Travanj 2015/1

Dragi slušatelji,

Christos Annesti!

Krist je uskrsnuo!

Vi slušate radio True Life in God i evo vijesti za ovaj, četvrti tjedan mjeseca travnja.

Nastavljamo s vijestima o duhovnoj obnovi održanoj u Meksiku od 12. do 16. prosinca 2014.

Otac Teofilo počeo je svoj govor time što je rekao da su naša borba i naši napori usmjereni protiv duhovnih sila Zla, vrhovništva i moći Tame. On nas je podsjetio da je naša Gospa, Suotkupiteljica i Odvjetnica, naša zaštita u toj duhovnoj bitki.

Idućeg dana Vassula je započela svoj govor riječima: „Gospodin je došao da takne naše nedostojno srce, te da od nepostojanja, mi sada opet postojimo. Od robova On je učinio da dragovoljno postanemo rob Božji. Nastavila je: „A postoji i nagrada ako postanete rob Božji; naša nagrada je posvećivanje i kraj koji nas vodi u vječni život. Vassula je nastavila: Božji poziv, Pravi život u Bogu, oslobađa nas od grijeha i daje nam prigodu da se pokajemo i pomirimo s Bogom. Svakome od nas na ovoj zemlji dano je poslanje. Naše osnovno poslanje jest ljubiti Boga, služiti mu i ljubiti jedni druge, čineći dobro tijekom cijeloga svojega života.“

Otac John govorio je o Jedinstvu kršćana. Naveo je Vassuline riječi i ukazao da jedinstvo nije samo jedinstvo Crkve, nego i jedinstvo u prijateljstvu, jedinstvo u obitelji i jedinstvo u svim njihovim različitim oblicima diljem svijeta. On se usredotočio na jedinstvo u obitelji, zato što je to danas veoma važno. Čini se da su demoni našli ulaz u ljudske živote kroz obiteljske traume, a ljudi traže pomoć na krivom mjestu – u medijima, vračarama, u aktivnostima New Age-a, i u krivim knjigama, tražeći 'brzi fix', želeći da njihovi problemi nestanu u trenu. Naglasio je da razjedinjenost započinje u obitelji: kad se obitelj razbije, kad se roditelji okrenu protiv djece, ili kad se djeca osjećaju odbačenima od roditelja.

Poslije je govorio otac Nicholas, koji je svoj govor započeo dobrim vijestima: naime kardinal Mexico City-a je crkvu svete Ane, prekrasnu crkvu iz 17. stoljeća u blizini Bazilike Gospe od Guadalupe, dao Grčkoj pravoslavnoj nadbiskupiji u Mexico City, tako da pravoslavni mogu imati svoju crkvu u području ukazanja Naše Gospe. Svake godine, na blagdan Krista Kralja, počinje procesija iz crkve sv. Ane i prolazi ulicama do Bazilike Gospe od Guadalupe. Ove godine, u lipnju, kardinal Rimokatoličke crkve Mexico City-a, će u crkvi svete Ane zajedno s nadbiskupom Grčke pravoslavne crkve slaviti liturgiju odakle će zajedno početi procesiju.

Dragi slušatelji, molimo i zahvaljujmo Bogu za ovaj lijepi znak jedinstva. Idućeg tjedna donosimo vijesti iz Skandinavskih zemalja.

Hvala na slušanju radija „True Life in God“! Neka sveto Svjetlo Uskrsnuća Isusa Krista obasja naše duše! Amen.