Papa Ivan Pavao II. prima knjigu s porukama PŽUB

Papa Ivan Pavao ii. prima knjigu s porukama pžub
Papa čita Vassulinu posvetu napisanu u knjizi "Pravi život u Bogu" Photo "Osservatore Romano" "Ah, Vassula… Neka je Bog blagoslovi!" Ivan Pavao II.Prijatelj "Pravog života u Bogu" Niels Christia

Papa čita Vassulinu posvetu napisanu u knjizi "Pravi život u Bogu"

Photo "Osservatore Romano"

"Ah, Vassula… Neka je Bog blagoslovi!"

Ivan Pavao II.

Prijatelj "Pravog života u Bogu" Niels Christian Hvidt, Danac, koji živi u Rimu, zajedno s prijateljima Anu i Abhay George iz Kerale u Indiji, koji žive u Danskoj, imali su prigodu sudjelovati na misi Svetog oca u njegovoj privatnoj kapeli 10. veljače 1998.

Sa svetim ocem koncelebriralo je deset svećenika, a s laicima bilo ih je ukupno dvadeset troje. Nakon mise Sveti ih je otac primio u dvorani za audijencije, podijelio im krunice, blagoslovio i pozdravio se sa svakim Petero njih donijelo je darove za Svetoga oca, među njima i Niels Christina koji je ponio posljednju knjigu PRAVI ŽIVOT U BOGU na francuskom u koju je Vassula već prije napisala posvetu Svetomu ocu.

Unutra, na prvoj stranici pisalo je:

Pour le Saint Pere Jean-Paul II.

Que Dieu vous benisse et vous protegne,

Vassula

(Svetom Ocu Ivanu Pavlu II. Neka Vas Bog blagoslovi i štiti.)

Kad se Sveti otac približio i dao mu krunicu, Niels Christian poljubio mu je ruku i rekao na njemačkom: "Donio sam Vam jednu vrlo važnu knjigu. Tko je Vassulina knjiga." Sveti je otac sa zanimanje odgovorio: "Ah! Vassula!" Također je i mons. Stanislaw Dziwizs, osobni papin tajnik, a tri dana prije te audijencije imenovan za biskupa, sa zanimanjem rekao: "Vassula!" Obojica su jasno prepoznala njezino ime.

Niels Christian je nastavio: "Ona ju je posvetila Vama." S iskrenim i toplim zanimanjem Papa je pogledao u knjigu, otvorio je i pogledao Vassulinu posvetu te rekao: "Gott segne sie!" - "Neka je Bog blagoslovi!" Učinio je znak križa nad knjigom. Zatim je dao mons. Mietecu, koji je pokupio darove kako bi ih Sveti otac poslije audijencije mogao pogledati.

Prije no što je Papa prišao drugoj osobi, Niels Christian mu je još rekao: "Mnogo se molimo za Vas, Sveti oče!", našto je on odgovorio: "Hvala vam!"

Osim ovog susreta, evo izvatka iz španjolskog izdanja "L'Osservatore Romano" od 16. kolovoza 1996., u kojem se navode riječi svetog oca Ivana Pavla II. s opće audijencije u Vatikanu (taj apostolski blagoslov došao je devet mjeseci nakon Notifikacije):

"Srdačno pozdravljam ovdje prisutne hodočasnike španjolskog govornog područja, osobito iz kongregacije "Svete Terezije od Isusa" i duhovnu zajednicu "Pravog života u Bogu". Svima želim duhovno ljeto koje bi im pomoglo da ponovno utvrde svoje kršćansko obećanje, tako da njihov velikodušni odgovor Bogu bude svjedočanstvo njegove ljubavi u svijetu. S ljubavlju dajem vama i vašim dragima apostolski blagoslov."