VASSULIN POZDRAVNI GOVOR

VASSULIN POZDRAV SUDIONICIMA NA KONFERENCIJI

"PRAVOG ŽIVOTA U BOGU"

ODRŽANE OD 14. DO 26. OŽUJKA 2000. U SVETOJ ZEMLJI

U svojoj velikoj milostivosti,

Ti si nam zapjevao hvalospjevom da bi nas razveselio:

Poput zaručnika koji pripravlja banket za svoju zaručnicu,

Ti si, Ljubitelju ljudskog roda,

Za nas pripravio kraljevski banket,

Tako da slavimo u obilju Tvoje Kuće.

Dao si nam piti sa svoje rijeke zadovoljstva,

Jer u Tebi je, moj Gospodine, Izvor života.

Daj da naša duša, k'o košuta koja žudi za izvor vodom,

Žeđa za Bogom života,

Bogom nade,

Bogom utjehe.

Neka naša duša uživa u Tvojoj slasti

I poučava se na najdivniji način. Amen.

Presretna sam što vas sve prisutne mogu pozdraviti u Gospodinu. Hvala Bogu koji nas je u svojoj velikoj dobrohotnosti učinio partnerima u svojem Spasenjskom planu. Taj Spasenjski plan koji će dovesti do Jedinstva i trijumfa našega Gospodina i Presvete Majke Marije.

Draga braćo i sestre u Gospodinu! Svi smo pozvani u duhovnu borbu, da se podignemo i da idemo van i naviještamo bez straha Riječ Božju. Svi smo pozvani da raširimo znanje o Bogu kao slatki miris, svuda po ovome umirućem svijetu. Pozvani smo da postanemo Kristov tamjan i čistimo ovaj svijet ogrezao u zlu. Svi smo pozvani da progonimo grješnike, isprazne govornike, velike i ohole, dvolične, izdajice Crkve, s križem u jednoj ruci i krunicom u drugoj. Pozvani smo da rušimo krivovjerja i gradimo vjernost i istinu. Pozvani smo graditi Jedinstvo utemeljeno na ljubavi i poniznosti.

Bog nas je okupio iz raznih Crkava, da bismo bili primjer pomirenja i da jedinstvo nije nemoguće, nego moguće, kad dolazimo Gospodinu raskajana srca, bez ikakvih osobnih probitaka, nego samo za Božje probitke.

Svi smo pozvani da s Božjom milosti širimo Njegovo Kraljevstvo na zemlji, tako da Njegova volja bude na zemlji kao i na Nebu. Svi smo pozvani da svakodnevno i svake minute svojega života, živimo pravim životom Uskrslog Krista.

Zato otvorimo svoje srce i shvatimo tu temeljnu istinu: "Bog poznaje one koji su uz Njega." Budimo oni koji su uz Boga, zatvoreni u Njegovo Srce, koji traže da shvate nevidljivog Boga u jednostavnosti i čistoći svojega srca. Tražimo da shvatimo Njegovu neizmjernu ljubav u božanskom jedinstvu i intimnosti koje nam je Njegovo Veličanstvo udostojilo ponuditi. Dajte da se Bogu potpuno prepustimo!

Bog nam uvijek daje da mu se u svojem životu približimo i upoznamo ga. Kakva korist od čitanja o Bogu, slušanju o Bogu, razgovaranja o Bogu, a ne poznavati i ne shvaćati Boga? U Jeremiji 9,22-23 Bog kaže: "Mudri neka se ne hvale mudrošću, ni junak neka se na hvali hrabrošću, ni bogati neka se ne hvali bogatstvom. A tko se hvaliti hoće, neka se hvali time što ima mudrost da mene spozna." Prijatelji moji, shvatite da je grijeh propustiti upoznati i shvatiti Boga.

Isus Krist poziva svakoga na svoj kraljevski banket, bez obzira tko je i odakle dolazi, On poziva svakoga. To je ono što nam Isus govori u poruci za sve nas.

"Nikoga ne ću zanemariti. Sjest ću sa grješnima i oni me se ne će bojati. Postat ću im prijatelj i reći im da od samog početka nisu bili bez oca. I ako nikad nisu shvatili Nebeske zakone, to je bilo zato što uz njih nije bilo nikoga da im to kaže – nitko im nije rekao ni da su oni sjeme Svemogućega.

A onda ću ih okupiti oko sebe, kao janjad, uz svoje Srce i kao nekoga tko se otkriva u tajnosti. Ja ću ih hraniti iz svojih usta s 'Oče naš'… A onda ću im reći da im je Ljubav pred očima. Živi Kruh je Onaj koji sjedi među njima. Onaj koji je živio i umro za njih sada im govori!

Pozvat ću sve prolaznike: 'Tko je grješan i prezren od vašega društva? Neka pođe ovim putem. (Uz Njega). Ne ću ostaviti nikoga gladnim, nikoga siromašnim, jer moji su blagoslovi bogatstvo i moja ljubav zadovoljava. Moji putovi su radosni putovi. Moja staza vodi u život vječni. Poučit ću grješne i siromašne, da je njihov Otac na Nebu njihov Čuvar, Bog koji spasava. Podsjetit ću ih da se i oni računaju Njegovom djecom i da ga mogu zvati 'Oče moj'. A ako pitaju: 'Gdje se tu može naći shvaćanje?' reći ću: 'Shvaćanje, dijete moje, jest izbjegavanje svakog zla.'"

S ovim divnim pozivom uđimo svi u radost našeg Gospodina! Jer, On je naša nada i utjeha, naša slast i naš život. Pa što još može čovjek tražiti? Nosimo svojega Gospodina u našim srcima kao što On nosi nas u svojemu Srcu! Kažimo kao što David kaže: "Dobrota Boga našega neka bude nad nama!" Ps 90,17.

Bog nas nuka na pomirenje i sjedinjenje, ali kako da izvršimo Njegovu zapovijed? Mi nikad ne ćemo biti kadri izvršiti Njegovu zapovijed sve dok ne snizimo svoj glas da bismo čuli njegov glas. Kako da znamo njegovu volju i prepoznamo je i uvidimo je ako je naše tijelo ispunjeno tamom? Kako možemo vidjeti u tom mraku? Poučavani ste da je svjetiljka vašega tijela vaše oko, i tako jest, jer bolesno oko ne vidi i u tami je, dok zdravo oko sjajno vidi.

Svjetiljka tvojega tijela je Duh Sveti koji sjaji u tebi. Svatko tko u sebi ima Duha Svetoga tražit će istinske krjeposti, a ne opačine. Duh Sveti je prava svjetiljka tvojega tijela koja ispunjava čitavo tvoje tijelo blagom i sjajem Božjeg Kraljevstva. To blago i sjaj su krjeposti, tamo gdje je Svjetlost, tamo je krjepost. Tamo gdje je tama tamo je grijeh.

Zato ponizimo se kako bismo bili kadri primiti te darove. Ne budite kao oholice, ljubite krjepost. Jer Duh Sveti nikad ne će praviti put u podmuklu dušu ni ostati u tijelu ogrezlom u grijehu. Iskreno se pokajmo dopuštajući tako Duhu Svetomu da bude u nama kao naša svjetiljka te svijetlimo iznutra i izvana te u toj prozirnosti možemo reći: "Ja hodam s Bogom!" Bog vas nikad ne će prestati pozivati ni dijeliti svoje Trojstvene blagoslove. On poziva svakoga od nas da uđemo u istinsko i jedinstveno znanje njihova Trojstvenoga Božanstva, znanje poznavanja Njega kao Triput Svetoga i življenja Pravim životom u Bogu. Amen.