Listopad 2014/2.

Dragi slušatelji, vi slušate radio Pravi život u Bogu i evo novosti za vas.

Danas donosimo vijesti o duhovnoj obnovi koja je održana na Rodosu, u Grčkoj, od 10. do 15. listopada 2014. Naslovna tema ove duhovne obnove bila je Metanoia - drugi poziv na pokajanje.

Okupila su se 253 prijatelja Pravog života u Bogu iz 34 zemlje diljem svijeta, od Australije do Škotske. Bilo je 19 svećenika, također iz raznih krajeva svijeta, od kojih je bilo pet biskupa i 14 svećenika. Bila je to izvanredna prigoda provesti vrijeme s Vassulom i članovima velike obitelji Pravi život u Bogu na liturgiji i svetoj misi, u molitvi, gdje je bilo prigoda za ispovijed, klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, te razgovarati i slušati svjedočenja. Jedan broj nazočnih primio je ozdravljenje, uključujući čovjeka koji je za vrijeme molitve ozdravljenja ozdravio od teškog mucanja. Bilo je također vremena za ljude da podijele svoja svjedočenja o tome kako se njihov život promijenio kroz ove poruke. Svaki dan započinjao je pjevanjem Očenaša na aramejskom, tj. na Isusovu jeziku, te pjevanjem pjesama pohvala i slavljenja Boga.

Tijekom tog tjedna bio je organiziran pohod manastiru Skiadenis, gdje se nalazi ikona naše Gospe, za koju se tradicionalno vjeruje da ju je naslikao sveti Luka. Neki su također pošli pohoditi Gospino svetište Tsambika, a drugog su dana pak svi išli vidjeti ikonu svetog Mihaela, na kojoj je on prošle godine 2013neobjašnjivo lijevao suze.

Dragi slušatelji, slavimo i zahvaljujmo Bogu za sve milosti koje je izlio na ovu duhovnu obnovu, i molimo ga, da vas, zajedno sa našom Svetom Majkom, sve blagoslovi.

Hvala na slušanju radija Pravi život u Bogu.