ZAGREBČKA MOLITVENA ZAJEDNICA 18. SIJEČNJA 2016.

Treći ponedjeljak u siječnju bio je redovni dan Zagrebačke molitvene zajednice Pravog života u Bogu za okupljanje na molitvu. Ali zbog datuma – bio je to 18. siječnja, odlučili smo ga učiniti posebnim. To je zapravo bio prvi dan molitvene osmine za jedinstvo kršćana, koja traje od 18. do 25. siječnja, a također i Vassulin rođendan. Odlučili smo pozvati svojeg dragog prijatelja, vlč. Janka, da dođe u Zagreb i pridruži nam se ovaj put u molitvi. On je to rado prihvatio, jer nas i inače posjećuje najmanje jednom godišnje. To je svećenik koji je zajedno s još sedam svećenika slavio svetu misu pri Vassulinu drugom svjedočenju u Zagrebu, u listopadu 2010.

Molitva je bila lijepa i nadahnjujuća, a molili smo uobičajene molitve, te na Isusove i Marijine nakane, za Jedinstvo kršćana, za Vassulu i njezino poslanje, a potom krunicu, otvaranje i čitanje odlomka iz Biblije i poruka Pravi život u Bogu.

Poslije molitve vlč. Janko nas je blagoslovio, te smo nastavili s malom večerom i vinom koje je on donio iz Međugorja, završivši s kolačem od maka.

Rastali smo su 21 sat, a vlč. Janko je još imao dva sata vožnje do kuće, gdje je hvala Bogu, sretno stigao vozeći po mjesečini, što je prava sreća, jer je ovo doba magle i skliskog puta.

Hvala Gospodinu na ovim blagoslovljenim trenucima! Neka je sve na veću slavu Gospodinovu.