Travanj 2013/3.

Dragi slušatelji, vi slušate radio PRAVI ŽIVOT U BOGU, i evo vijesti za ovaj tjedan.

Vassula Ryden i Udruga TRUE LIFE IN GOD imaju zadovoljstvo pozvati vas da nam se pridružite na 9. ekumenskom hodočašću PRAVOG ŽIVOTA U BOGU u Svetu Zemlju, mjesto rođenja kršćanstva.Naše hodočašće će se održati od 25. kolovoza do 2. rujna 2013. i to će biti jedinstveni obilazak najznačajnijih svetih biblijskih mjesta, uključujući Betlehem, Nazaret, Via Dolorosa, Golgota i vjerojatno najsvetije mjesto za sve kršćane Sveti grob, mjesto Kristova Uskrsnuća.

Naše putovanje počinje pohodom Crkvi rođenja u Betlehemu, špilji gdje je Isus rođen. Također ćemo pohoditi lijepu kapelicu Nevinih i Anđeosku kapelicu. Naš program nas dalje vodi u Ain Karin, mjesto pohoda naše Gospe svetoj Elizabeti i rođenja sv. Ivana Krstitelja. Na tom putu pohodit ćemo Jerihon i Kumran na Mrtvom moru gdje su pronađeni sveti svici. Također ćemo pohoditi kuću i Lazarov grob u Betaniji.

Provest ćemo pet noći u vječnom gradu Jeruzalemu. Dio našeg programa je hod Isusovim stopama do Getsemanija. Zatim nastavljamo za Litostratos i slijedimo Križni put hodom Via Dolorosa do Kalvarije i Crkve Svetog groba.

Poslije Jeruzalema odlazimo na sjever, u Nazaret, gdje ostajemo tri noći. Među mjestima koje ćemo tamo pohoditi je Brdo blaženstava, Brdo Tabor, mjesto Preobraženja, Galilejsko more, Kafarnaum i Tabgu gdje se dogodilo čudo umnožavanja kruha i riba.

Ovo će hodočašće biti putovanje u sami izvor kršćanstva, mjesta gdje „je Riječ tijelom postala i prebivala među nama“. Za mnoge bit to životno iskustvo koje ćemo podijeliti kao jedna obitelj u Kristu. Nadahnuti porukama PRAVI ŽIVOT U BOGU mi pozdravljamo mogućnost da živimo i slavimo u jedinstvu sa svim kršćanima, kao i ostalim vjernima, bez obzira na denominaciju, nacionalnost ili 'čovjekom učinjenu' podjelu.

Ekumensko povezivanje je ključno za hodočašće PRAVOG ŽIVOTA U BOGU jer se u jedinstvu molimo našem jedinom Gospodinu Bogu. Znajući da će hodočašće PRAVOG ŽIVOTA U BOGU biti nezaboravno i nadahnjujući događaj i za kler i za laike, radujemo se unaprijed što ćemo vas moći pozdraviti na ovogodišnjem hodočašću.

Naš program počinje u Jeruzalemu s hodočasnicima koji stižu u nedjelju, 25. kolovoza, a završava u Nazaretu. Hodočasnici polaze prema svojim zemljama u ponedjeljak, 2. rujna. Dolazak i polazak se odvijaju preko zračne luke Tel Aviv.

Za daljnje informacije o registraciji, molimo obratite se e-mailom na: pilgrimage@tlig.org

Dragi slušatelji, hvala vam na slušanju vijesti radija PRAVI ŽIVOT U BOGU.

Bog vas sve blagoslovio.