Prosinac 2014/3.

Dragi slušatelji, vi slušate radio „Pravi život u Bogu“ i evo vijesti za ovaj tjedan.

Krajem studenoga 2014. Vassula je zajedno s članovima molitvene zajednice Rodosa u Grčkoj, slavila 29. obljetnicu „Pravog života u Bogu“. Poslije nedjeljne mise u pravoslavnoj crkvi, zajednica je bila pozvana u Vassulinu kuću, koju je ona ukrasila crvenim ružama i svijećama u čast tog posebnog dana! Nakon doručka svi su molili Gospinu krunicu i pročitali tekst iz biblije. Također su pročitali i Gospodinovu poruku koju je dao Vassuli 25. studenoga 2014. gdje je na početku poruke Isus spomenuo molitvene zajednice govoreći: „mir, ja sam, ljubljena moja, i moja se želja odnosi na tebe, draga dušo; ja sam ti povjerio svoje Vinograde[1] i čim je jutro došlo vidio sam da oni pupaju i cvjetovi im se otvaraju, svi su jedinstveni i moji su, zato kanim da svaki od njih vodim k savršenosti!” Nakon čitanja poruke slušala se glazba i pjevale pjesme pohvala Bogu.

Poslije, toga istog dana, grčka molitvena zajednica povezala se putem skypa s češkom molitvenom zajednicom. Mladi Česi pjevali su zajedno s Grcima pjesme pohvala, uključujući i Očenaš na aramejskom jeziku.

Popodne je grčka zajednica „Pravog života u Bogu“ imala i ručak u Vassulinoj kući. Poslije su nastavili moliti krunicu, a onda su neki svjedočili o svojim iskustvima vezanima za „Pravi život u Bogu“. Bio je to zaista sretan i blagoslovljen dan za sve sudionike! Slava Bogu!

Hrvatski ogranak „Pravog života u Bogu“ također je proslavio svoju 29. obljetnicu u Zagrebu, i to baš na taj dan, tj. u petak, 28. studenoga 2014. Slavlje je započelo svetom misom da bi poslije u kineskom restoranu, u 'kutu samo za nas', nakon što smo prvo pročitali poruku od 25. studenoga 2014. nastavili druženje pjevajući duhovne pjesme, ali i uz lijepu večeru.

Dragi slušatelji, cijeli tekst spomenute poruke, od 25. studenoga 2014. kao i malo izvješće o našem slavlju, možete naći na našoj hrvatskoj web stranici.

Hvala na slušanju vijesti našega radija.

Bog vas blagoslovio.

[1] Molitvene zajednice PŽUB