Vassulino pismo iz lipnja 2015.

Dragi prijatelji PRAVOG ŽIVOTA U BOGU,

Najprije želim zahvaliti onima koji su radili za Gospodina sve ove godine baš kao što i ja sama radim. Zajedno smo prošli kroz mnoge poteškoće i mnogo put smo bili pod velikim pritiskom i progonom, ponekad čak iznad svoje snage izdržljivosti, ali možda je to bio test našega Boga da vidi tko stavlja svoje pouzdanje u Njega, Božji podsjetnik da mi ovisimo o Njegovoj moći i o svojoj vjernosti Njemu, a ne o nama. Napokon, to je Božje djelo, a ne naše, i po milosti mi smo svi pozvani!

Znam da ste svi molili za moje poslanje i za mene, a i za moju obitelj, i zahvaljujući tom doprinosu rezultati su dobri. Zahvaljujem vam svima na vašem vremenu provedenom u molitvi.

Kao što svi znate nedavno sam bila u Africi, u Republici Kongo. Način na koji je Krist Gospodin otvorio njihova srca, čudesan je! A još čudesnije kako oni nisu oklijevali primiti Gospodinove poruke bez ikakve sumnje. A još čudesnije je to što nije bilo nikakvih negativnih reakcija. Međutim, đavao se nedavno umiješao i poslao jednog europskog svećenika da bi biskupima pokazao negativni materijal kako bi posijao strah u biskupe u susretu s njihovim kardinalom. Vjerujem da je Bog dopustio da se to dogodi da bi iskušao njihovu vjernost i njihovo pouzdanje u Njega. Đavao je ušetao tamo da bi istrgnuo i i odnio svako sjeme koje sam posijala u njihova srca … Uvijek sam jednako zapanjena njegovim insistiranjem i kako se bori protiv Isusa …

Ange, naš prijatelj, brzo im je opet poslao sav materijal zajedno s pismom kardinala Prospera Grecha, te su se poslije toga svi smirili, s tim dostavljenim im materijalima, opet su bili u miru. Poslije su svi čuli što sam govorila na skupu. A ono što im je taj svećenik dao, bilo je da me katolici ne smiju slušati niti dati mi prostorije za skup, tj. potpuna zabrana.

Zato, molim vas, nastavite moliti za Kongo, da sačuvaju ono što su primili …

Napisala sam knjigu „Raj postoji, ali i pakao“ kao mamac, što mi je oduzelo mnogo vremena, jer se đavao stalno miješao kako bi me obeshrabrio. Ta je knjiga bila drugo sredstvo evangelizacije, da dopre do onih koji se nikad ne bi mašili duhovnih knjiga. Do sada imamo mnogo svjedočenja onih koji nikad nisu išli u crkvu niti čitali Sveto pismo, niti molili, sada čeznu pronaći Objedinjenu knjigu PŽUB poruka da bi je čitali.

Iskoristila bih ovu prigodu da vas zamolim da pitate ostale molitvene zajednice u vašoj zemlji: kada ste imali svjedočenje onih svjedoka koji su prošli test koji sam napravila dok sam još živjela u Rimu? Tada sam tražila da se ta svjedočenja održavaju jednom mjesečno, tako da dobijemo nove ljude kroz tu evangelizaciju. Sjećam se kako mi je jedan biskup u Italiji rekao kako mu je žao što nema 100 Vassula da idu i evangeliziraju! Po mom shvaćanju ja sam to razumjela kao poruku od Isusa, znala sam da želi više Vassula da idu i svjedoče, pa sam zato počela taj test u Rimu, da podignemo svjedoke. Zato to nije bila moja ideja, ona je došla odozgo.

Znam da su u Francuskoj godinama bili veoma redoviti u podizanju novih svjedoka i na taj su se način poruke PŽUB pomicale i cvjetale. Vidjela sam razliku i dobar rezultat kad su me poslije pozvali u Marseille, a onda u druga četiri mjesta, a zatim posljednji put u malo mjesto Saumur. Rezultat toga je bio što smo imali mnogo više posjetitelja nego u početku, mislim prije nego je uvedena praksa uvođenja novih svjedoka svakog mjeseca. Oprostite ako sam propustila spomenuti druge zemlje koje su obavile isti takav posao.

Ali sada znamo đavolsku taktiku, i kako se on neumorno miješa u djelo našega Gospodina, da bi umanjio našu gorljivost, da bi stvorio sve moguće prepreke, razdor, opravdavanja, a najviše opravdavanja zbog zauzetosti drugim dužnostima, itd. samo kako bi se odgurnuo i zakopao Gospodinov poziv. Primjećujemo da na hodočašćima imamo između 600 i 700 hodočasnika, ne računajući kler, koji dolaze da uživaju u radu onih četvero ljudi koji organiziraju ta hodočašća i gotovo da im ih serviraju na pladnju. Mnogi zdušno uživaju na tim hodočašćima, kažu da ožive na njima i obnove se, a onda idu kući, otimaju se da se slikaju da bi imali slike koje će čuvati za sebe… Ovdje ne govorim o onima koji rade kao pčele, nego o onima koji ne rade ništa za Gospodina, a to su oni koje zovem 'uzimatelji', a ne 'davatelji', a oni će znati koji su … Ako čitate poruke dodajući svoje ime namjesto mojega, zato što znate da Bog govori vama, kako onda kad On kaže: „idite van i širite moju poruku,“ vi ne činite ništa?

Želim još jedanput ohrabriti molitvene zajednice da ako su stali, ponovno počnu širiti poruke pozivajući i svjedočeći. Ili da pozivaju ljude na gledanje videa na kojima govorim na mnogim svjedočenjima. Neka ovaj bogati banket našeg Gospodina bude podijeljen s onima koji ne znaju za njega.

Opet kažem, ne govorim onim zajednicama koje su zaista aktivne, nego onima koje stagniraju i koje su neproduktivne. Uočit ćete nedostatak aktivnost ako se vaša molitvena zajednica nije povećavala, i nigdje se nije umnožavala, nego godinama ima iste ljude (a koji postaju stariji).

Zamolite Gospodina da vas obnovi, da vas osvježi i da vam dà hrabrosti da izvršite njegovo djelo. A kad dođe vrijeme da se susretnete s Njim, ne ćete se stidjeti ako vaše ruke budu prazne.

Pogledajte dolje u nastavku teksta što Papa kaže o evangelizaciji i dobrim djelima – pa neka vas dobri Bog sve ohrabri i opet, hvala vam na vašim molitvama i hvala vama, vama koji postojano radite za Njegove poruke.

Za Papu Franju misionarska aktivnost je najvažniji cilj Crkve i njezina obnova zavisi o tom poslanju. Ta njegova opaska došla je tijekom govora na generalnoj audijenciji Pontifikalnog misionarskog društva.

PAPA FRANJO

„Misija evangeliziranja ima prioritet, zato što je misionarska aktivnost još uvijek najveći izazov za Crkvu. Volio bih naći riječi koje više ohrabruju na gorljiviji evangelizacijski pristup.“

On im je također rekao da misionarska aktivnost mora dovesti pomoć i Evanđelje zajedno da bi se bilo efikasnije i vjerodostojnije. On ih je poticao da se odupru tendenciji jednostavnog slanja pomoći osiromašenim ljudima. Papa je rekao da novac može pomoći misiju, ali je također može i uništiti.

U Kristu,

Vassula