Svibanj 2013/3.

Dragi slušatelji, vi slušate radio PRAVI ŽIVOT U BOGU i evo vijesti za ovaj tjedan. Prvi Beth Myriam – tj. prvu Marijinu kuću – za djecu u Kathmandu-u, u Nepalu otvorio je Christian Plompen 2. studenoga 2009.

Danas, četiri godine poslije, ovaj dječji Beth Myriam smješten je u predgrađu Thapathali. U njemu se svakog dana služi topli obrok i daje laki jutarnji paketić za 38-osmero djece iz veoma siromašnih obitelji. Prepoznat je već taj jutarnji obrok, djeca su postala zdravija, a onda uočen je i napredak u školi. I djeca i roditelju su veoma sretni zbog toga.

Također je dobro poznat i pokretni „Beth Myriam“ u Surcketu, kojega svakog mjeseca pomažu volonteri Beth Myriama iz Nepala, koji daje financijsku pomoć centru u Katmandu-u. Cilj je ovdje obrazovanje mentalno hendikepiranih, kako bi im se pomoglo da donekle postignu osobnu nezavisnost i sreću. Također se dijeli riža, dhal i ulje siromašnim obiteljima, kao i slijepim i hendikepiranim ljudima.

Drugi Beth Myriam u Nepalu zove se 'Žene u potrebi'. S radom je počeo prije tri godine i pruža utočište, hranu i odjeću, lijekove i pouku žrtvama zlostavljanja. Te su žene bile mučene od strane svojih muževa ili muževljeve obitelji, razvedene su i ostavljene bez igdje ičega, ili su bile žrtve trgovine. Ove usamljene i očajne žene mogu ostati šest mjeseci u Beth Myriam, nakon što im je bila pružena pouka i pomoć da postanu nezavisne i da se same brinu za sebe i svoju djecu. Dok su one na pouci, njihova djeca idu u školu.

Troškovi vođenja ovih Beth Myriams tj. Marijinih kuća su golemi. Okolnosti u Nepalu postaju sve teže, već dovode Beth Myriam u opasnost da bude zatvoren. Zato molimo za vašu molitvenu potporu, ali ako je moguće, pošaljite donaciju na adresu Beth Mayriam, koja se može naći i na naslovnici naše hrvatske web stranice, koja je izravno povezana s centralom u Švicarskoj. Vaša donacija, bez obzira kolika je, pomoći će onima koji nemaju ništa.

Dragi slušatelji, hvala na slušanju radija PRAVI ŽIVOT U BOGU.

Bog vas sve blagoslovio.