Veljača 2015/1

Dragi slušatelji, vi slušate radio Pravi život u Bogu i evo vijesti za ovaj tjedan.

Danas donosimo prvi dio izvješća o Vassulinu posjetu Kongu u vremenu od 21. i 30. rujna 2014. godine. Na tom putu bilo je mnogo prepreka, posebice zbog glavnog problema oko viza, a onda gubitak Vassulina prtljaga, međutim ona nas podsjeća da nam prepreke samo potvrđuju da smo na pravom putu.

Dana 21. rujna 2014., nakon mnogih sati leta, Vassula i njezina pratnja stigli su u Kinšasu, u Kongu. Bili su srdačno dočekani od strane državnih predstavnika, katoličkih svećenika, novinara, fotoreportera, TV i radio ekipa, koji su bili veoma radosni susresti Vassuli. Uveli su je u VIP prostoriju gdje je imala intervju za TV i radio, a što je ona rado učinila, objašnjavajući zašto nam se Bog danas približava. Press konferencija prve večeri njezina dolaska bio je veliki blagoslov za 20 novinara koji su pozorno slušali Vassulino svjedočenje i mogli postavljati pitanja.

Idućeg dana Vassula je u pratnji policije stigla na stadion gdje ju je oduševljeno dočekalo oko 3.000 ljudi. Njezin govor bio je prenošen preko televizije i trajao je oko tri i pol sata. Na kraju molila je nad bolesnim i povela cijeli auditorij u molitvu za ozdravljenje i izbavljenje. Narod je bio oduševljen, aplaudirali su i klicali „Aleluja“ i pjevali i radosno plesali zbog Gospodinovih poruka. Službeni predstavnici i uzvanici, uključujući britanskog veleposlanika u Kinšasi, svi su bili oduševljeni što su je mogli čuti i susresti Gospodinova izaslanika osobno.

Policija je bila veoma susretljiva u svim Vassulinim okupljanjima, i prije odlaska iz Kinšase, šef policije došao je osobno susresti se s njom u hotelu. Ona mu se srdačno zahvalila i poklonila mu objedinjenu knjigu poruka na francuskom.

Idućeg dana Vassula i njezina pratnja odletjeli su u Kisangani, gdje ju je već u zračnoj luci čekala velika skupina ljudi. U ime katoličkog nadbiskupa srdačno su je pozdravili otac Francisa i otac Jaque, te mnogi prijatelji. Atmosfera je bila slavljenička, radost, i i čak duhovno uzdizanje jer su ljudi klicali Bogu, tvorcu Pravog života u Bogu po Vassuli. U Kisanganiu Vassula se opet obratila mnogim tisućama ljudi.

Dragi slušatelji, sa ovim izvješćima nastavit ćemo i u idućim vijestima.

A sada bi vas još željeli podsjetiti da je na prošlotjedni blagdan Svijećnice, koji je slavljen 2. veljače 2015. bila dvadeset druga obljetnica prve promocije hrvatskog izdanja ovih poruka, a onda i dvadeseta obljetnica Vassulina prvog dolaska u Hrvatsku. Taj smo dan ove godine lijepo proslavili u našoj molitvenoj zajednici u Zagrebu, a slavlje nam je posebno obilježio velečasni Janko, koji je bio i na prvom i na drugom Vassulinom svjedočenju u Zagrebu, tj. 1995. i 2010.

Dragi slušatelji, hvala na slušanju radija Pravi život u Bogu.

Bog vas blagoslovio.