Lipanj 2016/1

Dragi slušatelji, vi slušate radio True Life in God tj. Radio Pravi život u Bogu, i evo vijesti za ovaj tjedan.

Vassula i otac Rolf pohodili su Rigu, glavni grad Latvije od 30. travnja do 2. svibnja 2016.

Vassula je počela sa svojim poslanjem već u subotu uvečer, na skupu s molitvenim zajednicama True Life in God, medijima i svećenicima – katoličkim svećenicima, jednim kardinalom i luteranskim pastorom.

Tijekom tog veoma živog susreta, govorili su o porukama te postavljali Vassuli pitanja. Otac Rolf također je dao svoje svjedočenje.

Idućeg dana Vassula je imala dva intervjua, a onda su se uputili u dvoranu na glavni skup.

Prije Vassulina govora dva su glazbenika zabavljala auditorij. Jedan od njih bio je švedski glazbenik, Per Olof Davidsson, koji je specijalno došao za ovu prigodu i na violini odsvirao kompoziciju koju je on osobno skladao, nadahnut porukama True Life in God.

Nakon govora Vassula je potpisivala svoju knjigu Raj postoji, ali i pakao, koja je izašla na latvijskom, sa slikama, i sada se može nabaviti u knjižarama u Latviji.

Latvijski True Life in God zahvaljuje Vassuli i svima koji su pomogli organizirati njezin dolazak.

A sada, dragi prijatelji, donosimo vijest, a također je povezano s True Life in God, iz Kanade, iz Quebeca, o proslavi blagdana svete Kateri Takakwitha, mlade Indijanke koja je postala kršćanka, a kanonizirana je 2012.

Montrealska molitvena zajednica True Life in God nazočila je 17. travnja 2016. blagdanu zajednice Kahnawake Mohawk, tj. Indijanaca iz toga kraja.

Ova. montrealska molitvena zajednica True Life in God, pridružila se ulaznoj procesiji zajedno s deset raznih molitvenih zajednica iz Kanade i SAD. Prije mise biskup je službeno otvorio Sveta vrata Milosrđa, kao što je to Papa Franjo objavio za jubilarnu godinu Milosrđa.

Kad su ušli u crkvu svaka je osoba bila okađena tamjanom u sklopu Mohawk rituala. Nakon svete pričesti Katia Alvonellos održala je kratki govor o True Life in God, završivši s porukom o Božjoj ljubavi i milosrđu.

Nakon pomazanja sa svetim uljem iz svetišta svete Kateri Tekakwitha, taj dan završio je s blagdanskim objedom.

Hvala Ti, Gospodine, za sve ove milosti! Hvala Tebi, sveta Kateri, što zagovaraš za nas!

Dragi slušatelji, hvala na slušanju radija True Life in God, tj. radija Pravi život u Bogu. Bog vas blagoslovio!