Studeni 2013/2.

Dragi slušatelji, vi slušate radio PRAVI ŽIVOT U BOGU, i evo vijesti za ovaj tjedan.

Sredinom listopada Vassula je opet posjetila Cipar, gdje je bila gost na njihovoj televiziji. Također je održala govor u hotelu Palm Beach u Larnaki.

Govorila je o daru ljubavi rekavši da što mi više ljubimo to smo bliže Bogu. Između mnogih tema koje je spomenula, osvrnula se na pokajanje i prirodne nesreće koje se događaju diljem svijeta. Spomenula je proročke poruke koje joj je Isus Krist dao prije mnogo godina, a koje su se dosada već ispunile. Pokušala je objasniti kako je naš Nebeski Otac divan i nježan i kako On želi da ni jedna duša ne bude izgubljena.

Vassula je rekla da danas postoji oko 300 mjesta ukazanja naše Svete Majke na kojima ona poziva na pokajanje i molitvu. Na kraju svojega svjedočenja govorila je o neprestanoj molitvi.

Evo dijela njezina govora:

„Pokajanje je prolaz koji vodi dušu iz tame u svjetlost. Što smo ponizniji, to je lakše za Duha Svetoga da uđe u nas, pa ako mi ostavimo mjesta za Boga, On može eliminirati svaki nedostatak u našoj duši koji nas priječi da budemo u savršenom jedinstvu s Njim.“

Nastavila je:

„Središte našega života morao bi biti samo Bog i Njegova božanska ljubav. Ta ljubav sjedinjuje Boga s dušom. Što je ta ljubav moćnija u nama, to je duša dublje uronjena u Božju ljubav.“

A evo što je Vassula rekla o neprestanoj molitvi:

„Neprestana molitva je jedno stanje duše koja neprestano živi u Bogu i Bog živi u njoj. Biti u stalnoj komunikaciji s Bogom znači biti svjestan Božje nazočnosti u svome životu. Takva vrsta molitve se može nazvati tiha molitva, zato što riječi nisu potrebne da bi je izrekle. Srce je žedno Boga, srce stalno čezne za Bogom. Neprestana molitva je onda kad je duša odijeljena od svjetovnih stvari i kad svim svojim srcem, umom i dušom traži samo nebeske stvari. U tom stanju duša zaista živi prvu i drugu zapovijed Božju.“

Vassula je završila svoj govor rekavši: „Kad mi molimo za druge, to je kao prolijevanje krvi za njih. Samo je tada naša ljubav slična Kristovoj ljubavi, koja je bila bez vlastitih interesa. Ta ljubav je pripravna ponuditi sebe u cijelosti u cilju spašavanja duša za Boga. Molitva nije samo čin ljubavi, nego je čin zadovoljštine. Pa kad govorimo Bogu to moramo činiti s intimnošću.

Tom događaju nazočilo je oko 60 osoba, od kojih nitko od njih nije znao za poruke PRAVI ŽIVOT U BOGU. Na kraju mnogi su kupili knjige, a neki su došli k Vassuli u suzama govoreći da je zaista Bog taj koji govori kroz nju.

Dragi slušatelji, hvala na slušanju vijesti radija PRAVI ŽIVOT U BOGU.

Bog vas blagoslovio.