Srpanj 2013/2.

Dragi slušatelji, vi slušate radio PRAVI ŽIVOT U BOGU, i evo vijesti za ovaj tjedan. U nedjelju, 2. lipnja 2013. Vassula je imala uživo intervju na TV show „Malcolm out loud“ u Tampi, u Floridi, u Americi.

Vassula je govorila o autentičnosti poruka PRAVI ŽIVOT U BOGU pozivajući se na sva ispitivanja koja su u ovih 27 godina provodili teolozi, biskupi i nadbiskupi koji podupiru poruke PRAVI ŽIVOT U BOGU iz obiju Crkava, iz Katoličke i Pravoslavne.

Vassula je dodala da je nužno da čovjek razluči da li je neka poruka od Boga ili nije, da li je od njegova duha. Ako ima dobrih plodova onda je i poruka od Boga. Što su dobri plodovi? To su obraćenja, promjena srca, život neprekidne molitve, ljubav prema Svetom pismu i povratak Crkvi, bilo katoličkoj, anglikanskoj ili pravoslavnoj. To su oni koji volonterski vode Beth Miriams tj. 32 Marijine Kuće, da bi pomogli prehraniti siromašne i potrebite diljem svijeta.

Kad ju je Malcolm upitao o važnosti jedinstva Crkve, Vassula je rekla slijedeće: „Crkvu sačinjavamo svi mi, mi smo Crkva. Mi smo mistično tijelo Kristovo, a Glava tog mističnog tijela je Krist osobno“.

Ona se također osvrnula i na tri željezne šipke koje je vidjela u viđenju koje joj je Bog dao, a koje predstavljaju protestantsku Crkvu, Pravoslavnu Crkvu i Katoličku crkvu. U tom viđenju Isus ju je upitao: „Kako možemo učiniti da se njihove glave sastanu, osim ako se oni svi ne prignu u poniznosti i ljubavi? Jer to je ključ sjedinjenja!“

Vassula je rekla kad je Isus prije dvije tisuće godine otišao, On nas je ostavio s jednom Crkvom. Danas ta Crkva nije podijeljena samo na tri dijela nego je iscijepana na iverje. Ta podijeljenost ne dolazi od Boga nego od Djelitelja, od tužitelja, tj. đavla. Zbog toga Isus želi da učvrstimo njegovu Crkvu. Ono što je naš cilj jest jedinstvo u različitosti. To ne znači da će pravoslavci postati katolici ili će anglikanci postati pravoslavci. Vi ostajete ono što jeste, ali budite zajedno oko jednog oltara i zajedno molite, to znači postati jedno. Vassula je rekla: „Zapravo, Crkva je još uvijek jedna, zato što je Tijelo Kristovo još uvijek jedno, mistično tijelo, ali ljudi Crkve su se podijelili.“

Dragi slušatelji, hvala na slušanju vijesti na radiju PRAVI ŽIVOT U BOGU. Molimo za poniznost i ljubav, za Jedinstvo kršćana i za sjedinjenje datuma Uskrsa, baš kako to Isus traži od nas.

Bog vas sve blagoslovio.