Veljača 2016/1

Dragi slušatelji, vi slušate radio Pravi život u Bogu i evo vijesti za ovaj tjedan.

U Hrvatskoj je na 18. siječnja Zagrebačka zajednica slavila Vassulin rođendan i početak tjedna molitve za jedinstvo kršćana. Pozvali su i svoga prijatelja svećenika, velečasnog Janka, da dođe u Zagreb i pridruži im se na tom molitvenom susretu. To je svećenik koji je slavio svetu misu sa još sedam svećenika kad je Vassula pohodila Zagreb po drugi put, tj. 2010. godine.

Molitveni susret je bio nadahnjujući i uključivao je sve uobičajene molitve, a također molitve za Isusove i Marijine nakane, za Jedinstvo kršćana, za Vassulu i njezino poslanje, a onda nakon krunice otvarana je Biblija i poruke Pravi život u Bogu da bi se pročitali otvoreni odlomci.

Na kraju molitve velečasni Janko je blagoslovio molitelje, a onda su se svi počastili malim objedom, a i vinom koje je velečasni donio iz Međugorja. Rastali su se oko 21 sat, s tim što je velečasni imao još dva sata vožnje do svoje župe.

Također se, dragi slušatelji, i u Ujedinjenom Kraljevstvu, jedna molitvena zajednica sastala u privatnoj kući nedaleko Oxforda da bi molili i proslavili tjedan molitve za Jedinstvo kršćana te Vassulin rođendan. Molitelji su uživali u zajedničkom objedu, vinu i radosnom druženju. Također su čitali odlomke iz Biblije i poruka Pravi život u Bogu.

Nakon meditacije o čitanjima molili su molitve iz Poruka. Sve je bilo prikazano za jedinstvo, za Vassulu i njezino poslanje, te za Isusove i Marijine nakane. Rastali su se oko 22 h, s tim što je jedna osoba imala još sat vožnje do kuće.

Na kraju, dragi slušatelji, donosimo vam vijesti o jednoj gospođi iz Engleske, koja redovito spravlja ljute začine, džem i marmelade, koristeći namirnice iz svojega vrta. Ona u prosjeku proda preko stotinu takvih tegli godišnje da bi dobila novac za Beth Myriam tj. za Marijine kuće. Tegle su ukrašene i etiketirane na kojima se nalaze podaci o dobrotvornom radu Beth Myriama i o web stranici True Life in God tj. Pravi život u Bogu. Hvala Ti dragi Isuse na ovim svjedočenjima. Neka svi budemo nadahnuti tražiti putove za promicanje dobrotvornosti Beth Myriama tj. Marijinih kuća.

Dragi slušatelji, hvala na slušanju radija True Life in God, tj. hrvatskog kanala Pravi život u Bogu. Neka vas dragi Bog sve blagoslovi.