Kolovoz 2015/1

Dragi slušatelji, vi slušate radio Pravi život u Bogu, i evo vijesti za ovaj tjedan.

Ovaj put vam donosimo sažeto izvješće o aktivnostima Udruge Pravi život u Bogu u Argentini tijekom 2014. i 2015. godine.

Argentinski čitatelji Pravog života u Bogu bili su uključeni u razne aktivnosti vezane za jedinstvo i ekumenizam, uključujući svečanosti održane u pravoslavnoj katedrali Sv. Jurja, Armenskoj apostolskoj katedrali sv. Gregora Prosvjetitelja i katoličkoj bazilici Gospe od Lujana. Molitve su prikazane ne samo za sjedinjenje, nego i za sve progonjene i mučene kršćane.

Tijekom ove godine pohodili smo mnoge članove klera, uključujući biskupe, svećenike i đakone, kako bi ih informirali o aktivnostima raznih grupa Pravog života u Bogu i ojačali veze. Godišnja duhovna obnova krajem listopada održana je pod temom: 'Ekumenizam ljubavi i jedinstvo srca'. Bio je to lijep i plodonosan događaj, kojeg su vodili svećenici iz katoličke, pravoslavne i protestantske tradicije.

U međuvremenu, prikupljena su svjedočenja o obraćenju, a dirljivih svjedočenja bilo je tijekom cijele godine, od preko 50 čitatelja Pravog života u Bogu, i uskoro se očekuje njihovo objavljivanje. Osnovane su tri nove molitvene zajednica Pravog života u Bogu, dvije u katoličkim župama u Buenos Aires-u, a treća u Grko Melkitskoj župi u Palermu. Jedna je bila izravni rezultat svjedočenja baziranih na Presvetom Srcu Isusovu od raznih poznatih svetaca te poruka Pravi život u Bogu. Planiramo snimiti promidžbeni video i održavati još više predavanja.

Sve aktivnosti argentinskih molitvenih zajednica Pravog života u Bogu postavljene su na njihovu blogu, twitteru i facebook stranicama.

Jedna studijska grupa meditira o porukama Pravi život u Boge knjigu po knjigu. Veliki su plodovi primljeni ovim molitvenim proučavanjem. Krunicu molimo sa čitateljima iz Argentine, Kanade, Perua i Meksika svake srijede, a prikazujemo je za sjedinjenje nadnevka Uskrsa.

25. ožujka 2014. čitatelji Pravog života u Bogu iz Argentine i drugih latino-američkih zemalja sudjelovali su na proslavi posvećenja Dvama Srcima Isusa i Marije. Nakon tog događaja primljena su dragocjena svjedočenja.

Postoji jedna aktivna skupina mladeži u Argentini koja surađuje u snimanju poruka za TLIG Radio, kao i za molitvu krunice uživo ponedjeljkom na TLIG radiju na španjolskom.

Hvala na slušanju Radija Pravi život u Bogu. Bog vas sve blagoslovio.