Duhovna obnova tlig - Rodos - rujan 2012. Vassulin govor

Molitva za ozdravljenje:

Gospodine, pogledaj na mene svojim milosrdnim očima,

i neka se Tvoj iscjeljujući Duh zadržri na meni.

Po Tvojoj sam moći stvoren, jer si me Ti stvorio ni iz čega.

Ispuni me iscjeljujućom snagom svojega Duha,

neka Tvoja životvorna sila uđe u svaku nit mojega tijela

i u dubine moje duše.

Zacijeli sve što je slomljeno.

Izbaci iz mene sve što ne bi smjelo biti unutar mene.

ponovno izgradi u meni sve što je slomljeno;

obnovi moju snagu za službu u Tvojemu Kraljevstvu.

Takni moj um svojom Mudrošću

da bi moja usta uvijek najvješćivala pohvale Tebi.

Pouči me da u svojemu siromaštvu druge vodim k Tebi.

Pomozi mi druge voditi k tebi po svojemu primjeru.

Preljubljeno Srce Isusovo,

udijeli mi zdravlje duha i tijela

tako da Ti mogu služiti svom svojom snagom

Amen.

NAŠA BI SLOBODNA VOLJA MORALA SLUŽITI DOBRIM STVARIMA

Dio koji govori što znači biti čovjek jest da nam je Bog dao našu slobodu. Slobodnu volju da izaberemo što je u konačnosti dobro ili što nije dobro. Mi taj dar možemo upotrijebiti ispravno ili ga zloupotrijebiti. Bog nam daje taj dar slobodne volje zato da ga možemo ljubiti svim svojim srcem, svim svojim umom i svim svojim bićem. To je istinska i prava uporaba tog dara slobodne volje kojega nam je Bog dao: ljubiti Boga i ljubiti bližnjega svoga. Ali ta plemenita slika Boga u nama mogla bi se izgubiti zbog naših grijeha i zamamljivosti ovoga svijeta ako bi upotrijebili svoju slobodnu volju na pogrješan način. Jer On kaže u svojoj poruci: Ja sam vas stvorio da sami donosite svoje odluke.

25.5.93.

Svijet će morati žeti ono što je posijao; ne mogu oprostiti njihovu krivnju ukoliko se svijet ne pokaje!

Da nismo slobodni bili bi poput robota, kao robovi i ne bi bili ono što Bog želi da budemo, 'usvojena djeca Božja'. Da bi bili usvojena djeca Božja čovjek se približava Bogu po milosti, to ne znači da naša sloboda opada, nego naša sloboda zapravo raste, zato što ljubeći ono što Bog ljubi mi možemo učiniti mnogo više. Posjedovat ćemo želju u sebi da činimo velike stvari, plemenite stvari, i svete stvari, jer stvoreni smo da bi posjedovali sposobnost ljubiti.

Bog nas je stvorio prema sličnosti sa svojom slikom, sličnosti prema onomu što on jest, a to je ljubav i dobrota. Ali malo ih ide u tom pravcu, jer važnost koju obično pridajemo materijalizmu, ekonomskim pogodnostima, svjetovnim vrijednostima, svjetovna slava i grješne strasti, stvaraju u nama indiferentnost prema drugima, sebičnost koja nas odvlači iz Božjeg zagrljaja. Danas društvo ne prihvaća istinu duhovnog svijeta. Oni sve te stvari uzimaju kao neki srednjevjekovni koncept. Danas moderni svijet vjeruje samo u ono što može vidjeti svojim vlastitim očima.

Presveto Srce:

Može li čovjek staviti svoju nadu u bogatstvo ovoga svijeta koje je zarobilo tolika srca, i ne dovodi ga u dodir s Bogom, i da se još uvijek osjeća sretnim? Kad zna da to ne traje zauvijek i da ne daje vječni život, a ni slavu? Ne, nitko ne može biti sretan ako je njegova duša zarobljena samo bogatstvom svijeta; ishod će biti gorak poput pelina; ali sretan je čovjek koji se okreće k meni; ja ga mogu učiniti bogatim kroz njegovo siromaštvo; ja ga mogu obogatiti sa svim bogatstvom koje moje Srce posjeduje;

Mi potječemo, kako je Gospodin rekao u jednoj svojoj poruci, iz plemenitosti, uzvišenosti i veličanstva. Bog je urezao svoj lik u nas na rođenju i nitko nam to ne može oduzeti.

U jednoj poruci on kaže: ja sam vas oblikovao da budete besmrtni i sveti; ja sam vas oblikovao da vladate sa mnom, čak dok ste još uvijek na zemlji; ja mogu pobožanstveniti vašu sliku ako primite bogatstvo Staze Krjeposti; blaženi onaj koji prima to bogatstvo i upotrijebi ga;

Po milosti svi smo pozvani hodati u slavi Božjoj i dijeliti njegovo Kraljevstvo, to je nama namijenjeno, hodati Stazom Krjeposti. Evo što je Isus rekao (Hrv. Izdanje: Osmina sjed.kršć. 20.1.2001.pod naslovom Kliči zemljo str. 29):

Među ostalim blagom, imam i blago Staze krjeposti! Tu Stazu krjeposti postavio je moj Otac. Ta je staza pokrivena safirima, predivni ulaz u Nebo! Da biste mogli ući u Nebo i u moje Kraljevske dvore, gdje možete ulaziti i izlaziti među mojim anđelima i svecima, jer ćete biti uračunani kao jedan od njih, vaše srce mora biti bez pogrješke prema mojoj Božanskoj volji!

Ta je staza postavljena svakomu na dohvat i o vama ovisi hoćete li stupiti na tu stazu koja vas vodi u Život. Ako se odlučite za mene i stupite na Stazu krjeposti, odmah će svjetlost obasjati vaše lice. A na kraju staze ja ću vas čekati da vas okrunim pupoljcima ruža, koje nikad ne venu, a vi ćete hvaliti moje Sveto Ime, Ime triput sveto.

Dok smo još uvijek ovdje na zemlji, mi možemo birati i izabrati da budemo sjedinjeni s Bogom, ili se odvojiti od Boga. Bog nikad ne prestaje pružati nam mogućnosti da učimo činiti dobro i rasti u njegovoj milosti i po sili Duha Svetoga biti duhovno produktivni na mnogo načina, ali kad naše vrijeme dođe kraju i kad nas Bog pozove, jesmo li spremni suočiti se tada s Bogom? U smrti su sve mogućnosti za promjenama izgubljene. Sve su mogućnosti nestale. Nije li nam Isus Krist u ovim porukama rekao: 'živite kao da je ovo vaš posljednji dan na zemlji'. Tako, sve što činimo u ovom životu ima svoj vječni smisao.

Naš vječni usud za koji smo stvoreni nije nepremostiv. Bog nam daje svoje Kraljevstvo i svoju slavu, ali đavao nas želi u paklu i to zauvijek, za vječnost! Pakao je stvaran i ja sam ga vidjela, vidjela sam kako prokletnici trpe. Nebo je stvarno i ja sam imala njegov odbljesak te vidjela koliko je vječnost stvarna. Zato nam je potrebno shvatiti da su opasnosti veoma velike. Mi nismo predodređeni za pakao, nego da budemo u nazočnosti Božjoj, u nebu, u raju, za vječnost.

Veljača-travanj 2003.

Što je život vječni? Život vječni je poznavati nas u našoj Trojedinoj slavi; zato, ako si neodlučan, ako ne znaš što ja mislim, nudim ti svoju ruku i jednom kad je uzmeš, ja ću ti po milosti ponuditi život u nama;

Mene ne dira rječitost govora niti sam ganut njihovim izjavama, ali se radujem čistom srcu.

Znam po svojim iskustvima, i iz Svetog pisma, i iz znanja koje nam Duh Sveti daje da postoji nešto iznad ovog kratkog života na zemlji. Mnogi od nas osjećaju u najvećoj svojoj dubini da život ne završava samo ovdje na zemlji, nego tamo negdje za nas postoji beskrajnost koja je iznad nas, za koju smo mi stvoreni. Zato, kakvo sjeme mi sijemo ovdje na zemlji? Kakvu žetvu ćemo mi na kraju požeti? Mi ćemo požeti ono što god smo posijali. Postoji razno sjeme, sjeme krjeposti i sjeme pokvarenosti i grijeha.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Smrtni Krijepost na koju Što to znači

Grijesi ti grijesi utječu

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oholost Poniznost Poniznost je vidjeti sebe kakvi jesmo i ne uspoređivati se s drugima.
Oholost i ispraznost su suparnici. Ako te nečija oholost smeta, znači da si zaista ohol.

Pohlepa Velikodušnost Tu se radi više nego samo o novcu. Velikodušnost znači dopuštanje drugima da prime priznanje ili pohvalu. To znači davanje bez ikakvih očekivanja da primimo od drugih. Pohlepa želi primiti svoj „fer udio“ ili još malo više.

Zavist Ljubav „Ljubav je strpljiva, ljubav je dobrostiva...“ Ljubav zapravo traži dobro drugih za njih same. Zavist priječi da prime dobro drugih ili da bi samo mogli primiti. Zavist se ponekad gotovo ne može razlikovati od oholosti.

Srditost Dobrostivost Dobrostivost znači nježan pristup, sa strpljivošću i samilošću. Srditost je često naša prva reakcija na probleme drugih. Nestrpljivost zbog tuđih pogrješaka povezana je s ovim.

Požuda Samokontrola Samokontrola priječi u zadovoljstvu od ubijanja duše gušenjem. Požuda je samouništavajući pristup zadovoljstvu koje nije u srazmjeri s vrijednošću tog zadovoljstva. Seks, moć, ili slika koja bi se mogla dobro iskoristiti, ali gotovo sve obično ode izvan kontrole.

Proždrljivost Umjerenost Umjerenost prihvaća prirodna ograničenja u Zadovoljstvima i štiti prirodnu ravnotežu. To se ne odnosi samo na hranu, nego i na zabavu i druga legitimna dobra, pa čak i druženja s drugima.

Lijenost Gorljivost Gorljivost je energičan odgovor srca Božjim zapovijedima. Ostali grijesi djeluju zajednički da bi otupili duhovna osjetila, tako da prvo postanemo spori odgovoriti Bogu, a onda potpuno povučeni u san o samodopadnosti.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

24.10.1991.

Zaista vam kažem, onaj koji sije sjeme da bi ugodio svojim vlastitim sklonostima, žet će žetvu pokvarenosti i kad se suoči sa mnom na Sudnji dan, ja ću mu reći: „Odlazi! Odlazi od mene; odlazi k Pokvarenjaku koji te je pokvario!“

Ukoliko ne čujem vapaj pokajanja.“

Sv. Mihael, arkanđeo dao je 19.8.1996. ovu poruku:

Znaš li ti što „strah Gospodnji“ znači? To znači mrziti sve što je zlo i suprotno od Boga; Bog je dobar, blag, nježan, milosrdan, ljubav i Istina;

Sv. Mihael nas podsjeća da se oslobodimo zlobe. Djeca nemaju zlobe... A opet ako zloupotrijebimo svoju slobodu, to će nam se vratiti. Bog nam je svima dao spoznaju što je dobro, a što je zlo, i ne možemo reći da nismo svjesni toga. Mi smo također svjesni da imam sposobnost činiti dobre stvari, koje su u skladu s Božjim duhom.

Ali ako čovjek odluči odvojiti se od Boga, pobuniti se protiv njega, onda on riskira da bude pod utjecajem zlih duhova ili što god je najstrašnije ili najmoćnije tamo. Mi onda ne možemo kriviti Boga da nas je on izložio zlu. On ne želi da mi budemo povučeni u mračna područja zla niti da budemo pod utjecajem tih sila. Ne, on želi da mi budemo slobodni od toga, ali on također poštuje našu slobodu i on nikad ne će siliti našu slobodu kako je on to već rekao. Zato, bitno je kako mi želimo upotrijebiti svoju slobodu. Želimo li otvoriti svoje srce i um utjecaju zla, okrenuti se od Božje dobrote i na neki izopačeni način biti privučeni zlu i đavolskim djelima? Ili mi želimo slijediti Stazu krjeposti, kao što je on to jednom rekao u ovim porukama?

DUHOVNA BORBA

Upravo sada vodi se duhovna borba u kojoj mi svi sudjelujemo. Svatko mora shvatiti da su u toj bitki važni elementi na kocki, za svakog čovjeka i ženu. Svatko je uključen u tu duhovnu borbu, a to nije borba krvi i tijela, nego borba duha. Naša se bitka vodi s duhovnim silama, duhovnim bićima, koje utječu na nas i napastuju nas da činimo zlo. One preplavljuju naš um da činimo krive stvari.

Znamo da ove zle sile žele razoriti tijelo, ali još više razoriti našu dušu. One bi željele da mi svoju vječnost provodimo s njima u paklu, da trpimo kao što one trpe. One bi učinile sve samo da unište Božje stvorenje. Ratovi, zločini, mržnja jednog naroda prema drugom, sve je to na neki način manipulacija đavla.

Demoni su bijesni na Boga i ljubomorni što nas Bog ljubi. Oni plamte bijesom na sve što Bog ljubi. Oni očajnički pobjesne kad shvate da na kraju oni gube, a u međuvremenu nastavljaju sijati mržnju i činiti sve što mogu da bi uništili sve što Bog voli i vrjednuje.

Zato, sve što je zaista važno u ovom životu, jest da dođemo u nebo. To je naša sudbina, to je naš cilj, to je ono što Bog želi. On nas je stvorio za slavu da živimo s njim. On nas je mogao stvoriti kao strojeve, robote, ali on nas je stvorio slobodnima, tako da možemo odabrati da ljubimo.

Značenje našeg života jest ljubiti Boga i biti kao Bog da bi bili s njim zauvijek. Bog je prekrasan, iznad svakog ljudskog poimanja. Kako mi to znamo? Zamislite ljepotu koju Bog stvara, ljepotu prirode sa svom svojom raznolikošću boja, zar vam to ne znači da se Bog raduje onomu što stvara? Mi također uočavamo da on ne krije svoje zadovoljstvo u onomu što je stvorio, nego čak sam sebi kaže: „To je dobro.“ Iznad svega njega veseli dati nam sve te prekrasne stvari koje je stvorio da bi uživao u njima, i da bi podijelio s nama veličanstvenost svoga stvaranja.

18.6.1994.

- u jutro sij svoje sjeme ljubavi;

- u podne sij svoje sjeme mira;

- uvečer sij svoje sjeme pomirenja;

a onda idi i pokupi svoju žetvu i ponudi je meni, svojemu Ocu na nebu, a ja ću ti reći:

„u svojoj milostivosti, dijete moje, zadobio si nagradu na nebu;“

Odozgo vas sve pozivam: „dođite, dođite i sklopite mir sa mnom, svojim Bogom i imat ćete moje blagoslove; vratite se k meni i živjet ćete zauvijek“;