VASSULINO PISMO OD 4.3.2016.

4. ožujka 2016. Vassula piše:

Prije svega hvala vam na potpori i vašoj vjernosti u radu oko poruka Pravi život u Bogu i njihovu održavanju sigurnima i živima u vašim srcima, a također i u njihovu promicanju.

Tu i tamo podsjetim se kako je to bilo u početku, na samom početku – 1985. kad sam rekla Isusu: „Ono što bih ja mogla učiniti jest samo fotokopirati ove poruke…“ a On je odgovorio: „ti ćeš učiniti mnogo više nego fotokopirati …“

U Bangladešu odlazila sam u obližnju trgovinu gdje sam otkrila fotokopirnicu. Svako malo odlazila sam sa svojim bilježnicama i fotokopirala poruke, povezujući ih tako da ih distribuiram u tenis klubu i podijelim nekim prijateljima koji su bili zainteresirani za njih.

Jednog dana su se tamo našla dvojica europskih, ili možda prije američkih mladića. Činilo mi se da su mormoni ili Jehovini svjedoci. Stajali su blizu stranica koje su bila fotokopirane i oči su im pale na ova pisanja. Mora da su počeli čitati jer su mi rekli: „Veoma je zanimljivo ovo što je napisano i to su prekrasne riječi“. Nisam znala što bih rekla, osjećala sam se uplašenom da bih išta rekla, tako da sam im se samo osmjehnula, ne govoreći ni riječi … i otišla sam …

Dakako da nisam mogla ni zamisliti kako će Bog distribuirati ove poruke, pa kad sam se poslije preselila u Švicarsku nastavila sam fotokopirati u velikim tržnim centrima. Nisam znala kako postaviti fotokopir-aparat da mi dvije stranice bilježnice stanu na jednu A4 format, ali nekako sam dobila pomoć odozgo, jer je jednog dana kad sam htjela fotokopirati netko prije mene postavio fotokopir-aparat baš tako da dvije stranice budu na jednoj formata A4 te sam tako uštedjela vrijeme. Pogledala sam kako je to postavljeno tako da znam za idući put kako postaviti u slučaju da netko to promijeni.

Nakon svih ovih prošlih godina, pogledajmo što je PŽUB postignuo! 1987. Bog mi je obećao da će mi Oon pomoći širiti njegove poruke, i evo što je rekao, ne jednom, nego mnogo put:

„Ljubav će ti pomoći; zapamti da čim moja Riječ bude ustanovljena, k meni ćeš ti doći! ne podnosim više imati te vani u izgnanstvu; moja Duša čezne za tobom!

Oče, koliku mi radost pružaš! Koliku sreću i utjehu pružaju Tvoje riječi mojoj duši! Ja sam tako sretna!

ljubljena, da, ljubi me, želi me; ugodi ovom Srcu koje te traži; uskoro ću doći k tebi, ali dok si još uvijek u svijetu, budi uza me pijući me i blagujući me, hvaleći me, časteći me; daj da moja radost bude potpuna;

ne obeshrabruj se što te svijet odbija, jer ti ne pripadaš svijetu, ne više nego što sam ja pripadao svijetu dok sam bio u tijelu; ti dolaziš od mene; ja sam tvoj Otac i i u tebi ja živim, kao što ti živiš u meni; časti moje Ime, veličaj moje Tijelo, ostani u mojoj Ljubavi; ja te ne ću iznevjeriti niti te ostaviti; zato ne boj se nikoga, ljubljena; sij moje sjeme koje će donijeti plod u svetosti; budi sveta, jer ja sam Svet;

Ja slušam. Što mi to Jahve govori?

Ono što Bog govori jest mir i ljubav za njegovu djecu, za zemlju, za njegovo Tijelo. Kad bi se oni samo okanili svojih ludosti. Za one koji ga se boje, njegovo otkupljenje je blizu i Slava će tada živjeti na zemlji.

Ljubav i milosrđe sada silaze, Pravda i mir sada nas grle; Pravda mu uvijek prethodi, a Mir slijedi njegove stope.

(Bog me je vodio da napišem gornji odlomak uzet iz Ps 85:8-13, mijenjajući nekoliko riječi.)

„ljubljena, rekao sam: idem zaliti svoj voćnjak, kanim zaliti svoje cvjetne gredice; čuj me: moj će potočić prerasti u rijeku, a rijeka će prerasti u ocean; ja ću učiniti da moja disciplina zasja; poslat ću svoju svjetlost nadaleko i naširoko proslavljajući svoje Tijelo; zato dođi, uzmi me za ruku i daj da te povedem;

Kćeri, ne radi danas više; odmori se u mojemu Srcu;“ (5.11.1987.)

Isus mi je također pretkazao poteškoće i kušnje koje leže preda mnom, „poput lovaca u njihovoj igri progonit će te i potezati svoje oružje progoneći te; visoko će te procijeniti tako da bi te svatko uništio;“

Kad sam upitala: Što će mi se dogoditi?

On je rekao: „Ovo ću ti reći, kćeri, ništa ne će biti uzalud; sjene na zemlji postupno iščezavaju i nestanu; glina bude isprana s prvim kapima kiše, ali tvoja duša nikad ne će nestati;“ (23.4.1987.)

Od tada mnoge su se stvari dogodile i s Božjom pomoći mnogo je postignuto, ali dakako i s vama koji ste ostali vjerni. Ovo je prostran Vinograd i toliko velik da sam morala tražiti pomoć, a On mi ju je dao. Evo poruke koja o tome govori:

„Ja sam Gospodar Žetve, i budući da si tražila radnike da žanju ovu bogatu Žetvu, ja ti šaljem ove pomagače;“ (29.8.1989.)

Kad samo pomislim na to, od vremena kad sam stajala fotokopirajući ove poruke do danas što smo sve učinili, imamo Beth Myriams – Marijine kuće, imamo međunarodne molitvene zajednice diljem svijeta, i u suradnji s Udrugama mi imamo svjedoke, svjedočenja o porukama, imamo duhovne obnove i velika ekumenska hodočašća, imamo TLIG Fondaciju itd. s Božjom pomoći iznad svega i s vašom pomoći također. Zato, hvala vam još jednom za vaš DA božjem pozivu.

Uskoro u Grčkoj, pripremam uz pomoć suradnika, ili da ih zovem radnicima, veliku duhovnu obnovu u najslikovitijem mjestu kraj mora, gdje ćemo opet zajedno moliti Isusa za dar Njegova Milosrđa koji je pokazao u Pravom životu u Bogu.