Veljača 2014/2.

Dragi slušatelji, vi slušate radio PRAVI ŽIVOT U BOGU, i evo vijesti za ovaj tjedan: Vassulina knjiga RAJ POSTOJI, ALI I PAKAO, koja je tiskana prošle godine, dobila je važan komentar od kardinala Prospera Grecha.

Monsig. Prospero Grech je 2002. godine bio imenovan od strane kardinala Ratzingera da u ime Kongregacije za nauk vjere postavi Vassuli određena pitanja koja se tiču Pravog života u Bogu.

O. Grech postao je kardinal 2012., a 2013. je održao meditaciju pri otvaranja konklava za izbor pape Franje.

Komentar kardinala Grecha izašao je u siječnju 2014. u cijenjenom časopisu „Inside the Vatican“ - 'Unutar Vatikana'. Evo dijela iz tog komentara:

„Vassuline prijašnje knjige sadržavale su samo 'poruke' odozgo. Ovo je pak neka vrsta autobiografije, obrane i apela; ali literarni i teološki žanr je apokaliptički. Ovaj bi se termin morao shvatiti u biblijskom smislu otkrivenja koje ocrtava sadašnji status povijesti, kao konflikt između dobra i zla, i daje ključ za interpretaciju „znakova vremena“, kao i poziv na pozornost na Božje opomene.

Autobiografski dio stavlja poruke u kontekst Vassulina razvoja duhovne svjesnosti.. Ona neprestance ispovijeda da je njezin dar potpuno nezaslužen i da za to duguje samo Božjoj ljubavi. Čitatelj odmah zapaža njezinu poteškoću u prihvaćanju takvog dara koji je jednak teretu. Posezanje za porukama bili su tu i tamo navedeni citati. Autorica piše s poniznošću, ali bez ikakve sumnje u autentičnost njezinih poruka. Razlog zašto ova knjiga spada u apokaliptički žanr je taj što na grčkom apokalipsa znači „otkrivenje“; tu pisac koristi simbole da bi se izrazio ili izrazila o snovima, viđenjima i osluškivanju na koja se često vraća. Krajnja poruka ovog žanra je da ohrabri vjernike koji se nalaze u stanju stresa da ustraju u svojoj vjeri i odgovore na Božju ljubav. Odbijanje prihvaćanja Božje ponude za pomirenjem često izaziva od Boga prijetnje, odatle je i naslov knjige: „Raj postoji, ali i pakao.“

Cijeli se članak može pročitati na: https://insidethevatican.com/tag/vassulla-ryden

Dragi slušatelji, hvala na slušanju radija Pravi život u Bogu. Bog vas blagoslovio!