Svibanj 2014/2

Dragi slušatelji, vi slušate radio PRAVI ŽIVOT U BOGU, i evo vijesti za ovaj tjedan.

U Velikom tjednu ovog Uskrsa, a kojeg su ove godine slavili katolici i pravoslavci na isti dan, Vassula je na poziv voditeljice hodočasničke agencije „Ave Maria“ iz Amerike boravila u Međugorju od 15. do 22. travnja 2014. Naša se Gospa prvi put ukazala 24. lipnja 1981. u Međugorju skupini od šestero djeci i nastavila s ukazanjima svih ovih 33 godina. Gospine poruke bi po glavnim temama mogli svrstati kao: poziv na obraćenje, molitvu, post, vjeru, mir i pomirenje. Mnogi su ljudi svjedočili da su po Međugorskoj Gospi doživjeli svetu promjenu srca.

Prijatelji True Life in God tj. PRAVOG ŽIVOTA U BOGU sjedinili su se da bi slavili Uskrs u Međugorju i prisustvovali Vassulinim svjedočenjima. Došli su iz Amerike, Japana, Norveške, Ujedinjenog Kraljevstva tj. Velike Britanije, Meksika i Brazila. S hodočasničkom agencijom „Ave Maria“ došlo ih je oko 32, a oko 35 ih je došlo iz Češke, Rumunjske, Škotske, Engleske, Brazila, Francuske, Hrvatske, Danske, Poljske, Norveške i Grčke.

Vassula se tom prigodom susrela i s Vickom, jednom od vidjelica, i s njom podijelila iskustva svojega poslanja i poruka Pravi život u Bogu. Prijatelji Pravog života u Bogu, sjedinjeni prisustvovali su svetim misama u Velikom tjednu. Većina od njih penjala se na Brdo ukazanja, a mnogi su se pak penjali i na Brdo Križevac, moleći krunicu ili Križni put. No, i oni koji jesu i koji se nisu mogli penjati na Križevac, na Veliki Petak pošli su Križnim putom koji je vodila Vassula osobno postajama postavljenima iza crkve po molitvenom priručniku Pravog života u Bogu.

Vassula je imala dva svjedočenja u Međugorju. Unatoč tomu što prvi skup nije bio unaprijed oglašen, nego samo u kratkim razmjenama SMS poruka, došlo je oko 100 ljudi, uključujući i časne sestre Franjevke. Otvarajući ovaj skup fra Petar je govorio o Međugorskim porukama, te da živimo u vrijeme milosti i milosrđa. Vassula je govorila o jedinstvu Crkava i srži poruka koje prima.

Drugi Vassulin skup održan je u Padre Pio Casa, gdje je došlo oko 210 ljudi. Auditorij je bio veoma zainteresiran za Vassulino svjedočenje. Poslije toga mnogi su joj prilazili postavljajući joj pitanja, neki su tražili da ih blagoslovi ili da se slikaju s njom. Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, gospodin Živko Budimir prisustvovao je Vassulinu govoru i osobno se s njom susreo. Prije tog skupa Vassula je imala intervju s katoličkom novinarkom web stranice „Glas Brotnja“.

Vassula je rekla da je osjetila da ju je Djevica Marija pozvala da dođe u Međugorje i da joj je ovo hodočašće Gospin dar.

Dragi slušatelji, hvala na slušanja radija PRAVI ŽIVOT U BOGU. Neka Vas Naša Gospa čuva u sigurnosti svojega plašta.

Bog vas blagoslovio.