Srpanj 2014/2

Dragi slušatelji, vi slušate radio PAVI ŽIVOT U BOGU, i evo novosti za ovaj tjedan.

Između 4. i 8. lipnja 2014. održana je duhovna obnova u Vadsteni, u Švedstkoj, na prekrasnom jezeru Vattern, nedaleko samostana svete Brigite.

Otac Bo, koji je organizirao ovu duhovnu obnovu, pozdravio je Vassulu i svećenike koji su sudjelovali na duhovnoj obnovi. To su bili svećenici iz Maronitske crkve, Luteranske crkve, te iz Katoličke crkve, iz Benediktinskog reda. Otac Bo je također pozdravio 120 sudionika koji su došli iz Švedske, Danske, sa Farskih otoka, iz Norveške, Finske, Grenlanda, Francuske, Belgije, Grčke, Irana, Kolumbije, Sirije, Libanona, Argentine i SAD. Za vikend pridružilo im se preko stotinu ljudi koji su došli iz Stokholma, Gothenburga i Uppsala.

Tijekom duhovne obnove sudionici su molili krunicu, pjevali himne u slavu Presvetoga Trojstva, slavili svete mise i meditirali o Bibliji i porukama Pravi život u Bogu. Program je također uključivao meditacije u tišini te smanjenje razgovora. Vassula je čitala iz poruka Pravi život u Bogu i objašnjavala pojedine tekstove, dajući prigodu za meditiranje i dublje razumijevanje Kristova poziva upućenog nam u Pravom životu u Bogu. Bili su pozvani da meditiraju o tome „tko smo mi u Božjim očima“ i „što smo mi u Božjim očima“.

Vassula i članovi Pravog života u Bogu bili su toplo pozdravljeni u srednjevjekovnoj crkvi svete Brigite gdje ih je dočekao vikar crkve koji im je potom govorio o svetoj Brigiti.

Dr. Niels Christian Hvidt, teolog iz Danske, održao je govor „o ulozi proroštva u Crkvi“. Taj će govor biti stavljen na raspolaganje slušateljima u engleskoj knjižnici True Life in God radio.

Vassula je govorila o porukama u srednjevjekovnoj crkvi svete Brigite. Lokalno stanovništvo iz raznih krajeva došlo je slušati Vassulin govor koji je bio naslovljen: „Ozdravljenje Kristova Tijela“. Govorila je o podijeljenosti Crkve i boli koju ta podijeljenost uzrokuje mističnom Tijelu Kristovu na zemlji. Vassula je završila svoj govor podsjećajući svakoga da je ta podjela grijeh. Otac Bo održao je govor pod naslovom „Put k Jedinstvu“.

Na kraju ove duhovne obnove sudionici su iznijeli svoja svjedočenja, svjedočili su kako su ih poruke Pravi život u Bogu dovele k svetom obraćenju u njihovu životu.

Dragi slušatelji, hvala na slušanju radija Pravi život u Bogu.

Bog vas blagoslovio.