Javni opoziv o Vassulinu izopćenju

NEISTINITA TVRDNJA „VASSULA IZOPĆENA“ NAPOKON RAZOTKRIVENA

Vijest o Vassulinoj navodnoj ekskomunikaciji bila je objavljena u ožujku 2011. na web stranici, koja navodi na pogrješni zaključak, a zove se www.infovassula.ch čiji je autor Maria Laura Pio Cąfaro. Ta kriva izjava bila je također široko objavljivana i slana osobito medijima vezanim za Crkvu te tako napadala čast i reputaciju Vassule Rydén i Fondacije TRUE LIFE IN GOD tj. PRAVOG ŽIVOTA U BOGU.

Maria Laura Pio Cąfaro izdala je slijedeći opoziv i ispriku slijedeći zakonsku proceduru civilnog suda Belgije:

JAVNI OPOZIV: Dokument Patrijarha nije dokument o izopćenju gđe Rydén.

U vremenu od 24. ožujka i 14. travnja 2011. ova je web stranica objavila informaciju koja je bila objavljivana na raznim pravoslavnim stranicama, tvrdeći da je dokument Carigradskog Ekumenskog Patrijarha od 16. ožujka 2011. bio dokument o izopćenju gđe Rydén. Pokazalo se da je ta informacija bila neistinita. Tek sam 14. travnja 2011. razumjela kanonske argumenate koji su ovu interpretaciju doveli u pitanje, jer taj dokument nije izašao da bi bio rezultat potrebne kanonske procedure za formalnom ekskomunikacijom. Zbog toga odmah ispravljam ovaj članak.

Veoma žalim zbog ove pogrješke, jer moja nakana je uvijek dati točnu informaciju.

Maria Laura Pio - 27. veljače 2012.

Taj opoziv i isprika zahtijevani su i dani jer je učinjena golema šteta ugledu i integritetu Vassule Rydén i Fondacije True Life in God, koji su izazvani klevetničkim i neistinitim izjavama objavljenim od strane Marie Laure Pio Cafaro i onih koji su također zaveli svoje čitatelje i auditorij na isti način, osobito:

- Mons. Denis Lecompte, nacionalni koordinator „Pastorale, Nouvelles Croyances et Dérives sectaires“, Francuska

- Fr. François-Marie Dermine, Italija, u njegovu programu: Carismatici, sensitivi e medium on Radio Maria Worldwide

- M. Roland Noé, glavni izdavač internetske stranice Kath. Net in German

- Švedske novine Kyrkans Tidning and Världen Idag

- I druge osobe i organizacije koje još i ne znamo.

Izjave Mons. Lecomptea i oca Francois-Marie Dermine uveliko su objavljivane i ponavljane u svećeničkim krugovima osobito u Rimo-katoličkoj Crkvi, sve do razine nacionalnih biskupskih konferencija.

Budući da je tako ozbiljno zaveden auditorij diljem svijeta i time učinjena šteta njihovom osobno kredibilitetu, svi su ti ljudi pozvani poništiti djelovanje Marie Laure Pio Cafaro i objaviti ispriku svojem auditoriju i čitateljima.

Ovaj izjava izdala je i tiskala Fondacija True Life in God u ime Vassule Rydén.

FOUNDATION FRO TRUE LIFE IN GOD - Ženeva, travnja 2012.