Mario svjedoči o porukama PŽUB

Evo, kao prvo hvala Isusu Kristu, što mi je dopustio da dam ovo skromno svjedočanstvo, meni, bez lažne skromnosti, slabom i nevoljnom grešniku!

Njemu neka je sva slava, čast i hvala, njemu jedinom svetom!!!

Ja sam iz Bosne i Hercegovinej. Za poruke dane Vassuli prvi put sam saznao na internetu. Preko web stranice, koja je bila prije ove nove, današnje. Ne sjećam se točno kako sam utipkao i što sam tražio po internetu, ali znam da sam uglavnom nekako otvorio baš tu stranicu: „PRAVI ŽIVOT U BOGU“ - Vassula - Razgovori s Isusom. U početku, mi je sve to bilo malo nestvarno. Ali, kada sam otvorio ODU PRESVETOM TROJSTVU, osjetio sam i spoznao da mi Bog izravno govori kroz tu poruku. Moja duša i tijelo su bili tako potreseni da sam shvatio da je to u biti Duh Sveti koji djeluje. Mogao sam tu poruku izravno primjeniti na svoj život. Također KRIŽNI PUT sastvaljen po porukama "pokosio" me je i još više ojačao moju vjeru i pouzdanje u Isusa. Kad čovjek shvati koliko je slab i nemoćan, kad shvati kako je teško oduprijeti se svojoj naravi i grešnoj navici, kad to sve shvati i sebi prizna - tada ostaju dva puta, pouzdanje u Isusa ili očaj!!

Poruke su mi pomogle da shvatim koliko nas Bog ljubi, koliko nas želi, koliko žudi za nama, koliko se bori za nas, pa i dotle da se ponizi i spusti na naš nivo, nivo danas bezbožnih i okorijelih ljudi, kojih je mnogo.

Dale su mi uvid, kako zaista ništa nije vrjednije od služenja Gospodinu. Prosvjetlile su moj duh i poučile me kako je danas velika potreba borbe za duše, koje su najvrijednije u očima Božjim. Ovozemaljsko i prolazno, mi je postalo gadljivo, u usporedbi s Božjim bogatsvom koje nam nudi u samome sebi kroz Sakramente Crkve.

Znam da ima onih i bit će ih, koji misle da smo mi koji čitamo ove poruke poludjeli, da smo u zabludi itd. Čvrsto vjerujem da Sotona ne može sam protiv sebe iznositi oružje za svoje vlastito uništenje tj. za obranu od sama sebe, što naravno nije ni logično, jer nas mrzi i želi da svi završimo u paklenom ognju.

Ono što Vassula prima u ovim porukama upravo je potpuno raskrinkavanje neprijatelja i njegovih zamki. Potpuno otvaranje očiju kršćanima, da shvate znakove i potrebe vremena u kojem žive.

Zaista, sve češće se pitam koliko još ima prave vjere na zemlji. Zaista, sve više shvaćam koliko je svijet pod utjecajem Zloga, pod utjecajem mentaliteta materijalnog i hedonističkog, mentaliteta: "Bog mi ne treba! Mogu sam!“ Kad se uzme samo TV kao primjer, shvatimo koliko nas pokušava Zli uspavati, onečistiti i zatrovati svojim prefriganim djelovanjem, udaljiti nas i onesposobiti za milost, bez koje nema spasenja!

Tako da ovakvi Božji zahvati bude čovjeka iz mrtvila i uspavanosti. Duh Sveti ulijeva u pamet mudrost koja uči živjeti po Božjoj volji. Duh Sveti nas nuka da činimo dobro, da izbjegavamo zlo. Sve što je razdijeljeno osuđeno je na propast, a poruke dane Vassuli, upravo potiču na jedinstvo koje je sposobno pobjediti svaku namjeru Zloga, da razidjeli, uništi i ubije!

Sve više shvaćam koliko su poruke kontemplativne i ne smetaju duhovnosti koja je svojstvena svecima i njihovom iskustvima, mističnim iskustvima s Isusom, Marijom itd. Smatram da plod koji ubirem iz ovih poruka nije ni za koga gorak ni štetan pa ni u duhovnosti nečijeg osobnog redovničkog identiteta. Rekao bih da su ova iskustva u mnogim segmentima identična s iskustvima Terezije Avilske i drugih svetaca. Dovoljno je samo spomenuti "Zamak duše" Terezije Avilske, da bi se odmah uvidjela sličnost u duhovnosti s porukama danim Vassuli. Jer Gospodin želi od nas učiniti svoj zamak, svoju kuću, svoj sveti hram u kojem će moći vladati i osvajati druge duše, u kojem će uvijek imati svoje mjesto za odmor, s obzirom da je izmoren i izmučen u tolikim dušama, koje ga i danas izdaju, ne žele ga i preziru ga, raspinju na križ svojim grijesima.

Poruke nisu dobro primljene od mnogih ljudi kojima sam pokušao preporučiti ih. Tako da sam shvatio da nije svakome dano da shvati, nego zaista vrijedi ona: "Tko ima uši neka čuje i oči neka vidi!"

Mislim da su ovakvi Božji zahvati neophodni u naše vrijeme, jer ne bdijemo i ne molimo dovoljno. Pa i ja sam često puta osjećam kako me svjetovno vuče svojim "miomirisima" natrag, ali se trgnem i nastavim dalje.

Hvala Isusu Kristu što nas nije ostavio da lutamo u ovoj prašumi i tami današnjega svijeta. Hvala mu što me je pozvao i odabrao, da idem i da rod donosim. Hvala mu, što ne šuti, nego i danas viče kao prije dvije tisuće godina: „Obratite se, jer približilo se Kraljevstvo Nebesko!" Hvala mu što je odabrao proroke da preko njih nama otvori oči duše i srca i obznani nam svoju veličinu pred kojom um zastaje, razum se gubi.

Neka Isus blagoslovi i uvijek , kako je i obećao, štiti Vassulu od svih njenih protivnika, neka blagoslovi i ojača u Duhu Svetom sve one koji se sastaju u PŽUB-u, neka Gospa isprosi još novih zajednica.

Imate moju molitvenu podršku, uvijek!!

Hvala i slava Isusu Kristu,koji bijaše, koji jeste i koji dolazi!!!

Mario