Ožujak 2014/2

Dragi slušatelji, vi slušate radio PRAVI ŽIVOT U BOGU i evo vijesti za ovaj tjedan.

26. siječnja 2014. godine članovi libanonske udruge PRAVI ŽIVOT U BOGU slavili su posebnu misu koju su koncelebrirali pravoslavni i maronitski svećenik. Nakon čitanja evanđelja pravoslavni svećenik je održao homiliju koju je pripravio njegov pravoslavni biskup za ovu proslavu, koji zbog zdravstvenih problema nije mogao osobno sudjelovati na misi. On je naglasio da Jedinstvo ne dolazi samo tek tako, niotkud; nego susreti i razmjena mišljenja također su potrebni i vode k Sjedinjenju; rekao je: Sjedinjenje mora doći iz srca; svatko od nas mora težiti da postane JEDNO s Bogom, i samo tako bi se onda moglo zadobiti Jedinstvo.

Nakon mise svi su proveli večer u društvenom prostoru crkve, nastavljajući biti povezani u zajedništvu.

Svake godine libanonski PRAVI ŽIVOT U BOGU sudjeluje u radosti i ljubavi Božića s obiteljima Beth Myriama i sa sedamdesetero njihove djece.

Tako i prošli Božić nije bio tiha noć; to je bila noć puna radosti i buke. Sva djeca su dobila darove, a obitelji su primile namirnice za svoje obitelji. Novu odjeću i nove cipele dobilo je 18-tero djece i 20-tero odraslih, oni kojima je to bilo najpotrebnije.

Kao i obično, prijatelji PRAVOG ŽIVOTA U BOGU bili su velikodušni u pomaganju Beth Myriama tj. Marijine kuće, pa su i tada donijeli raznovrsnu hranu i slatkiše za proslavu. Također su dali i financijske donacije, božićnu dekoraciju, darove za djecu, kuhanu hranu, kolače, pa čak i puricu.

Nacionalni kršćanski TV kanal bio je tamo da bi snimio ovo radosno slavlje.

Dragi slušatelji, hvala na slušanju vijesti radija PRAVI ŽIVOT U BOGU. Neka dragi Bog blagoslovi vas i sve članove vaših obitelji.