Veljača 2013. Prikazivanje dvd sa ekumenskog hodočašća tlig u Rim 2011

U ovoj godini vjere, u ovo vrijeme korizme, u vrijeme iznenadnog odlaska dosadašnjeg pape i predstojećeg izbora novoga, a onda i stravičnog prizora pada meteorita u Rusiji, kao i prijetećeg prolaska asteroida uz naš planet –

sve u svemu ovo je vrijeme toliko potrebno molitve, pokore i meditacije.

Stoga je u ponedjeljak, 18. veljače 2013. molitvena zajednica „PRAVOG ŽIVOTA U BOGU“, koja slavi 20. obljetnicu prvih knjiga na hrvatskom jeziku, organizirala i u Zagrebu prikazivanje DVD sa MEĐUNARODNOG EKUMENSKOG HODOČAŠĆA U RIM 2011. Prikazivanje nam je omogućio naš župnik, a ostvario ga p. Matijas u dvorani KAŽOTIĆ u crkvi KRALJICE SVETE KRUNICE, na Borongaju.

Okupio se mali broj ljudi da bi pogledali to velebno hodočašće - veliko zajedništvo u različitosti - na kojem je sudjelovalo 800 hodočasnika iz 60 zemalja, 80 svećenika iz 17 denominacija koji su tako potvrdili svoju veliku otvorenost i potporu ovim Božjim porukama poznatima diljem svijeta. Sudionici tog hodočašća pokazali su i potvrdili svoju ljubav i privrženost Božjem pozivu na pokajanje, pomirenje i sjedinjenje na koje nas on poziva prije Njegova Dana. Gospodin nas upozorava i opominje tolike godine, a veliki znaci i te kako su sada prisutni u svijetu koji već osjeća te porođajne boli.

Dakako da je prikazivanje tog hodočašća dobar poticaj svakom čovjeku i vjerniku na veću molitvu i promišljanje o svemu što Bog poduzima u ova naša vremena kako bi nas priveo natrag u svoje Presveto Srce. Stoga smo odmah na početku izmolili molitvu koju je Gospodin dao Vassuli 28. studenoga 2009., a koju je Vassula preporučila moliti svakog dana da bismo apelirali na nježno Srce našega Boga. A nakon nedavnog pada meteorita u Rusiji Vassula je rekla: “Niste li shvatili zašto moramo moliti ovu molitvu? Pogledajte što se dogodilo u Rusiji! Ova se molitva mora nastaviti moliti!” Nažalost nedavno smo pak mi u Hrvatskoj iskusili nespretno zastrašivanje našim Bogom, Bogom koji nas uči da je on nježni Otac i da se Njegovo Srce može dirnuti iskrenom i dubokom molitvom. Premda je prekasno da bi baš mogli izbjeći onomu što smo svojom arogancijom i bezboštvom zaslužili, ali zasigurno da molitvom i iskrenim pokajanjem možemo ublažiti zasluženu kaznu.

Odmah smo potom izmolili i molitvu egzorcizma koju je Gospodin dao Vassuli 13. studenoga 2006., a onda pristupili gledanju DVD uživajući gledati taj raznoliki svijet, ali i znamenitosti i sveta mjesta Rima, premda samo u kratkim prizorima.

Nakon toga neki su otišli svojim kućama, koje su čak u drugim gradovima, a neki su pošli kat više, tj. u crkvu. Obzirom da je od Pepelnice u crkvi „Kraljice krunice“ bilo molitveno bdijenje, tj. čitanje biblije danju i noću, a upravo je završilo te večeri, odmah je održano zahvalno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom za milost čitanja biblije u kojem je sudjelovalo oko 215 čitača. Tako smo i mi nakon DVD imali milost pristupiti tom klanjanju za koje nismo ni znali, pa makar samo na pola sata. Nakon klanjanja uslijedila je večernja koju su zajedno s narodom vodili 'bijeli labudovi' tj. dominikanci svećenici i bogoslovi, a potom Sveta misa, koju su dominikanci završili sa svojim pjevanjem Salve Regina oko oltara. Sve je to doprinijelo da nam taj dan bude lijep i duhovno obnavljajući.