Papa Ivan Pavao II. u porukama III.. dio

JA ĆU RASPLINUTI TU POBUNU… JA ĆU ISTJERATI RASKOLNIKE

10. svibnja 1995.

Bože moj, Gospodine moj! Učini da svaki jezik na zemlji govori o miru, pomirenju, ljubavi, vjeri i jedinstvu! Pošalji svojega Duha Svetoga pravodobno! Pokaži svima da si Ti naša pomoć i utjeha! Dođi i oživi ovo malo što je ostalo! Jer, kako će mrtvi čuti o Tvojoj čudesnosti u mraku? Kako će vidjeti Tvoju pravednost, ako njihov duh još uvijek leži u zemlji zaborava?

Tvoja ljubav prema meni tako je velika! Tvoje milosrđe nepojmljivo! Bez ikakvih zasluga ponudio si mi mudrost, dar neprocjenjivi… I dao si mi govor da objavim Tvoju ljubav…

Nisam stigla do onoga što sam htjela reći…

Kćeri, otvori mi svoje srce i reci mi sve…

Duša mi je ojađena..

Slušam…

Moji su protivnici protivniji nego ikad… Bezdušni mi je klan za petama.

Slušaj i shvati: Ja sam ti dao proročko mjesto! Zato ćeš do kraja svojega života prorokovati i biti združena s mojim djelima, ali i sa svime onime što oni (proroci) moraju pretrpjeti!

Ne stoj tako kao da si najednom obudovjela… Nađi utjehu u mojoj ljubavi, jer ja sam s tobom. Imaj moj mir… Hoćeš li pisati?

Ako Ti to želiš, Gospodine.

Želim… Slušaj i piši. Vassula, mislim da si sada uvidjela kako sotonske utvrde postaju jače. Zbog toga sam odlučio ubrzati svoj Dan. Neka ljudski rod zna: Ubrzat ću dan svojega povratka!

Jednom sam ti rekao, ne tako davno, da požuriš s mojim radom, jer ste u zori velikih događaja! Poslije sam ti opet došao reći da se suočavate s velikim nevoljama koje moraju doći. A sad kažem: Tamjan palite i molite se svaki dan, tako da vam mogu udijeliti milost olakšanja.

Kćeri moja, dolazi teški jad! Teški je jad dobro odmaknuo na putu u moje Svetište! Taj mrak zbog pokvarenosti koji sam pretkazao, od tri i pol godine, već je na vama! Taj čas je već na vama još od početka ovog proljeća. Vaš je naraštaj ušao u početak žalosti i nevolja. U strašna vremena pokvarenost, vrijeme grozote i pustoši, čas sjena i Zvijeri, vrijeme triput prokleto od Sotone, čas za koji se on zakleo da će mučiti moje svece i moje anđele (glasnike).

Došla su vremena kad će Zli poslati jednoga od svojih vlastitih da promijeni moj zakon i godišnja doba. Činit će vam se kao da moje vrhovne vlasti i mojega sjaja više nema. Izgledat će mojim svetima kao da nema mojega Dvora da otvori svoje knjige (Božju pravednost). Činit će vam se kao da sam vas napustio. Izgledat će vam kao da su te dvije Zvijeri postale jače.

No to će trajati samo kratko vrijeme do mojega povratka. Doći ću poput kradljivca… Doći ću iznenada k vama da bih slomio žezlo laži. A zemlja će drhtati! Samo s jednim svojim pogledom svaku ću pobunu u svakom narodu potresti i rasplinuti je. Pobunu koja je donijela taj raskol među vas poput kuge. Svojim ću ognjem istjerati raskolnike i prijestolja onih koji su promijenili godišnja doba, moju tradiciju i koji su proveli život suprotstavljajući se i protiveći se mojim Abelima (odanim svećenicima) i pastiru kojih ih pase (Ivanu Pavlu II.).

Ja ću opkoračiti zemlju i ni jedan kamen ne će ostati neprevrnut! Jer zakleo sam se svojim ognjem spaliti sve što ne potječe od mene i što kalja moju sliku.

Sada već godinama šaljem svoje apostole da budu među vama, da vas podsjete na moj zakon i da slušate moja upozorenja.

Isus je uzdahnuo.

Oni vam proriču već mnoge godine, ali toliko malo sluša… Šaljem ih da vas podsjete da vršite moj zakon i vježbate ljubaznost i milosrđe jedni prema drugima. Šaljem ih da budu moja jeka. Da vas, naraštaju, podsjete da na zlo uzvraćate ljubavlju. I da ljubite jedni druge. Ali do dana današnjeg vaša su srca zatvorena i tvrđa nego ikad…

Vi ne primjenjujete moj zakon niti moje zahtjeve. Vaša srca nastavljaju planirati zlo jednih protiv drugih. I radije ste nepopustljivi nego da poslušate moje pozive koje sam učinio poznatima po svojemu Duhu, a preko svojih novih apostola vaših dana…

Budući da vi, naraštaju, činite sve te stvari kojih se ja gnušam i budući da niste provodili ljubav i mir, nego pobunu, primit ćete prema svojoj mjeri… Ono što ste posijali, to ćete sada žeti…

Nema li riječi nade za vjerne, za Abele, kako ih Ti nazivaš, moj Gospodine?

Svojim Abelima kažem: Obznanit ću svoju Pravednost!Ne bojte se! Znam vas po imenu i vi znate mene. Budite uvijek željni mira sa svim ljudima. Osigurajte da nitko ne bude neposlušan svojemu vođi, tako da se ne začne korijen pobune. Nastavite u mojoj milosti i ne otvrdnjujte svoja srca! Ja sam vaša nada i u meni budite ukorijenjeni! Ja ću se brinuti o vama dok bezakonje bude raslo do vrhunca.

Sve vas ljubim. Vječno! Budite jedno u mojemu Imenu.

DOĆI ĆU U OGNJENOJ OLUJI

15. travnja 1996.

"Bezumnik reče u srcu: 'Nema Boga!'

Pokvareni, rade gadosti: nitko da čini dobro.

Bog s nebesa gleda na sinove ljudske

Da vidi ima li tko razuman Boga da traži." (Ps 53, 1-3)

Ja, Jahve, dajem ti svoj mir. Gledam dolje s Neba i vidim pljačku u svojoj Kući. Ali ja ću raspršiti otpadnike! Zato, ne daj da ti hrabrost splasne… Nikad ne zaboravljaj tko te je podignuo. Ja sam taj koji sam te uzeo s tvojeg ležaja i kao što nježna majka uzima svoje dijete k prsima, nosio te i nahranio, tako da tvoje othranjivanje bude isključivo u mojim Dvorima… Moja je volja tvoj kruh svagdanji i nastavit ću te hraniti na isti način.

Tvoj je strah bez razloga. Moram li reći da mi više ne vjeruješ? Dopusti mi da te podsjetim na tvoju nemoć i nesposobnost da išta učiniš bez mene. Priznajem, premda sam ti Otac, ja sam također i tvoj Strijelac, a ti si mi jedna od omiljenih meta. Samo toliko da držiš svoj duh meni na raspolaganju! I želim da si dobro raspoložena, usrdna. Zato ću nastaviti odapinjati svoje strijele na tebe…

Čuj me, premda se mnogi bore protiv tebe, ne boj se. Oni te ne će nadvladati, jer ja sam s tobom. Vassula, premda bura puše od mojega neprijatelja (Sotone), puna prijetnje puše na tebe, ne boj se! Ja sam s tobom!

U vaše vrijeme, proroci koji lažno proriču, trubeći svakovrsne laži, prolaze nesmetano, dok moji vlastiti proroci, koji dolaze od mene, koji otvoreno objavljuju istinu, moj zakon te kako se vaš naraštaj odmetnuo i dobro odmakao na putu u propast ako ne čujem od njih vapaj pokajanja, oni su onemogućavani i proganjani…

Dosad sam šutio i zatvarao oči. Mnogo sam puta povukao svoju ruku da ne padne na vas, naraštaju, i toliko puta odgodio odluku da vas ponovno popravim ognjem. No, kako mogu ostati nijem gledajući tu grozotu o kojoj je govorio moj prorok Danijel?

Čuj me: U vaše vrijeme mnogi će se svećenici opremiti za rat protiv Vikara Crkve (pape Ivana Pavla II.). To su oni posebni koji naučavaju što im je drago, a svijet to voli! Oni su puni kompromisa kako bi ugodili svijetu. Oni bi prodali Krv mojega Sina!

Kako mogu gledati ono što vidim i ostati nijem? Kad čuju moj glas preko proroka, ruke im se odsijeku, a ne uzimaju to kao uzbunu ili kao nebeski znak. Dok svećenike, koji su glasni i poput Jakova podložni majčinom autoritetu, zauvijek ću zaručiti sa sobom. Zaručit ću ih sa sobom i oni će se zvati sinovima Svevišnjega.

Sotonin je čas došao. On se zakleo, kćeri, od dana kad sam te podignuo, da će te ušutkati. Upotrijebio je svu svoju srdžbu protiv tebe. No, kažem ti, ako ostaneš umjerena i bez ambicija te ako obnoviš zavjet vjernosti meni, mojemu Sinu, mojemu Duhu Svetome i svojoj majci od neprestane pomoći, on će nestati.

Nastavi biti sve ono što on nije. Moje će riječi u tvojim ustima nastaviti biti kao vatra za one (Bog misli na svećenike) koji u svojem otpadništvu podižu Tijelo i krv mojega Sina ne samo bez straha, nego i bez vjere. Oni ga podižu s nevjerom!

Koliko je još do povratka Tvojega Sina? (Upitala sam u očaju, bez razmišljanja.)

Nemaš pravo pitati, Vassula. S druge strane, ti još uvijek učiš. A ja te ljubim. Ali ima jedna stvar koju bih želio podijeliti s tobom, ali ti ne ću uskratiti ovu spoznaju: U/skoro će se moj glas čuti kao udar groma. Čut će me se kako govorim: Dosta! Dosta je dosta!

Zemlja će puknuti i oni koji su se pobunili protiv mene, vidjet će moju ruku kako pada na njih. No, posude mojega Sina ja ću podignuti. Doći ću u ognjenoj oluji! Za neke to će biti blagoslov, ali oni koji me se nikad nisu bojali, toga će me se Dana naučiti bojati…

Do tog dana oni nisu naučili štovati moje Ime i klanjati mi se. Nikad se nisu upitali jesu li na pravom putu, niti su tražili savjeta od mojega Duha. Postali su kao trgovci odlazeći u moje Svetište i izlazeći iz njega te kupujući i prodajući u Ime mojega Sina.

MOLITE SRCEM ZA OBRAĆENJE SVIJETA

O, zlu sklona zemljo, tako okaljana! Zašto ste se vi koji ste se posvetili služenju mojemu Sinu (posvećene duše koje su otpale), okrenuli protiv njega, prodajući njegovo Tijelo i Krv? Vratite se služenju mojemu Sinu i učinit ću vas čudom za duše, one iste duše koje ste odvukli sa sobom u propast!

Dođite i pokajte se, i ja ću oživjeti vaš duh i rasvijetliti vam oči da vidite slavu mojega Duha, onoga koji će vas držati tamo gdje ste trebali biti od početka svojega služenja. Dođite, priđite mi tako da dahnem u vaš šator i vi ćete udahnuti život.

Kćeri moja, reci mojem narodu, reci tome mojem ostatku da treba poduzeti svaki pokušaj za smanjenje moje srdžbe. Ohrabri moj narod, reci im da, ako mole srcem za obraćenje svijeta, ja Jahve, njihov Vječni Otac, nagradit ću ih za vječnost.

Jer i milosrđe i gnjev pripadaju meni,

Koji u svojoj moći mogu oprostiti i srdžbu iskaliti.

Kao što je moje milosrđe veliko,

Tako je velika i strogost moja. (Usp. Si 16, 11-12).

Pogledao sam danas na zemlju i volio bih da nisam… Moje oči gledaju ono što nikad nisam želio vidjeti, a uši mi čuju ono čega sam se uvijek grozio! Moje Srce, Srce Oca, guši se u žalosti. Čovjeka sam stvorio na svoju sliku, ali ljudi su se srozali i danas su mnogi od njih uzeli oblik Zvijeri! Srce im je ispunjeno bludom, bezakonjem, osornošću i izopačenošću! Usta su im proučena na uzvikivanje, glasno i tiho, uvredljivih riječi. Prisegnuli su protiv čitavog Neba zaratiti se protiv mene i mojega Sina…

Ah… Oni čine sve ono što je mojem Srcu odvratno. Često moja ruka posegne za čašom moje pravednosti koja se prelijeva…

SOTONA JE PRUŽIO RUKU NA SVEĆENIČKE DUŠE

Poslije:

Reci, kćeri, ja zovem s visina. Ne zovem da bih vas preplašio, nego da bih vas posavjetovao. Ljubim vas… Piši:

Danas je Sotona pružio ruku na svećeničke duše. Duh mrtvila i pogrješnog shvaćanja izranja nad onima koje je on dotaknuo (napastovao). Oni podižu Tijelo mojega Sina bez vjere u njega, bez stvarne hvale i po čitav dan oni izvrću moje Riječi i tradiciju Crkve.

Kako mogu ostati nijem kad vidim da su ti svećenici postali Sotonina lovina? Kako da vas ne opomenem zbog njihovih pokreta? Zar za takav zločin da prođu bez kazne?

Pomozi nam u ovim kriznim časovima…

Što se mene tiče, ja sam otvorio Nebesa da vam pomognem. Izlijevam svojega Duha Svetoga da im dođe i posavjetuje ih. No, čim sam otvorio vrata Neba i izlio svoje darove na čovječanstvo, upotrijebio čak i vjetrove kao glasnike, zemlja je odbacila moje darove i glasnike, blateći i jedne i druge. Izlažem znakove i čudesa, ali zemlja opet propušta cijeniti plodove moje velike ljubavi…

Srdžba me spopadne kad vidim da je Presveti Sakrament mojega Sina pogažen! Kad znam da bi još uvijek, do dana današnjega, unatoč vašoj slabosti, naraštaju, moj Sin položio svoj život za vas. Sve nanovo, odmah, kad bi to bilo potrebno!

On (Isus Krist) otvara usta bolno stenjući, a oči mu ne prestaju lijevati suze, razočaran sa svojima koji su dopustili zlu da ih nadvlada. Kako su oni daleko od Istine… A ipak… Unatoč svoj njihovoj grješnosti, moj ih Sin prati s ljubavlju, jer njegova je ljubav neizmjerna. Kćeri, moram li ja trpjeti tu grozotu?

O kojoj je govorio prorok Danijel.

Danas su im tijela osuđena na smrt, ako ne čujem vapaj pokajanja iz njihova srca.

Dođi, kćeri, ustraj u svojoj dužnosti i čini dobro. Budi moja jeka. Ja, Jahve, blagoslivljam te.

MOJ JE CILJ OBNOVITI CRKVU

27. studenoga 1996.

Mir s tobom! Dobro si rekla mojem narodu, da sve dobro dolazi od mene. Samo je Bog dobar i ja opskrbljujem svojom dobrotom svako stvorenje. Ispunjavam njihove pričuve, tako da im ne uzmanjka. Bogate su moje dubine i izobilna je moja velikodušnost.

Vassula, moja vesela glasnice, urezana u mene, primi mojega Duha Svetoga i ne boj se! Kažem ti, ne boj se svijeta, svijeta koji je postao poganski zbog svojega otpadništva. No, budući da sam ja Gospodin i mrtvih i živih, moj je cilj uskrisiti mrtve.

Moj je cilj obnoviti moju Crkvu i tu dužnost stavljam tebi, dužnost iznad tvojega shvaćanja i tvojih mogućnosti. Ali ne zaboravljaj tko je s tobom. Ja sam s tobom, a ja sam Snaga i Moć! Nitko ne može reći da sve ovo što je do danas postignuto dolazi od tebe. Iz ljudske ništavnosti ništa se ne očekuje. Izabrao sam nepoučeno dijete, tako da sve pothvate učinim ja. Zato, idi u moje Ime. Idi i navješćuj moje poruke, koje su ozdravljujući melem ljudskom rodu! Ne obeshrabruj se kad ti se s vremena na vrijeme struja opire. Drži se mene. Budi čvrsta kad ti kušnje stanu na put. U borbi protiv otpadništva još se nisi morala sama boriti. Zapamti, ja sam s tobom… I ja znam one koji su moji vlastiti.

Moje se Srce neprestance žalosti gledajući one u mojoj Kući kojima nedostaje sigurnost i koji ne rade u mojemu Duhu na sjedinjenju Uskrsa. Tražio sam da moliš za njih, da im moj Otac dade da promijene mišljenje, tako da im se jednom oči otvore po mojem Duhu Svetome. Oni će se pokajati i priznati svoju pogrješku, koja ih je priječila da vide Istinu. Moli se za njih da ih ostavi taj duh oholosti koji je u njima, koji ih drži odvojenima od Istine, i da se vrate k pameti. Moli se za njih tako da mogu reći: "Po njihovoj ljubavi svi će ljudi sada znati da su oni moji pravi učenici."

Ali danas ih Sotona i njegovi demoni još uvijek drže svezanima u njihovu nedostatku ljubavi. Jer ljubav je osobiti znak vjere. Kako oni mogu reći jedni drugima: "Ja sam propovijedao Radosnu vijest po čitavome svijetu. Radio sam da dovedem Crkvu u jedno i sada je tu kruna pravednosti koju je Gospodin, moj Bog, sačuvao za mene kroz čitavu vječnost…" Kad oni do dana današnjega propuštaju svoju dužnost!

SVI ME SVEĆENICI TREBAJU NASLJEDOVATI, NE SAMO MOJI ABELI

Svi me svećenici trebaju nasljedovati u životu. Ne govorim o onima koji me nasljeduju i koji su poput mojega Abela, koji nam je ugađao zbog svoje žrtve i svoje odanosti, nego o onima koji su kao Kain i Ezav i Juda i književnici i farizeji. O tima ja govorim! Jer njihovo je ponašanje suprotno mojim svetim pravilima. Moram li ja zbog njih nastaviti piti čašu vaše podijeljenosti, čašu na koju me oni tjeraju?

Dosad vas nisam pritiskivao (s čišćenjem)!

Krist govori njima.

Molio sam vas da ujedinite nadnevke Uskrsa, ali vi niste slušali moj duh. Vi ste zloporabili strpljenje mojega Oca. Ovog puta opet tražim da sjedinite uskršnje datume, tako da moj Duh s milošću zasja na vama i dovede moju Kuću u jedno.

Danas govorim vama, ali vi ne cijenite moje riječi u ovim porukama. Kada jednog dana budete cijenili, bit će prekasno…

Ah! Kad samo jedan čovjek od tih ljudi koji rade na sjedinjenju, kad ne bi unio svoju strast, svoj strah, i kad bi nastavio na sjedinjenju datuma Uskrsa, ja Bog uzdignuo bih ga.

KUĆA S ISTOKA

No, ono što vidim iz Kuće s Istoka, to su uzburkane strasti, nepopustljivost i strah. Braća, a ipak protivnici.

Kućo s Istoka, učinila si dobro u održavanju tradicije, koju sam ti predao i kao što ju je imala moja rana Crkva. No, ne dopuštat mojemu Duhu Svetome da te odgoji dovoljno za tvoje spasenje i spasenje onih koji su u očajnoj potrebi za spasenjem…

Ti progoniš moje prve plodove (novoobraćenike po porukama "Pravi život u Bogu") i moje glasnike, odbijaš ih zajedno s mojim Svetim Duhom milosti, koji ih je doveo da hodaju njegovom stazom. Vi nastavljate tjerati ih iz mojega Svetišta, baš kao veliki svećenici u moje vrijeme…

U međuvremenu moje je stado raspršeno i gubitak duša raste svakog dana. Zato, kažem vam, dođite, težite za darovima mojega Duha i ne ogoljujte moju Kuću. Moja će se Kuća okoristiti darovima mojega Duha, ako otvorite vrata svojega srca…

KUĆA SA ZAPADA

A ti, Kućo Zapada, ti si shvatila, po svjetlu mojega Duha, da su tijelu potrebna dva plućna krila da slobodno diše. I da je moje Tijelo nesavršeno s jednim krilom. Moli se da vas moj oživljavajući Duh spoji! Ali što ja moram pretrpjeti prije toga!

Istodobno sam razumjela: "Što mi moramo trpjeti prije toga!" Taj 'mi' podrazumijeva papu Ivana Pavla II. i Isusa.

Svijet krši i odbija moje zapovijedi, a Sotona želi uništiti ono što sam ja ustanovio. On želi uništiti ono što sam ja, Janje, ostavio: Moju Crkvu. On ju je zbunio, uveo nered i moje je Tijelo rastrgano duhom pobune, a racionalistički i naturalistički duh nastanio je moje Tijelo, koji me ne priznaju u Presvetome Sakramentu. Od tih malo ih mari za moje probitke i toliki gaze po mojemu zakonu, kao da on nije dan od Boga! Neprijateljski duh lebdi nad mojom Crkvom, ali sada više ne zadugo…

Zato te zaklinjem, Kućo na Zapadu, da ideš naprijed i raskrinkaš Zloga sjedinjujući nadnevke Uskrsa, kao u prvobitnoj Crkvi! Svatko tko želi postati veliki među vama, mora biti vaš sluga. A svatko tko želi biti prvi među vama mora biti rob svih!

Moja je prvobitna Crkva bila kao dijete, bezazlena i puna ljubavi. Zato što je bila vođena silom mojega Duha Svetoga. A onda sam čuo: "Više nisam dijete i mogu sama hodati!" I od tada je istupila iz zagrljaja mojega Duha Svetoga i priučila svoje korake vlastitom putu…

O dijete Očevo! Moj plode! Grade i zaručnice mojega Duha Svetoga, tvoj te miomiris ostavio… Zato vrati mi se kao dijete i moja će milost biti na tebi i moj Duh Sveti, triput sveti, bit će tvoj vođa i tvoja svjetiljka. Za to mi je potrebno silno siromaštvo u duhu i obilna velikodušnost.

Ah… Samo su djeca siromašna u duhu, a i velikodušna. Jer Mudrost živi u njima, a i njihov je vođa.

MALENI SE VESELE KAD ČUJU I PREPOZNAJU MOJ GLAS

4. travnja 1997.

Cvijete-mojega-Srca, poslušaj moje riječi. Pitam te: Vjeruješ li ti onome što je napisano u Svetom pismu?

Zašto, Gospodine? Dakako da vjerujem!

Vjeruješ li ti da Bog može govoriti čovjeku?

Ti si me preporodio govoreći mi, pa kako onda da ne vjerujem da mi Ti govoriš?

Danas mnogi moji vlastiti u samoj mojoj Kući podižu mač protiv mene… Naduti u svojoj oholosti oni kažu: "Mi smo bogovi!" Oni se smatraju mnogo većima od svega što ljudi nazivaju 'bogom', toliko većima od svega što je štovano, tako da se oni ustoliče u moje Svetište i smatraju da su oni Bog! Svaku riječ, koju sam ja navijestio, oni odbijaju! Ali veliki oganj sada je spreman da ih proguta…

Oni smatraju da su shvatili tajnu o meni. Postoji Posrednik (mislim da Isus govori o Duhu Svetomu) da posjeti čovjeka na njegovu dužnost, sažali se na njega. On moli na čovjekovu mjestu da bi bio obnovljen i pošteđen od bezdana. Sve to činim opet. I opet za čovjeka. Izbavljam njegovu dušu iz vječnoga ognja i dajem da svjetlo života žarko sja na njega…

Da bi sakrili svoje planove, ti ljudi koji me podižu svakog dana, spletkare u mraku da sruše Petrovu Stolicu i ušutkaju Vikara moje Crkve i sve one kojima ja otkrivam njihove planove i izlažem njihovo otpadništvo. Oni se rote u tami da mene ušutkaju, govoreći: 'Tko nas vidi? Tko nas može prepoznati?'

A maleni se vesele kad čuju i prepoznaju moj glas. Najbjedniji kliču mojoj nazočnosti!

Njihove žrtve (Bog sada govori o raskolnicima) meni, sada su ismijavanje! Zašto? Oni su postali predmet prave sramote u mojim Dvorima. Ti zlotvori u mojoj Kući mozgaju kako da zaustave moj glas. Oni će pokušati svima vam nametnuti odredbu da osude veličanstveno djelo Mudrosti. Jer, to djelo Mudrosti (Poruke "Pravi život u Bogu") podignuto je visoko kao svjetlonosna zastava i izlaže njihovo bezakonje. Ono im je postalo glavni cilj.

A onda je izgledalo kao da Isus govori samom sebi.

Moja najbogatija baština postala je poput žene koja izdaje svojega ljubljenoga…

A tebi, kojoj sam otvorio uši da me čuješ i postaneš moja učenica, kažem: Ne boj se! Čezni sa mnom kao nikad do sad! Tako da to postane tvoja slatka opijenost, jer će biti slađa od vina!

Slijedi me, tako da na kraju nađeš znanje o Bogu i njegovu Mudrost! Svesrdno me želi baš kao što siroče želi svoje roditelje! Želi me svim svojim srcem! Ničemu se drugom ne raduj, ni na Nebu ni na zemlji, nego se raduj samo našoj Trojedinoj nazočnosti! Neka tvoja radost bude u bliskosti s nama koji smo te zaručili s našom Svetošću za svoju slavu, ali i za tvoje posvećenje!

Moj Bože, moj Bože! Sada je vrijeme za akciju, jer je Tvoj Zakon prekršen i zlo zadobiva moć u Tvojoj Kući. Shvaćam da se Grozota širi! Kao što rijeke plave, tako i ona nas plavi. Trojedini Bože i Jamče našeg postojanja, dođi i izbavi nas!

Ja ću ispuniti svoje obećanje i vašoj patnji i tjeskobi doći će kraj! Zato, kaži mojim sinovima i kćerima da će moj glas uskoro zagrmjeti odozgo i da će se planinski temelji zatresti!

Sada se ti trgovci u mojoj Crkvi primiču onome kojeg sam posjeo na Petrovu Stolicu i ništa drugo ne gledaju osim da njega svrgnu! Oni su popu lava željnog da kida i mrvi. Kao mladi lav koji vreba u svojemu skrovištu!

Promatram te koji hoće ugušiti moj glas! Svaki njihov pokret! I sam pogled na njihovo kretanje gadi mi se.

Pazim na svojega vjernog slugu (papu) dok njegove usne šapću beskrajne blagoslove za svoje progonitelje. Slušam njegov glas dok je udaran iza leđa!

PAPA IVAN PAVAO II. MOLI

Iznenada mi je Gospodin dao da čujem dio Papine molitve.

"U svojoj ljubavi, moj Otkupitelju, poslušaj moju molbu! Moji me okrutni progonitelji opkoljavaju. Kako su daleko od Tvojega Zakona! Evo me, ustajem prije zore da zazovem Tvoju pomoć: Salve Regina, dođi nam u pomoć, miserere… Dođi nam u pomoć! O Bože! Čuvaru duša, dođi nam u pomoć! Madre de Dios! Zaručnice Duha Svetoga, daj da moj vapaj dopre do Tebe i takne tvoje Majčinsko Srce!

O Prečista, koja sjediš kraj Oca, Sina i Duha Svetoga, Nebesko Prijestolje Božje, preuzmi moju parnicu i donesi nam opći mire… Sažali se na nas… Sažali se na svoju djecu… Otvaram usta žudeći nadom jer Ti otvaraš svoj plašt i širiš ga na one koji trpe, na grješne, na siromašne i napuštene! Da nas zaštitiš. Ti nam daješ obilje svjetla i nade! I moja se žalost umanjuje! I kao maleno dijete kraj svoje majke ja sam umiren! Kao maleno dijete kraj svoje majke nalazim svoje utočište i stavljam svoju nadu u Tebe.

Nebesko Prijestolje Presvetoga Trojstva! Posrednice svih milosti, spasi nas od žestokih poplava grijeha! Umnoži svoje milosti i obrati srca roditelja k njihovoj djeci i srca djece k njihovim roditeljima!

O Majko Božanske Ljubavi! Molim Tvoje Kraljevsko Srce, uvijek ispunjeno milostima i dobrotom, da se zauzmeš kod Oca! Ne tražim ništa za sebe, jer Ti si moj Jamac, Ti koja si u svojoj nježnosti punoj ljubavi spasila moj život toga dana (atentat na Papu), tako da budem pastir stadu koje mi je povjereno.

Kreposno Djevičansko Srce Marijino, sažali se na svoju djecu i otvori vrata svojega Srca prognanima, prospi svoju svjetlost na sve nas! Majko učenika, Majko Pobjednice, Majko jedinstvenoga Otkupljenja, Majko proroka i karizmi, Majko Istinske Loze, daj da moje zamolbe dopru do Tvojega Majčinskog Srca. U svojoj ljubavi, poslušaj moj vapaj…

Moj Bože, Čuvaru duša, svoju nadu stavljam u Tebe… O Bože, kako ljubim Tvoj Zakon! Amen."

O Gospodine, prekini svoju šutnju, molim Te i usmjeri svoje uho k njegovim molitvama. Počuj što on govori. Pošalji nam s visina tu živu vodu da nas opere, da nas očisti.

Zora dolazi nakon te beskrajne noći. Vassula, prijateljice moja! Slava će naše Trojedine Svetosti zasjati!

SKINITE VEO SA SVOJIH OČIJU

Govori naša Sveta Majka:

Ja, vaša Sveta Majka, pozdravljam te, Vassula! Da, naša će Srca ustati kao zora da obasjaju zemlju u njezinoj sadašnjoj tami. Naša će Srca u svojemu trijumfu zasjati nad ljudskim rodom sjajnija od sjaja čitavog sazviježđa! Blistavija od tisuću sunaca! I narod koji je, sada već duge godine, hodio u mraku, ugledat će s Neba svjetlost veliku! Onima koji su živjeli u zemlji sjene, svjetlost će zasjati!

Mnogi od vas, malena dječice, čekaju na vanjske znakove i vanjska čudesa i znamenja. Mnogi od vas upiru pogled gore istražujući nebo, iako vas je moj Sin, Isus, opomenuo da ne tražite izvanjske znakove, nego da tražite ono što je stvarno i božansko u vama samima.

Mnogi od vas čitaju i ponovno čitaju očima tu proročku objavu, ali nikad ne vide. Zato što, kad čitate, vi čitate s jedinim ciljem da nađete neobične znakove ili naznake o čudesima i o znamenjima. Namjesto da pozovete Duha Svetoga da vas obdari duhom oštroumlja i shvaćanja da dublje prodrete u otajstvo Krista i otajstvo njegova Uskrsnuća te omogući vašoj duši duhovni napredak da dosegnete obećanu zemlju…

Ako tko nastavi tako usmjeravati svoj duh i srce, jadna moja djeco, onog dana kad se budete suočili licem u lice sa svojim Stvoriteljem, stajat ćete praznih ruku pred njegovim Prijestoljem. Jer, vaša će duša biti još uvijek divljina, suha zemlja, pustinja.

No, ako s ispravnim srcem prodrete u tajne koje vam otkrivamo u ovim Porukama, počet ćete shvaćati da je svako djelo koje Bog čini puno slave i veličanstva: Kad On ukrasi dušu svojim Veličanstvom i usmjeri je da uđe u njegovo Kraljevstvo i u Nebo, tada ćete vi slaviti uspomenu na ovo čudo, jer ćete vidjeti njegovu Slavu.

Kad Bog izgladnjele i one koji ga se boje opskrbljuje nebeskom hranom, tako da i oni mogu baštiniti i postati baštinici njegova Kraljevstva.

Ugrađeni u vjernost i cjelovitost, i vi ćete slaviti uspomenu na ovo čudo! Jer, prepoznat ćete njegove blagoslove i nosit ćete oko vrata te blagoslove kao što se nosi vijenac.

Kad njegova djela Mudrosti, koja kao beskrajno more sjaje poput tisuću sunaca, budu obasjala vašu dušu ižarujući tako da plod vaših usana poraste i da svaka riječ koju vaša usta izgovore bude kao proždiruća vatra koja čisti ovu zemlju, toga dana i te noći ne ćete prestati pjevati pohvale Amenu za njegovu izobilnu dobrotu, strpljenje i snošljivost, koje je imao prema vama sve ove godine vaše divljine.

Duša će vam svakog dana vašeg života slaviti uspomenu na ova čudesa, znamenja i znakove. Zato ćete, djeco moja, u svome obraćenju otkriti stvarnu slavu Božju koja boravi i sjaji unutar vas.

Skinite veom sa svojih očiju da biste vidjeli da vaš Stvoritelj živi u vama i da vas grli u svojoj ljubavi. Vaš je Tvorac i vaš Zaručnik (Iz 54, 5), jer on je Glava (1 Kor 11, 3) svakom stvorenju…

Molite se, djeco moja, za one čija su srca daleko od Boga! Mnogi od njih kažu: "Danas jedimo i pijmo, sutra ćemo biti mrtvi! Dođite, svetkujmo dok smo živi! Život će nam proći kao pramen oblaka! Da, naši su dani ovdje izbrojeni i proći će poput sjene! Zato svetkujmo!"

I oni idu i obeščašćuju sebe i sliku Božju, tonući sve dublje u grijeh, nesvjesni da su više mrtvi nego živi… Ah, toliko je mnogo njih zavedeno svojim vlastitim pretpostavkama. A krivo izvedena mišljenja izobličila su njihove ideje…

Moj Sin, Isus Krist, Otkupitelj ljudskog roda, ima moć spasiti svakoga. Jer Otac, vaš Stvoritelj, dao mu je moć nad čitavim čovječanstvom! Danas on daje znakove i čudesa kao nikad u povijesti!

Bog se s Neba saginje do vas, djeco moja! Isus je odložio svoju krunu i spustio se sa svojega slavnog prijestolja da vas dosegne. Taj Kralj koji sjedi na svojemu kraljevskom prijestolju odjeven u zastrašujući sjaj koji blista njegovom slavom više no zlato i drago kamenje, podignuo je svoje Lice, puno milosti i zapaljeno veličanstvenošću, pogledao je na mnoštvo anđela koji ga okružuju! Pogledao je na svoje Svete i čitav Nebeski Dvor, a Srce mu je gorjelo ljubavlju, i rekao: "Odlučio sam otvoriti svoje nebeske pričuve (istodobno sam čula izvore) i izliti na taj bezobzirni naraštaj svoju skrivenu mànu, blago sačuvano za vremena kad svijet bude hladan i daleko od Božje ljubavi u hladnoći svojega srca."

Kad su riječi 'skrivena màna' bile izgovarane, ja sam također shvatila 'Skriveno blago Presvetoga Srca' koje je sv. Gertrudi bilo dopušteno na tren vidjeti i kojoj je bilo rečeno da se to blago čuva za vremena kad će narod ohladnjeti u ljubavi prema Bogu. Tada će Isus otkriti svoje blago. Ta vremena su sada.

"Neka sad bude poznato da će bezbožnici biti hranjeni iz tih pričuva. Zato, ja sam, idem k njima s riječima utjehe i da blažim bijedne. Pokazat ću svoju veliku ljubav prema grješnicima i izliječiti njihove rane (rane naše duše zbog grijeha).

Ja, osobno, govorit ću i reći ću im da sam njihov brat i njihov Božanski prijatelj koji im može vratiti njihovu božanstvenost.

U gorčini svojega robovanja, oni će se jedan za drugim, međusobno pitati: "Kako je došlo da se ja mogu ubrojiti među djecu Svevišnjega? Ja, koji sam izrod ljudskog izroda, izrod među izrodima? Kako me može ovaj Bog Preslavni pogledati dvaput i dodijeliti mi mjesto među svojim Svetima? Kako se i to sjajno Sunce može dignuti i sjati na nas?"

"Ne, ljudski izrode! Ne! Vi ne ćete umrijeti! Vaš Kralj ne će dopustiti da umrete! Ja ću te spasiti svojom rukom, mali ljudski izrode! Ja ću ti doći u pomoć, tako da se i ti možeš jednog dana pojaviti u mojim Dvorima. Ja ću promijeniti tvoju odvratnost u svetkovinu! Jer, tvoj je Kralj sada uza te!"

To me podsjetilo na prve riječi mojega anđela čuvara Danijela, koje je izrekao u vezi s Bogom. Godine 1985. rekao je: "Bog je uza te i ljubi te!" To znači da je početak mojega obraćenja došao po Božjoj milosti.

"A iz svetkovine pretvorit ću te u raj, u slavno Nebo, tako da ja, u svojoj veličanstvenosti, mogu biti hvaljen i slavljen! U tom Nebu vi ćete me zazivati i odatle tražiti moje putove, tako da mognete živjeti.

Moj svemogući dah dahnut će na vas moj miomiris! Nitko ne poznaje sva čudesa koja se nalaze u Nebu i kako ja mogu učiniti da moja volja bude štovana na zemlji kao što je na Nebu!

Da bih vas podigao, ljudski izrode, važni ili obični, bogati ili siromašni, otvorit ću svoje usne i iz svojih usta na vas ću, izrode, sipati svoju najfiniju pomast, pomazujući svakoga pojedinog od vas!"

"Miris najbolji morodija,

ulje razliveno Ime je Tvoje,

zato Te ljube djevojke!" (Pj 1, 3)

Isus kaže da će izlijevanjem svojega pomazanja na grješnike oni biti ozdravljeni. Drugim riječima, pomazanje predstavlja Ime njegovo, i kad njegovo Ime jedanput dođe na grješnike, oni im donosi ljubav Božju.

Da, doći ću i osloboditi ih. Da uzmem srce, ja ću im pokazati svoja čudesna djela, podsjećajući ih na njihovu baštinu, nudeći im svoje Kraljevstvo…

U svojoj beskrajnoj blagosti, ja ću se sagnuti dolje s Neba i svojim zlatnim žezlom podignuti one rijetke rođene da me slijede po mojim tragovima. Mnogi će gledati ne shvaćajući moj izbor. A ta milost i milosrđe može biti dano i onima koji su prestali postojati.

Ja ću sići čitavim ovim putem k vama i ići sve do najudaljenijih zemalja i pomiješati se s njima. A oni će hvaliti moju ljubav više od vina govoreći mi: "Kako je pravedno ljubiti Te, Vladaru svemira!"

Onda je nastavila Gospa:

Tada će On, pun milosti, podići svoju desnu ruku i blagosloviti zemlju!

A ti, kćeri, izvršavaj ono što ti je Bog naredio da činiš! Pogledaj, koliko su ti sjajnije oči, sada kad si malo jela toga meda?

Gospa misli na nebesku mànu, koja ovdje znači Riječ Božju.

Napuni usta uljem i idi s mojim blagoslovima. Ja sam s tobom.

Ulje ovdje znači Ime Božje. ".. Ulje razliveno Ime je Tvoje…" (Pj. 1, 3).

NEKA SE TVOJE LICE SMIJEŠI

2. svibnja 2001.

Kćeri moja, imaj me uvijek u svojemu srcu i daj da uvijek budem poput pjesme hvale u tvojemu srcu! Vidiš li kako su moje oči na tebi? Ja ću te stalno poučavati svojemu Znanju u svojim kraljevskim dvorima, poučavati putu kojim moraš ići!

S obzirom na to da sam ja tvoj Savjetnik i Učitelj, osmjehuj se, neka se tvoje lice smiješi, jer te milost obavija!

U mojoj palači i u kraljevskim dvorima mojega Kraljevstva, moja slava grmi i svatko kliče: "Slava!" Ja, koji sam Svemogući, Kralj i Svevišnji, dao sam ti ovu nagradu da hodaš po safirima[1] namjesto po užarenom ugljenu. Ja sam vodio tebe, a po tebi još mnoge druge, na stazu jedinstva i pomirenja.

No samo zbog tog pukoga čina milosrđa s moje strane, krivi su svjedoci ustali protiv mene[2] i siktanjem pokazali svoju silovitost protiv mojih Riječi i cijele bîti koju one sadrže u sebi, a koja oživljava duše.

Ali ne brini se! Ja sam poznat po rušenju prijestolja, argumenata i moći!

Danas, u vaše vrijeme, ja cijelome svijetu otkrivam ono što sam rekao o sljepoći nekih vaših pastira![3] Ti pastiri u Svetištu dižu ruke k meni, kliču mojoj Žrtvi, ali propuštaju nadzirati svoj duh srdžbe i oholosti dok bijesno sijevaju očima! Javno obznanjuju kako su ispravni i pravedni, a u stvarnosti hodaju po leševima! Visoko se dižu objavljujući svoju pravednost, svoju vjernost meni, ali se ne boje proturječiti mojemu cijelome Evanđelju pred očima svih mojih svetaca i anđela ovdje u Nebu!

Moje zapovijedi sažetak su vjernosti i njihova usta bi morala izgovarati svetu mudrost! Ali to što ja čujem od njih samo je hvalisanje i tako samo povećavaju suze na ikonama!

Kad pastir tako nisko padne, on bi se morao vratiti natrag da opet uči o svim mojim metodama i temeljnim načelima naviještanja mojih pravila i mojega Zakona ljubavi. Nisam li rekao: "Ljubi Boga svojega svim svojim srcem, svom dušom svojom, svom snagom svojom, i ljubi bližnjega svojega kao samoga sebe"?

Nisu li oni učili da će na Sudnji dan biti suđeni prema mjeri ljubavi koju su imali na Zemlji? Kako mogu vjerovati da žive u meni i da su ukorijenjeni u mene, kad su se predali milosrđu Zloga? Grubost jezika, nasilnost srca, elementi su koji su protivni mojemu Srcu! Oni ne vezuju svoju pažnju na svetosti, vjeri, ljubavi i miru kako vas Sveto pismo poučava. Nisu li oni čitali: "Sluga Gospodnji ne smije se baviti svađama, nego mora biti ljubazan prema svima". Jednom sam rekao[4] da se njihova Crkva mrvi kao trulo drvo. A ono što od njih čujem jest: "Zar je suša?"

Oni klevetničkim optužbama udaraju svojega vjernog brata[5], čineći smrtni grijeh, te tako s njihovih vlastitih usta crvi gmižu iz njihovih raspadajućih rijela, zato što su u svojemu srcu uspostavili monopol na razmetanje i nagađanja.

Dokle moram trpjeti njihove uvrede? Sišao sam sa svojih ikona da ih opomenem, ali oni su izokrenuli moj znak onako kako se njima sviđa i čak postali još neprijateljskiji prema meni. Govorio sam im, ali oni me nisu slušali. Ja sam pred njima jecao poput flaute, a oni su se napravili da ne vide moje krvave suze.

Prosvjedovao sam protiv nasilništva koje nose u svojim srcima protiv svojega brata,[6] ali oni nisu odgovarali. Ja sam se snizio da bih ih preklinjao, moleći ih poput prosjaka, dok je agonija u mojemu Srcu postajala nepodnošljiva.

No, oni su se trudili da me izbjegnu! Vikao sam za njima, kukao neka se klone hodanja stazom smrti! Ali oni se nisu obazirali!

Kad se spustim k njima kao Sudac, u stilu gospodara, i osudim ih zbog njihovih zločina, jer su to zaista zločini, ja ću im s golemom moći pokazati kako su sakatili moje mistično tijelo. Kamo će tada otići? Kamo bi mogli otići da bi me izbjegli? Kamo će bježati od moje nazočnosti? Na vrh brda? Na cestu? Na raskrižje? U Svetište ili na svoja vrata? Ja ću biti tamo…

Vi definitivno prezirete moja kazivanja u Svetome pismu. Jer, da ste ih zaista slijedili, vi bi pročitali što je napisano: "Ne preziri starca čovjeka…",[7] nego pruži mu ruku.

Ako vi, koji sebe nazivate svetima i pravednima, hranite srdžbu protiv nekoga, možete li onda od mene tražiti milosrđe? Vi koji gajite zlovolju protiv svojega starijega brata,[8] zar da vam ja oprostim vaše grijehe? Što da radim s vašim svakodnevnim Kyrie eléison? Što da radim s vašim mnogostrukim žrtvama i vašim tamjanom? Oni ne mogu zadobiti moje opraštanje za vaše grijehe!

Slušajte me! Plakao sam zbog svih vaših propusta, ali moje je Srce ponor ljubavi i milosrđa. Brate! Ja sam Bog koji oživljava tvoj duh i bistri tvoje oči. Ja dajem ozdravljenja, život i blagoslove! Da sam ti govorio laskavim riječima, to ne bih bio ja! Ja sam ti izrekao tvoje pogrješke tako da mi se vratiš s raskajanim srcem i ja ću te ozdraviti. Tvoju sramotnu golotinju sada gledaju moji sveci i anđeli u Nebu. Ti se izlažeš, brate, ne samo svim narodima nego i cijelome Nebu. Zato ću ti ja, unatoč tvojoj strašnoj golotinji, pomoći i opet te odjenuti samim sobom, ako se skrušiš, kajući se i uzimajući k srcu sve ovo što sam ti rekao.

Grčka, prigni koljeno i zatraži u moje Ime da ti oprostim. Ustani i uskrsni iz svoje smrti! Dopusti mojoj Majci da te kao dijete vodi po stazi od safira, i u svetosti![9] Zazovi je i dopusti svojoj LSvetoj Majci da te obnovi od tvojih mrtvih djela, tako da tvoje služenje meni, učinjeno u čistoći srca, postane kraljevsko. Dopusti svojoj Blaženoj Majci da obnovi tvoju svetost i pomogne ti da opet rasteš za spasenje. Zaziv Svece tako da ti oni pokažu put k Majčici Svjetlosti te da tvoje riječi više ne budu priglupe nego se pretvore u melodiju mira, dok budeš opozivao sve to što si rekao protiv mene,[10] kajući se u prahu i pepelu!

O, kad ću vidjeti da Kuća s Istoka pozdravlja Kuću sa Zapada svetim poljupcem? Ic

Kćeri, pogledaj duboke rane koje su svojim ustima nanijeli mojemu Tijelu! Blaženi onaj koji se ne saginje da bi mene tražio! Ja sam iznad vas i pokraj vas!

Dođi! Uđi u radost i mir svojega Gospodina! Gledaj preda se, a nikad iza sebe. I budi ucijepljena u mene! Ic

Tu sam poruku primila za vrijeme Papina pohoda Grčkoj, kada su mnogi protestirali protiv njegova dolaska u Grčku. Poruka je predana crkvenim velikodostojnicima, a također se našla na stolu biskupa Christodoulosa, dva dana prije odlaska pape Ivana Pavla II.

[1] Safuru oredstavkhahz jrheoistu,

[2] Shvatila sam da se kod 'mene' mislilo i na mene samu. Krist Gospodin me na taj način povezao sa sobom.

[3] Neki grčko-pravoslavni svećenici i redovnici.

[4] U poruci od 18. veljače 1992.

[5] Papu Ivana Pavla II.

[6] Pape Ivana Pavla II.

[7] Si 8, 6

[8] Pape Ivana Pavla II.

[9] Safiri predstavljaju krjeposti.

[10] Riječ 'mene' ovdje označuje papu Ivana Pavla II. To također potvrđuje Kristove riječi u evanđelju kad nam je rekao: "Što god učiniš najmanjemu od moje braće, činiš to meni."