Studeni 2015/2.

Dragi slušatelji, vi slušate Radio True Life in God, tj. radio Pravi život u Bogu i evo vijesti za ovaj tjedan:

Ovaj put donosimo vijesti ispunjene blagoslovima s desetog ekumenskog hodočašća Pravog života u Bogu. Hodočašće je održano u Italiji od 10. do 17. listopada 2015. Tema hodočašća je bila: „Istraživanje svetih odredišta.“

Među 700 hodočasnika iz 63 zemlje, bilo je 103 svećenika, od kojih 6 nadbiskupa, 11 biskupa i 3 monsinjora iz 15 različitih denominacija: pravoslavne, rimokatoličke, anglikanske, armenske i rumunjske pravoslavne crkve, te Kopti, evangelici, Maroniti i sirijski katolici i ostali.

Odmah nakon što je pozdravila hodočasnike, Vassula je pročitala poruku našeg Gospodina Isusa Krista, koju joj je dao 2. lipnja 2015. s tim da bude pročitana na ovom hodočašću u Rimu, a koja se odnosi na jedinstvo kršćana.

U svojoj poruci, između ostalog, Gospodin Isus kaže: “vi ste se okupili (ovdje) iz raznih naroda i raznih Crkava, da molite za milosrđe, za ozdravljenje vaše podijeljenosti među sobom, donoseći mir svijetu i jedinstvo među svim kršćanima; zato svi vi ustanite, jer potrebni su mi ratnici koji će pobijediti; ratnici vjere, ništa manje od toga; primite moje blagoslove zato što ste zajedno jedni s drugima; ja, Isus Krist, sve vas ljubim;“

Tijekom hodočašća svećenici i Vassula održali su govore, usredotočujući se na jedinstvo Crkava. Hodočasnici su imali mogućnost svakodnevno sudjelovati na svetim misama.

Hodočasnici su pohodili mnoga sveta mjesta u Rimu, kao što je bazilika sv. Petra, bazilika sv. Pavla izvan zidina, katedralu svetog Ivana Lateranskog, baziliku Svetog Križa Jeruzalemskog i Svete Stube.

U Asizu pohodili su Baziliku sv. Franje i baziliku sv. Marije od Anđela, gdje je slavljena i sveta misa. U Pompejima, nakon obilaska arheoloških iskopina grada koji je bio zatrpan pepelom nakon katastrofalne erupcije Vezuva 79. godine, pohodili su crkvu Naše Gospe od Ružarija, gdje je slavljena sveta misa.

U Loretu su hodočasnici pohodili svetište svete Nazaretske kućice. Prema legendi iz 14. stoljeća, to je kuća u kojoj je Djevica Marija rođena i gdje se dogodilo Navještenje. Prema tradiciji kućica je prenesena iz Nazareta u 13. stoljeću, kad je Sveta Zemlja potpala pod islamsku vlast.

Hodočašće je završilo svjedočenjima, o tome kako su ljudi upoznali Boga kroz poruke Pravi život u Bogu i vratili se Kristu i sakramentima Crkve – i na kraju sa pozdravnim govorima Vassule i članova klera.

Dragi slušatelji, hvala na slušanju Radija True Life in God. Neka vas dragi Bog sve blagoslovi.