Vassula u Hrvatskoj 2010.

VASSULA U ZAGREBU 2010. dvedeset peta obljetnica Poruka PRAVI ŽIVOT U BOGU. Izvješće s Vassulina svjedočenja održanog u Zagrebu, 29. listopada 2010. u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma Piše Dinka

O porukama, koje je sam Gospodin nazvao „Pravi život u Bogu“, u Zagrebu je ponovno, nakon petnaest godina, svjedočila Vassula Ryden. Susret s Vassulom bio je organiziran u istoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu kao i prvi put, no ovoga puta, 29. listopada 2010. g. nažalost u potpunoj medijskoj blokadi, dakle bez ikakve medijske najave. Vijest o Vassulinu dolasku prenosila se usmenim putem te plakatima i infolistićima iz ruke u ruku. Zahvaljujemo dragom Bogu što je dvorana bila gotovo puna, unatoč tomu što je bio petak uoči produženog vikenda, blagdana Svih svetih, kad su mnogi građani napustili Zagreb.

Susret je počeo u molitvenom ozračju. Već od 15 h članovi Udruge „Pravi život u Bogu“ su predmolili krunicu te su tako do 17 sati izmoljena tri dijela ružarija. Kad je Vassula stigla, u dvorani je već vladala prava duhovna atmosfera što su mnogi osjetili i istakli.

Nakon uvodnog predstavljanja koje su upriličili članovi Udruge, Vassula je preuzela riječ i na jedinstven način iznijela nam okosnicu Poruka. Svjedočenje je bilo izuzetno dirljivo, poticajno i dobro prihvaćeno.

Vassula je započela govorom o prvim danima i mjesecima proživljenim u komunikaciji sa svojim anđelom, da bi nakon toga počela iznositi svoja iskustva s osobama Presvetog Trojstva, Blaženom Djevicom Marijom i nekim svecima. Riječi su s Vassulinih usana tekle spontano, kao potoci i zagrijavale srca slušatelja na samo Bogu svojstven način.

Poruke su to današnjem naraštaju u kojem vlada veliko otpadništvo od Boga. U njima Gospodin ističe da dolazi kao Bog pun nježnosti, ljubavi i milosrđa, ne da osudi, nego da spasi svijet, da ostvari svoje Kraljevstvo u našim srcima, želi naše duše oteti pustinji i pretvoriti u plodne vrtove, u palače u kojima bi mogao kraljevati. Traži da mu se potpuno predamo jer Duh Sveti može doći i prebivati samo u očišćenim dušama. Kaže da smo mi groblja koja treba pretvoriti u katedrale. Traži da umremo sebi kako bi On mogao prebivati u nama. Duh Sveti danas više nego ikada obnavlja sve koji mu se predaju kako bi nas vratio natrag u život i tako nas pripravio za skori Isusov dolazak.

Da bismo zadobili Ljubav Duha Svetoga treba nam pokajanje, poniznost, molitva. Gospodin traži molitvu koja će teći lagano i iz srca. Gospodin traži da molimo bez prestanka, a to znači da budemo neprestano svjesni Njegove prisutnosti, da čeznemo za Njim. To znači da Ga želimo cijeli dan tj. uvijek, da žeđamo za Njim bez prestanka. Traži da molimo s ljubavlju i tada će nam On odgovoriti. Kroz molitvu se mogu naći rješenja za sve probleme. Uči nas da kad s ljubavlju zazovemo ime Gospodnje, đavao bježi.

Prije početka svečanog misnog slavlja izmolili smo zajedno molitvu egzorcizma koju je Gospodin dao Vassuli da se moli na kraju svih skupova.

Sveta misa je uslijedila oko 19 sati. Bilo je to pravo slavljenje Boga u sada još popunjenijoj dvorani. Ukupno je predslavilo osam svećenika, od kojih su četiri bili gosti iz Slovenije koji su dopratili tri autobusa hodočasnika iz susjedne nam države.

U dvorani je vladalo veliko zajedništvo duha. Na prikazanje se pjevala DOXA, DOXA, tj. SLAVA, SLAVA. Podijeljeno je oko 400 pričesti, a završne riječi svećenika bile su zahvala Bogu na ovom okupljanju i našem duhovnom zajedništvu.

Po završetku duhovno-molitvenog programa, reakcije posjetitelja su bile vrlo pozitivne te su često sezale do iskrenog, proživljenog oduševljenja. Znali smo da nitko te večeri u dvorani nije bio slučajno, svi smo bili pozvani od samog Gospodina. Posebne su se milosti lijevale po svima prisutnima. Mnogi su došli izdaleka. Znali smo da je Isus dirnut jer je njegovo Srce tako osjećajno. I bili smo neizmjerno sretni i radosni.

Zahvaljujući Vassulinu slikarskom talentu u dvorani je postojala mogućnost kupnje slike Isusova lica onako kako ga slikarica vidi kao i knjiga s Porukama.

Vassula je, po mom osobnom mišljenju, apostol Presvetog Trojstva kakvog nikada nije bilo. Jedinstvena je po svemu. Donijela nam je svjedočanstvo o neizmjernoj ljubavi koju Bog ima prema svakome od nas. Donijela nam je poruku u kojoj nam Bog govori da nas nije zaboravio, poruku u kojoj nam govori da je živ i da nas poziva na ljubav, pokajanje, pomirenje i sjedinjenje.

Bog nam u porukama ne govori ništa novo. Sve nam je to već dao. Ovo je samo podsjećanje na njegovu Riječ zapisanu u Svetom pismu. Mi živimo na kraju jednog vremena, kad vlada opće odmetništvo i zato Isus dolazi sa svojim Duhom Svetim da nas pripravi za život pod Novim nebom i na Novoj zemlji, jer se približava vrijeme kad će se Ljubav vratiti i živjeti među nama.

Dinka

Svjedočenja koja smo primili:

Dijana je, na povratku u Split, u autobusu rekla kako ju je pri susretu Vassula pogledala prekrasnim plavim očima, našto joj je odgovoreno da Vassula ima smeđe, a ne plave oči! Zapravo, tim plavim očima pogledao ju je sam Gospodin, koji se toliko puta uobličio u Vassulinu licu ili očima, što sam osobno iskusila na prvom međunarodnom susretu PŽUB u Ženevi 1996.

Đurđa i Robert iz Zagreba, su pak na Vassulinu svjedočenju osjetili miris ruža, ali su tek sutradan to 'priznali' jedno drugome!

Marija Dragica Vukić