Vlč. Janko Bunić svjedoči o porukama PŽUB

Evo javljam se sa zatraženim svjedočanstvom o utjecaju ovih Spasiteljevih poruka preko vidjelice gospođe Vassule Ryden na moj duhovni život.

Zahvalan sam Gospodinu našem Isusu Kristu što sam na Svijećnicu 2.2.1995. mogao prisustvovati svjedočenju gospođe vidjelice u dvorani „Globus“ u Zagrebu pred oko dvije tisuće vjernika sa raznih strana. Sve sam uspio snimiti na kazetofon, a sjedio sam bliže sredini dvorane nego zvučniku, no začudio se odličnom snimku, očito čudesnom!

Prije petnaestak godina poklonio sam presnimak te kazete 'slučajno' jednom bračnom paru iz Maribora, koji je bio kod rođaka na krstitkama. Nakon nekoliko godina susreo sam je na jednom pogrebu i tada mi je gospođa posvjedočila da se, nakon te kazete i nakon praćenja poruka „Pravi život u Bogu“ preko interneta i knjiga, obratila. Ide redovito k svetoj misi i 'dobila' je muža, jer i on ide s njom k svetoj misi i pravo joj je muž, koji je voli. (To sam bio i prije svjedočenja primijetio, jer je na pogrebnoj misi bila i na svetoj pričesti!)

Što se tiče moga duhovnog života otkad sam povjerovao u poruke Neba u naše vrijeme, to je bitno obilježilo moj duhovni život. Postim srijedom i petkom o biljnoj hrani, ne jedem ni ribu, ni sir, ni jaja, niti životinjsku masnoću, ništa životinjskog. Vino si tumačim biljnim, pogotovo u društvu! Molim svaki dan bar jednu krunicu. Iz knjižice „Isusove „Isusove i Vassuline molitve“ nastojim moliti redovito molitvu za sjedinjenje od 8.4.1991. i posvetnu molitvu Presvetom Srcu Isusovu, od 26.1.1992. U Korizmi i na hodočašćima kod postaja na Križnom putu čitam i razmatram s vjernicima Isusove meditacije iz knjižice Križnog puta „Pravog života u Bogu“, a potom čitam klasične molitve iz starih molitvenika. Tu sam knjižicu prije pet godina poklonio tadašnjem kapelanu u Ivancu, vlč. Ivici Baćani. On mi je poslije posvjedočio da se čitajući u crkvi taj Križni put rasplakao, a s njim i mnogi prisutni vjernici.

Sada bih želio reći nekoliko riječi o drugom skupu na kojem je Vassula govorila o ovim porukama u Zagrebu, u dvorani „Globus“ 29.10.2010., a to je bila godina dvadeset pete obljetnice poruka Spasiteljevih. Kad smo se dogovorili da ću predvoditi svetu misu na tom skupu, osjećao sam jednu lakoću i sigurnost, da će sve dobro proći. Pročitao sam ponovno tih dana prvu i dvanaestu knjigu i nisam posebno pripremao propovijed. Otkad sam povjerovao u poruke naše Nebeske Majke u Međugorju i drugdje, od prve sam usvojio knjige „Pravi život u Bogu“ i ne pišem unaprijed propovijedi i svaka moja propovijed i mene iznenadi i pouči…

Ovo drugo Vassulino svjedočenje u Zagrebu bilo je za mene čudesno. Toliko ljudi, mnogi iz Slovenije, nas osam svećenika, a sve je bilo neizvjesno, mnoge lijepe svete ispovijedi, skoro 500 svetih pričesti, divno pjevanje i sviranje, divan nastup gospođe vidjelice Vassule … Poslije pak susret s Vašim gošćama iz Beograda, ona potpuno slijepa djevojka me dirnula svojom radošću i smirenošću.

Knjige „Pravi život u Bogu“ želim ponovno 'uzeti na red', jer kako kaže Sveto pismo: „Ne živi čovjek samo o kruhu, nego i o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta.“

Uz srdačni pozdrav i dobre želje u Isusu i Mariji,

Janko Bunić,

Župnik natrkižovljanski.