Pismo tajnika fondacije tlig

Tajnik Fondacije TLIG, Albert Muller, šalje slijedeću izjavu Fondacije:Poštovani, Sjećate se našeg prijašnjeg izvješća o tomu da je Vassula bila nepravedno obilježena „ekskomuniciranom“ od strane svoje Crkve, Grčke pravoslavne Crkve.

Ta lažna izjava bila je naširoko objavljena u raznim medijima, uglavnom onim vezanim za Crkvu, ali iznad svega putem webstranice koja zavodi na pogrješnu stranu, a zove se www.infovassula.ch

Bilo je potrebno da civilni sud Belgije prisili autora te web stranice, Mariu Lauru Pio Cąfaro, da prizna da je to bila kriva izjava i da se ispriča.

Ona je to učinila u formalnom opozivu. Na naš zahtijev Maria Laura Pio suglasila se objavljivati taj opoziv na svojoj web stranici slijedećih 12 mjeseci, a također obratiti se Belgijskoj Biskupskoj konferenciji, jer im je objavila tu krivu tvrdnju pišući ekumenskom skupu u Namuru (Belgija) kamo je Vassula bila pozvana da govori (u ožujku 2011.).

U Vassulino ime Fondacija daje izjavu o zaključivanju ovog nesretnog slučaja za koji molimo da se naširoko objavljuje kroz TLIG kanale. Mora se znati da je Vassula i dalje članica svoje Crkve.

Ova bitka kojoj je potrebna podrška naše TLIG obitelji osvojena je i Fondacija vam svima želi zahvaliti. Ali budimo svjesni da rat nije još uvijek završen. I mi ćemo nastaviti boriti se svim legitimnim sredstvima da bi se o Vassuli čulo.

Hvala na pomoći da se čuje istina.

Bog blagoslovio,

Albert Muller