Duhovna obnova PŽUB u Hrvatskoj 2012. - rujan 2012.

PRAVI ŽIVOT U BOGU održao je u rujnu svoju duhovnu obnovu.

Bilo je to veoma lijepo duhovno okupljanje. Svaki trenutak toga vikenda bio je ispunjen duhovnošću i radom, te se malo moglo uživati u predivnom bregovitom okolišu gdje smo bili pozvani. Sam pogled na vinograde po obližnjim 'bregima' bio je zaista odmor za oči i dušu!

Program duhovne obnove bio je prilično ambiciozan, s obzirom da smo uz određene teme iz poruka željeli pogledati DVD-je koje inače ne stignemo pogledati, pa iako nas je iznevjerila elektronika, te se DVD - „PROROŠTVA I OPOMENE“ iz PŽUB - određen za prvi korak duhovne obnove, nije mogao prikazati toga dana, ipak se mogao vidjeti sutradan, u subotu.

Budući da je naš prvi dan tj. početak duhovne obnove bio petak, 16. rujna 2012., što je bio i blagdan Uzvišenja Križa, u crkvi smo molili križni put iz poruka PŽUB uz vođenje svećenika, našeg domaćina. Nakon tog križnog puta, molitve i pjesme, već smo bili duhovno obnovljeni i radosni.

Imali smo sve mogućnosti za slobodan i lagodan boravak što uključuje i pripremu hrane. Hvala Bogu kad ima vrijednih gospođa, onda to uopće nije bio problem te iako smo odlučili u petak i subotu odreći se mesa i ribe, imali smo lijepih vegetarijanskih jela i pomalo se osjećali krivima što je sve to bilo tako fino.

U subotu smo u 7.30 h imali svetu misu, i pored želje da vrijedne ruke urede naše boravišno mjesto, ipak smo uspjeli imati nekoliko kraćih razgovora o temama iz PŽUB.

Za subotu popodne bilo je dogovoreno prikazivanje međunarodnog hodočašća True Life in God u Tursku, a za tu prigodu je bilo pozvano i lokalno stanovništvo. Svakako ih se jako dojmilo mnoštvo raznih kršćanskih denominacija, a i drugih religija, koji su mogli vidjeti na tom hodočašću, a sve je bilo prevođeno s engleskog jezika tako da su svi mogli razumjeti.

Poslije toga je gorljivost za živom nazočnošću našega Gospodina bila utažena klanjanjem pred Presvetim Oltarskim sakramentom, a onda smo još nastavili s gledanjem nekih DVD-a iz True Life in God međunarodnih skupova, opet uz nazočnost gostiju, koji su zapravo bili i domaćini nekim našim članovima, jer su im pružili smještaj.

U nedjelju su bile dvije svete mise, s tim što je na prvoj crkva bila gotovo puna. Imali smo prigode govoriti ljudima o porukama PRAVI ŽIVOT U BOGU, o razlozima Božje intervencije u ova bezbožna vremena, o stalnoj potrebi za molitvom i o potrebi sjedinjenja kršćana. Koristili smo svaki trenutak da posvjestimo Božju nazočnost i da se utječemo Bogu u svakoj prigodi, te napomenuli koliko je nužno držati se deset zapovijedi Božjih i sakramenata Crkve.

Na kraju naš domaćin pripravio je i darove za nas: grožđe, jabuke i vino. A nije zaboravio ni gladne i siromašne u svijetu koje True Life in God hrani po Marijin kućama u više od trideset zemalja, te je dao donaciju da se pošalje na račun Beth Myriam u Švicarskoj! Neka ga dragi Bog nagradi za svu njegovu ljubav i velikodušnost!

Slava Bogu!