Rev. J. IANNUZZI odgovara na pitanja

PRAVI ŽIVOT U BOGU – TRUE LIFE IN GOD

Rev. Joseph Iannuzzi odgovara na pitanja postavljena zbog „znaka zvijeri“

Zahvaljujemo što ste nas obavijestili i zatražili odgovor zbog širenje videozapisa među nekim članovima TLIG-a koji se odnosi na mogući implantat čipa u ljudskom tijelu i takozvanom "znaku zvijeri".

Želim odgovoriti zbog dobrobiti duša. Prvo, Isus nas stalno i iznova podsjeća u porukama Pravi život u Bogu da se ne bojimo, nikada, sve dok živimo u milosti Božjoj i pridržavamo se njegovih zapovijedi (TLIG, 4. lipnja 1987; 31. listopada 1989.). Drugo, moramo se pouzdati u njegovu Božansku providnost koja će nas opskrbiti za sve naše potrebe (TLIG, 27. prosinca 1988.). Treće, iako poruke Pravi život u Bogu ne govore o "znaku zvijeri“, one upozoravaju na broj 666 u odnosu na "one koji su se pobunili u svom otpadništvu protiv mene [Isusa]" i "uzeli su ime zvijeri ili njegov broj.” (TLIG, 20. srpnja 1992.).

Što se tiče naravi "zvijeri" povezane sa "znakom", Isus otkriva da postoje tri nečista duha koji zajednički djeluju u oponašanju Presvetoga Trojstva:

„što si vidjela u viđenju koje sam ti dao još u početku; to je bitka mojega Velikog dana[1] protiv triju odvratnih duhova koji izruguju moje Presveto Trojstvo raspoređujući se u trokut ,[2] ta tri odvratna duha, od kojih svaki zauzima po jedan kut, drugo je ime za zmaja, prvu i drugu zvijer; veliki zmaj, prastara zmija, poznata kao đavao ili Sotona, nastavit će još samo za kratko vrijeme voditi svijet na krivu stranu; a moć i vlast koju daje toj zvijeri, zajedno s drugom zvijeri, inače zvanoj krivi prorok, bit će srušena i ja ću slaviti pobjedu. (PŽUB 7. prosinca 1994.)

„Narod za narodom zastranio je u svih deset mojih zapovijedi, dodajući bogohulnost na pobunu; s carstvom zmaja, crne zvijeri,[3] zajedno s drugom zvijeri, drugo ime za lažne proroke, podignuli su za sebe bogohulne stupove na svakom visokom brežuljku i pod svakim razgranatim stablom, da bi pobijedili svijet i utrnuli ono malo svjetla što je još u njemu ostalo; na svakom od tih sedam glava zvijer je napravila idole, koji predstavljaju njezine vlastite bogove; ti idoli su, snagom zmaja, postavljeni na visoka mjesta… zato ti kažem: blagoslovljeni svi oni koji vjeruju u mene i klanjaju mi se; blagoslovljeni oni koji me nasljeduju; blagoslovljeni oni koji vjeruju kako je moje Obećanje na putu da se ispuni; jer će moj dah ljubavi opečatiti njihova čela." (PŽUB, 5-29. kolovoza 1990. usp. također TLIG poruke od 20. prosinca 1993., 7. prosinca 1994., 28. travnja 1995., 10. svibnja 1995., 22. listopada 1996., 7. lipnja 1999. i 14. ožujka 2008.).

Podsjetimo se da je Knjiga Otkrivenja, u kojoj se nalazi izričaj 'znak zvijeri' (Otk. 19, 20; 13, 16-18; 16, 2), prožeta simboličkim slikama, alegorijama i prikazima koji nisu ograničeni na jedan jedini događaj. Zbog toga kroz stoljeća izričaj "znak zvijeri" široko se tumači u sljedećim različitim kontekstima, od kojih Crkva nije ni jedan službeno priznala. Neki tvrde da se ovaj izričaj odnosi na Cezara ili futurističkog globalnog cara, a drugi na njegov carski pečat. Neki tvrde da je to kronološki paralelno s rođenjem islama, bez nagovještaja religiozne ogorčenosti, kao što Isus otkriva u porukama TLIG-a da smo svi Božja djeca; drugi pripisuju 'zvijer' ili 'bludnicu' takvim osobama kao što su Papa, Muhamed, Napoleon itd.

U našem vremenu tehnološke revolucije i u jeku Covid-19 koji je nekoliko vlada doveo do puštanja bespilotnih letjelica kako bi pregledali svoje građane, a druge da razmotre nacionalno nametnuto cjepivo, neki su identificirali 'znak zvijeri' s implantatom, npr. mikročipom, biočipom, RFID čipom ili digitalnim tetovažnim čipom. Drugi tvrde da se radi o konzorciju tehnoloških tvrtki koje konkuriraju upotrebom staničnih tornjeva i satelitskih sustava u satelitskom nadzoru, uređajima za lasersko prisluškivanje, glasovnom prijevodu, sučeljavanju živčanih stanica, pametnim karticama itd. Za ovu temu pogledao sam knjigu koja je bila na web stranici TLIG-a, a koja je objavljena 2005. pod nazivom Antikrist i kraj vremena.

Budući da je Knjiga Otkrivenja prožeta simbolima i alegorijama i nije ograničena na jedan povijesni događaj, jedan izričaj Božje objavljene Riječi, npr. „znak zvijeri“, može se zaista odnositi na više tumačenja. Kardinal Ratzinger (papa Benedikt XVI.) ilustrira ovu točku kada potvrđuje da se izričaj "Antikrist" ne može ograničiti ni na jednog pojedinca. Jedan te isti nosi mnogo maski u svakom naraštaju."[4]

Što se tiče biblijskog značenja izričaja „znak zvijeri“, izvorna riječ Koine za „znak“ je Káragma (χάραγμα), što uopće ne znači „znak“, nego još snažnije „udarac koji ostavlja dojam, "ili" žig u tijelu. " A Knjiga Otkrivenja otkriva sudbinu onih koji ga prime: "Prvi je anđeo otišao i izlio svoju čašu na zemlju. Tada se pojavi opasan i poguban čir na osobama koje su imale žig Zvijeri i koje su se klanjale njezinu kipu."[5]

Kakav god znak zvijeri bio, sv. Ivan otkriva da će oni koji su odbili ovaj znak biti testirani, ali božanska pomoć dat će im snagu. Božji anđeli opečatit će ih da ih zaštiti od njegova gnjeva. Doista, Knjiga Otkrivenja 7, 4 i 14, 1 otkriva da će duhovni, božanski pečat biti utisnut na čela onih koji odbiju znak zvijeri da ih čuva i opremi da izdrže sedam truba. U porukama Pravi život u Bogu Isus nas uvjerava da će oni koji prime taj božanski pečat biti zbrinuti:

„Danas, više nego ikad prije od svih vas tražim da posvetite sebe, svoje obitelji i svoje narode našim Dvama Srcima; dopustite da opečatim vaše čelo pečatom svoga Duha Svetoga; došlo je vrijeme razvrstavanja, vrijeme obračuna je tu; svakomu sam rekao da ću doći kao kradljivac; kad se vratim nitko ne će ništa sumnjati; a onda od dva čovjeka jedan će biti uzet, a drugi ostavljen; od dvije žene jedna će biti uzeta, druga ostavljena; žetva je gotovo zrela da se žanje i bezbrojna će tjelesa ostati kad ja kažem:

„Ja Jesam ovdje je!“

„A onda ću reći svojem anđelu[6]: „došao je čas da se razvrstaju i izbace svi oni koji nisu moji, da se odvoje od onih koji su me priznali; da se sve one koji nisu željeli da se pridržavaju moga Zakona odvoji od onih koji su dopuštali i s radošću primali moga Duha Svetoga da im bude Vođa i njihova zublja; da se sve one koji su se pobunili protiv mene u svome otpadništvu[7] odvoji od onih čija su čela opečaćena Janjetovim pečatom; i sve one s imenom zvijeri ili brojem 666“; vrijeme je tu i ja osobno pečatim svoj narod svojim Imenom i Imenom svoga Oca.“ (PŽUB, 20. srpnja 1992.)

Zaključno, Isus nas izričito uvjerava da, bez obzira koliko kratkotrajan autoritet on dopušta Sotoni da djeluje putem zvijeri,

"... ne bojte se, jer ja sam pred vama i ja sam vaš štit; nitko nikada, bez obzira koliko zlo pokušao, doći između vas i mene ... nikad se ne bojte, jer ja jesam ispred vas; Moji blagoslovi su na vama, a svako vlakno vašeg srca bit će pokriveno hrabrošću, snagom i mirom; na ovaj ćete način pomiriti spasenje duša i obnoviti Moju kuću na najsavršeniji način; dižite glas bez straha i proricanja; proricati ... 'pobuna je već na djelu, ali u tajnosti, i onaj koji je zadržava mora biti uklonjen, prije nego što se pobunjenik pojavi otvoreno[8] ... Kažem vam sve ovo i znam da će moje ovce koje pripadaju meni slušati moj glas i neće me nikada iznevjeriti ... Dječice moja, ne dopustite da vam se uznemire srca; vjerujte u mene i ne bojte se ... "

Nadam se da su vam ove informacije bile od pomoći.

Vlč. J. L. Iannuzzi, STL, S.Th.D

[1] Otk 16, 14.

[2] To je znak zvijeri kad vidimo znak delta na zgradama ili među slovima na zgradama, kao i na drugim mjestima.

[3] Otk 13.

[4] Johann Auer i Joseph Ratzinger, dogmatska teologija, eshatologija 9 (Catholic University of America Press, 1988), str.199-200.

[5] Rev 16, 2.

[6] Smjeranje na usporedbu o kukolju: Mt 13, 24-30.

[7] Ovo potvrđuje proroštvo sv. Pavla u 2 Sol 2, 1-12. Dva pretkazana znaka kraja vremena: veliko otpadništvo (apostazija) i Pobunjenik (duh pobune).

[8] 2 Sol 2,7