Tumačenje poruka PŽUB

Tumačenje poruka „PRAVOG ŽIVOTA U BOGU“

Vassula piše:

Svibanj 1997.

Uvijek sam govorila i ne ću oklijevati ponovavljati da poruke Pravog života u Bogu nisu poruke straha i propasti i oni koji ih tako prikazuju čine veliku štetu Pravom životu u Bogu. To je himan kojega nam Bog pjeva osobno. Noć ovog otpadništva govoto je završila i uskoro svanjiva, to je NADA koju čovjek može pročitati u ovim porukama, a nada je i to što Bog intervenira u našoj grješnosti zato da nas spasi. Kad Bog govori vi ćete razabrati da je to Bog po načinu na koji On govori. Njegov jezik nije ekstravagantan, pompozan, zastrašujući, niti je to govor koji odaje senzacionalnost, ne, uopće nije tako! Kad Bog govori on uzdiže dušu, i njegov jezik je kao jezik veoma ponizne osobe. On ne ispunjava dušu strahom ili užasom, on je ispunjava radošću, mirom i nadom. Njegov jezik je izričaj velike jednostavnosti i jasnoće i ima očinski ton ispunjen prijateljskim odnosom. U Svetom pismu Bog kaže: „Nisam govorio u tajnosti, u zakutku mračnone zemlje. Nisam rekao potomstvu Jakovljevu: Tražite me u pustoši. Ja, Jahve, govorim pravo i naviještam čestito.“ (Iz 45, 19).

U čast ovih Božjih poruka, želim reći onima koji kane pogrješno protumačiti ove poruke usredotočujući cijeli svoj život na katastrofe i nesreće i stvaranje dojma da se Sotona može naći čak pod našim jastukom ili u našem hladnjaku, da se suzdrže od takvog prikazivanja. Radije ispitajte sebe da bi bili sigurni da ste razumjeli o čemu nam to Bog govori, i budite pažljivi da vas vaše misli i shvaćanje ne zarobe, pa živite u strahu i stalnom iščekivanjima, jer, eto, strah i propast ubrzo dolaze. Možda vas Bog iznenadi pa se osjetite razočararanim, baš kao Jona i Niniva...

Tko je ikada rekao da će to i to mjesto biti jedino mjesto u Europi koje će preživjeti? Ako se netko usredotoči na „druge poruke“ onda to možete učiniti, ali nemojte Pravi život u Bogu miješati s nekim porukama straha i propasti. Ako itko želi dobrovoljno svjedočiti o porukama Pravi život u Bogu, molim da se usredotoči na bogatstvo u koje nas Presveto Srce uranja u ovim porukama. Ne kažem da ne čitate ili ne slijedite druge poruke koje osobno poštujem i vjerujem u neke, ali danas imamo krivih poruka koje nas zasipaju poput kiše, kao i krivih interpretacija od ljudi koji nikad nisu razumjeli čak ni prave poruke.

A što se tiče onih koji su uzeli naslov Pravi život u Bogu za svoje časopise, željela bih da shvate opasnost krivih poruka naših dana i više bih voljela da se usredotoče na veliko bogatstvo Pravog života u Bogu, (čovjek može napisati stotinu knjigu o duhovnosti Presvetoga Trojstva iz Pravog života u Bogu), ili možda da uzmu oce pustinjake, sv. Simeona, sv. Silouana, sv. Brigitu, sv. Getrudu i usporede s tim drugim mističarima. Mislim da nije pametno usredotočiti se samo na moja putovanja, a časopisi bi mogli postati zanimljiviji ako daju pouke i sličnosti s mističarima koje sam upravo spomenula.

Svakomu tko želi promicati poruke Pravi život u Bogu i organizirati molitvenu zajednicu ili udrugu, savjetujem da najprije pročitaju poruke i upoznaju ih, meditiraju o njima, da bi mogli postati njihov svjedok. Čitajući poruke čovjek počinje bolje shvaćati Sveto pismo. Čula sam to od mnogih ljudi, pa čak i od svećenika. Ima onih koji nemaju nikakva znanja o porukama osim što su mene čuli kad sam govorila o njima na skupovima, ili gledali video s mojih svjedočenja, ili čitali tu i tamo u časopisima dijelove iz Pravog života u Bogu. Čitajući poruke od početka pa sve do kraja, one vas uvode u bolje shvaćanje Svetog pisma, koje se usput rečeno, treba čiatiti svakodnevno. Čitajući ove poruke vi duhovno rastete, a i vaša ljubav prema Bogu se uvećava.