PROSLAVA 33. OBLJETNICE PŽUB

PROSLAVA 33. OBLJETNICE PŽUB

PROSLAVA 33. OBLJETNICE PORUKA PRAVI ŽIVOT U BOGU

Kratki prikaz tribine održane u dvorani Bazilike Srca Isusova 26. studenoga 2018.

Našu smo obljetnicu lijepo započeli s tribinom, na kojoj je bio ipak priličan broj posjetitelja, trideset sedmero, a poslije toga su gotovo svi nazočili svetoj misi. Marija Dragica je počela svoje izlaganje kratkim uvodom o Vassilinu poslanju koje je počelo u Bangladešu 1985., i susretu s njezinim anđelom čuvarom Danijelom.

Od glavnih tema iz poruka i nije se uspjelo mnogo reći, jer je ipak to bilo prekratko vrijeme, a opet nije pametno ni predugo govoriti. No, u uvodu spomenuto je da je početak sveg našeg odnosa s Bogom u našem pokajanju. Što ipak nije bio slučaj s Vassulom kojoj se bez ikakve priprave prvo objavio njezin anđeo čuvar Danijel. No ona je, kako je Gospodin poslije rekao, bila određena za Njegovu glasnicu prije nego se rodila. Tek kroz drastično očišćenje Vassula je shvatila što se od nje očekuje: tj. da se pokaje za grijehe, da ide na ispovijed, da bi je nakon svega toga, upoznavši Boga, Bog i anđeli ostavili, a ona osjetivši strašnu pustoš, iz dubine svojega srca zavapila Bogu: „Evo me, Gospodine, uzmi me cijelu!“ Tada je zapravo shvatila da je potpuno predanje Bogu preduvjet za čovjekovo služenje Bogu. To je ujedno pouka za sve ljude, da Bog može uzeti koga hoće i učiniti ga svojim sljedbenikom. No, uobičajeno prikazivanje Bogu ide kroz naše duboko pokajanje, poniznost i ljubav.

Spomenute su tri razine duhovnosti o kojima Gospodin govori u ovim porukama koje se iskrenošću i poniznošću samo uz djelovanje Duha Svetoga mogu postići. Gospodin od nas traži da dopustimo Duhu Svetomu da preobrazi našu dušu iz pustinje u vrt u kojem će On naći odmora. A onda da dopustimo Duhu Svetomu da preobrazi našu dušu u palaču, u kojoj će On biti Kralj i vladati nad nama. Treća razina se postiže kad dopustimo Duhu Svetomu da preobrazi našu dušu u nebo, gdje ćemo ga onda mi moći slaviti. Te tri razine On naziva odvajanjem, spokojem ili smirenošću, a najvišu razinu ravnodušnošću prema svjetovnim strastima. A koliko uspijevamo tek ćemo na nebu shvatiti! Ali imajmo na umu što nam Gospodin često ponavlja u ovim porukama: „Učini sve što možeš, ostalo ću ja!“ Jer u svem našem duhovnom rastu, koliko god se mi trudili i željeli služiti Bogu i Njegovoj volji, ovisimo o Bogu, i to imajmo stalno na umu.

Ove poruke ne dodaju ništa novo Svetom pismu, jer sve što je u njima rečeno napisano je u Svetom pismu. Ali naš život se uveliko razlikuje od onoga što čitamo u Svetom pismu, tako na primjer suvremena stvarnost govori o zločinu pobačaja, koji nije spomenut u Svetom pismu, ali u porukama na mjestu gdje Gospodin govori o Deset zapovijedi On nam o tome izravno govori i ovako kaže: „Ja sam zabranio ubiti, naraštaju, ako se vi zovete mojima i smatrate se dijelom moje Crkve te propovijedate protiv ubijanja, kako onda da vi ubijate? Mislite li se praviti da ste u pravu i inzistirati na svojoj nevinosti preda mnom na Sudnji dan, kad zgrnete zločine nerođene djece?“

Znanje o Bogu je nužno tj. poznavati Boga u njegovoj Trojedinoj Jedinstvenosti, Boga Oca, Boga Sina i Boga Duha Svetoga, sve tri Božanske Osobe u jednoj Božanskoj naravi i zato je znanje o Bogu najveće blago koje možemo zadobiti! Živjeti u Bogu i u njegovoj ljubavi, staviti ga na prvo mjesto, živjeti po njegovim zapovijedima i ljubiti jedan drugoga kao što On ljubi nas, te stalno povećavati znanje o Bogu, dovodi do toga da se može reći da živimo Pravim životom u Bogu.

Bog je zapravo intervenirao kroz cijelu ljudsku povijest, počevši od izlaska iz Egipta i prolasku kroz pustinju, manne koju je davao s neba, do izbijanja vode iz stijene na Sinaju, da bi ljudi u pustinji mogli piti.

A onda Isus je umnažao kruh i ribe, da bi nahranio tisuće, što je zapravo predokus Njegove Euharistije, a sada se Sveti Duh milosti obilno izlijeva na zemlju kao nikad dosad.

Tu nas Otac Nebeski upozorava: „Niste li shvatili da vas moj Duh Sveti hrani u vašoj pustinji?“ To je priprava za Novo Nebo i Novu Zemlju, za Novu Pedesetnicu, za Drugi dolazak Kristov...

***

Članovi molitvene zajednice čitali su poruke koje nam je Gospodin davao za neke dosadašnje obljetnice: za desetu obljetnicu, (28. 11. 1995. ovdje kliknite), za 11. obljetnicu (28. 11. 1996. samo kliknite), za 24. obljetnicu (28. 11. 2009. kliknite) za 30. obljetnicu (28. 11. 2015. kliknite) te 31. obljetnicu (28. 11. 2016. kliknite) Kao što vidite sve se ove poruke mogu naći i pročitati na ovoj našoj web stranici.

Potom smo otišli u crkvu na svetu misu u 19 h. A imali smo i gosta, člana PŽUB na „globalnoj razini“ Nešu, našeg čovjeka iz Zenice, koji živi u Nizozemskoj. On je inače suradnik na Facebooku na hrvatskom kanalu PŽUB tj. na Tligradiju, ali i za druge tri zemlje. A Bog mu je dao još jedan dar, te nam je na tribini i pjevao, da bi i u crkvi kod pričesti solo otpjevao Panis Angelicus.

***

No, s ovime naše slavlje nije završilo! Nastavili smo 1. prosinca 2018. s posebnom misom u kapelici Bazilike, a onda nakon Duhovnog stola pošli smo za svjetovni stol, tj. na ručak u restoran.

Skype molitvena zajednica održala je svoj molitveni susret nedjeljom uvečer, da bi u ponedjeljak, 10. prosinca 2018., tjedan dana od početka našeg slavlja, redovita molitvena zajednica, koja se sastaje dvaput mjesečno, završila sa slavljenjem 33. obljetnice Gospodinovih poruka! Mislim da je Gospodin zadovoljan, jer smo svojom ljubavlju pokušali „zataškati“ odbijanja nekih koji nisu dopuštali ni naše plakate (dolje) u svojoj blizini! Neka im dragi Bog oprosti, jer oni zaista ne znaju što rade! Mi smo svi bili zadovoljni i radosni što smo tako lijepo uspjeli zahvaliti Bogu za taj veliki milosni dar Njegovih poruka danih po Vassuli cijelome svijetu.

***

Povodom 33. OBLJETNICE poruka „PRAVI ŽIVOT U BOGU“ tj. „TRUE LIFE IN GOD“ naša molitvena zajednica organizira TRIBINU u ponedjeljak, 26. studenoga 2018. u dvorani bazilike SRCA ISUSOVA u Palmotićevoj, dvorišna zgrada I kat od 17,00 do 18,30 h.

Pozivamo sve koji žele čuti što nam Bog govori po Vassuli kroz sve ove 33 godine, osobito one koji su zaboravili Boga, ali i one koji Ga nisu zaboravili, da dođu i čuju poruke koje nam Nebo toliko dugo daje. Poruke za obraćenje, pomirenje s Bogom i s ljudima, povratak Crkvi i sakramentima, o neprestanoj molitvi; o svetoj intimnosti s Bogom, o apostaziji. A pogledajmo što Gospodin govori o jedinstvu kršćana:

„danas me duboko dirne svaka obzirnost mojih stvorenja da obnove moju poljuljanu Kuću; svakom koraku za sjedinjenje čitavo se Nebo raduje; svaka molitva ponuđena za obnavljanje mojega Tijela umanjuje Očevu srdžbu; na svako okupljanje za sjedinjenje u moje Ime moji se blagoslovi izlijevaju na one koji sudjeluju na tim skupovima;

moj pogled bdije nad onima koji me ljube i koji unatoč svojoj nesavršenosti provode moje goruće želje; dođite zato zajedno, zajedno prostrite stol da me častite… (Isusova poruka od 5. 10. 1994.)

***

“ako bi Crkve bile kadre izdići se iznad negativnih zapreka koje ih priječe u sjedinjenju, zapreka koje su prema Svetom pismu protiv ispunjenja jedinstva vjere, ljubavi i klanjanja, ja bih bio vjeran svojemu obećanju i dopustio vrijeme mira cijelomu svijetu; taj bi mir privukao svako biće u moje mistično Tijelo, ispunjavajući moje riječi dane svima vama u mojoj molitvi Bogu Ocu kad sam usrdno molio:

“da svi budu jedno, kao što si Ti, Oče, u meni i ja u Tebi, tako neka i oni budu jedno, da svijet vjeruje da si me Ti poslao” (Iv 17, 21); ta ponizna molba izrečena mojim božanskim usnama još uvijek odjekuje nebom svake sekunde; te moje riječi izgovorene posebnom intonacijom znače da cijelo stvorenje mora biti sklono duhovnom jedinstvu, a ne jedinstvu po potpisanom ugovoru; da bi se ispunile moje riječi, Crkve moraju najprije tražiti poniznost i ljubav, milosti koje se mogu zadobiti po Duhu Svetomu i po velikom pokajanju…“ (Isusove poruke od 10. prosinca 2001.)

Tom prigodom predstavit ćemo i Vassulinu knjigu „Raj postoji, ali i pakao“.

Na sve naše knjige tom prigodom dajemo popust od 10%.

REDOVNA MISA U CRKVI U 19 h.

***