Jure Župić svjedoči o porukama PŽUB

Zovem se Jure Župić,oženjen sam za Ivanu, imam troje djece: Gloriju, Nou i Henoka! Rođen sam u Sinju, Hrvatska, 12.03 1973.g.

Do 25.godin života nisam previše razmišljao o Bogu iako sam išao na misu i primao svete sakramente.Provodio sam buran mladenački život kao i mnogi drugi mladi,ali 1998.g.u mojoj 25.godini osjetio sam nekakav nutarnji poriv da više razmišljam o Bogu.Počeo sam čitati raznu literaturu,duhovne knjige i malo-pomalo sve više postajao svjestan koliko je zapravo Bog silno nazočan u svakodnevici,no nisam to shvaćao do kraja.

Te 1998. god slučajno čujem jedan navještaj obraćenja koji je dolazio od članova Neokatekumenskih zajednica i posebno me se dojmila rečenica da je Bog naš najbolji prijatelj, otac i brat.. Pomislio sam kad bi to bilo tako ja ne bih imao toliki strah od Boga i od Njegove kazne zbog mnogih grijeha koje sam napravio do tada. Mislio sam da te lijepe usporedbe s ocem, bratom i prijateljem služe samo kao mamac da se ljude na neki način privuče lijepim riječima u crkvu a onda kasnije da slijedi upoznavanje sa surovom stvarnošću da je Bog strogi sudac koji možda jednom ili dva puta oprašta ali ako padneš u grijeh treći ili četvrti put - nema ti spasa!

U tom strahu i u toj spoznaji da sada znam da postoji Bog koji stalno promatra mene i gleda me kako svakodnevno griješim, odlučio sam postati član Neokatekumenskih zajednica.To iskustvo mi je jako pomoglo jer sam u tim zajednicama prvi put uzeo Bibliju u ruke i počeo proučavati Riječ Božju! Razmišljajući o Bogu, čitajući Njegovu Riječ, posebno razmatrajući otajstvo ljubavi, logika me vodila prema tome da ako je Bog Ljubav tada bi on trebao biti najviše pristupačan, najviše nježan, dobar, blag, strpljiv, sklon opraštanju itd. Jer On je upravo to i ako je On sama bit ljubavi onda On ne može biti drugačiji.. ali na moju žalost još uvijek nisam imao čvrsti dokaz, uvjerenje, znak da bi Bog bio upravo i samo takav jer sam u svojoj nutrini još uvijek osjećao da je On za mene više 'strašni Bog' nego 'Bog prijatelj' ili 'Bog brat'... Zbog toga svega sam bio tužan jer sam osjećao da imam više razumijevanja od svojih najboljih prijatelja i članova obitelji nego od Boga koji bi ipak trebao biti kralj milosrđa, ljubavi i praštanja!

U to vrijeme, krajem 1990-tih, čitajući raznu literaturu, u moje ruke među ostalim dolazi i časopis Pravi život u Bogu koji je imao zanimljive članke o nekoj Grkinji Vassuli Ryden koja komunicira s Bogom.. Pomislio sam: Bože moj koliko bolesnika danas živi na svijetu, kako uopće netko može misliti da DANAS u OVO VRIJEME može pričati s Bogom. No nešto je u meni govorilo da bi to moglo i imati smisla ako nas vjera uči da je Bog živ! Nakon nekoliko godina u moje ruke dolaze, (preko gospođe koja je bila na susretu s Vassulom 1995. godine u Splitu!) knjige o porukama koje je Gospodin dao Vassuli. Dok sam čitao te poruke niz moje lice su tekle suze olakšanja, oduševljenja, radosti, ushita, jer TO JE BILO TO!!!! Uskliknuo sam od radosti čitajući te poruke:TO JE MOJ BOG!!!! TO JE BOG U KOJEGA JA VJERUJEM,TO JE BOG LJUBAVI,BOG MILOSRĐA, NJEŽNI OTAC, PRIJATELJ, SVE!!!!!! TO JE TOOO!!!!! Zaista sam bio ushićen otkrićem Boga koji je sama nježnost i ljubav.. .Moj život je odjednom dobio novo svjetlo,osjetio sam duboki mir znajući da je moj Bog tu, pored mene, da me voli, prati, čuva, da se nikada ne odvaja od mene...ooo koja milost!!!!!

Osjetio sam i potrebu da odgovorim Bogu na ovu Njegovu silnu ljubav, i mir koji mi je ponudio, osjetio sam gorljivost da učinim nešto za Njega... vođen tom željom brzo sam se povezao s osobama koje su upoznale Boga kroz PŽUB-u te smo i u našem gradu željeli osnovati zajednicu što smo na Svijećnicu 2007.g. i učinili i ta zajednica je aktivna i danas i ima oko 30 članova... Bog je preko poruka PŽUB-u totalno i zauvijek promijenio moj stav prema Njemu, zahvaljujući porukama PŽUB-u Bog je postao moj nježni otac, brat, bliski prijatelj, zahvaljujući porukama PŽUB-u moj način molitve se totalno promijenio, više nisam osjećao potrebu da molim po nekim šablonama i obrascima, nego se moja molitva pretvorila u iskren razgovor dvojice prijatelja.

Poruke PŽUB-u su potpuno promijenile moj život tako da gdje god mogu svjedočim o tome i čudim se kada neke osobe olako izreknu osudu na ove poruke.Vjerojatno su to oni koji nikada nisu pročitali te poruke, jer onaj tko je pročitao poruke može svjedočiti o plimi ljubavi koja izlazi iz Presvetoga Srca Isusovog i koja nas tjera na razmišljanje i promjenu života na bolje te nas poziva na dublju intimniju molitvu, čitanje Božje Riječi, obraćenju, životu u miru i ljubavi... Kako netko može reći da to nije od Boga?

Jednostavan i pristupačan Bog pun ljubavi nježnosti i strpljivosti i očinske zabrinutosti za svoju djecu, to je Bog u porukama PŽUB-u, to je Bog koji je potpuno promijenio moj život, to je moj Bog i ja mu neću nikada moć zahvaliti za svjetlo ljubavi koje mi je dao kroz ove poruke!

Duboko vjerujem da će naš nebeski otac dovršiti svoje djelo koje je započeo ovim porukama, a ja ne želim nikada zanijekati da je milost početka moga obraćenja došla kroz ove poruke i gdje god bude trebalo svjedočiti svjedočit ću jer zaista kroz ove poruke naš Bog pjeva svoju prekrasnu Odu ljubavi za cijeli naraštaj, a na nama je samo da odgovorimo na taj poziv ljubavi, a ne da brzo osudimo,jer najmanje što možemo učiniti je da pročitamo poruke, a nakon toga vjerujte mi upoznat ćete koliko je naš Otac predivan!!!

Jure Župić, Radošić 68A,

21230 Sinj mob.0038598512722

jure.zupic2@st.t-com.hr