj i tvoj Ljubljeni! Ja sam te izgrađivao da bi postala dijete Božje koje, zato što je naš izdanak, kao i svaki izdanak, ima pravo dijeliti i davati svoje mišljenje. Čak i upravljati sa svojim Ocem. U tišini mojega Daha u tebi, ti ćeš vidjeti stvari kroz našu Svjetlost i na način na koji ih mi vidimo.

Zato svakome kažem:

Budi bogat u siromaštvu i ja ću te milo pogledati.

Dopusti mi, također, zvati te sinom ili kćeri Svevišnjega

I ti ćeš vladati s nama.

Dopusti mi postaviti te na noge

Tako da uzmogneš doći k meni.

Dopusti mi uspostaviti svoje Prijestolje u tebi

Tako da i ti možeš reći drugima:

'Našao sam odmora…'

Nemaš li želju vidjeti svojega Oca? Ne čezneš li susresti Boga? Ako čezneš, onda te moram preporoditi! Da, moraš se ponovno roditi od mene da bi vidio svojega Oca! Ni jedno dijete nije vidjelo svojega oca prije nego je rođeno.

Blažen čovjek koji razmatra o slobodi koju ja dajem! Ta će te sloboda odnijeti kao što mladoženja nosi svoju mladu, u usavršavanje tvojega jedinstva s nama. To preobraženje ljubavi utisnuto u tvoju dušu bit će takvo da te više ništa ne će moći odvojiti od nas. ©

Naš Gospodin nas ispunjava znanjem i razumijevanjem, otkriva nam dobro i zlo.

Što bi još čovjeku trebalo?

Svevišnji je ustanovio svoju školu u našem srcu.

I kao svjetlo ona sjaji u nama i oko nas.

On je istupio sa svojega Prijestolja da bi nam pokazao veličanstvenost svojih djela.

I, kad je znanje postavio pred nas, postavio je svoje Prijestolje u nama, kraljevski ukrašavajući našu dušu svojom nazočnošću.

Sveto je Ime Njegovo!

Što je čovjek da bi se mogao mjeriti s Bogom?

A ipak, mnogi to čine!

Kako je moguće da bi itko spoznao njegovu veličinu i njegova čudesa?

A ipak, neki misle da to mogu!

Prevelika spremnost da pokažu kako znaju, pokazuje plitkost njihova duha.

Zato Duh Sveti skriva svoje blago od njih i čuva ga za malene!

Da, Gospodine, na svaki način učinio si kroz vjekove poznatim da Ti uzdižeš neznatne, a ohole raspršuješ. Nikad ne prezireš siromašnoga u duhu, nego si uz njega uvijek i svuda.

[1]Ne onolikokolikose očekivalo.

[2] Istodobno sam čula: Nepomirena i ne u miru.

[3] Duše: Naraštaj koji se odmetnuo.

[4] Gospodin misli na molitvenim skupovima.

[5] 2 Pt 3, 1-18

[6] Mnogo je ljudi iz raznih naroda svjedočilo o ukazanju Kristova Svetog Lica na mojemu licu.

[7] Najednom sam uzdahnula, znajući za svoje poslanje koje mi je Svevišnji dao. Da molim na zadovoljštinu i da, bez predaha obilazim svijet evangelizirajući ga, tako da moja putovanja budu neprestana molitva i žrtva.

[8] Sve mi je to dano u nekom nepoznatom jeziku.

[9] Isus je sebe, u ovom odlomku, nazvao Zaručnikom.

[10] Shvatila sam da neki čak imitiraju ove poruke.

[11] Presveto Trojstvo

[12] Riječ Božju

[13] Safiri ovdje predstavljaju krjeposti

[14] U Boga

[15] To je bio Božji uzdah

[16] Iznenada je Duh Sveti prozborio ove riječi

[17] Isus je nastavio.

[18] Govori Duh Sveti

[19] Moju dušu