Rujan 2013/2.

Dragi slušatelji, vi slušate radio PRAVI ŽIVOT U BOGU, i evo vijesti za ovaj tjedan: Deveto ekumensko hodočašće PRAVOG ŽIVOTA U BOGU održano je od 25. kolovoza do 2. rujna 2013.

Okupilo se oko 750 ljudi iz 60 zemalja i 20 denominacija. Među njima bilo je preko stotinu svećenika. Svi ovi hodočasnici, ujedinjeni pod Svetim Imenom Božjim, molili su, klanjali se i hvalili Gospodina kao što je to nekad bilo u prvobitnoj Crkvi koju nam je Isus Krist ostavio. Zaista, kako je dobro i kako je lijepo kad djeca Božja žive zajedno u jedinstvu!

Hodočasnički program bio je veoma bogat, a uključivao je svakog dana svetu misu iz raznih tradicija, svakodnevno je govorio poneki svećenik, svakodnevni pohodi najsvetijim mjestima, molitva krunice i euharistijsko klanjanje. Čitavo ovo hodočašće bilo je čudesno, a i velika radost za sve sudionike.

Tema hodočašća je „Biblijsko oživljavanje“, a bila je to velika povlastica svjedočiti kako zemlja iz biblije postaje živa. Kao i neka od svetih mjesta koje su hodočasnici pohodili, uključujući Crkvu rođenja u Betlehemu, Lazarov grob u Betaniji, Brdo blaženstava, brdo Tabor gdje je bilo Preobraženje Kristovo, Galilejsko more, rijeku Jordan, Kafarnaum i Tagbu, gdje se dogodilo čudo umnažanja kruhova i ribe. Posebno uzdižuća je bila molitva Križnog puta duž Via Dolorosa koja je završila na Kalvariji i u Crkvi Svetog groba.

Stariji hodočasnici zadivili su sve svojim oduševljenim sudioništvom tijekom cijelog programa, dok su drugi s tjelesnim problemima dali sve od sebe da taj veliki napor izdrže. Neka ih Bog blagoslovi za njihovo strpljenje.

Izraelski ministar turizma iskazao je svoje poštovanje prema Vassuli zbog organiziranja tako velikog hodočašća te joj uručio priznanje „Turističkog ambasadora dobre volje Izraela“. To je također dodijeljeno rabinu koji je nazočio hodočašću, a i gosp. Ramez Jaraisy, gradonačelnik Nazareta, posebno je toplo pozdravio hodočasnike u Nazaretu.

U našim idućim novostima bit će više vijesti o ovom Devetom ekumenskom hodočašću u Svetu Zemlju.

Dragi slušatelji, hvala na slušanju novosti radija PRAVI ŽIVOT U BOGU. Neka nas naša Gospa zaštiti svojim plaštem.

Bog blagoslovio.